Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< November 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, November 28, 2004
Movie Marathon & Lagu

Pagi ni, Walid sms aku..ajak gi movie marathon. Aku pun orait je. Patutnya gi open house tapi malas gi plak. Tade mood nak gi open sbb asyik makan je. Hahaha...

Janji jumpa Walid kul 1pm kat Midvalley. Kitorang gi beli tiket. Penuh gile. Nasib baik dah book. Kitorang tgk movie The Shutter & Alexander. The Shutter kul 2.45pm-4.30pm. Alexander plak kul 5.35pm-8.30pm!

The Shutter memang best. Semua org ckp seram gile tak ingat. Tapi bagi aku biasa je. Tatau apsal. Tak seram pun. Cuma ada sekali tu je la aku terkejut & tergelak. Haha..

Alexander, what can I say about this epic movie...once of the best movie aku tgk this year. Nanti tgk la review dari Walid kat blog dia. Totally awesome movie. Nak dekat 3 jam movie nih! So, sebelum gi tgk tu, bawak la air & popcorn. Tapi takde la rasa lama sgt. Lepas tgk citer ni, semangat aku berkobar-kobar plak. Hahahah...

Hmm...ramai org vote for number 778. Worait, lusa or by end of this week kuar la WMJ 778 on the road. Hehe...

Kepala aku still berserabut. Selagi tak settle pasal kete ni, aku susah nak sambung. Mungkin episod Mencari Sinar akan bersambung lagi 2-3 hari.

Errr...sesapa yg tak penah dgr lagu yg aku cipta dulu, u can download it here! entitled, Only You. ;)...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(6) Comments  

Saturday, November 27, 2004
4 Open House

Aku ingat hari ni nak bangun lambat, tapi dah biasa bangun awal. Ishk..nak cukupkan tido sebenarnya. Cutilah katakan. Tetiba kul 9am, staff office call, suh dtg sbb ade org nak bincang pasal keje. Ishkkk..baru je nak relax, tapi tak kisah la. Dah keje. Aku pun dgn kelam kabut bersiap and gi office. On the way tu jem gile. Bertolak pun kul 10am. Sampai office kul 11.15am.

Dah selesai keje tu, kul 1pm aku blah gi amik Walid kat UPM. Then gi umah Nilzd4 kat Bandar Tun Razak, beraya kat sana..pastu beraya kat umah Yanti. Aku, Walid, Dale, Atoi, Lenz & kembarnye, Nana, Wira, & Ekin termasuk Yanti & Nilzd4 sekali la. Pastu bertolak gi Putrajaya...gi umah Eisya...beraya sana plak.

Lepas maghrib aku gerak gi umah Badri, member aku kat subang jaya. Makan lagi..ishk...9.30pm gerak gi main futsal kat USJ. Yeahhh...exercise selepas makan kat 4 open house. Perut penuh gile. Main futsal pun tak betul...

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Friday, November 26, 2004
Glen - Sedih Tak Berujung

Glenn Fredly - Sedih Tak Berujung

Saat menjelang hari-hari bahagiamu
Aku memilih tuk diam dalam sepiku
Saat mereka tertawa diatas pedihku
Tentang cintaku yang telah pergi tinggalkanku

Aku tak perduli … sungguh tak perduli
Inilah jalan hidupku

Reff :
Ini aku kau genggam hatiku
Simpan didalam lubuk hatimu
Tak tersisa untuk diriku
Habis semua rasa didada

Selamat tinggal kisah tak berujung
Kini ku kan berhenti berharap
Perpisahan kali ini untukku
Akan menjadi kisah .. sedih yang tak berujung…

Interlude…

Ini aku kau genggam hatiku
Simpan didalam lubuk hatimu…yeah
Tak tersisa untuk diriku
Habis semua rasa didada

Selamat tinggal kisah tak berujung
Kini ku kan berhenti berharap
Perpisahan kali ini untukku
Akan menjadi kisah .. sedih yang tak berujung…


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Thursday, November 25, 2004
Mana satu nak pilih?

Aku kena stop kejap siri Mencari Sinar for this week. Ada banyak benda yang aku nak settlekan. Lagipun aku tak suka nak menulis cerita Mencari Sinar bila otak aku tgh berserabut. Nanti jadi tak sedap lak citer tu & aku takut plot citer tu jadi kelam kabut. Korang gak yg marah. Heheh..Sorry guys. Bersabarlah ye.

Siang tadi, satu hari aku kat Celcom Subang Hi-Tech park, server down. Rupanya power failure. Hampeh btol. Lepas tu plak, gateway server takleh masuk windows. Geram btol. Terpaksa ulang-alik gi Phileo Damansara, pastu gi subang balik. Dua kali lak tuh. So, spent my time kat Celcom. Troubleshooting the problems. Although it's not my job, tapi berbaloi untuk belajar. I like it.

Tadi plak salesman kete tu call aku nak inform, kete aku sampai esok(Jumaat). Alahai, makin lambat la tunggu. Kete tu sampai esok, pastu hari Isnin baru hantar gi kastam utk bayar duti. Sabtu takleh ke buat? Ishk. Ayah aku kata most probably hari Selasa baru dapat. Baru je berangan nak guna kete baru this weekend. Hancur punah harapanku. Hahaha...takpe, next week ade lagi.

Pagi tadi ayah aku gi JPJ. Dia nak beli nombor plet. Hari tu dah beli, nombor WMJ 978. Tadi plak sekali lagi ayah aku dah book nombor WMJ 778. So, nak kena pilih antara dua nombor tu. WMJ 978 or WMJ 778? Mana satu eh? By the way, aku suka 778. Tolong komen dgn alasan kenapa anda pilih nombor tu. :D

Posted at 11:33 pm by irwandy
(12) Comments  

Wednesday, November 24, 2004
Itu Aku

I like this song...menjadi current fav of mine..:D

Sheila On 7 - Itu Aku

Ribuan hari aku menunggumu
jutaan lagu tercipta untukmu
apakah kau akan terus begini

masih adakah celah di hatimu
yang masih bisa aku tuk singgahi
cobalah aku kapan engkau mau

tahukah lagu yang kau suka
tahukah bintang yang kau sapa
tahukah rumah yang kau tuju
itu aku...

coba keluar di malam badai
nyanyikan lagu yang kau suka
maka kesejukan yang kau rasa

coba keluar di terik siang
ingatlah bintang yang kau sapa
maka kehangatan yang kau rasa

percayalah itu aku...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Next Page]