Entry: I'm Back! Tuesday, April 05, 2005



I am back. 3 days 2 nites at the hospital. Yes, sekali lagi kat Gleneagles Intan Hospital, Jalan Ampang tuh lagi sekali!. Busan!

Aku masuk wad kul 1pm hari Ahad. Aku terus masuk emergency. Doktor pakar takde. Yang ada hanya doktor biasa. Aku gi X-Ray dulu. Pastu, doktor tu cadangkan aku masuk wad. Aku pun dpt la bilik nombor 576-1. Baru melepak kat bilik, diorang kasi lunch. Bagus, aku pun tgh lapar. Lepas makan, aku tido dgn tak lena sbb kaki aku berdenyut2. Kul 5pm, doktor pakar tu dtg. Dia kata dah tgk x-ray aku tadi, so, the result was ok. Nothing is broken. Just that I got some severely sprained ankle and some torn ligaments. Dia nasihatkan jgn pijak kaki kiri aku tu kat tanah. Maybe 6-8 weeks baru bleh baik. No need operation. Nanti ia bleh heal itself. Fuhhh...lega bila aku dgr doktor ckp camtu.

Keesokan harinya, hari Isnin. Patutnya aku buat physio belah pagi. Sepanjang hari aku tunggu, kul 3.30pm baru aku dipanggil. Ishhh...tapi takpe sebab ada satu physiotherapist ni cunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn gile!...kekekeke...baik hati dia sanggup amik aku kat bilik and bawak gi tempat physio...pastu urut aku...ajar aku camne nak gunakan tongkat...pastu hantar aku balik bilik dgn gunakan wheelchair...tapi tau, aku syok sendiri je..lagipun dah tu mmg keje dia..hahahahahh...:p

Parents aku dtg kul 4.30pm bawak 20 ketul chicken mcnuggets. Wahhlauwehh..kenyang gile tapi aku simpan utk malam kang and diorang balik kul 5.30pm. Pastu Ap, Dell, Fadh & Ekin datang melawat tatkala aku sedang menikmati steak yg sedap gile yg hospital kasi. Terkejut gak aku. Aku ingatkan tade org nak melawat aku sbb aku tak gitau sgt semua org. Hehehe...Thanks for the buah tangan and thanks for coming! I really appreciate it. Dapat lepas rindu kat korang. Hehehe... :p

Kul 8pm, Sya dtg. Bawak bigmac, french fries, HL Low Fat Milk, apples, pati ikan haruan & some magazines. Mak aiii...makan lagi..hahaha...Sya lepak and borak2 dgn aku sampai kul 9pm. Pastu dia pun balik. Thanks Sya! I really appreciate it!...Malam tu aku tido kekenyangan!

Hari Selasa, aku menunggu dari pagi untuk discharge from the hospital. Makin bosan lak. Doktor tu busy plak. Kul 2pm baru nak dtg. Bila dia dah setuju utk aku kasi aku kuar, baru la aku rasa lega. Tapi kena dtg lagi next 2 weeks. Ishkkk...Bila aku nak balik, baru la nampak nurse yg cun. Dia offer aku nak tolong tolakkan wheelchair yg aku naik sampai ke lobby. Best best! Wangi sungguh dia. Hahahah..tapi aku tu tanggungjawab dia. Takyah le aku nak syok sendiri!..hahah...lagipun, hati aku tetap pada si dia... ;)

So, for these 2-3 weeks, aku kena pakai tongkat. Kaki berbalut dgn supporter. Dapat MC seminggu. Melepak kat umah je la aku. Yeayyy! Tapi esok nak kena gi office jap. Ishkkk...


### - "They who know the truth are not equal to those who love it and those who love it are not equal to those who delight in it." - Confucius

   5 comments

juliana
April 5, 2005   10:26 PM PDT
 
abang ND :( u've fallen down again?

i'm happy u're back at home, take good care of urself,k?
GbuM
April 6, 2005   01:03 AM PDT
 
bertuah laaa tuan badan... masuk spital jer sumer kasi dia mamam sedap2.... nurse cun tu ko tak mintak no tipon ke??? kekekekkee
basri
April 6, 2005   06:46 PM PDT
 
woi woi, semoga cepat baik.
Op
April 6, 2005   11:43 PM PDT
 
lain kali bawak kamera kemana saja :P
kak nina
April 11, 2005   01:36 PM PDT
 
hati tetap pada si dia tapi goncang gak nampak pompuan cun yer...

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments