Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< November 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, November 03, 2004
Mencari Sinar : Episod Ketiga

sambungan...

Aku nekad. Keputusan telah dibuat. Aku rasa aku perlu memutuskan hubungan aku dengan Ana(girlfriend aku). Keputusan ini bukanlah kerana aku jatuh hati pada Farah, tetapi keputusan ini telah lama aku fikirkan sebenarnya. Sebelum berjumpa dgn Farah pun aku sudah membuat keputusan. Cuma masa dan keadaan tidak mengizinkan. Aku tau Ana masih sayangkan aku. Tapi kenapa dia ignore aku lama camni? Apa salah aku? Jauh di sudut hatiku masih mempunyai perasaan sayang terhadapnya tetapi semakin lama semakin pudar. Mungkin kerana segala kesilapannya yang lalu telah membuatkan aku tawar hati. Tetapi aku masih lagi memberi peluang pada diriku untuk bersama dengannya selagi hati aku masih ada lagi perasaan sayang terhadapnya. Tidak perlu aku huraikan apa masalah kami berdua dulu. Itu akan menjadi rahsia antara kami berdua. Mungkin tiada jodoh agaknya.

Walaupun aku sudah mendapat idea untuk menghubungi Ana, tetapi tidak juga berjaya. Dia masih tidak mengangkat telefon, tidak membalas sms dan sebagainya. Hati aku berdebar-debar. Mana dia pergi ni? Dah kawin ke? Aku tension. Ahh, biarkan saja dulu. Perempuan ibarat layang-layang, kita melepaskannya terbang bebas di langit, kemudian kita tarik perlahan-lahan, sedikit demi sedikit sehingga kembali kepada kita semula. Maksud aku, lama-lama nanti dia datang jugak kat aku.

Farah faham akan keadaan aku. Dia banyak memikirkan cara bagaimana untuk mengembalikan aku dengan Ana. Sungguh murni hati Farah. Akhirnya aku jelaskan pada Farah...

"Farah, lupakan kisah saya dengan Ana. Saya dah nekad nak break dgn dia."
"Hahhh???...Are you sure?..Dah contact dia?" Farah terkejut...
"Belum contact lagi, tapi instinct saya dapat rasakan yang dia ada lelaki lain. Saya kecewa. Bukannya saya hendak fikir yg bukan-bukan, tapi ntah la.."..Aku mendengus..
"Hmmm..segala keputusan di tangan awak, buatlah apa yang terbaik untuk awak. Saya sebagai kawan awak sekadar dapat menasihati sahaja."...
"Thanks Farah..."

Sebenarnya, aku dgn Farah baru berjumpa beberapa kali. Tetapi kami cepat menjadi rapat. Yahoo Messenger menjadi tempat kami berbual dan membuatkan kami menjadi semakin intim. Farah juga banyak bertanyakan tentang perihal diri aku. Aku pun sudah jelaskan pada Farah bahawa aku ni bukanlah baik sangat. Tetapi dia tetap rapat dengan aku. Farah juga ada menceritakan masalah-masalahnya. Tetapi tidak detail. Farah kata aku akan tahu juga akhirnya nanti. Hanya menunggu masa sahaja. Nampak serius, tapi takpelah. Aku tetap menunggu.

Aku masih lagi menjadi bingung. Perlukah aku meluahkan perasaan aku pada Farah? Adakah masa ini sesuai? Adakah ini akan membuahkan hasil? Adakah ini sinar yang aku cari selama ini? Aku pun tidak pasti. Tetapi aku masih lagi mahu meluahkan segala isi hati aku ini pada Farah supaya dia tahu dan supaya aku tidak menyesal jika aku tidak beritahu dia. Bagaimana aku nak luahkan? Bagaimanakah caranya? Aku pun tidak pasti. Hanya sekali dua sahaja aku pernah berada dalam situasi begini. Yang pertama tidak berjaya. Yang kedua berjaya. Aku takut yang ketiga ini tidak berjaya. Macam selang-seli pulak.

Aku masih lagi ingat kata-kata seseorang, "We may think of the person every seconds of our life, but he/she may not even think of us even a second of his/her life" Iya. Aku takut aku bertepuk sebelah tangan. Adakah Farah sentiasa memikirkan tentang diri aku setiap jam & setiap saat? Sudah tentu dia banyak hendak memikirkan perkara lain daripada aku yang tak penting ni. Tapi tak mengapa. Itu tidak menjadi persoalan. Yang penting kena berani luahkan dan berani menerima risiko yang akan datang.

Oh ya, Farah rupanya masih single. Dia yang memberitahu aku tempoh hari. Pada mulanya aku agak terkejut tetapi bila dia mengatakan bahawa dia tidak pernah ada boyfriend, lagi aku terkejut. Walaupun tidak pernah mempunyai teman istimewa, dia kata dia pernah menyayangi seseorang tetapi orang itu tidak meluahkan isi hatinya pada dia. Dia berasa kecewa apabila mendapat tahu bahawa orang yg pernah dia sayangi itu telah menjalinkan hubungan dengan perempuan yang lain beberapa tahun kemudian. Sejak itu, dia tidak pernah rapat dengan mana-mana lelaki lagi.

"Farah, cerita lama tak usahlah dikenang lagi. Di sebalik kejadian itu ada hikmahnya." Aku menasihati Farah.
"Saya faham, saya harus meneruskan hidup saya. Saya memang sedang cuba untuk melupakan dia..hmmm.." Farah mendengus.
"Awak tak boleh nak macam ni je selamanya, awak pun tak boleh nak tutup pintu hati awak untuk semua orang hanya kerana dia. Awak perlu berfikiran terbuka."
"Saya tau. Hanya masa menentukan. Siapa lah agaknya yang akan membuatkan saya lupa pada orang yg dulu." Farah tertanya-tanya..
"Ohh..itu senang je...apa kata saya try buat awak lupakan orang tu dulu? Amacam?..Hahaha.." Aku berseloroh..
"Elehhh, kalau berani, try laa...tgk sejauh mana awak berjaya.."
"Ohh..awak cabar saya eh?...Kita tgk la nanti camna..siap awak!..hahaha"

Kami berdua tergelak sama-sama. Amat indah apabila berada bersamanya. Sejuk hati aku. Tenang je hati aku. Namun aku rasa Farah cuba menyembunyikan sesuatu daripada aku. Aku musykil. Takpelah. Lambat laun aku tau jugak nanti.

Akhirnya, aku sudah mendapat masa yang sesuai. Aku harus luahkan segalanya pada Farah. Lalu aku set kan tarikh & masa untuk dinner bersama-sama dengannya. Dan hari yang bersejarah itu pun tiba...

"I was wondering all day, kenapa awak nak ajak saya dinner eh?.." Farah tertanya-tanya.
"Alaaa...saje je, takkan tak boleh kot? Awak tak sudi eh?.."
"Kalau saya tak sudi, buat apa saya kat sini..hehe..Haa...awak kata awak nak beritahu saya something..saya tak sabar nak tau ni.."
"Errr...nanti la, kita order makan dulu...pastu kita makan..pastu saya kasitau eh?..Menda yg best mana boleh rush...kena sabar..haha.." Aku explain..

Lepas makan...

"So, let me hear it.." Farah tak sabar-sabar nak tau..
"Awak tau kan saya nak gi UK. Tapi saya taktau kenapa saya tak boleh nak buat keputusan gi UK lagi."..Aku jelaskan..
"Hmm..ada apa-apa yang drag awak ke?.." Farah bertanya..
"Yup...tepat sekali. Sebenarnya saya tersuka kat seseorang ni dan saya taktau macam mana nak kasitau dia. Saya takut kena reject tu satu. Lagi satu, perkara ini akan menjadi salah satu penyebab sama ada saya perlu pergi ke UK atau tidak." Aku perjelaskan..

Serta-merta wajah Farah berubah. Aku pun tak pasti rupa dia kecewa atau tidak. Yang pasti, dia tetap tenang.

"Errr...firstly, awak kena jujur dengan dia. Perempuan suka orang yg jujur. Saya pun suka orang yg jujur. Tidak salah kalau awak nak luahkan. Buat apa takut untuk luahkan. Bagi saya itu perkara yang berani untuk dilakukan. Bukannya senang nak buat camtu. Kalau dah ada perasaan suka, just say it to that girl." Farah berhurai panjang lebar. Fuhhh..tu dia..
"Wahhh...bagus la awak ni..." Aku memuji..

Kemudian aku cuba tukar topik kejap. Sekadar untuk memikirkan sesuatu.

"Ehhh...awak nih, takkan awak nak kasitau menda tu je? Ni sure ada lain ni.." Farah musykil.
"errr...errr.." Aku gementar..
"Apa err err..cakap je la.."

"Farah, awak kata awak suka orang yg jujur kan."
"Ye saya.."
"Jadi, tak perlulah saya berselindung lagi...hmm"...Aku menarik nafas...Ok..here it goes!

"Orang yg saya cakap saya suka tadi tu adalah awak Farah."


...To be continued...



P/S : Best btol stop kat sini kejap..muahahahah...:p

Posted at 11:33 pm by irwandy
(10) Comments  

Tuesday, November 02, 2004
Mencari Sinar : Episod Kedua

...sambungan...

Kringgg!!! Kringgg!!!...Aku bergegas menjawab telefon tanpa tgk nama yg tertera kat handphone aku tu..."Hello..?.."
"Hello..."..terdengar satu suara yg baru aku dgr siang tadi..
"Hi Andy, ni Farah ni..."
"Ohh...Farah...Hi..."
Aku dalam nada terkejut...
"Saya saje je call...nak say thanks sbb hantarkan saya tadi.." Dia memberikan keterangan..
"Ohhh...not a problem at all...tak sangka plak awak sudi..hehe.." Aku tersenyum simpul tapi bukannya dia nampak kan..hehe..
"So, tgh buat apa?..." Dia bertanya...
"Takde buat apa pun..tgh relax je..penat gak rasanya.." Aku menjawab...

Perbualan kami pun diteruskan selama 15 minit...dia kata taknak kacau aku. Aku pun sebenarnya penat gile ni. Tapi takpe la, dia yg call, kang credit dia habis plak kan.

Farah berumur 21 tahun. Rupanya putih berseri, manis dan sedap mata memandang. Tidak memakai tudung. Ketinggiannya takat paras telinga aku. Hidungnya agak mancung dan aku rasakan Farah ni berdarah campuran mat saleh kot. Susah nak describe kan macam mana. Tapi yg pasti, ramai yang pandang dia sewaktu kitorang makan kat Midvalley. Dia seorang yg peramah dan tidak berasa kekok dengan org yg baru dikenalinya. Aku pun rasa selesa berbual dgn Farah.

Rupanya, dia pun selalu online di internet. Dia juga telah memberikan Yahoo Messenger ID nya. Sejak itu, aku selalu berchatting dgn nya dgn menggunakan Yahoo Messenger.

Hari demi hari berlalu sejak peristiwa manis di Midvalley. Farah semakin rapat dengan aku. Aku tidak pasti macam mana kami boleh menjadi rapat. Sebenarnya, aku mempunyai seorang special girlfriend yang telah 2 bulan tidak mengirim khabar berita. Bila aku call, dia tak jawab. Bila aku sms, dia tak reply. Bila aku chat, dia tak reply. Aku semakin tension dengan girlfriend aku tu. Membuatkan perasaan sayang aku terhadapnya semakin keruh setiap hari. Aku tau dia sudah bekerja dan sibuk dgn kerjanya. Tapi takkan lah nak angkat telefon ataupun nak membalas sms pun tak boleh?

Aku jadi musykil. Naluri hatiku kuat mengatakan bahawa girlfriend aku ni sudah ada orang lain ataupun ada orang lain tgh nak masuk line. Maklumlah, kat tempat kerja dia ramai lelaki. Aku hanya membiarkan sahaja dia. Sampai bila dia nak mendiamkan diri. Lambat laun nanti dia akan hubungi aku juga.

Kehadiran Farah pula membuatkan aku terkesima. Dia menjadi semakin rapat dgn aku. Dari gerak-gerinya sebagai seorang perempuan, sudah menampakkan bahawa dia selesa dan suka pada aku. Aku pernah bercerita pada dia tentang girlfriend aku. Dia faham dan dia sekadar hendak menjadi kawan aku. Farah juga tahu akan masalah yg dihadapi oleh aku. Banyak juga dia memberikan nasihat dan pandangan.

Hari demi hari berlalu, hati aku rasa lain. Aku rasa aku makin suka kat Farah. Aku tak pasti dari mana perasaan itu datang. Perasaan ini tidak seperti perasaan suka ku terhadap girlfriend aku dulu. Perasaan ini amat kuat rasanya. Selama 2 minggu aku menyimpan perasaan ini dan menganggap itu mungkin hanya seketika. Aku hendak berterus terang padanya tetapi ada sesuatu yang dia tidak tahu.

Sebenarnya, lagi 2 bulan, aku akan melanjutkan pelajaran aku ke UK. Aku akan berhenti kerja dalam masa 2 minggu lagi. Segala persiapan telah aku buat utk melanjutkan pelajaran. Tetapi, keputusan aku masih belum dicapai. Aku ingin pergi ke UK, tetapi seolah-olah ada sesuatu yang menyuruh aku menunggu sesuatu dan jangan terlalu cepat membuat keputusan. Seolah-olah ada suatu perkara yg perlu aku pertimbangkan. Aku tidak pasti apakah perkara itu. Walau apa pun, aku harus membuat keputusan sebulan sebelum tarikh orientasi universiti di UK.

Sementara itu, semakin hari demi hari aku tak dapat membendung perasaan ini terhadap Farah. Tidak terdaya untuk aku lakukan. Inilah yg dikatakan cinta hadir tanpa disedari. Aku tak pasti adakah ini cinta yang aku cari selama ini? Mengapakah aku rasakan bahawa girlfriend aku skang ni bukan seorang yg akan menjadi teman hidup aku? Mengapa perasaan aku terhadap Farah semakin menggunung?

Ahh, aku bingung memikirkannya. Aku perlu lakukan sesuatu. Aku rasa aku perlu jujur dan berterus-terang pada Farah. Aku tak suka simpan perasaan lama-lama. Bagi aku, biarlah aku terus terang untuk lepas seksa ni. Makin disimpan, makin merana aku nanti. Aku ni jenis org yg suka berterus terang supaya tidak ada konflik di masa depan.

Setelah mengenali Farah secara mendalam, aku dapati dia seorang yg amat baik hati. Kami mempunyai byk persamaan yg membuatkan kami cepat menjadi rapat. Terdapat byk ciri-ciri kewanitaan yg aku mahu pada seorang wanita ada padanya. Mungkinkah itu yg membuatkan aku jadi gila?

Aku masih lagi mengelamun. Mencari idea untuk berterus terang pada Farah dan juga mencari idea bagaimana hendak menghubungi girlfriend aku. Dua perkara ini harus aku selesaikan secepat mungkin. Setelah setengah jam mengelamun, yeah!!! Aku dapat idea!...

...To be continued....
 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(15) Comments  

Monday, November 01, 2004
Mencari Sinar : Episod Pertama

"Ahhh, dah lambat dah ni..." Aku merungut dalam kereta sambil tengok jam yg menunjukkan pukul 11am. Bila nak cepat, semua jadi lambat. Aku sebenarnya nak tgk wayang pukul 11.30am kat GSC Midvalley Megamall. Jalan tengah jem. Tiket dah beli semalam. Ishhh, takut tak sempat pulak.

20 minit kemudian, baru sampai kat Midvalley. Nak mencarik parking punya la payah. Nasib baik jumpa satu. Then, aku bergegas ke GSC. Aku tak berlari, tapi jalan cepat je. Sampai kat GSC tu, aku nak mencelah kat satu tempat ni, tetiba "BEDEBUK!!!"...Adoiii...sakit kepala aku. Rupanya kepala aku berlaga dgn kepala seorang perempuan ni. Aku pun taktau camne bleh berlaga.

"Sorry, sorry, saya tak nampak tadi sebab nak cepat, sakit ke?.." Gadis tu bertanya...
"Saya pun sorry gak, saya pun nak cepat tadi...tade la sakit sangat, biasa je.." Aku senyum..Waduh, cun pulak awek ni. Manis & cute. Buat hati aku berdebar je tengok dia.

"Ok la, saya nak cepat ni, nak tgk wayang. Sorry lagi sekali ye.." Gadis tu pun berlalu pergi...Aku senyum je tengok dia. Perempuan semanis itu, kalau jadi isteri aku kan best. Tapi siapalah aku. Kalau aku handsome, dah lama dia ajak aku tgk wayang dgn dia sekali kot? Hehe...

Aku pun cepat2 gi beli air & popcorn, pastu masuk ke dalam panggung wayang. Aku mencari tempat duduk yg bernombor C7. Aik, tak ramai pulak org tgk. Aku pun jumpa seat aku dan aku tgk seorang saje yg ada kat row C nih. Kebetulan plak org tu duduk kat seat number C8. Bila aku duduk sebelah orang tu, aku terkejut. Dia pun terkejut.

"Ehh..awak?.." Gadis yg berlaga dgn aku tadi menyapa aku dgn nada terkejut.
"Ehhh...laaa, kita berlaga tadi kan? Haha, tak sangka pulak.." Aku menyapa sambil tersenyum.
"Awak tengok sorang je ke?" Aku bertanya lagi..
"A'ah, sorang je..sorry lagi sekali sbb terlanggar tadi. Memang saya buta tadi. Awak pun sorang je ke?.." Dia bertanya.
"Mula-mula tadi saya sorang la. Pastu bila awak duduk sebelah saya ni, jadi la berdua." Aku berseloroh. Dia pula tergelak dan tersenyum. Ishhh..senyuman dia nih, memukau hati aku je.
"Errr...saya Andy. Awak?"...Aku memperkenalkan diri aku.
"Saya Farah." Jawabnya sambil tersenyum. Ishhh..tergoda plak aku dgn senyumannya. Pastu wayang dah start dan satu panggung jadi gelap. Ishh..tak sempat aku nak tanye dia lagi. Hahaha..Aku pun melayan je la wayang tu. Aku tak berubah tempat. Dia pun tak berubah tempat. 2 jam kemudian, tayangan tamat...

"Best kan movie nih?" Tetiba dia bertanya..
"A'ah...tak rugi beli tiket.." Aku menjawab...
"Awak memang suka tgk wayang ke?"..aik..byk tanya pulak dia ni...
"A'ah, seminggu sekali saya mesti tgk..awak pun sama ke?..Aku bertanya..
"A'ah, sama la kita." Dia tersenyum lagi. Lalu kitorang pun keluar dari panggung wayang sambil berborak sepanjang perjalanan keluar dari panggung.

Nampak dia ni peramah. Aku suka cara dia. Lalu aku memberanikan diri bertanya pada dia...
"Awak lapar?.."
"Boleh la tahan..." Dia menjawab...
"Since awak sorang, saya pun sorang, jom kita gi makan. At least ada teman. Takde la boring." Tu dia, tak pernah aku rasa seberani camtu sebelum ni. Hantu mana tah rasuk aku nih.
"Boleh jugak...jom kita gi food junction tu" Dia setuju dan tersenyum. Wahhh...untungnya aku.

Kitorang pun gi kat Food Junction tuh. Aku nak beli Nasi Ayam, dia pun sama jugak. Sama lagi. Aku beli air soya bean, dia pun sama jugak. Aikkk...aku senyum je. Pastu kitorang carik tempat yg selesa utk duduk. Sambil makan, kitorang berbual...

"Awak tinggal kat mana?.." Dia tanya aku..
"Saya dok kat Taman Melawati...awak?"...Aku tanya dia balik.
"Saya dok kat Ampang Jaya." Dia menjawab.
"Ohhh...dekat je la. Study lagi ke?...
Dia jawab..."A'ah, kat KDU...awak plak?"
"Ohh..study lagi...saya dah kerja.." Aku menjawab. Aku dah agak dia study lagi sbb nampak muda. Cun lak tuh...

Then, kitorang berborak-borak lagi about almost everything. Baru kenal so banyak la cerita kan. Kadang-kadang dia tergelak, aku pun tergelak bila ada menda yg lucu yg diperbualkan. Dia nampak happy je. Takde pulak nampak cam dia anggap aku stranger. Alhamdulillah...baik betul dia ni, tak sombong cam perempuan lain.

Lepas makan, aku nak gi MPH. Dia pun sama. Ehh..dah jadi macam date pulak. Padahal aku nak jejalan sengsorang ni sebenarnya nak tenangkan hati. Taknak ada gangguan. Tapi bila dia jadi teman tgk wayang, teman makan & teman tgk buku, jadi best pulak. Takde gangguan langsung. Semua masalah aku hilang begitu sahaja. Aku pun hairan. Buku yg aku suka pun dia suka. Memang pelik. Nampak cam dia selesa dgn aku. Cepat gile!

Masa menunjukkan pukul 4pm. Ahhh, aku kena balik nih. Kang jem pulak. Esok nak kerja. Dia pun nak balik jugak.

"Awak datang dgn apa?" tanya aku...
"Naik LRT je..."
"Ohh..nak saya hantar awak balik?..Memang on the way pun.." Aku offer utk tumpangkan dia..
"Ehh..takpe, dah la tadi saya langgar awak, pastu nak hantar saya balik pulak. Menyusahkan awak je..." Dia explain...
"Laa...lupakan je pasal langgar tadi...tade apa pun...meh saya hantar awak, boleh sambung borak dalam kereta nanti.." Aku offer lagi...
"Hmmm...ok.." Dia setuju...Yes!! Yes!! Yes!!...

Then, aku pun hantar dia balik. Sepanjang perjalanan balik, byk gak kitorang bercerita itu ini. Dia pun makin selesa berbual dengan aku. Aku pun bertukar nombor handphone dgn dia. Ishh..respon baik punya nih. Aku rasa dia single sbb dari segi perlakuan dia nampak cam single je. Tatau la aku. Aku pun tak kisah sangat. Berkawan je kan.

Lepas hantar dia balik, aku pun balik rumah. Fuhhh, aku memang bebetul tak sangka tentang kejadian hari ni. Tengah aku nak berehat, tetiba handphone aku berdering...

To be continued... 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(19) Comments  

Sunday, October 31, 2004
The Dream & Buka Puasa

While I was sleeping this morning, I dream of something that has not been in my mind for the past few months. But usually, this kind of dream is not what have i thought before but I just wish for it to happen someday. Some people said that if you're dreaming of someone, maybe that someone is thinking about you or maybe he/she misses you.

Dreaming is like love, it comes wherever you're ready or not. Just like that without preparing anything. It comes when you least expect it. Can you force your heart to love someone? No, isn't it? Just like dreaming, you cannot force what you want to dream.

Before we sleep at night, some of us might have wish to dream something that related to your what you're thinking at that time. As for me, I always wish that she'll be happy and thought of me before she sleeps everyday. I always wish that she'll come back but I know it's kinda "dream on" thingy.

It's 17th of Ramadhan 1425 Hijrah. My father, my bro & I went to Timberland Lot 10. My friend, Kasim, works there as one of the senior staff. He asked me to come over as he can give me 35% discount on all items just for today. My bro actually wanted to buy a jacket as he will be going off to Japan early next year for his degree under JPA. As for me, I just looked around and found nothing interesting. I like Timberland T-Shirts as it's the one of the few brands that fits me & got a very good quality that can makes me to wear it for a long time. At last, I bought a black fisherman's cap. Hahaha...

Then we went back home at 3.30pm to take a rest and at 5.50pm, I drove to Sg Wang for Buka Puasa with my MMU friends. There were 25 of them. We buka puasa at the Shakey's Pizza restaurant. RM24.00nett per person for a buffet. Gosh, I just can't eat all of it. The pizzas make me really full. I only ate 2 pieces of pizza, 2 pieces of fried chicken, spaghetti, a bowl of salad, garlic bread and some 2 Unidentified Food Objects. Hahaha.

Three days in a row, buka puasa with my friends. Friday, buka puasa with Geju friends. Yesterday, buka puasa with blogger friends. And today, MMU friends. All 20+ people came. Best! Anyway, it's a holiday tomorrow for Selangor as well as for me. Hehe. Gotta settle some things before I get so busy.

See the buka puasa pictures at http://irwandy.fotopages.com

Quote of the day :- It's nice to have or is it necessary to have.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Saturday, October 30, 2004
The One I Love

Haven't slept in a week
My bed has become my coffin
Cannot breath, cannot speak
My head's like a bomb, still waiting
Take my heart and take my soul
I don't need them anymore

The one I love is striking me down on my knees
The one I love drowing me in my dreams
The one I love over and over again
Dragging me under.

Hypnotized by the night
Silently rising beside me
Emptiness, Nothingness
Is burning a hole inside me
Take my faith and take my pride
I don't need them anymore

This bed has become my chapel of stone
A garden of darkness to where I'm trown
So take my life, I don't need it anymore


Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Next Page]