Entry: Oh Hati... Sunday, February 20, 2005



Nampaknya, aku terpaksa melupakan semua janji-janjiku dulu. I have to break all the promises. Bukan aku sengaja, tapi dalam keadaan realiti sebegini aku harus lakukan. Aku taknak menuntut mahupun dituntut atas perjanjian itu. Biarlah ianya hanya menjadi kata-kata hikmah yang pernah ku sebut dulu. Biarlah ianya mati dari fikiranku.

Oh hati. Aku tidak tahu apa yg kau mahu lagi. Cukuplah sejarah menghantui diriku selama ini. Aku ingin melenyapkan semua itu. Aku ingin "delete" segala memori suka duka yang menghancurkan hidup aku suatu ketika dulu. Aku ingin hatiku ini berpindah kepada insan lain yg bersedia menerimaku sebegini. Aku tidak mahu hatiku masih lagi terikat dengan cinta yg lama. Aku ingin melenyapkannya. Semua! Biarlah dia bahagia. Biarlah dia hadapi masa depannya sendiri. Aku harus meneruskan hidup dan melupakannya buat selama-lamanya. Aku rasa itu lebih senang untukku, lebih-lebih lagi hatiku.

Aku hanya menunggu masa dan waktu yg sesuai untuk kembali ke alam kebahagiaan. Aku hanya bersabar je. Bukannya aku desperate. Just that, aku risau kalau jodoh di depan mata, tapi hati aku masih keras disebabkan peristiwa lama. Aku taknak melepaskan peluang yg datang. Ntah la, kadang-kadang aku terfikir, siapakah yg akan membuka hatiku semula? Mungkin sudah ada...


### - Aku ingin hati ini terbuka semula untuk menyintai dan dicintai.

   23 comments

chees
February 20, 2005   11:03 PM PST
 
--->siapakah yg akan membuka hatiku semula? Mungkin sudah ada...

sapo tuh?
missrynn
February 20, 2005   11:28 PM PST
 
isk..isk..bersimpati jua..it's ok.. life must be go on dude! jgn smpi kenangan lama menghantui ok!
zygzaggy
February 20, 2005   11:37 PM PST
 
saba nd... saba... aku pon terasa loser gak baca blog ko nih. uwaaaaaaa!!! sadisnya biler tader kekasih hati kan :( owh.. lonely heart. always~
dela
February 21, 2005   12:58 AM PST
 
alalala irwan. jangan la begitu. mari nyanyi lagu obladi oblada life goes on.
gehe. alomok ta mo marah aku. aku memain.

jgn bia perasaan kontrol kite. kite kene kontrol perasaan tu. derang kengkadang suka permainkan kita.

eh apa aku kate nie.

memoga ko bahagia la. cecey sesapa yg ko suka tu mintak2 dapat la bahagie kan ko :D...ehhhh....ngan kuarga ko skali....teheeee
lemanpattaya
February 21, 2005   02:17 AM PST
 
huuummmpphh..... biar betik dude!? ekekekek..
Cipan Malaya
February 21, 2005   04:38 AM PST
 
Amin...
Insyallah le, dtg jodoh le nanti jugak. Aku yg 30an ni pun still mencari. Mungkin yg ko jumpe setakat ini adalah kategori "tak bersunat punya budak". Jenis takde perasaan "humanity". Hanya tau mengambil kesempatan.

Banyak nikmat tuhan yg bagi kat ko. Akuni dah 30an baru mampu pakai kereta. So, alhamdulillah.... apatah lagi dpt parent yg supportive. Aku lagi la, zaman sekolah dah takde bapak. Masuk degree tanggung emak ngan adik aku....

Jgn salah fhm plak ND ingat aku nak compare. Cuma nak tonjolkan nikmat tuhan yg diberikan kepada ko. Alhamdulillah. Harap jgn lupa bersyukur. Itu shj. Kadang2 tuhan bagi musibah krn syg kat kita. Dia nak ajar kita erti kehidupan. Alhamdulillah, ko belajar.
orenz
February 21, 2005   08:12 AM PST
 
sudah ada di depan mata?? adakah si dia itu dia yg ku kenal juga? hmm... siapakah mrs ND? tunggu!!!!!!! heuheuheu..
ND
February 21, 2005   08:30 AM PST
 
cipan malaya...thanks..aku paham tuh...aku harap ko pun jumpa jodoh ko...bagi aku, umur tidak penting, jgn kawin muda tapi tak bahagia...

orenz...hampeh...aku just risau je la...eheh..

ehh dela..sejak bile ko panggil aku irwan?..wahahhaha

chees, biarlah masa menentukan..

missrynn..thanks!..

zygzaggy, lek la...jgn kejar...biar ia dtg sendiri..kalau ko kejar, nanti tak jadi natural or tade chemistry..hehe
petit
February 21, 2005   08:35 AM PST
 
yeuhhuuuuu siapakah yg bertuah mendapat ko wahai sahabat ku :p
yaabbna
February 21, 2005   09:11 AM PST
 
Adakah aku kenal org yg membuat hati ko berdetik utk kearah mencintai dan dicintai..

Aku harap ko bahagia walaupun itu hanya sebuah motor,kereta,rumah,lori,bas,'PC'..

Ko polih la yg mana satu..
dela
February 21, 2005   09:41 AM PST
 
hahaha kan? sejak bila tah. smalam ke kot. tapi irwan best per panggey ko irwan. ok la nd la. :P
de5lin
February 21, 2005   11:08 AM PST
 
erk musim ek ...sindrom hati terbuka ke skang nie heheh...

neway ND u should try .. mana le tau kan kot2 this is the site time at the rite place n rite person...

whutever it is... all the bess for u
risya
February 21, 2005   11:29 AM PST
 
hey open ur heart.. very big one. buat istikharoh.. then if shes the one.. go and chase that girl. apa tunggu lagi! hehehe.

all the best! may happiness b with u
ND
February 21, 2005   03:49 PM PST
 
thanks risya..lin...

i always open my heart...until the day i get that love feelings and also the person that i love...hehe
apai
February 21, 2005   06:05 PM PST
 
errr.. aku rasa cam aku tau jek sapa ek.. hmmm.. ni gara2 err... aiseymen.. takkan aktiviti kat DJC menguatkan lagi perasaan?? kalau betui tu.. mmg berkat lee DJC tu.. kena pada nama!! hehehe.. nak wat majlis kat DJC pun bley!! pintu DJC senantiasa terbuka!! untuk UIA, MMU, bloggerz.. dan sesapa jek.. hehe!!
ND
February 21, 2005   10:49 PM PST
 
ceh...aku tak sedia lagi le...:)
Ap
February 22, 2005   02:48 AM PST
 
take ur time dudee... nothing to lose.. ;p
lemanpattaya
February 22, 2005   03:08 AM PST
 
only fools rush in.. hehe.. ini lagu ub40 da..
ND
February 22, 2005   08:17 AM PST
 
Wise man say
Only fools rush in
But I can't help
Falling in love with you..

wakakkakaka
lemanpattaya
February 22, 2005   11:39 AM PST
 
sekali sekala layan raggae orait gak dude! mmmbuaarrrhhhahaha..
walkthrulife
February 22, 2005   05:20 PM PST
 
akan ada seseorang yang akan menyayangi ND
ND
February 22, 2005   10:20 PM PST
 
ramai yg menyayangi saya...tapi saya susah nak menyayangi mereka..kekekeke
gtb
February 24, 2005   02:40 PM PST
 
:)
bila hati sudah iklas memaafkan..cinta akan datang mengetuk pintu hati..
good for u

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments