Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< December 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, November 07, 2004
Mencari Sinar : Episod Kelima

...sambungan...

"Huhhhh??? Awak suka kat saya jugak?..errr..errr.." Aku tergamam bercampur gembira.
"Iya saya...kenapa? Tak percaya eh?...Farah bertanya..
"Errr...this is my first time org yg saya suka, suka kat saya jugak...before this tak pernah...and I'm glad for it.."
"I'm glad too sebab awak berani.."..Farah memuji..

Ahhh...alangkah gembiranya hati aku. Alangkah leganya bila semua isi hati telah ku luahkan. Ibarat melepaskan sebuah beban yg amat berat. Alhamdulillah...Bila telah luahkan dan aku pula tidak bertepuk sebelah tangan. Terasa hidup ini amat indah. Aku bersyukur!

"So, what's next?.." Aku bertanya pada Farah..
"Next?..Saya errr...saya perlukan masa..."..Farah jawab..
"Ohh..walaupun awak suka saya pun, masih lagi nak fikir eh?"..
"Mesti lah! Ini bukan main-main punya hal..." Farah mencebik...

"Farah, walaupun kita dah tau hati masing-masing, saya juga perlukan masa. Saya suka awak kerana diri awak. Ada sesuatu yang saya nampak pada diri awak yang tak mungkin saya melepaskan awak. Dan saya taktau apa kah perkara itu. Tapi saya pasti, saya akan mendapat jawapannya nanti. Walau bagaimanapun, saya akan bertanya pada awak tentang keputusan awak nanti. Awak pula fikirlah baik-baik. Saya tidak kisah kalau kita berkawan macam biasa dulu. Asalkan kita sudah tau hati masing-masing. Saya sudah luahkan dan awak pun sama. Buat masa ini, biarlah masa menentukan. Saya tidak mahu gopoh." Aku memberikan keterangan.

"Thanks Andy, saya akan beritahu decision saya nanti."... jawab Farah.

Lepas tu, kami nak balik. Sebelum tu, Farah singgah kat McDonald's kejap. Kebetulan ada happy meal, ada mainan utk minggu tu. Dia beli dan terus bagi kat aku mainan tu. Aku tak pasti apa tujuannya tapi dia suruh aku amik. Aku pun ambik. Mungkin sebuah tanda permulaan kot? But it's really sweet. Ini merupakan hadiah pertama yg aku dpt darinya. Kemudian, aku hantar dia balik.

Aku pulang ke rumah dengan hati yang berbunga-bunga. Dalam hati, aku sememangnya nak buat dia jadi girlfriend aku. Hati aku meronta-ronta. Tapi aku fikir, biarlah ianya bermula dengan persahabatan. Aku tak kisah asalkan hati kami masing-masing sudah tahu. Kalau terlalu gopoh, selalu buruk padahnya.

Keesokan harinya, seperti biasa aku akan chatting dgn dia. Kami berbual macam kawan. Tidak timbul langsung tentang hal semalam. Aku hanya membiarkannya kerana aku tahu, dia juga sedang memikirkannya. Tiba-tiba aku bertanya...

"Farah, kenapa awak suka saya?.."
"Errr...perlu ke saya jawab soalan tu?.." tanya Farah..
"Terpulang..." jawab aku...
"Well, awak juga mempunyai sesuatu yang saya tak dapat nak describe. Tapi saya pasti, suatu hari nanti saya akan dapat jawapannya.." jawab Farah...
"Aiikkk...cam kenal je ayat tu..tiru ke?..:p.."
"Tak tiru...pinjam je..hehe..." jawab Farah...

Lama juga kami berdua chatting. Aku kerja pun takde. Nasib baik tgh free. Tiba-tiba...

"Andy, awak sure ke awak suka saya ni?.." Farah bertanya..
"Ehhh..of course I'm truly sure..kenapa nih?.."Aku musykil...
"Hmmm...actually saya tgh fikirkan something..."...jawab Farah..
"Awak fikir apa nih?...Jangan la fikir yang bukan-bukan...think positive.."
"Awak tak smoke kan?..."
"Nope.."
"Awak tak clubbing and minum arak kan?.."
"Ishhh..dia nihhh..saya tak buat menda2 tu...clubbing tu penah la pegi..apsal nih?"..
"Takde apa...saje nak pastikan..."
jawab Farah...
"Alahai..kalau saya lakukan menda2 tu, awak tak suka kat saya la eh?.." tanye aku..
"Takde la camtu...saya just suka awak sebab diri awak...hmm"..Farah explain..

Hmmm...aku pula musykil. Apa la yang dia fikirkan. Aku taknak dia fikir negatif. Bagi aku, selagi belum cuba, selagi tu kita taktau. Walau apa pun, aku yakin dia akan terima aku juga.

Aku pula skang ni bingung tentang Ana. Aku masih lagi mencuba untuk menghubunginya. Kenapa la dia taknak jawab2. Bila aku guna nombor lain, dia dengar suara aku je pastu dia letak phone. Aku geram. Apa salah aku nih? Kalau nak masa untuk bersendirian, cakap je la. Takyah nak buat orang tertanya-tanya cam orang gila. Tapi aku rasa ada reason dia buat camni. Lambat laun nanti aku akan tau jugak. So, aku biarkan je la dia.

Tinggal kurang lagi sebulan untuk aku membuat decision sama ada hendak pergi ke UK atau tidak. Aku masih bingung. Apa aku perlu buat? Apakah perkara-perkara yang harus aku fikir? Aku sendiri pun taktau. Just go with the flow...

"Andy, saya rasa saya perlu beritahu sesuatu kat awak.." tiba-tiba Farah bersuara..
"Haa..apa dia?..Cuba terus terang.."
"Andy, saya takut nak beritahu. Sebab selama ni pun, saya just pendam aje masalah ni. Saya tidak pernah beritahu orang lain lagi." Farah explain..
"Dengan saya awak tak perlu takut, your secret is safe with me. Don't you worry."
"Saya taktau macam mana nak cakap...tapi apa yg saya boleh beritahu ialah...saya bukanlah seperti apa yg awak sangkakan..." Farah explain dgn tenang..

Aku terkejut juga. Apa pulak lepas ni?...Ishkk..Musykil sungguh..

"Farah, walau apa pun, saya tetap kawan awak. Jangan risau tentang keadaan yang tak elok ke apa. Sejak pertama kali bertemu dengan awak, saya sentiasa di sisi awak no matter how big the risk is."...explain aku..

"Saya tau hati budi awak...saya tau awak boleh lakukan semua tu. Tapi saya bukan seperti yg awak sangkakan...Saya takut awak takkan faham.."..explain Farah..

"Awak, cuba terus terang...saya cuba memahaminya nanti..jangan risau.."

"Hmm.."..
Farah mengeluh...


...To be continued...
 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(17) Comments  

Saturday, November 06, 2004
Ubat utk Demam

Masa sahur tadi aku bangun, aduhai...satu badan panas. Lepas sahur aku tido balik. Bangun je kul 9am, aku call office, ckp aku MC hari ni. Nasib baik diorang tarak hal. Pastu aku gi klinik, amik ubat & surat MC. Semua RM35. Hmmm...Anyway, aku still puasa.

Tapi, the real ubat utk demam ni bukan ubat yg diberi oleh doktor. Lepas je aku balik dr jumpa doktor, ayah aku panggil ajak bincang. He's gonna help me to buy a car. Aku punya happy. Dia terus ajak aku gi one of the car showroom kat area Wangsa Maju. Ayah aku suruh bawak segala dokumen utk apply loan nanti. Suddenly, demam aku makin berkurangan. Hehe..

Aku tanye, apa mimpi ayah aku buat camni. Dia ckp, mak aku risau aku ulang-alik Shah Alam naik motor, pastu hujan. So, they decided to help me. Lagipun dulu diorang ada janji something and this is a good time utk diorang tunaikan janji tu. Aku pun tak kisah sebenarnya. Tapi tipu la kalau kita semua tak happy dpt peluang camni kan. Hehe...

So, masa kat showroom kete tu, ayah aku dah kenal sorang salesman tu and kitorang terus buat deal. Ayah aku bayar booking fee for loan processing. Aku plak bertekak dengan ayah aku about choosing the car colour. Hahahahh...Ayah aku nak silver, aku nak black. Alasannya, our current car dah in black colour, takkan nak hitam lagi. Aku explain plak yg this new car will only look nice in black colour. Silver tak lawa sangat. Nampak dull. Black nampak elegant.

What do you think? My ex-car, that satria gti mmg la sesuai dgn silver colour. Tapi this new car has to be in black! I don't care!..Hehe...Akhirnya, ayah aku mengalah. Pape hal pun, book je dulu & tunggu loan approval. Maybe lepas raya. Ishkkk..lamanya!!! Time ni la aku rindu kat janda aku tu, janda aku = ex-car aku tu la..hehe..4 tahun suka duka sesama dirasai, akhirnya terpaksa melepaskannya tanpa kerelaanku 6 bulan yg lepas...hahaha...

Episod kelima Mencari Sinar akan menemui anda semua selewat-lewatnya pada Isnin pagi. Sabar la ye. One more thing, sejak dari episod pertama hingga kelima ni, itu semua hanyalah satu permulaan. So, don't jump to conclusion too soon!...Hehehe...:D

Anyway, hari ni 5 naskhah buku Gangguan Teksual 2 (GT2) sudah sampai. Thanks Tok Rimau. Sesapa yang nak beli, boleh beli dari aku orait? Hanya RM5 senaskhah. More info at http://gangguan.blogspot.com

Posted at 11:33 pm by irwandy
(18) Comments  

Friday, November 05, 2004
Harap Maaf, Aku demam

Hari ni sepatutnya aku post Mencari Sinar : episod kelima, tapi aku tak dpt nak buat sebab aku kena demam panas yang teruk. Kepala pening dan tekak rasa sakit. Aku hanya berbuka di office kat Phileo Damansara tadi dan terperangkap di sana kerana hujan yg amat lebat. Lepas berbuka, aku nekad nak balik jugak dlm keadaan hujan, so aku just naik my scooter and balik terus. On the way tu, hujan lebat & aku basah kuyup. Jem gile plak tu. Sepanjang perjalanan hujan je sampai la ke rumah aku.

Bila sampai kat umah, lepas 2 jam, aku start rasa tak sedap badan. Badan rasa panas & tekak rasa perit. Aku ni susah dpt penyakit demam, batuk & penyakit2 biasa yg lain. Tapi once dah kena, teruk gak la. Aku selalunya demam sekali dalam setahun. Tapi tahun ni, yg ni masuk kali kedua. Dulu demam teruk seminggu. Hopefully demam kali ni tak lama.

So, esok aku kena amik MC. Gi doktor beli ubat & amik MC. Aku tak suka nak amik MC skang sbb aku baru je masuk keje. Kang diorang ckp ape plak. Tapi ape boleh buat. Terpaksa gak...

Usually, aku update TELEBLOGELA (kelambu cipta) or samarinda nih everynite or lepas sahur. Tapi skang ni bukannya takde idea tapi kurang idea dan aku takut nanti cerita jadi tak sedap kalau buat masa tgh pening & demam panas nih. So, tunggu kemunculan episod kelima nanti pada malam hari Ahad. Kalau aku dah baik by tomorrow, aku buat la esok malam.

Samarinda kat TV3 tu kan from Monday - Thursday je...so, sama la dgn ni kot..:p..Bersabar eh kawan-kawan!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(8) Comments  

Thursday, November 04, 2004
Mencari Sinar : Episod Keempat

...sambungan...

"Haaaaaaaa????..." Farah terkejut
"Iya Farah, awaklah perempuan itu. Maafkan saya jika terlalu cepat meluahkan isi hati saya. Tapi, saya rasa perlu untuk lakukan sebegini. Saya takut terlambat atau tidak tercakap nanti. Merana hidup saya. Lagipun, saya pegang kata-kata awak, jangan tipu diri sendiri. Sentiasa jujur. Nah, inilah yang saya lakukan." Aku memberikan penjelasan.
"Janganlah diam je...say something"

"Saya..errr...err...I'm speechless.." Farah tersipu-sipu malu..
"Hmmm...takpe..take your time..." Aku memberikan masa...
"Kenapa awak suka saya?" Farah bertanya..

"There are no words or reasons to say why I like you. It's something comes out from my heart. I just can't explain it but I know how it feels. Sooner or later, you will know Farah." Aku memberikan penjelasan...

"I don't know what to say Andy...I'm speechless..."
"Farah, saya faham keadaan awak. Tapi sememangnya saya perlu luahkan supaya saya tidak menyesal kemudian hari. Awak datang dalam hidup saya dgn tidak sengaja. Saya juga tidak sengaja tersuka pada awak. Ia datang secara tiba-tiba. Saya mmg tak dapat pendam perasaan saya lagi. Inilah masanya untuk saya Farah." Aku memberikan penjelasan lagi..

"Hmmm...terima kasih kerana berani meluahkan isi hati awak pada saya. Saya memang betul-betul hargainya. Saya just tak sangka bahawa orang itu adalah saya. Saya ingat awak maksudkan orang lain. Sebab tu saya tergamam skit." Farah memberikan penjelasan...

"How about your current GF?..Ana?..Macam mana dengan dia?"
"Farah, just forget about her first. I know what I'm gonna do. It's not cruel. But just don't worry about that ok? Saya tau apa yg saya buat." Aku memberikan penjelasan...

Iya tak ya. Apa aku nak buat dengan Ana? Aku sememangnya tak berniat nak putuskan hubungan aku dengan Ana kerana Farah. Itu bukan caraku. Sebenarnya, tujuan aku untuk sambung belajar di UK pun adalah kerana aku kecewa dengan diri aku sendiri dan juga dengan Ana. Aku dapat merasakan, baik aku tinggalkan Malaysia buat sementara waktu untuk mengubat hati yang terluka ini. Tapi Farah datang dalam hidup aku. Farah membuatkan aku tidak berdaya meninggalkan negaraku yg tercinta ini. Farah membuatkan aku terkesima! Aku bingung!

"Farah, tak perlulah memikirkan jawapannya sekarang. Awak dalam keadaan terkejut. Jadi, ambil lah masa awak dulu. Saya tak kisah. Saya pun harus memikirkan tentang Ana."

"Andy, boleh tak saya tanya sesuatu?" Tanya Farah...
"Boleh, tanya la.."
"Kalau saya membuat keputusan, adakah ianya akan mengubah apa-apa especially tentang awak ke UK?"..Farah bertanya..
"Farah, setiap decision yg kita buat merupakan sesuatu yang amat penting. Of course, setiap decision tu akan mengubah segala-galanya."
"Farah, sememangnya saya ingin pergi ke UK. Itulah hajat saya dan ibubapa saya. Sekarang ini, saya telah mendapat peluang untuk ke sana. Segala kelengkapan hampir siap. Hanya tinggal untuk membuat keputusan sahaja. Tapi saya hairan, patutnya saya membuat keputusan sebelum berjumpa dengan awak. Barulah saya tau skang kenapa keputusan itu masih tertangguh. Seolah-olah naluri hati saya tahu bahawa awak akan hadir dalam hidup saya."

Aku lihat air mata Farah menitis di pipinya. Aduhai, adakah aku salah cakap tadi? Maafkan saya Farah.

"Farah, kenapa ni? Kenapa menangis? Saya ada salah cakap ke?" Aku rasa bersalah...
"Takde pape...saya just tersentuh. It really touches my heart."
"Amenda yang buat awak tersentuh ni?"...aku musykil..
"Dari mata awak, gerak-geri awak, memang saya akui, awak ikhlas meluahkan semua itu. Saya betul-betul speechless. Saya juga hendak cakapkan sesuatu tadi." Farah explain..

"Apa yang awak nak cakap?..Cuba tenangkan diri, pastu sebut satu-satu..Satu, dua, tiga, empat, lima, enam, tujuh, lapan..lapan lagi...hehehe.." Aku berseloroh. Farah mencubit aku..sakit, tapi sedap..haha..
"Awak ni, orang serious dia memain lak."
"Ala..jangan la merajuk, saya bergurau je. So, saya tak sabar nak dgr apa yg awak nak cakap tadi. Sila kemukakan hujah-hujah anda...hehe.."

"Andy, awak pernah tak bertepuk sebelah tangan?" Farah bertanya..
"Alamak...errr..pernah kot..dulu punya cerita la...kenapa?" ..Adoiii...aku bertepuk sebelah tangan ke nih?...Mintak-mintak jangan laa..ishkkk
"Takde apa-apa, saya saje je tanya." Farah tersenyum sambil lap air matanya.
"Tipu...awak takleh sorokkan pape dah..." Aku musykil..
"Saya ni bertepuk sebelah tangan dengan awak ke?"..Aku ingin mendapatkan kepastian...
"Awak rasa?"...Farah bertanya...ehhh..macam mind games plak...

Aku termenung, aku renung matanya. Farah memandang ke arah lain. Lalu aku berkata...

"Farah, saya rasa saya bertepuk sebelah tangan." Aku mendengus...
"Are you sure?" Farah bertanya..
"Hmm..I think so la..."

"Andy, awak tak bertepuk sebelah tangan..." jawab Farah...
"Haaa???...apa maksud awak?"..aku tetiba jadi blur..

"Andy, saya suka kat awak!!!!!!!!!!"


...To be continued...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(21) Comments  

Wednesday, November 03, 2004
Mencari Sinar : Episod Ketiga

sambungan...

Aku nekad. Keputusan telah dibuat. Aku rasa aku perlu memutuskan hubungan aku dengan Ana(girlfriend aku). Keputusan ini bukanlah kerana aku jatuh hati pada Farah, tetapi keputusan ini telah lama aku fikirkan sebenarnya. Sebelum berjumpa dgn Farah pun aku sudah membuat keputusan. Cuma masa dan keadaan tidak mengizinkan. Aku tau Ana masih sayangkan aku. Tapi kenapa dia ignore aku lama camni? Apa salah aku? Jauh di sudut hatiku masih mempunyai perasaan sayang terhadapnya tetapi semakin lama semakin pudar. Mungkin kerana segala kesilapannya yang lalu telah membuatkan aku tawar hati. Tetapi aku masih lagi memberi peluang pada diriku untuk bersama dengannya selagi hati aku masih ada lagi perasaan sayang terhadapnya. Tidak perlu aku huraikan apa masalah kami berdua dulu. Itu akan menjadi rahsia antara kami berdua. Mungkin tiada jodoh agaknya.

Walaupun aku sudah mendapat idea untuk menghubungi Ana, tetapi tidak juga berjaya. Dia masih tidak mengangkat telefon, tidak membalas sms dan sebagainya. Hati aku berdebar-debar. Mana dia pergi ni? Dah kawin ke? Aku tension. Ahh, biarkan saja dulu. Perempuan ibarat layang-layang, kita melepaskannya terbang bebas di langit, kemudian kita tarik perlahan-lahan, sedikit demi sedikit sehingga kembali kepada kita semula. Maksud aku, lama-lama nanti dia datang jugak kat aku.

Farah faham akan keadaan aku. Dia banyak memikirkan cara bagaimana untuk mengembalikan aku dengan Ana. Sungguh murni hati Farah. Akhirnya aku jelaskan pada Farah...

"Farah, lupakan kisah saya dengan Ana. Saya dah nekad nak break dgn dia."
"Hahhh???...Are you sure?..Dah contact dia?" Farah terkejut...
"Belum contact lagi, tapi instinct saya dapat rasakan yang dia ada lelaki lain. Saya kecewa. Bukannya saya hendak fikir yg bukan-bukan, tapi ntah la.."..Aku mendengus..
"Hmmm..segala keputusan di tangan awak, buatlah apa yang terbaik untuk awak. Saya sebagai kawan awak sekadar dapat menasihati sahaja."...
"Thanks Farah..."

Sebenarnya, aku dgn Farah baru berjumpa beberapa kali. Tetapi kami cepat menjadi rapat. Yahoo Messenger menjadi tempat kami berbual dan membuatkan kami menjadi semakin intim. Farah juga banyak bertanyakan tentang perihal diri aku. Aku pun sudah jelaskan pada Farah bahawa aku ni bukanlah baik sangat. Tetapi dia tetap rapat dengan aku. Farah juga ada menceritakan masalah-masalahnya. Tetapi tidak detail. Farah kata aku akan tahu juga akhirnya nanti. Hanya menunggu masa sahaja. Nampak serius, tapi takpelah. Aku tetap menunggu.

Aku masih lagi menjadi bingung. Perlukah aku meluahkan perasaan aku pada Farah? Adakah masa ini sesuai? Adakah ini akan membuahkan hasil? Adakah ini sinar yang aku cari selama ini? Aku pun tidak pasti. Tetapi aku masih lagi mahu meluahkan segala isi hati aku ini pada Farah supaya dia tahu dan supaya aku tidak menyesal jika aku tidak beritahu dia. Bagaimana aku nak luahkan? Bagaimanakah caranya? Aku pun tidak pasti. Hanya sekali dua sahaja aku pernah berada dalam situasi begini. Yang pertama tidak berjaya. Yang kedua berjaya. Aku takut yang ketiga ini tidak berjaya. Macam selang-seli pulak.

Aku masih lagi ingat kata-kata seseorang, "We may think of the person every seconds of our life, but he/she may not even think of us even a second of his/her life" Iya. Aku takut aku bertepuk sebelah tangan. Adakah Farah sentiasa memikirkan tentang diri aku setiap jam & setiap saat? Sudah tentu dia banyak hendak memikirkan perkara lain daripada aku yang tak penting ni. Tapi tak mengapa. Itu tidak menjadi persoalan. Yang penting kena berani luahkan dan berani menerima risiko yang akan datang.

Oh ya, Farah rupanya masih single. Dia yang memberitahu aku tempoh hari. Pada mulanya aku agak terkejut tetapi bila dia mengatakan bahawa dia tidak pernah ada boyfriend, lagi aku terkejut. Walaupun tidak pernah mempunyai teman istimewa, dia kata dia pernah menyayangi seseorang tetapi orang itu tidak meluahkan isi hatinya pada dia. Dia berasa kecewa apabila mendapat tahu bahawa orang yg pernah dia sayangi itu telah menjalinkan hubungan dengan perempuan yang lain beberapa tahun kemudian. Sejak itu, dia tidak pernah rapat dengan mana-mana lelaki lagi.

"Farah, cerita lama tak usahlah dikenang lagi. Di sebalik kejadian itu ada hikmahnya." Aku menasihati Farah.
"Saya faham, saya harus meneruskan hidup saya. Saya memang sedang cuba untuk melupakan dia..hmmm.." Farah mendengus.
"Awak tak boleh nak macam ni je selamanya, awak pun tak boleh nak tutup pintu hati awak untuk semua orang hanya kerana dia. Awak perlu berfikiran terbuka."
"Saya tau. Hanya masa menentukan. Siapa lah agaknya yang akan membuatkan saya lupa pada orang yg dulu." Farah tertanya-tanya..
"Ohh..itu senang je...apa kata saya try buat awak lupakan orang tu dulu? Amacam?..Hahaha.." Aku berseloroh..
"Elehhh, kalau berani, try laa...tgk sejauh mana awak berjaya.."
"Ohh..awak cabar saya eh?...Kita tgk la nanti camna..siap awak!..hahaha"

Kami berdua tergelak sama-sama. Amat indah apabila berada bersamanya. Sejuk hati aku. Tenang je hati aku. Namun aku rasa Farah cuba menyembunyikan sesuatu daripada aku. Aku musykil. Takpelah. Lambat laun aku tau jugak nanti.

Akhirnya, aku sudah mendapat masa yang sesuai. Aku harus luahkan segalanya pada Farah. Lalu aku set kan tarikh & masa untuk dinner bersama-sama dengannya. Dan hari yang bersejarah itu pun tiba...

"I was wondering all day, kenapa awak nak ajak saya dinner eh?.." Farah tertanya-tanya.
"Alaaa...saje je, takkan tak boleh kot? Awak tak sudi eh?.."
"Kalau saya tak sudi, buat apa saya kat sini..hehe..Haa...awak kata awak nak beritahu saya something..saya tak sabar nak tau ni.."
"Errr...nanti la, kita order makan dulu...pastu kita makan..pastu saya kasitau eh?..Menda yg best mana boleh rush...kena sabar..haha.." Aku explain..

Lepas makan...

"So, let me hear it.." Farah tak sabar-sabar nak tau..
"Awak tau kan saya nak gi UK. Tapi saya taktau kenapa saya tak boleh nak buat keputusan gi UK lagi."..Aku jelaskan..
"Hmm..ada apa-apa yang drag awak ke?.." Farah bertanya..
"Yup...tepat sekali. Sebenarnya saya tersuka kat seseorang ni dan saya taktau macam mana nak kasitau dia. Saya takut kena reject tu satu. Lagi satu, perkara ini akan menjadi salah satu penyebab sama ada saya perlu pergi ke UK atau tidak." Aku perjelaskan..

Serta-merta wajah Farah berubah. Aku pun tak pasti rupa dia kecewa atau tidak. Yang pasti, dia tetap tenang.

"Errr...firstly, awak kena jujur dengan dia. Perempuan suka orang yg jujur. Saya pun suka orang yg jujur. Tidak salah kalau awak nak luahkan. Buat apa takut untuk luahkan. Bagi saya itu perkara yang berani untuk dilakukan. Bukannya senang nak buat camtu. Kalau dah ada perasaan suka, just say it to that girl." Farah berhurai panjang lebar. Fuhhh..tu dia..
"Wahhh...bagus la awak ni..." Aku memuji..

Kemudian aku cuba tukar topik kejap. Sekadar untuk memikirkan sesuatu.

"Ehhh...awak nih, takkan awak nak kasitau menda tu je? Ni sure ada lain ni.." Farah musykil.
"errr...errr.." Aku gementar..
"Apa err err..cakap je la.."

"Farah, awak kata awak suka orang yg jujur kan."
"Ye saya.."
"Jadi, tak perlulah saya berselindung lagi...hmm"...Aku menarik nafas...Ok..here it goes!

"Orang yg saya cakap saya suka tadi tu adalah awak Farah."


...To be continued...



P/S : Best btol stop kat sini kejap..muahahahah...:p

Posted at 11:33 pm by irwandy
(10) Comments  

Next Page]