Entry: It's just a machine Tuesday, December 07, 2004



Ferrari? Bentley? Porsche? Lamborghini? Mercedes Benz? BMW?...

Wowww...those car brands are synonym not only to car enthusiasts. These cars can only be afforded by millionaires. Setakat kerja makan gaji, takkan dapat la beli kereta camtu. But still, whatever the brand name car is, it is still a car or it's just a machine!. Itu semua kehendak manusia sahaja. Bukan keperluan. But right now, kereta sememangnya menjadi keperluan manusia. Tapi keperluan yang tidak berapa penting walaupun adakalanya memang penting.

Aku beli kereta ni pun sebab ayah aku yg suggest & suruh beli sebagai ganti utk satria GTi aku dulu. Kalau tak, aku nak beli kelisa or gen2 je. Itu je yg aku mampu. Tapi ayah aku ckp he's willing to help me to buy my civic, aku pun ok je la. Sebenarnya dia pun nak guna tu...hehe. Lagipun baru je last 3 months beli kelisa for my grandparents. Under my name jugak. The kelisa is a good car in terms of handling & the engine performance. But the quality sucks. Well, what do you expect. You get what you paid for.

However, if you have a sports car like a Ferrari ke Porsche ke and got a big bungalow house, with all the things you can buy with your money sampai duit tu tak luak, tapi kalau hati tak tenteram, tak happy...apa2 yang kita ada tu tak menjadi bermakna langsung.

Walaupun aku dapat kete ni, do u think im happy?...It's just a machine...

   7 comments

hafiz
December 8, 2004   10:31 AM PST
 
bagus lar ade parents yang understanding, that's the most important thing
risya
December 8, 2004   10:48 AM PST
 
jgnler sedih2.. sedih la tgk org sedih nih!!
we r the person who decide either we happy or not..
the most important, appreciate and thankful for what we had..
xmen
December 8, 2004   11:58 AM PST
 
ND...
betoi cakap risya nie appreciate n thankful dgn ape yg kita ade.... asal nie ND tiba2 je tulis camnie.. ko tgh sedih ke.....
petz
December 8, 2004   01:55 PM PST
 
elehhh come on....nikmati hidup ini dengan ceria beb...
maman
December 8, 2004   04:14 PM PST
 
dude, ur choice. whether u want to be happy or u want to be unhappy. kalau rasa nak happy tu... usahalah supaya happy. .
ND
December 8, 2004   10:20 PM PST
 
If i can be happy, im happy right now...it's not that I chose to be unhappy...it's the situation that im dealing with kept me unhappy...and if it's a matter of choice, it would easier dont u think?...
amyz
December 10, 2004   02:36 PM PST
 
tak kesah la keter ape pun, janji ada keter. senang nak pi mana-mana..
/me : bersyukur dengan apa yang ada.. ;-)

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments