Entry: Why call? Thursday, February 17, 2005



To the person yg call my mom secara tiba-tiba...

Apahal call? Nak meraih simpati balik ke? Out of nowhere tetiba nak call plak...nak menyusahkan org lagi ke? Nak mainkan perasaan orang lagi ke? Cukup la ko dah menyusahkan aku dulu. Aku tolong secara ikhlas tapi ko beri aku taik. Aku bersabar lagi. Bila aku dalam kesusahan, tak pernah ko nak call aku. Tak pernah nak tanya khabar aku. Tak pernah nak call mak aku pun. Tak pernah nak amik tahu keadaan aku masa aku susah.

Skang ni bila aku dah happy balik, mula la nak masuk dalam dunia aku balik. Apsal? Ko dalam kesusahan plak ke? Nak harapkan aku lagi ke? Nak kasi aku tgk muka kesian ko cam dulu ke? No way. Aku takkan kena tipu lagi. Aku takkan dipergunakan oleh ko lagi. Bila aku senang, mengadu macam-macam kat aku, tepon aku nangis2...pastu nak jumpa aku. Bila aku susah, buat dunno je. Tinggalkan aku camtu je. Ko sanggup lepak & kasi something yg aku deserved kat kengkawan ko yg langsung tak jenguk ko time ko susah.

Selama ni aku bersabar. Aku diam je. Sanggup ko halau aku. Sanggup ko cakap menda-menda yg aku tak deserved kat aku. Sanggup ko amik kengkawan aku sampaikan ko cakap tu kengkawan ko. Takpelah. Allah sahaja yang dapat membalasnya.

Tak payah la ko nak call mak aku lagi or kaum keluarga aku lagi. Tak payah nak berkirim salam ke apa-apa ke lagi dah. In fact, they still didn't know what happened between you and me just because I don't wanna let them pandang serong or to hate you. For me, you're a girl that just touch and go or you can call yourself, a SLUT!


### - Don't blame me. Blame yourself coz u're the one who started all this. I won't do what you don't like if you don't do what I don't like. Kapish?

   51 comments

sueN
February 17, 2005   09:51 AM PST
 
fuyo. ND marah. takotnye... *menggigil*
nesloice
February 17, 2005   10:00 AM PST
 
relek2, tarik nafas panjang2 ND, istighfar banyak2, tak elok marah2 ni... let bygone be bygone, forgive not forget...

ND
February 17, 2005   10:19 AM PST
 
I already forgive...full stop
yaabbna
February 17, 2005   11:15 AM PST
 
hehehe
ND
February 17, 2005   12:15 PM PST
 
apehal yaabbna ni gelak lak...gilo apo..huhu
yan
February 17, 2005   12:43 PM PST
 
I already forgive...full stop <---yeah,keep on telling everybody that u r okay, forgiving, so and so. u can tell the whole world, or even advertise everywhre. and IT WONT MAKE THE 'SLUT' A LESS PERSON THAN EVERYBODY KNOWS.
learn frm this : everybody knows u cant get everthing in life,kalu dah tahu tu,ada pedoman sikit. blajar la utk hidup.GET A LIFE!!!!!!
yan
February 17, 2005   12:51 PM PST
 
i think u should go 2 a theraphy.pergi lah andy.sakit mata tgk ayat2 kurang ajar.pergila berubat.mungkin anda boleh 'besar' siket lepas ni.i can list down byk tempat utk berubat. semoga lepas ni sehat sikkit.
21
February 17, 2005   01:10 PM PST
 
marah die Nd.. campak dlm sungai kasi cakcibor mkn.. phbbtt!!!
ND
February 17, 2005   01:20 PM PST
 
yan, none of your business...i can write whatever i want in here..and i can talk what i like to...u can't halang...

i never meant to tell everyone...i only express my emotions here...and by the way, why u're the one yg nak marah2?...aku tak suruh pun ko baca..yg ko gi baca buat hape?...kalau dah tau sakit hati, jgn baca ok?...and if u're "Yan" that i knew a long time ago...pls don't interrupt...u've made it even worse...

and one more thing, jgn nak carik pasal kat sini eh...silap haribulan ko yg kena gi berubat...i also can list down so many list of tempat yg ko bleh gi berubat...such as HOSPITAL BAHAGIA...okay?..

Don't just talk cock ok?...Talk based on facts and kalau berani sangat, meh dtg sini kalau tak puas hati sgt...

one more thing, this is what happened if u just want continue assuming all the way thru your life...assuming is the mother of all fuck ups..just like you...

i'm aware that i can't get everything in life...but when it comes to giving shit, i cannot tolerate with that...in fact, i didn't make any revenge at all...

So, yan...you're the one who supposed to get a life...i have my precious life now...and i don't interfere other ppl's life...even u...so, why bother kacau life aku?...get lost dude...before i call u a slut or maybe a bitch also...
ND
February 17, 2005   01:31 PM PST
 
Before i forgot...dont blame me coz i'm like this okay?...I won't start this thing if you didn't start it...simple as that...now get lost and have a nice day...
lemanpattaya
February 17, 2005   01:44 PM PST
 
ND.. kenapa mesti sampai cam ni!? buat bodoh jer dude..
ND
February 17, 2005   01:50 PM PST
 
tgh buat bodo la nih...biaq pi dia je...tetiba nak kacau aku lak...
yan
February 17, 2005   02:01 PM PST
 
ko mmg bodo.haha.
yan
February 17, 2005   02:03 PM PST
 
SUKA HATI AKU LA NAK CAKAP APE.NAMPAK SGT YG KO 'SEHAT' DAN 'BESAR'.PADAN MUKA DGN KO.
sueN
February 17, 2005   02:06 PM PST
 
yeah. it's ND's blog, so it is HIS right to write watever he wishes to. he has full freedom of his writings. he doesn't hafta seek any permission frm anyone for anything he would write.

and on behalf of everyone who blogs, if u dun like wat u see, then scram! the X button at the upper right of ur window has a purpose!
ND
February 17, 2005   02:12 PM PST
 
Thanks a lot suen...really appreciate it...

Yan, say whatever u wanna say...looks like u're the one with uncontrolled emotion...biarlah aku sihat dan besar, asalkan aku tak kacau life org lain...buang masa nak layan orang yg tetiba nak kacau life org lain...
Hafiz
February 17, 2005   02:38 PM PST
 
aisey, cam bebudak plak... grow up guys!
walkthrulife
February 17, 2005   03:08 PM PST
 
alamak..ada perang di sini. agree with suen tho...
rainbow
February 17, 2005   03:13 PM PST
 
cool2 tarik nafas panjang..simpan baik2 m16 tu..jangan ada yang terbunuh nanti :b
ND
February 17, 2005   03:20 PM PST
 
hahahaah...ni tak involve M16...ni involve kereta kebal je..hehe
de5lin
February 17, 2005   03:23 PM PST
 
ahaks... yer ble sampok tak...sampok jele kan....hahah (cam tak bese plak aku nie)

yo gurl....pegi belli cermin n talk about the thing u said to ND depan cermin aa... heheh....

n the main thing U THE 1 WHO SHOULD GET A LIFE!
Op
February 17, 2005   03:26 PM PST
 
petang kang melantit jgn lupa order roti nan cheese ye.

kekeke...
nina
February 17, 2005   03:36 PM PST
 
sabar ND....teruskan menulis ikut kepuasan hati kita sendiri..jangan peduli orang lain...jadikan komen-komen yang baik tu sebagai tauladan, yg tak baik dijadikan sempadan, ok..
ND
February 17, 2005   03:38 PM PST
 
Thanks kak nina...mmg buat tatau pun...but i just wanna get things straight...tu je...

op..worait!..dgn ayam tandoori!..haha
Dell
February 17, 2005   04:32 PM PST
 
err... err....

rilex ND...

sabar itu sebahagian drpd iman..
Tuhan sentiasa bersama org yg di pihak yang benar...

wallahualam...
apai
February 17, 2005   05:02 PM PST
 
akhirnya Dell bersuara!! yihahaha!!

errr... ni pasal ketidakpuashatian ek?? meh bawak naik gi batang kali!! tak puas hati tolak jek dari batu yang tinggi tu...!! kedebooossh!! kalau tak puas hati gak.. meh pass kat abang apai.. tau lee apa abg apai nak buek kang!! *evil grin* hehehehe!!
ND
February 17, 2005   05:03 PM PST
 
Dell...I'm okay je...forgive n forget..but i just don't like when somebody tetiba nak interfere life org lain and carik pasal...eheh..

Thanks Dell!..
yan
February 17, 2005   05:17 PM PST
 
summary : kesian kat ko kan tak dapat apa yg ko nak,mesti merana.may god have mercy on u,as that's d only thing we all have for u now.poor 'kid'..titik
ND
February 17, 2005   05:55 PM PST
 
yan...even though i didn't get what i want...but i do get other things which a lot better than that piece of slut...and I do thankful sbb terjadi menda2 tu...

and pity for u coz tak dpt menjawab segala yg aku dah ckp tadi...seems like u wanna change to another topic...very pity...i have my friends all around me...and you?..that slut?...what a piece of shit...good luck though...and don't ever come here again...understand bitch?..what a nice couple...a slut & a bitch...sayonara
ND
February 17, 2005   06:00 PM PST
 
eh lupa plak...and I thank God for not being with that slut simply coz she's a slut...and simply i don't deserved that slut...she deserved someone that can play her around...just like a slut ok bitch?..;)
orenz
February 17, 2005   06:22 PM PST
 
hehehehahaha... meh sini bawakan sluts and bitches.. soh diorang datang DJC.. hehhehe, pastu founder DJC akan hancuskan mereka.. muahahhahahhaa..

hidup apai!!!
hidup dell juga.. !!
sueN
February 17, 2005   07:29 PM PST
 
rilek. rilek. sabo kawan2.. sabo..

well, as a blogger myself, we shud be aware of the consequences of blogging. yes, these words are our own thoughts, but we shud also remember dat our thoughts are being published on the WORLD wide web.

which means dat other people frm the other side of the planet can read ur THOUGHTS. our deepest thoughts dat once we kept to ourselves because we were afraid of wat people would judge us based on it.

but people still do, unfortunately.

dat is how it works. in the world out there, people are judged based on their appearence. and in this virtual world here, people are judged based on wat they write..

talk about first impressions!

nak tanak, kiter kena accept dat people do haf bad things to say about us, no matter how sincere we are..

who says life is fair?

so, jz be careful ah. tu je.
hafizismail
February 17, 2005   11:56 PM PST
 
tak elok gaduh2 nih...sesame ummah lak tuh...move on..kalau tak leh bertemu muka atau cant stand of each other...just leave things as it be...

anyway, mencari sinar...bile nak smbg?
maman
February 18, 2005   08:26 AM PST
 
nd... take a deep breath... go have a nice tall ice cool sky juice on the rocks witha twist of lime.... . and enjoy the finer things in life... :)
ND
February 18, 2005   08:45 AM PST
 
thanks maman...thanks hafiz...
aku bukan gaduh, just tegakkan kebenaran...ade org tu dah speechless...

Actually, blogging did saved my life...from blogging, i met a whole bunch of friends, good friends, best friends and others...i'm glad for it...
21
February 18, 2005   11:52 AM PST
 
mari bertekak yok.. komen la byk2 lgi.. smpi sejuta ker..
risya
February 18, 2005   11:59 AM PST
 
tiba-tiba je rating comment terus higher.. sabar beb! half of iman tu.. bkn senang nak dpt.. and Tuhan tu uji hambaNYA ni ikut kemampuan diri diri memasing... again, mmg kita kena tegakkan kebenaran, but in a proper way lagi bagus coz silap hemat.. kita pun jadi macam dia.. so kalau takleh solve gak, bak kata hafiz.. just leave things as it be! coz yg sakitnya nanti diri kita jugak.. so cool je!
GbuM
February 18, 2005   12:03 PM PST
 
ND pasni bhg comment ko disable kan la... mana yg ko rasa topik panas tu ko disable kan kejap... hehehe... tp aku rasa apa ko nk tulis terpulang pd diri ko sendiri... this is the place for you to express yourself.. but i like it!!!!
ND
February 18, 2005   12:46 PM PST
 
Thanks risya & GBuM...

takpe gbum...biar aku on kan je comments nih..so that bleh tgk ape yg org nak ckp..hahaha...
3rd Rock From The Sun
February 18, 2005   02:15 PM PST
 
Yan ni tetiba terasa & marah2 apasal??........ hahahah mesti dah termakan cili tuh.....tu lah ek..org makan cili mmg dia terasa pedasnya....... bagi je dia cukup2 ND..eventho i didnt know both of u...but from my point of view i think she deserves to be treated like dat....*jd firestone jap*
mat_7824
February 18, 2005   02:23 PM PST
 
yo ND, sabo je la okay !!! aku tau ko kuat utk menghadapi semua nie...aku doakan agar ko sukses selalu...

jgn dilayankan sgt bende2 tuh....tu semua nak melaga2 kan perasaan ko je...ignore it...and be happy with what u do rite now...i know u can do it, bro !!!
Hajime
February 18, 2005   02:45 PM PST
 
Ngaaa... aa? aa? <(0_0 )) (( 0_0)>
Err... ehehe.... adeh... pening lak kepale aku nih.... yan... meh ler urut paler aku nih... ko mesti dapat belaja something dengan mengurut kepala aku... :D
chees
February 18, 2005   09:04 PM PST
 
uish..nih pehal nih...x pernah aku tgk orng comen byk camnih...sabo je la ND...n sesape saje...jgn emo k...:)
Superdiman
February 18, 2005   10:13 PM PST
 
ayat ko yang nie:

" For me, you're a girl that just touch and go or you can call yourself, a SLUT!"

pada pendapatan aku elok ditukar ke:

" For me, you're a girl that just SMART TAG or you can call yourself, a METAL SLUG"

Hahahahaha... aku buat lawaks je jangan ko mare aku lak pasni...

"Pain makes yourself stronger!"

bagus kau tegas begitu...
ND
February 18, 2005   11:34 PM PST
 
hahaha..buat lawak plak ko eh diman...aku pun nak buat gak la..

"You smart tag girl!..hahahah..."...
tapi kan..smart tag takde touch ke apa..dia guna sensor...hehehe...
rcpower
February 20, 2005   08:56 AM PST
 
wow..sluts & bithces time...
gtb
February 20, 2005   04:42 PM PST
 
macam membangunkan harimau yang tengah tido..terus kena terkam

apai
February 21, 2005   06:01 PM PST
 
alaaa.. baru 47 comments.. camne nak kalahkan comment kat bab ketat ni?? anyways.. err.. saje nak nambah jadik 48.. amacam?? ko nak pass ke DJC tak?? bawak jek gi DJC.. tau lee bebudak DJC kerjakan nanti.. tak soh scrub toilet.. soh masak jek!! terer masak tak??
ND
February 21, 2005   11:32 PM PST
 
haha...terer tak terer sgt la...hahahahah...
dk
July 15, 2005   03:23 PM PDT
 
sokongggggggg... disebabkan perempuan camni kadang kadang buatkan nasib org disekeliling kita pun berubah.. :p
agen_kerajaan
March 31, 2006   01:56 PM PST
 
ND she is just a girl...
You are lucky dude...not get stuck with her...

Gimme the gal's name and phone number ...
we know what to do with this kind of gal...

My YM : agen_kerajaan

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments