Entry: The Interview Part 2 Wednesday, October 20, 2004



Phheewww...at last, lepas gak seksa aku interview kat HSBC Cyberjaya tadi. Aku expect ada 3 orang interview aku, rupanya seorang je. Baik pulak tu. Nasib baik! Hehe...10 minit sebelum kul 4pm, aku dah terpacak kat lobi HSBC tu untuk mendaftarkan diri. Aku tgk tade org pun selain aku yg macam nak gi interview. Pastu guard tu suh aku duduk jap. 5 minit pastu, interviewer tu panggil masuk kat interview room. Adehhh...dia tanya macam-macam. Terpaksa berlakon speaking english fluently. Kehkehkeh. Nasib baik lepas. Fuh...selamat...Result akan dapat tau by next week...within 10 working days from the interview date.

Kul 5pm, gi lepak dgn geng2 coursemate aku kat MMU. Berbuka puasa dgn diorang kat Restoran Malee, Dengkil. Dah lama tak jumpa bebudak nih. Rindu laks. Lepas habis berbuka...gi bilik EG, main PS2 dgn diorang nih...main Winning Eleven sampai la kul 11pm. Then terus gerak balik rumah.

Sebelum aku interview tadi, ada orang dari company mana tah kat Shah Alam, call aku...

Encik Rahim : Ini Irwandy ke?
Me : Ye saya?
Encik Rahim : Saya Rahim. Saya dapat resume awak drpd kawan saya.
Me : Ohh...
Encik Rahim : So, do you know database?..SQL?
Me : A little bit only, but I'm willing to learn it back if u give me the chance.
Encik Rahim : So, how would u like if i offer you the database admin position?
Me : Errr...if you can give me a chance, I would love to be part of your company.
Encik Rahim : Okay, bila boleh interview?
Me : Anytime!
Encik Rahim : Ok, 10am tomorrow morning boleh?
Me : Ok...not a problem.
Encik Rahim : So, cya tomorrow...


Aduhai...interview lagi...Alhamdulillah..at least dpt gak byk options...tapi aku suka plak yg database nih...sbb berkaitan dgn degree aku...hmm...we'll see how it goes tomorrow..

 

   8 comments

kupu-kupu
October 21, 2004   05:13 AM PDT
 
was jes bloghopping and came across yours! was kinda shocked to know that u attended the GSE interview earlier today @ HDPM!

hope to see u around the building soon...

btw, i went to Malee too for break fast - but was 15 mins late due to some overdue work! if im not mistaken, i saw u in Malee... were u wearing black shirt? ahahhaakkss... psycho siot aku!

ait chow!
maman
October 21, 2004   10:42 AM PDT
 
alhamdulillah, glad that u are getting lots of calls for interviews. bestkan biler ada choice and option.
Aleeya
October 21, 2004   12:33 PM PDT
 
x ajak leeya lepak MMU semlm.. jahaaaat.. :p
Ekin
October 21, 2004   08:39 PM PDT
 
hye abg ND...
wah˛ murah rezeki skrg yerk! byk g interview...Best of Luck!! ;) Semoga mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini....

p/z: nanti leh arr banjer deq Ekin erk??? hehhehe
kupu-kupu
October 22, 2004   05:35 AM PDT
 
yeah.. i was definitely right! u guys were like 'attacking' the cashier and blocked my view from watching the tv @ malee, that was why i recognised you ppl!

and how i recognised you? coz among the guys, suddenly sesat sorang pakai shirt - my friend (a chinese guy) and i thought that you work w/ HSBC too.. but u werent wearing ur tag.. so.. tak kot!!!

ait ND! cheers..
emylia
November 13, 2004   02:15 PM PST
 
How's the interview result ? Sure dh dpt kannn ? Bila lak start keje ? I pon dpt keje tu ~ start 6 Dec. ni . Maybe nanti kita jumpa ek..
cva
December 4, 2005   06:33 PM PST
 
kat mana saya kena hantar resume saya??apakah e-mail add yang saya kena hantar resume saya?? harap saya akan dapat jawapan.

Terima Kasih
MO TELEPON
May 31, 2007   05:39 PM PDT
 
kau masuk hdpm ,mcam masuk pintu neraka huehue... xcaya ko pegi , buat cam tak berkawan ngan mrk pastu ko buat diam giler untukk sato hari biler masok kelas pastu ko tgk,mrk layan ko best giler. allaaa ko tak caya .. bih baik ko ambik sql kejo tuh, bazih masa je kerja customer service...ishhnyer

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments