Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< November 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Saturday, November 27, 2004
4 Open House

Aku ingat hari ni nak bangun lambat, tapi dah biasa bangun awal. Ishk..nak cukupkan tido sebenarnya. Cutilah katakan. Tetiba kul 9am, staff office call, suh dtg sbb ade org nak bincang pasal keje. Ishkkk..baru je nak relax, tapi tak kisah la. Dah keje. Aku pun dgn kelam kabut bersiap and gi office. On the way tu jem gile. Bertolak pun kul 10am. Sampai office kul 11.15am.

Dah selesai keje tu, kul 1pm aku blah gi amik Walid kat UPM. Then gi umah Nilzd4 kat Bandar Tun Razak, beraya kat sana..pastu beraya kat umah Yanti. Aku, Walid, Dale, Atoi, Lenz & kembarnye, Nana, Wira, & Ekin termasuk Yanti & Nilzd4 sekali la. Pastu bertolak gi Putrajaya...gi umah Eisya...beraya sana plak.

Lepas maghrib aku gerak gi umah Badri, member aku kat subang jaya. Makan lagi..ishk...9.30pm gerak gi main futsal kat USJ. Yeahhh...exercise selepas makan kat 4 open house. Perut penuh gile. Main futsal pun tak betul...

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Friday, November 26, 2004
Glen - Sedih Tak Berujung

Glenn Fredly - Sedih Tak Berujung

Saat menjelang hari-hari bahagiamu
Aku memilih tuk diam dalam sepiku
Saat mereka tertawa diatas pedihku
Tentang cintaku yang telah pergi tinggalkanku

Aku tak perduli … sungguh tak perduli
Inilah jalan hidupku

Reff :
Ini aku kau genggam hatiku
Simpan didalam lubuk hatimu
Tak tersisa untuk diriku
Habis semua rasa didada

Selamat tinggal kisah tak berujung
Kini ku kan berhenti berharap
Perpisahan kali ini untukku
Akan menjadi kisah .. sedih yang tak berujung…

Interlude…

Ini aku kau genggam hatiku
Simpan didalam lubuk hatimu…yeah
Tak tersisa untuk diriku
Habis semua rasa didada

Selamat tinggal kisah tak berujung
Kini ku kan berhenti berharap
Perpisahan kali ini untukku
Akan menjadi kisah .. sedih yang tak berujung…


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Thursday, November 25, 2004
Mana satu nak pilih?

Aku kena stop kejap siri Mencari Sinar for this week. Ada banyak benda yang aku nak settlekan. Lagipun aku tak suka nak menulis cerita Mencari Sinar bila otak aku tgh berserabut. Nanti jadi tak sedap lak citer tu & aku takut plot citer tu jadi kelam kabut. Korang gak yg marah. Heheh..Sorry guys. Bersabarlah ye.

Siang tadi, satu hari aku kat Celcom Subang Hi-Tech park, server down. Rupanya power failure. Hampeh btol. Lepas tu plak, gateway server takleh masuk windows. Geram btol. Terpaksa ulang-alik gi Phileo Damansara, pastu gi subang balik. Dua kali lak tuh. So, spent my time kat Celcom. Troubleshooting the problems. Although it's not my job, tapi berbaloi untuk belajar. I like it.

Tadi plak salesman kete tu call aku nak inform, kete aku sampai esok(Jumaat). Alahai, makin lambat la tunggu. Kete tu sampai esok, pastu hari Isnin baru hantar gi kastam utk bayar duti. Sabtu takleh ke buat? Ishk. Ayah aku kata most probably hari Selasa baru dapat. Baru je berangan nak guna kete baru this weekend. Hancur punah harapanku. Hahaha...takpe, next week ade lagi.

Pagi tadi ayah aku gi JPJ. Dia nak beli nombor plet. Hari tu dah beli, nombor WMJ 978. Tadi plak sekali lagi ayah aku dah book nombor WMJ 778. So, nak kena pilih antara dua nombor tu. WMJ 978 or WMJ 778? Mana satu eh? By the way, aku suka 778. Tolong komen dgn alasan kenapa anda pilih nombor tu. :D

Posted at 11:33 pm by irwandy
(12) Comments  

Wednesday, November 24, 2004
Itu Aku

I like this song...menjadi current fav of mine..:D

Sheila On 7 - Itu Aku

Ribuan hari aku menunggumu
jutaan lagu tercipta untukmu
apakah kau akan terus begini

masih adakah celah di hatimu
yang masih bisa aku tuk singgahi
cobalah aku kapan engkau mau

tahukah lagu yang kau suka
tahukah bintang yang kau sapa
tahukah rumah yang kau tuju
itu aku...

coba keluar di malam badai
nyanyikan lagu yang kau suka
maka kesejukan yang kau rasa

coba keluar di terik siang
ingatlah bintang yang kau sapa
maka kehangatan yang kau rasa

percayalah itu aku...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Tuesday, November 23, 2004
Hitam ke Silver?

Break kejap from episod mencari sinar. Hehe...

Hari ni aku banyak kerja. Sambil-sambil tu aku berurusan dengan salesman yang menjual kereta tu. Dia memerlukan keputusan aku untuk memilih color apa untuk kereta aku tu. Hari tu aku dah pilih hitam. Tapi ayah aku suruh amik silver. Ishkkk...

Kebetulan pulak, ada member aku kat Tmn Melawati baru pakai kereta yang aku nak angkat nih. So, aku test drive la kereta dia. Halamak..bestnyaaa...Dia punya kaler silver. Memang nampak lawa. Sporty gak. Tapi aku rasa hitam lagi lawa. Dia kata hitam tak lawa sangat. Nampak kotor. Kaler hitam lama-lama nanti jadi dull. Betul gak dia cakap.

Memang kaler hitam payah nak jaga. Hmmm...so aku ckp kat salesman, proceed dengan kaler silver. Lagipun company kete tu tak produce kan kaler hitam bulan ni. Taktau bila diorang nak produce balik kaler hitam tu. Kalau amik kaler silver, InsyaAllah bleh dpt paling awal pun hari Jumaat ni. Ok la tu kan. Hehe...tak sabar lak rasanya.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Next Page]