Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Friday, January 14, 2005
I was Hospitalised...

Thursday, 13th January 2005...Sports Injury Clinic, Gleneagles Intan Medical Centre...11am...

"Your knee injury looks like serious. But I cannot confirm it right now. The only way to confirm it is by Magnetic Resonance Imaging (MRI) scanning." said the Orthopaedic & Sports Injury Surgeon, Dr. Tay.

"Not only that, we have to do some x-rays and some physiotherapy. So, on my recommendation, you kena tahan masuk wad. If your knee injured badly, I'd suggest for an operation." said the doctor again.

I was like...erkkk...ape kena lak nih. Lutut aku just sakit masa nak lipat kaki or masa nak duduk di antara dua sujud bila nak Solat. Macam ada ligamen nak putus sakitnya. Ni semua pasal main futsal last 2 weeks. Aku jatuh melutut. Memula tak sakit, pastu lelama sakit plak. Ishk...takkan kena tahan masuk wad kot. Hmmm...so aku ikut je la cakap doktor. Mintak-mintak la jangan kena operate. Mau sebulan aku dok rumah tak buat pape. Ishkkk...

So, aku pun masuk la wad. Bilik 704-1, Tingkat 7, Gleneagles Intan Medical Centre. Baru dok sejam dah busan gile. Pastu nurse ni datang bawak aku gi x-ray kat bawah. Dua kali x-ray, satu x-ray berdiri, satu lagi x-ray baring. Dah habis x-ray, aku naik bilik aku balik. Dah la takde TV. Bosan! Bilik tu share dgn 3 org lagi. Lagi la bosan. Aku dah request for single bedroom. Tapi semua full. Ramai jugak orang yg sakit ye.

Ditemankan mp3 player, digicam & handphone aku, aku buat la pape yg patut. Sambil dgr lagu, sambil amik gambar dan sambil sms kengkawan. Pastu terlelap lak. Kul 8pm, Jonee & tunangnya, Irina datang melawat aku dan bawak Bigmac utk aku. Thanks Jonee!. Aku maleh nak gitau semua org aku masuk hospital. Bukannya teruk pun. Aku sendiri pun malas nak masuk wad. Aku rasa cam orang yg tak sakit tapi masuk hospital!...hahahaha...

At 9pm, nurse tu panggil lagi untuk gi buat MRI. X-ray utk scan tulang. MRI ni untuk scan organ-organ dalam badan. Actually, meniskus kat lutut kiri aku nih, doktor suspect koyak. Kalau koyak, mmg kena operate sebab kemungkinan besar ligamen pun dah koyak sekali. Tu yang nak tgk dgn guna MRI scanning nih. So, aku baring kat machine MRI tuh. Pastu dia masukkan lutut aku kat menda bulat tu. Aku baring for 45 minutes! Lama gile. Sampai aku tertido...Dah abis tu, aku balik bilik and terus tido!

Keesokan paginya, Jumaat, 14 Januari 2005...kul 10am, aku dibawa gi Physiotherapy centre. Ada sorang physiotherapist nih terang kat aku tentang cara-cara nak kuatkan kaki semua. Pastu dia sapu gel kat lutut aku and ade pakai ultrasound punya device nak kuatkan tisu-tisu kat lutut aku tuh. Then, dia amik plak menatang lagi satu untuk membuatkan lutut aku berdenyut. Best gak. Macam urut plak.

Then, aku balik bilik. Mandi. Kul 1pm dapat lunch. Kul 1.45pm baru doktor datang jumpa aku kasitau result. Dia kata lutut aku tak serious. So, aku bleh discharge aka bleh kuar dr hospital! Yeayyy!...Alhamdulillah. Aku takyah kena operate. Tapi aku kena buat some therapy twice a week depends on my condition. Maknanya aku kena dtg hospital twice a week. Maleh btol!

At 4pm, aku pun kuar dari hospital. Just because of meniskus knee injury, kena tahan kat wad! Tah pape tah. Aku dah agak takde pape. Tapi still sakit! Pelik!

Thanks to sesapa yg rajin call & sms time aku kat hospital. Thanks to OP. Thanks to Jonee yang melawat aku dgn tunangnya. The only visitor yg melawat. Hehe...Thanks! Skang ni lutut aku dah ok skit. Bleh la main futsal balik!

Gambar-gambar di hospital, click HERE!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Tuesday, January 11, 2005
Setahun Tercipta

Setahun telah berlalu. Aku masih lagi ingat pada tarikh hari ini pada setahun yg lepas, hari Ahad...aku sedang membosankan diri di rumah. Aku belek sebuah lirik lagu yang aku ciptakan seminggu sebelum itu. Lantas aku mengambil gitar dan aku cuba ciptakan sebuah lagu berdasarkan lirik itu. Tiba-tiba sahaja ilham datang. Aku pun cepat-cepat rekodkan melody yang aku ciptakan sendiri diiringi dengan petikan gitar. Hmmm...aku amat berpuas hati.

Kemudian, aku try masukkan lirik tu ke dalam lagu tersebut. Memang kena la pulak. Aku pun try la main gitar sambil nyanyi. 2 minit lebih. So, aku rekodkan berkali-kali sampai dapat apa yg aku nak. Fuh..nasib baik siap. Satu jam untuk dapat idea dan try mainkan lagu. Satu jam utk proses recording. Aku gunakan microphone pc & sebuah laptop. Hehe...

Lepas dah rekodkan tu, aku burn dlm cd dan hantarkan kpd si dia. Memang aku ciptakan lagu tu untuk dia. Hmmm...forget about it.

So, itulah lagu pertama yang aku cipta. Selepas tu, aku ade cipta lagi beberapa lagu. Tapi aku tak sempat nak rekodkan full. Aku just rekodkan melody je. Maybe lirik-lirik yg aku ade tak berapa sesuai kot. Ntah la. Tengok la nanti...

Mungkin ramai yg dah dgr lagu tu, tapi sesapa yg blom penah dgr, click HERE! to download it! Entitled, Only You. Copyrighted tau!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Monday, January 10, 2005
PTD?

When I just got back from work today, I saw a letter with my name with URUSAN KERAJAAN from SPA. So, I opened it and it says, "Anda diarahkan untuk hadir ujian PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik) pada 29/1/2005."

I was like...errkk??..Sejak bila aku apply PTD nih? Ohh, aku lupa, aku pernah apply untuk jawatan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik thru SPA website. Tapi aku tak mintak pun PTD punya exam nih. Kalau ikut logik, kalau aku dah apply for that position, kena la amik exam ye tak?. Hehe...

Ramai kawan-kawan aku dah amik PTD nih, hanya segelintir sahaja yg dapat lepas ke 2nd & 3rd stage. Dan hanya 2-3 org kengkawan aku je dpt jadi PTD. Itu pun sebab diorang amik Bachelor of Internal Affairs kat UKM. Skang nih one of them dah jadi Penolong Pengarah kat salah satu jabatan di JPM. My age lak tuh.

Well, nampaknya kena amik cuti la 29/1/2005 tuh. Hari Sabtu. Hmmm...lulus ke tak lulus, belakang cerita, asalkan dpt experience menda-menda camnih.

By this week aku kena gi physiotherapist nak check lutut aku nih. Makin sakit nampaknya. Ni semua pasal main futsal hari tu. Everytime nak solat, pastu nak duduk di antara dua sujud, sakit gile! Rasa ade menda cam nak putus je. Kawan aku yg penah kena operate pasal ligamen dia putus kat lutut cakap, camtu gak dia rasa dulu...tapi dia tau-tau je ligamen lutut dah putus.

Alahai...jangan la aku kena operate jugak nanti. Mintak-mintak la lutut aku ok. Tak sabar nak main futsal lagi ni.

Posted at 10:33 pm by irwandy
(12) Comments  

Sunday, January 09, 2005
Lepaking Marathon

Semalam pagi2 lagi dah buat kerja. Aku tak dapat gi Cherating. Lagipun penat la nak gi Cherating. Dalam kul 3pm tu aku tido sampai la kul 6.30pm. Sebelum tido tu, nuar & apai nak plan gi karaoke la...gi genting la...gi batang kali la...hahaha..aku tak kisah...

Dalam kul 8pm, nuar ckp nak gi karaoke kul 10.30pm kang. Bebudak UIA pun ikut, Mun & Ardah. Aku and nuar gi amik diorang kat UIA. Then, terus gi News KTV kat Plaza Ampang(Yow Chuan Plaza). Rupanya, apai, leman & ap dah sampai. Tak lama pastu Zhoulsz pun sampai. Kul 11.50pm baru dapat bilik. So, kitorang berlapan amik bilik medium setelah tunggu selama setengah jam.

Masuk bilik je, berkaraoke sampai lebam! Semua suara sedap-sedap belaka, especially Ardah. Marvellous voice u got there! Kalah Misha Omar...Masuk le Akademi Fantasia 3 nanti..heheheh..

Setelah berkaraoke sampai lebam, kul 3am kitorang blah. Sebenarnya News KTV tu tutup 3am. Kalau tak diorang nak karaoke lagi tu. Heheh..3.30am jumpa balik kat Projet Gombak. Pastu gerak ke Genting Highlands! Hahaha..Aku, apai, leman, nuar, mun & ardah gi Genting semata-mata nak lepak kat Starbucks sana. Gile punya keje...

Sampai atas, dah parking. Sejuk gilos, kabus tebal. Masuk 2-3 hotel. Sekali dah jalan punya jauh, Starbucks tu dah nak tutup. Hahahahah...hampeh btol. Pastu kitorang jalan-jalan je la.

Masa kat genting jugak, ade org tu tanya, "Kita dah sampai Genting ke?"...
hahahahahha....mmg sah mamai...Nak tau sapa? Ade laaa..hehe...

Kul 6.45am, gerak turun and menuju ke Wangsa Melawati. 7.30am sampai makan Nasik Lemak kat Wangsa Melawati tuh. Kul 8.30am(pagi tadi), hantar Mun & Ardah ke UIA then aku balik tido!!!...


Leman, Ap, Mun, Ardah, Nuar, Apai & Zhoulsz...


Nuar, Apai, Ardah & Mun...kat Genting...

The rest of the pics, click link kat bawah nih...Enjoyyy...

LEPAKING MARATHON PICS

More reports at http://yaabbna.blogspot.com (Nuar)



Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, January 07, 2005
Nostalgia Rambut Panjang & Teater

Sesekali aku teringat zaman dulu-dulu, zaman muda-muda...aku pernah berambut panjang. Biasa la dulu, nak try semua menda. Nasib baik tercapai jugak hajat untuk berambut panjang sampai lebih skit dari bahu. Ada satu hari tu, ada mamat sorang ni berjalan depan aku...pastu dia terlanggar aku..tetiba lak mamat tu mintak maaf bebanyak kat aku sbb dia langgar aku...macam takut dgn aku plak..padahal dia lagi besar dari aku and muka lagi garang...aku lak dgn rambut panjang aku tu dgn muka biasa je..wahahha...heran aku...Tgk kat bawah nih..huduh gile..hahahahahh...time ni panjang sampai bahu je...


Berbual tentang teater...hahahahha...tgk je la kat bawah ni...malas nak explain...




Time ni kat backstage, tgh tunggu scene kitorang...menari-nari lagi..hahaha...cuba la teka aku yg mana satu...wakkakaka...



Ahhh...lega...dah habis scene...lepak kat luar nak balik...posing dgn geng2...me, kasim & core


So, itulah gambar2 aku dulu-dulu...aku tatau apa nak update..so, aku just letak ni je la..hehe..ciao!


Posted at 11:33 pm by irwandy
(11) Comments  

Next Page]