Entry: Sunday Story Monday, February 21, 2005



 
 Semalam gi jalan-jalan kat KLCC dgn AP & Dell. Then ternampak plak Tower Records. Terus aku carik CD Peterpan. Sekali tengok, aik..murah plak..RM29.90 je. So, aku pun sambar je la. Nak gak dengar album yang terjual sebanyak 2 juta album dalam masa 6 bulan di Indonesia. Bila aku dah dengar, perghhh...best gak album nih. Aku paling suka lagu "Mungkin Nanti" followed by "Ada Apa Denganmu". Memang tak rugi beli album nih. Aku usually akan dengar mp3 dulu baru aku beli album. If the album is so damn good, I will buy it. Just like this one. Overall, aku suka lagu-lagu dalam album nih. Very nice and just suits my ears.

So now, lagu Mungkin Nanti dah jadi theme song blog ni. Hope you enjoy it!
 Anyway, semalam ada aktiviti memasak di DJC(Don Juan's Crib), iaitu rumah baru yang diduduki oleh Apai, AP, Yaabbna & kawan Apai. Kitorang import khas 2 sukarelawan untuk memasak iaitu Dell, dari UIA dan Zai, dari MMU. Lauk yang berjaya dimasak, Ayam Masak Kicap, Kobis goreng, Telur Dadar, Sardin Masak Pedas dan semangkuk nasik yg besar. Hahaha...Memang sedap diorang masak. Sejuk hati mak mertua kalau tengok diorang masak nih! Hahahahhahah!!...Tapi aku pun join diorang masak. Dah lama tak turun dapur sebab bz dgn keje. Lagipun aku ni pelawat DJC je. Kena jadi sukarelawan gak la. Hehe. Thanks to Dell & Zai sebab masakkan untuk kitorang. Thanks to Apai sbb supply barang2 untuk dimasak. Lain kali bleh buat lagi! Really enjoyed it! Sedap lak tuh!

As for today(Monday), I really dunno what the hell happened to me. Kerja berlambak, fikiran ntah ke mana. Aku tak berapa suka situation camni. Aku pun taktau kenapa. Kalau time tengah free tak fikir pape takpe la jugak. Waduhhh...Jangan esok takleh buat keje lagi sudah. Focus ND! Focus!!!

   21 comments

Ap
February 22, 2005   02:43 AM PST
 
heuhuehe.. jeng jeng jenggg...
lemanpattaya
February 22, 2005   03:06 AM PST
 
Focus dude! focus kat keje.. hehe..
doBot
February 22, 2005   03:33 AM PST
 
sodap ker lagu tu ND??? sungguh sodap dimakan begitu saje.
ND
February 22, 2005   08:15 AM PST
 
sodap gile...hahaha...makan pun sodap...sehingga menjilat kaki...heuheuheu

leman..aku tgh focus nih...focusssssssssssssssss
yaabbna
February 22, 2005   08:40 AM PST
 
Hahaha
Rajin ko tolong org masak yer..
Ko nak tolong masak ataupun ko nak bersama 'pc' ko..

Bila kita bermula tak semestinya kita akan sampai ke penamat..tapi yg pasti kita telah melakukan permulaan dan utk sampai ke penamat kita perlukan usaha dari kita sendiri..
Hahaha..Teruskan usaha anda..
ND
February 22, 2005   08:52 AM PST
 
mak ai nuar...sungguh indah ayat ko ye...hahhahah..hampeh btol..udah udah la tu ye..;) :p
risya
February 22, 2005   09:19 AM PST
 
ndy, me also like that album coz ada killler song. * ur bground song! but think that some of the sound dia belum betul² padu. rakaman album tu tak brapa ok kot.. or they need a better sound engineer. cuba dgr betul² drum dia..! but some ppl tak brapa kisah benda² tu ye tak?
ND
February 22, 2005   09:24 AM PST
 
risya...a'ah...i noticed that. But for me, it's ok la. Susunan muzik semua diorang buat. However, we buy CD for quality sound. This album kureng skit dari segi sound but the songs menyelamatkan album nih! Out of 10 songs in this album, 8 of it dicipta oleh penyanyi tu sendiri, Ariel. Gila best.
de5lin
February 22, 2005   10:15 AM PST
 
rm30? pergghh berbaloi aa..camtu... ble beli nie...huhuh
Dell
February 22, 2005   12:39 PM PST
 
a ah, suka dgr nd main gitar lagu tema blog dia tu, mmg best!! btw to nd, really enjoyed masak2 ngan u n zai aritu, lehla wat lagi bila2 ek? to abg apai (dah mesra, kena pggl abg apai le ;p ), nnt nak wat home welcoming, jgn lupa jmpt chef2 ni lg ye! i hope u guys enjoyed the food... ala kadar je tu..
apai
February 22, 2005   01:27 PM PST
 
to adik dell, err.. terima kasih gak!! lain kali wat lagik ek?? ND ada bley tolong potong2 dan kacau2 makanan.. hehehe.. and to ND.. err.. thanx for helping.. bley diharap ko ni.. nanti aku tolong pinang kan ko ek utk.. err.. hehehe.. sapa ko nak?? the choice is yours!!
yaabbna
February 22, 2005   01:30 PM PST
 
Dell bersuara..
Nd tersenyum..

Ko tersenyum
Dia tersenyum
ku tersenyum

(aku lupa lirik lagu senyum)
emma
February 22, 2005   01:47 PM PST
 
aku konpiden ngan masakan dell n zai.. tapi kalau nd sorang, takut keracunan makanan plak.. hahaha..

;p juz kidding..
and he speaks
February 22, 2005   02:43 PM PST
 
biler nd nak buat house warming ?
spy_incg
February 22, 2005   03:01 PM PST
 
ee lepak, mkn n masak tak ajak.. sombong aa tuh ehehee...
pak bear
February 22, 2005   07:29 PM PST
 
tower record yg kat sebelah memory lane tue kan.. ? akupun nak sambar satu aa cd peter pan nie.. ko kata best, aku caya bulat2 nie! ekekeke...
orenz
February 22, 2005   07:34 PM PST
 
naper ND? ko teringat kat saper? cuba ko citer kat sini, boleh la kitorang kasik pendapat.. :p
ND
February 22, 2005   10:19 PM PST
 
orenz..tade ingat sape2 pun..huhu

pakbear..mmg best...worth it..
ND
February 22, 2005   10:23 PM PST
 
Thanks dell..nanti kalau ade house warming djc tu...i'll sing for u allrite?...hahaaha...:p
Bradz
February 23, 2005   11:06 AM PST
 
bagus bangat kamu beli album tu..nghahaha

aku layan pun masa member aku belikan album ni kat jakarta...masa tu, belum top kat m'sia..best layan!

*konsert PeterPan dijangka April ni kat HardRock Cafe..aku tgh tiket free...ahaks
Ditha
March 28, 2005   01:59 PM PST
 
Buruan join ke www.circles99.com/peterpan_club

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments