Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Friday, January 05, 2007
BOYZ II MEN LIVE IN MALAYSIA!


***Picture from www.genting.com.my

That's right guys. It's Boyz II Men Live in Malaysia! Specifically, in Genting Highlands! It's on 26th & 27th January 2007. I just can't miss it. This is what I've been waiting for. I've been their fan since their early stages. They are indeed my idol and my influences. Who wanna go with me? Jom gi ramai2! Tiket paling murah RM60, dan paling mahal RM300.

For more info on ticket prices, click HERE.

My fav songs are On Bended Knee, I'll Make Love To You, It's So Hard To Say Goodbye To Yesterday, End Of The Road, Water Runs Dry and much more.

So, to all R&B fans, tunggu ape lagi? It's the most anticipated R&B concert in Malaysia.. ;)


Posted at 03:49 am by irwandy
(5) Comments  

Wednesday, January 03, 2007
Azam & Wish



Azam tahun baru yg baru :-

- Nak jadi part time photographer yg berjaya.
- Nak buat MBA/pilot course.
- Nak jadi pekerja contoh..(wahahhaha..ptuihh)

Azam tahun baru yg lama :-

- To lose some weight.
- To be successful in anything that I do and to help family.
- Kehidupan yg diberkati Allah SWT.

Wishlist baru :-

- Apple Macbook Pro 17 inch laptop
- Nikon D200 DSLR Camera & some new lenses.
- Sony Ericsson P990i
- Kereta yg jimat minyak, Honda City/Jazz or Toyota Vios
- Nak travel to Jakarta, Bali, Tokyo, Brisbane, London & US. (tak dapek la kalau semua..)
- Diving license @ Perhentian Island.


Hmmm...baru-baru ni aku banyak patch things up dengan kawan-kawan lama. Banyak kali aku jumpa kawan-kawan sekolah, kawan2 kolej, kawan2 itu ini. Ada yg dah kahwin, ada yg dlm proses nak kahwin, ada yg jadi swinger, dan ada juga yg baru frust. Jadi swinger itu sangatlah best. Trust me!..hahahaaha..

Well, aku rasa cam happy bila jumpa kawan2 lama ni balik. Rasa seronok. Teringat zaman masa muda2 dulu (tak bererti skang ni aku tua tau!..)...masa zaman sekolah, habis sekolah, jalan2 gi Central Market. Melepak area KL. Dah sekolah aku kat tgh2 bandar KL. Hahaha. Lepas tu jiran sekolah aku lak, Sekolah Convent Bukit Nanas, iaitu sekolah perempuan sahaja. Bagus btol. Bila balik, asyik2 jumpa muka yg sama dalam bas. Dulu mana ada LRT. Naik bas je. KLCC pun tarak.

Kadang2 diorang sengaja tunggu kitorang dan kadang2 juga kitorang sengaja tunggu diorang utk naik bas sama2. Hahahah. Mula2 senyum sket2, lepas tu pinjam newspaper especially Harian Metro, lama2 pastu pinjam notes, lama2 pastu mintak biodata. Wakakakkaa. Lama2 jadi kawan baik. Yg best tu, setiap kali aku turun atau diorang turun drpd bas, kitorang melambai sama2. Hihihi. Adakah dulu aku hensem? Ohh tidak..hahahaha...cuma diorang gelarkan aku "babyface"...ptuihhh! Geli aku dgr...hahahahahh..iye, aku tau, korang pun geli je dgr..hahaha..tapi terimalah hakikat itu!..Wakakakkaka...

Wehh..dah melalut lak aku. Back to the topic. Apa azam tahun baru korang plak?

### - Outdoor Shooting @ Palace of Justice, Putrajaya http://irwandy.fotopages.com


Posted at 09:21 am by irwandy
(5) Comments  

Tuesday, January 02, 2007
When I'm Bored...

... I love cooking !!

Dah masuk 4 hari aku dok menatap PC utk siapkan gambar wedding client. Naik muntah edit gambar dan buat album utk client yg sedang menunggu utk disiapkan. So, nak release sikit benda tu, aku pun buat benda yg aku suka, iaitu memasak! Aku check kat fridge, wahhh..ada udang. Terus terfikir nak buat BUTTERED PRAWN! Bahan-bahan yg aku sediakan adalah :-

Minyak bijan, olive oil, seasoning (Maggi), garlic, daun kari, udang, susu Ideal, butter, 3 biji telur kuning & minyak masak. Tu je kot...

Mula2, hiris garlic tu dan cabut daun kari tu drpd batangnya, mcm gambar ni :-



Lepas tu plak, amik udang tadi dan gaulkan dgn minyak bijan, olive oil dgn seasoning maggi tu. Ikut suka korang la nak campur bahan2 lain lagi. Tadi aku ada campurkan bahan ape tah, lupa lak namanya. Mcm nih...



Then, deep fry udang tu sampai jadi jadi kaler pink orange. Nak sedap, biar minyak tu betul2 panas dulu. Pastu baru masukkan. Tak sampai 20 saat dah masak dah. Jadi camni...



Bila udang dah masak, tapis minyak dia dulu. Kemudian biarkan.
Skang ni amik butter secukup rasa korang. Kalau boleh, kuantiti butter ikut berapa byk udang yg korang nak masak. Mcm aku, amik portion camni je..



Biarkan kuali panas sikit, masukkan butter ni, pastu dah agak cair sikit, masukkan garlic & daun kari tadi. Kacau sikit2, pastu masukkan susu ideal dlm 2-3 sudu(guna santan kelapa pun boleh). Then, masukkan udang tadi. Kacau mcm biasa. Then, masukkan telur kuning yg dah dikacau dan masukkan sikit2 & pelan2 keliling udang tu. Biarkan dia kering sikit.



Bila dah agak2 mcm kering, ape lagi, keluarkan drpd kuali dan cepat2lah makan!



Drpd gambar di atas ni, ada nampak berkuah sikit, sbb aku mungkin letak butter terlebih kot. Hehehe...But the real buttered prawn bukan camni rupanya. Hahahaha...I'm sure korang tau rupanya camne kan? Tapi aku suka camni. Sedap dan lazat! Makan dgn nasik, fuhhh..bestnya. Sehingga menjilat kaki!

Banyak lagi cara utk masak buttered prawn ni. Kalau letak serbuk kari sikit dan gaulkan dgn udang pastu goreng, tu pun sedap. Ada jugak org letak wine, tapi kita mana boleh letak. Haram. Ada lagi cara lain yg aku dah lupa. Tapi, masak je la ikut suka.

So, ape lagi, korang try la sendiri. Sonang ajo. Selamat Memasak! :D

Sekian, drpd Dapur ND... :

### - Salah satu gambar hasil kerja suka-suka aku masuk website BERNAMA minggu lepas & hari ni masuk suratkhabar KOSMO mukasurat 24. ;)


Posted at 03:49 am by irwandy
(7) Comments  

Friday, December 29, 2006
Happy Eid Adha & Happy New Year!

Sempena hari-hari terakhir tahun 2006 ni, aku ingin menceritakan sedikit tentang apa yg dah berlaku pada tahun 2006 nih. Tentang apa yg aku kecapi dan apa yg dah terjadi.

1. Aku berjaya menjadi Official Wedding Photographer utk 10 pengantin sepanjang tahun 2006.
2. Aku berjaya menjadi salah seorang photographer utk Konsert Pesta Malam Indonesia & Konsert Sheila On 7.
3. Dapat jadi photographer utk Citrawarna Malaysia 2006 utk Virtual Malaysia Tourism.
4. Dapat jadi photographer utk JAPAN GT @ Sepang F1 Circuit.
4. Trip to Bandung & Jakarta.
5. Trip to Pulau Pangkor.
6. Trip to Pulau Langkawi.
7. Trip to Pulau Perhentian.
8. Trip to Pulau Kapas & Kuala Terengganu.
9. Trip to Kuantan.
10. Dapat kenal dgn ramai kawan-kawan baru. (Tgh terfikir berapa byk nak kasi kad kahwin nanti..hahaha)
11. Dapat buat studio photography sendiri yg bernama Synthesize Studio bersama rakan-rakan yg lain di Ukay Perdana. Sila lihat gambar.
12. Official photography gallery di www.irwandy.com
13. Singapore Outing.
14. Dan yg terbaru, dapat kerja di UMW
15. Apa lagi hah?..aku pun byk dah lupa..hehe..

Mungkin terdapat banyak kenangan manis yg berlaku pada tahun 2006 sehinggakan aku tak ingat apakah kenangan-kenangan pahit yg telah berlaku. Ada tu memang ada tapi mungkin tak affect aku sgt pun. Biarlah ianya menjadi suatu pengajaran dan pengalaman buat aku sendiri. Segala perkara buruk yg berlaku membuatkan kita lagi semangat dan lebih kuat untuk hidup. Be confident and be strong!

Tahun 2006 juga ada unexpected things yg berlaku. Salah satunya, tak pernah terlintas di fikiran untuk menjadi seorang wedding photographer. Segala-galanya berlaku dgn cepat. Mungkin dah rezeki aku jadi camtu. Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Allah di atas limpah kurniaNya dengan rezeki yang melimpah ruah sejak akhir-akhir ini.

Oh ya, aku ada berjanji dgn kalian tentang lagu yg aku ciptakan. Sabar ya, sedang dalam pembikinan. Aku pun dah berjanji dgn seorang kawan tentang lagu itu. Aku akan siapkan juga nanti..InsyaAllah... ;)

Rasanya itu je dulu takat ni. Nanti kita berjumpa lagi pada tahun 2007! Nanti aku akan ceritakan tentang wishlist & new year's resolution pulak. Cuti Raya Haji & New Year ni rasa mcm full je schedule aku. Ramai org ajak jumpa & melepak. Lagi bagus! Bleh relax!

So, Selamat Hari Raya Haji & Happy New Year everybody! Can't wait for 2007!


Posted at 03:15 am by irwandy
(3) Comments  

Tuesday, December 26, 2006
Faces of Irwandy.blogdrive.com

Sempena hampir genap 3 tahun usia blog aku ni, so aku just nak tunjuk gambar2 lama sepanjang aku menulis blog nih. Setakat gambar kecik kat sebelah tu tak cukup. Hahaha. Puas aku godek2 segala folder dlm pc ni. Jumpa gak gambar2 lama. Ada jugak jumpa gambar2 yg aku tak sangka masih ada lagi. Aku ni tak suka sgt bergambar, so ada sket je..Hahaha...bukannya hensem pon nak bergambar...huhu..

So, to all my wonderful blog readers & friends, this is me, myself. Inilah rupa di sebalik segala penulisan di blog ini. Thanks for your support all this while. Walaupun diriku tiada rupa, tak hensem, tak kiut, tapi pedulik hape aku...muahahahah... Tapi make sure korang dah puas gelak dulu ye... :D


Masa ni kat open house rumah member..tahun 2002 kot...




Masa ni tahun 2004 kot..tgh jamming..





Masa ni pun tahun 2004..jamming dgn berbaju melayu dgn gitar kesayanganku...uhukss..




Ni masa 25th birthday celebration aku, 16th March 2005




Ni masa open house tahun 2004...





Dan ini...errr...jgn gelak wehhh..wakakakaka..
tahun 2003 kot masa nih..dpt hp baru..hihi




Udah2 le tu...tak baik tau gelakkan rupa aku yg "hensem" tu..hahahahahhh...

### - Why should we waste our time with someone who doesn't want to spend/waste their time with us?


Posted at 07:42 pm by irwandy
(17) Comments  

Next Page]