Entry: Ubat utk Demam Saturday, November 06, 2004



Masa sahur tadi aku bangun, aduhai...satu badan panas. Lepas sahur aku tido balik. Bangun je kul 9am, aku call office, ckp aku MC hari ni. Nasib baik diorang tarak hal. Pastu aku gi klinik, amik ubat & surat MC. Semua RM35. Hmmm...Anyway, aku still puasa.

Tapi, the real ubat utk demam ni bukan ubat yg diberi oleh doktor. Lepas je aku balik dr jumpa doktor, ayah aku panggil ajak bincang. He's gonna help me to buy a car. Aku punya happy. Dia terus ajak aku gi one of the car showroom kat area Wangsa Maju. Ayah aku suruh bawak segala dokumen utk apply loan nanti. Suddenly, demam aku makin berkurangan. Hehe..

Aku tanye, apa mimpi ayah aku buat camni. Dia ckp, mak aku risau aku ulang-alik Shah Alam naik motor, pastu hujan. So, they decided to help me. Lagipun dulu diorang ada janji something and this is a good time utk diorang tunaikan janji tu. Aku pun tak kisah sebenarnya. Tapi tipu la kalau kita semua tak happy dpt peluang camni kan. Hehe...

So, masa kat showroom kete tu, ayah aku dah kenal sorang salesman tu and kitorang terus buat deal. Ayah aku bayar booking fee for loan processing. Aku plak bertekak dengan ayah aku about choosing the car colour. Hahahahh...Ayah aku nak silver, aku nak black. Alasannya, our current car dah in black colour, takkan nak hitam lagi. Aku explain plak yg this new car will only look nice in black colour. Silver tak lawa sangat. Nampak dull. Black nampak elegant.

What do you think? My ex-car, that satria gti mmg la sesuai dgn silver colour. Tapi this new car has to be in black! I don't care!..Hehe...Akhirnya, ayah aku mengalah. Pape hal pun, book je dulu & tunggu loan approval. Maybe lepas raya. Ishkkk..lamanya!!! Time ni la aku rindu kat janda aku tu, janda aku = ex-car aku tu la..hehe..4 tahun suka duka sesama dirasai, akhirnya terpaksa melepaskannya tanpa kerelaanku 6 bulan yg lepas...hahaha...

Episod kelima Mencari Sinar akan menemui anda semua selewat-lewatnya pada Isnin pagi. Sabar la ye. One more thing, sejak dari episod pertama hingga kelima ni, itu semua hanyalah satu permulaan. So, don't jump to conclusion too soon!...Hehehe...:D

Anyway, hari ni 5 naskhah buku Gangguan Teksual 2 (GT2) sudah sampai. Thanks Tok Rimau. Sesapa yang nak beli, boleh beli dari aku orait? Hanya RM5 senaskhah. More info at http://gangguan.blogspot.com

   19 comments

Rizal
November 7, 2004   01:12 AM PST
 
ND,kau beli kereta apa?Avanza?
xmen
November 7, 2004   01:13 AM PST
 
Beli kete ape...????????
Ahmad Ijaz
November 7, 2004   01:21 AM PST
 
Bukanlar..i rasa Chervolet...
Ahmad Ijaz
November 7, 2004   01:21 AM PST
 
Bukanlar..i rasa Chervolet...
ND
November 7, 2004   05:33 AM PST
 
uish...just wait and see je la..hehe..
Op
November 7, 2004   10:36 AM PST
 
avanza family car takkan nd nak kut? kia picanto 6 bulan pun blom tentu.. Chervolet is the best bet la hehe...
ND
November 7, 2004   10:40 AM PST
 
aku beli kete yg aku mampu je...tekaan korang semua salah!..hehe..
Rizal
November 7, 2004   11:09 AM PST
 
Aku rasa nd beli iswara SE
d.a.l.e
November 7, 2004   11:52 AM PST
 
ND ko beli gen2 ni kot....hmm....
ND
November 7, 2004   12:14 PM PST
 
iswara SE?..wakkakaka...
gen2???...takkan aku beli sbb byk prob...waja takpe gak..hehe
ND
November 7, 2004   12:29 PM PST
 
eh lupa...Gen2 tade kaler hitam..hehe..silver pun tade...
ghost_rider
November 7, 2004   04:33 PM PST
 
Aku je tau dia beli keta apa.....hahahahahah!!(gelak orang jahat)
eisya
November 7, 2004   05:12 PM PST
 
nanti gath. bleh tgk kete baru ND... heheehe, boleh tumpang tak??? :p
ND
November 7, 2004   06:37 PM PST
 
wahahah..apsal semua nak tau...relax laa...soon you'll know...just wait and see...tak mampu aku nak beli kete mahal2...

clue : Kancil pun bukan, BMW pun bukan..hahahahah...
maman
November 7, 2004   07:13 PM PST
 
either silver or black can be a choice between he gti and r3. priced about the same.......


kelisa?
ND
November 7, 2004   07:20 PM PST
 
maman, mak aku tak kasi beli gti lagi..haha..anyway, gti dah stop production...only 2nd hand gti are available
Ahmad Ijaz
November 7, 2004   08:49 PM PST
 
jgn jgn dia beli Kereta....Toyota Altis/Vios....
Emy
November 7, 2004   09:02 PM PST
 
Hope u get well soon
ND
November 7, 2004   10:53 PM PST
 
Thanks emy...

uiyyooo..toyota altis?..gile la..haha

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments