Entry: Mamak !!! Tuesday, December 14, 2004



Di Restoran Syed Bistro...

Basri : Saya mau Maggi Goreng dua bungkus..kasi letak dalam satu pinggan..
Mamak : Maggi goreng dua...bungkus ka?
Basri : Tak tak...itu maggi..2 peket..kasi goreng..letak dalam satu pinggan...
Mamak : ooo...dua maggi goreng...satu awak punya..satu dia punya...
Basri : Takkkk...macam ni...(sambil melukis kat mamak tu punya kertas..)...Ini dua peket maggi...kasi letak dalam satu pinggan...(lukisan tu menunjukkan dua peket maggi dan satu pinggan..di mana 2 peket maggi tu ada arrow ke satu pinggan tu)
Mamak : ok...
Aku : Mamak ni tak reti BM ka...
E1 : Ntahnye...India mari kot...

Seketika kemudian...mamak tu datang bawak 2 pinggan maggi goreng..dan satu pinggan kosong...aku, Basri & E1 tergelak je tgk..ahahahhahahh...agaknya dia ingat lukisan tu menunjukkan 2 pinggan maggi goreng & satu pinggan kosong...mmg ni mamak yg India mari..Yang diorang paham adalah nombor & menu je...payah betul nak explain!

Dan nanti pulak, kerajaan tak kasi kedai-kedai mamak ni amik pekerja asing especially India. Kesian pulak org2 India yg dtg sini. Kita pulak kena layan diri!...Ok la tu kan..

Aku : Teh O Ais satu..
Mamak : ????...
Aku : Itu Teh...takda susu..kasi ais...
Mamak : Teh ais ka?
Aku : Itu ais...kasi letak lu punya anu...nanti jadi O !!!..bengong punya mamak..

hehehe...

   15 comments

BASRI
December 15, 2004   08:29 AM PST
 
bwahahahahahahah

ikutkan hati nak aje aku ketuk kepala baiya tu dengan handphone oren aku.

tapi meggi tu sedap siyul.. perghh..
ND
December 15, 2004   08:48 AM PST
 
tu la pasal..maggi goreng tu sedap plak...next time gi situ aku nak makan tu la..haha
ladydaisy
December 15, 2004   09:45 AM PST
 
tu la sbb aku allergic..depa bkn mamak..tapi india...hiks...
xmen
December 15, 2004   09:49 AM PST
 
hahahhahahha... lawak giler
petz
December 15, 2004   01:44 PM PST
 
muahahahhahahhh
e1
December 15, 2004   02:01 PM PST
 
memang sedap maa
sampai saat ni perut sakit.. entah berapa kilo ajinaikmotor dia letak.. waaa tidak ler........
ter
December 15, 2004   03:16 PM PST
 
jgn guna perkataan perkataan yg menkonfiuskan org lain kali!!!! hahhahahaa
afxzal
December 15, 2004   11:35 PM PST
 
aku ingat lain kali korang bwk sendiri sorang 2 peket megi kegemaran korang, pastue bwk skali pinggan plastik dari rumah.. ko kasi kat mamak tue suruh masak.. kalau tue pun dia tak paham jugak.. tak tau ler aku.. hehehe.. tp make sure pinggan korang kaler lain2.. kalau tak baiya tue konpius! geee......
zaiman
December 16, 2004   12:44 PM PST
 
Lain kali cakap Melayu. Jangan cakap macam mamak. Tu sebab dia tak faham.
BASRI
December 16, 2004   06:51 PM PST
 
Siapa yg cakap macam mamak?

Aku?

E1?

ND?

Atau mereka?

huhuhuh...
AyAres151
December 20, 2004   01:24 AM PST
 
aku ada kawan dkat restoren mamak.. dia mmg bkn mamak.. dia india.. tp muslim. tp tak seperti muslim sbb keje keje dan keje...
aku lupa nama dia daaaa

aku takyah order...dia datng je aku senyum pastu terus dia bawak aku teh-o suam gelas besor..
wakawkawa... sbb aku selalu lepak situ.. tp sikalang sulah jarang lepak situ.. itu india sure rindu sama aku...

MAMAK tidak sama dengan INDIA MUSLIM... harap maklum..
atie
December 25, 2004   09:55 PM PST
 
ha!ha!ha! lawak giler sakit perut gelak...bikin leleh airmata.ha!ha!ha!
Che Li
January 6, 2006   10:21 AM PST
 
apa beza mamak ngan india muslim?
noname_kl
August 13, 2006   03:04 AM PDT
 
menda arr
tu la...
ayat bior jelas...
da sbut meggie bungkus
mesti dier ingat bungkus
isk isk
kang x psl2 mamak tu yg bungkus
wang besor wang besorrr
Not Important
June 9, 2008   02:29 PM PDT
 
You think you malays are so genius ? I challange you.. guys !! Go and start a business in Brunei ! Since your language is same as Brunei, you should be able to start business there!

Indians speak 200 language, but can open shops here !!

Being a Malaysian, all you can open is a burger stall.. !! Mamaks open bistro:
Who is "bengong" ? Judge yourself !

what is your population? !!
how many shops that you
have opened ? Being a postman
is enough for you!!

If an Indian cannot understand your language he is not stupid. You go to India talk hindi!! Can you?

Malay language came from Tamil , Urdu, English and Arab !!
Be informed !!

If you understand Maggie, and if he cannot understand, that doesn't make you a genius !!

Only stupids will call others stupid !!

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments