Entry: Oh New Zealand~! Tuesday, September 11, 2007



Before I proceed, I guess it's not too late to wish Selamat Hari Merdeka to everyone! Hehehe...

About the topic, suddenly I'm in love with New Zealand. I really wanna go there when I found out about this travel agent called CONTIKI. They make trips and tours for those who is between 18 - 35 years old only. There are tours to Europe, America, Australia & New Zealand. Maybe utk org yg muda2 sebab tempat tinggal biasa2 je. Hostel ada, hotel biasa ada. Not those hotel2 yg grand la kan. Kiranya mcm backpackers package la ni. Yang bestnya, kita join with the people all around the world dlm trip nih. Can make new friends also.

Based on this information --> http://ph.contiki.com/tours/85-grand-explorer
It's a tour around New Zealand. Just click it and it explain it all. 15 days tour around  New Zealand. Dapat gi tempat2 yg cantik2 for photography enthusiast mcm aku ni. All that for USD$1,600 - USD$1,800 excluding return flight ticket to New Zealand la kan. Tapi makan, transport, tmpt tinggal semua included. Tengok je la itenary tu. Buat aku tak sabar nak pergi. Kena berjimat cermat dan nak kumpul duit nih. Target nak pergi next year.

Hajat di hati nak amik trip Ultimate European. Dapat gi more than 7 Europe countries for 45 days! Dan juga dpt gi Mesir. All that for USD5,500 - USD$5,800. Quite cheap but nak kena apply visa utk negara2 yg memerlukan kita menggunakan visa. Leceh. Dan lagipun trip camni memerlukan at least RM40,000. Huhuhu...nevermind lah.

Kalau nak kira2...I need RM12,000 for the New Zealand Grand Explorer trip. The tour, flight ticket & pocket money. Siapa sudi menderma?..hahahahaha...or..sape nak join aku?..Jom~!!!

### - Gambar Keris Patih Live in KL at http://irwandy.fotopages.com

   3 comments

Masy
September 11, 2007   04:56 PM PDT
 
ehem!! ehem!! rasa gatal tekak nk berdehem kat sini *sambil tarik suar ND* bwahahaahah
kurzz
September 13, 2007   02:03 PM PDT
 
humang haii..trip semua best2....tpi onkossnyaa dong...waduhh..bikin demam sebulan gue...;p uhuhu..

p/s:trip yg ke 'medan' (smbil jeling mate kt dak atas tu) pun xterfolo..*tpi ader reason..bukn sesaje xnak gi haa...;p
Nuisance
September 19, 2007   10:42 PM PDT
 
NZ is nice! No doubt!

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments