Entry: Kisah di Traffic Light Sunday, October 17, 2004



One day, as I drive in front of KLCC along with my friend, Nan, we stopped at the traffic light. Just beside my car, there were 3 chicks inside a Satria. But these chicks kept on staring at us, maybe because my friend kept staring at them too. I was a bit shy. My friend slowly opened the window and shouted at one of the chicks. Well, it sounds like this :-

"Hi there...you all ni cute la...lepas traffic light ni, kita carik port utk berenti kat tepi nak? We all nak kenal dgn you all la."

I was errkkk...what the hell...then that chick responded...

"Hahaha...you lead...we follow you ok..."

Perghhh...baik punya respon...then, lampu dah hijau and we all berhenti kat tepi jalan. Aku pun cakap kat Nan :-

Me : "Wei, ko gile ke...malu aku siot...ko nak gi, ko gi la...aku dok dalam kereta je"
Nan : "Alaaa...relax laa...kita dah dpt chicks lawa nih...kete ni kan chicks magnet, ayat la ape lagi!"
Me : "Pale hotak kau! Aku tanak guna kete aku jadi modal.."
Nan : "Suka hati ko la...jom kuar...diorang tunggu tu..."

Ahhh...dengan hati yg berat, Nan tarik aku keluar...hampeh btol...then we approached them...Nan yg tegur dulu...

Nan : "Hi...I'm Nan...this is ND.." (Sambil bersalam dgn diorang..)
Nadia : "Hi...I'm Nadia, this is Tasya and Tina.."...

Aku pun memberanikan diri bercakap sambil tgk diorang..(waa..mmg cute diorang nih..)

Me : "Nice to meet you girls...where are u girls heading to?"
Tina : "We're going to see a movie kat klcc...jom la join.."
Nan : "Wahh..cantek gak tu...kitorang pun tade buat ape ni..(sambil kenyit mata kat aku..)
Me : "Psst Nan, hampeh ko...aku tak biasa ni..ko je la handle..."
Nadia : "So?...lets go la...here, take my number...jom gerak.."
Nan : "orait...jom ND.."

Aku membisu je...terus masuk kereta and lead those chicks ke parking KLCC. 2 guys and 3 lovely girls...aku pun tak sangka bleh kenal kat traffic light. Ni Nan punya pasal la ni. So, kitorang tgk movie and kenal-kenal dgn diorang sambil tukar-tukar phone number. Rupanya diorang duduk kat Damansara. Diorang satu skolah & muda setahun dr kitorang. Lepas habis tu, aku kena balik and diorang plak ade hal...tapi diorang nak ajak kitorang lepak lagi later...

And there it goes...tak lama pastu, member aku, Nan...couple with one of the chicks...aku?...hahahah...aku tak pandang..aku tatau apsal..diorang lawa..cute..and aku bukannya hensem...aku treat diorang as friends je...Lagipun masa tu aku naive tentang perempuan!..Hahahhahahh...

That was 4 years ago. Nan pun dah break dgn awek tu. Aku pun dah lost contact dgn those chicks sbb aku dah 2-3 kali tukar nombor phone. Tapi mmg best la lepak dgn diorang dulu. Although diorang nampak vogue & sexy, tapi diorang baik..serious punya baik. Wish to see them again...

Memories..memories...nice memories...

   11 comments

Muaz
October 18, 2004   09:33 AM PDT
 
ahahaha..aku tertipu..aku ingat ke ko dah jumpa awek baru ke apa ke..rupanya 4 tahun lepas.. aisaymann.. hehehe.. neway, that was good la.. perghh..dapat awek kat traffic light mmg cool abis la.. ahahahah.. :p
Nis
October 18, 2004   10:12 AM PDT
 
wehhh ni apa citer ni.....nak jadi cam e1 gak ke......bagus punya starting....tapi at last citer 4 tawun dulu.......hampeh betul laaa...........:)
yaabbna
October 18, 2004   10:33 AM PDT
 
hampeh la...aku baru nak kenal ajak ko pi lepak dgn diorang tu.Aku dah terbayang kelawaan awek2 tadi dan salah sorang tu bakal jadi awek aku...
Mujurla aku tak terus tepon ko..
ko memang buat aku merana..
ND
October 18, 2004   11:53 AM PDT
 
Muahahahahha...aku dah agak dah sure korang terpedaya...kekeke...
Brad
October 18, 2004   01:59 PM PDT
 
hahaha..
'usha' awek kat traffic light? tak cool la beb..
hahaha..
syd
October 18, 2004   03:10 PM PDT
 
well...-for sure that's a unique way of getting to know a girl (heh-*thumbs up for Nan *grins*)
Aleeya
October 18, 2004   04:19 PM PDT
 
aleeya slalu gak usha cute guys masa driving..hehe.. tapi takdelah nak brani sampai gitu.. paling tak pun main kejar2 :p
Ahmad Ijaz
October 19, 2004   01:21 AM PDT
 
Aku kasihan padamu ND...sebenarnya kamu kekeringan cinta, Cubalar cari satu anak gadis dan berkahwin. Degree pun dah habis..cuma kerja dan kawin sajelar.

Kan..senang hidup..isteri and anak yg cute disamping dapat makan makanan rumah yg consistent. Ikthiarkanlar sesuatu..SI ND
ain
October 19, 2004   05:05 PM PDT
 
uhuhu..eden pun dah tetipu seh..ingatkan citer baru..uhuhuh..takper nd!..wish u will meet them again..ahahha
AyAres151
October 20, 2004   04:36 PM PDT
 
aku tau naper ko wish nak jumpa dorang.. tentu ko nak ajak salah sorang jadik suri kooo.. hahaha.. ko dah gersang sangat dah nih... carik la kerja dulu.. hheheheheh
chubby kurin
February 13, 2006   11:09 AM PST
 
huhuhu...chubby kurin pn ttipu gak....tak perk lah kire ni nd nyer sweet memoris leh yerk...kalo jmper yg btol2 bknan n having married jgn luper jmpt wei...

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments