Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< November 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, November 01, 2004
Mencari Sinar : Episod Pertama

"Ahhh, dah lambat dah ni..." Aku merungut dalam kereta sambil tengok jam yg menunjukkan pukul 11am. Bila nak cepat, semua jadi lambat. Aku sebenarnya nak tgk wayang pukul 11.30am kat GSC Midvalley Megamall. Jalan tengah jem. Tiket dah beli semalam. Ishhh, takut tak sempat pulak.

20 minit kemudian, baru sampai kat Midvalley. Nak mencarik parking punya la payah. Nasib baik jumpa satu. Then, aku bergegas ke GSC. Aku tak berlari, tapi jalan cepat je. Sampai kat GSC tu, aku nak mencelah kat satu tempat ni, tetiba "BEDEBUK!!!"...Adoiii...sakit kepala aku. Rupanya kepala aku berlaga dgn kepala seorang perempuan ni. Aku pun taktau camne bleh berlaga.

"Sorry, sorry, saya tak nampak tadi sebab nak cepat, sakit ke?.." Gadis tu bertanya...
"Saya pun sorry gak, saya pun nak cepat tadi...tade la sakit sangat, biasa je.." Aku senyum..Waduh, cun pulak awek ni. Manis & cute. Buat hati aku berdebar je tengok dia.

"Ok la, saya nak cepat ni, nak tgk wayang. Sorry lagi sekali ye.." Gadis tu pun berlalu pergi...Aku senyum je tengok dia. Perempuan semanis itu, kalau jadi isteri aku kan best. Tapi siapalah aku. Kalau aku handsome, dah lama dia ajak aku tgk wayang dgn dia sekali kot? Hehe...

Aku pun cepat2 gi beli air & popcorn, pastu masuk ke dalam panggung wayang. Aku mencari tempat duduk yg bernombor C7. Aik, tak ramai pulak org tgk. Aku pun jumpa seat aku dan aku tgk seorang saje yg ada kat row C nih. Kebetulan plak org tu duduk kat seat number C8. Bila aku duduk sebelah orang tu, aku terkejut. Dia pun terkejut.

"Ehh..awak?.." Gadis yg berlaga dgn aku tadi menyapa aku dgn nada terkejut.
"Ehhh...laaa, kita berlaga tadi kan? Haha, tak sangka pulak.." Aku menyapa sambil tersenyum.
"Awak tengok sorang je ke?" Aku bertanya lagi..
"A'ah, sorang je..sorry lagi sekali sbb terlanggar tadi. Memang saya buta tadi. Awak pun sorang je ke?.." Dia bertanya.
"Mula-mula tadi saya sorang la. Pastu bila awak duduk sebelah saya ni, jadi la berdua." Aku berseloroh. Dia pula tergelak dan tersenyum. Ishhh..senyuman dia nih, memukau hati aku je.
"Errr...saya Andy. Awak?"...Aku memperkenalkan diri aku.
"Saya Farah." Jawabnya sambil tersenyum. Ishhh..tergoda plak aku dgn senyumannya. Pastu wayang dah start dan satu panggung jadi gelap. Ishh..tak sempat aku nak tanye dia lagi. Hahaha..Aku pun melayan je la wayang tu. Aku tak berubah tempat. Dia pun tak berubah tempat. 2 jam kemudian, tayangan tamat...

"Best kan movie nih?" Tetiba dia bertanya..
"A'ah...tak rugi beli tiket.." Aku menjawab...
"Awak memang suka tgk wayang ke?"..aik..byk tanya pulak dia ni...
"A'ah, seminggu sekali saya mesti tgk..awak pun sama ke?..Aku bertanya..
"A'ah, sama la kita." Dia tersenyum lagi. Lalu kitorang pun keluar dari panggung wayang sambil berborak sepanjang perjalanan keluar dari panggung.

Nampak dia ni peramah. Aku suka cara dia. Lalu aku memberanikan diri bertanya pada dia...
"Awak lapar?.."
"Boleh la tahan..." Dia menjawab...
"Since awak sorang, saya pun sorang, jom kita gi makan. At least ada teman. Takde la boring." Tu dia, tak pernah aku rasa seberani camtu sebelum ni. Hantu mana tah rasuk aku nih.
"Boleh jugak...jom kita gi food junction tu" Dia setuju dan tersenyum. Wahhh...untungnya aku.

Kitorang pun gi kat Food Junction tuh. Aku nak beli Nasi Ayam, dia pun sama jugak. Sama lagi. Aku beli air soya bean, dia pun sama jugak. Aikkk...aku senyum je. Pastu kitorang carik tempat yg selesa utk duduk. Sambil makan, kitorang berbual...

"Awak tinggal kat mana?.." Dia tanya aku..
"Saya dok kat Taman Melawati...awak?"...Aku tanya dia balik.
"Saya dok kat Ampang Jaya." Dia menjawab.
"Ohhh...dekat je la. Study lagi ke?...
Dia jawab..."A'ah, kat KDU...awak plak?"
"Ohh..study lagi...saya dah kerja.." Aku menjawab. Aku dah agak dia study lagi sbb nampak muda. Cun lak tuh...

Then, kitorang berborak-borak lagi about almost everything. Baru kenal so banyak la cerita kan. Kadang-kadang dia tergelak, aku pun tergelak bila ada menda yg lucu yg diperbualkan. Dia nampak happy je. Takde pulak nampak cam dia anggap aku stranger. Alhamdulillah...baik betul dia ni, tak sombong cam perempuan lain.

Lepas makan, aku nak gi MPH. Dia pun sama. Ehh..dah jadi macam date pulak. Padahal aku nak jejalan sengsorang ni sebenarnya nak tenangkan hati. Taknak ada gangguan. Tapi bila dia jadi teman tgk wayang, teman makan & teman tgk buku, jadi best pulak. Takde gangguan langsung. Semua masalah aku hilang begitu sahaja. Aku pun hairan. Buku yg aku suka pun dia suka. Memang pelik. Nampak cam dia selesa dgn aku. Cepat gile!

Masa menunjukkan pukul 4pm. Ahhh, aku kena balik nih. Kang jem pulak. Esok nak kerja. Dia pun nak balik jugak.

"Awak datang dgn apa?" tanya aku...
"Naik LRT je..."
"Ohh..nak saya hantar awak balik?..Memang on the way pun.." Aku offer utk tumpangkan dia..
"Ehh..takpe, dah la tadi saya langgar awak, pastu nak hantar saya balik pulak. Menyusahkan awak je..." Dia explain...
"Laa...lupakan je pasal langgar tadi...tade apa pun...meh saya hantar awak, boleh sambung borak dalam kereta nanti.." Aku offer lagi...
"Hmmm...ok.." Dia setuju...Yes!! Yes!! Yes!!...

Then, aku pun hantar dia balik. Sepanjang perjalanan balik, byk gak kitorang bercerita itu ini. Dia pun makin selesa berbual dengan aku. Aku pun bertukar nombor handphone dgn dia. Ishh..respon baik punya nih. Aku rasa dia single sbb dari segi perlakuan dia nampak cam single je. Tatau la aku. Aku pun tak kisah sangat. Berkawan je kan.

Lepas hantar dia balik, aku pun balik rumah. Fuhhh, aku memang bebetul tak sangka tentang kejadian hari ni. Tengah aku nak berehat, tetiba handphone aku berdering...

To be continued... 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(19) Comments  

Sunday, October 31, 2004
The Dream & Buka Puasa

While I was sleeping this morning, I dream of something that has not been in my mind for the past few months. But usually, this kind of dream is not what have i thought before but I just wish for it to happen someday. Some people said that if you're dreaming of someone, maybe that someone is thinking about you or maybe he/she misses you.

Dreaming is like love, it comes wherever you're ready or not. Just like that without preparing anything. It comes when you least expect it. Can you force your heart to love someone? No, isn't it? Just like dreaming, you cannot force what you want to dream.

Before we sleep at night, some of us might have wish to dream something that related to your what you're thinking at that time. As for me, I always wish that she'll be happy and thought of me before she sleeps everyday. I always wish that she'll come back but I know it's kinda "dream on" thingy.

It's 17th of Ramadhan 1425 Hijrah. My father, my bro & I went to Timberland Lot 10. My friend, Kasim, works there as one of the senior staff. He asked me to come over as he can give me 35% discount on all items just for today. My bro actually wanted to buy a jacket as he will be going off to Japan early next year for his degree under JPA. As for me, I just looked around and found nothing interesting. I like Timberland T-Shirts as it's the one of the few brands that fits me & got a very good quality that can makes me to wear it for a long time. At last, I bought a black fisherman's cap. Hahaha...

Then we went back home at 3.30pm to take a rest and at 5.50pm, I drove to Sg Wang for Buka Puasa with my MMU friends. There were 25 of them. We buka puasa at the Shakey's Pizza restaurant. RM24.00nett per person for a buffet. Gosh, I just can't eat all of it. The pizzas make me really full. I only ate 2 pieces of pizza, 2 pieces of fried chicken, spaghetti, a bowl of salad, garlic bread and some 2 Unidentified Food Objects. Hahaha.

Three days in a row, buka puasa with my friends. Friday, buka puasa with Geju friends. Yesterday, buka puasa with blogger friends. And today, MMU friends. All 20+ people came. Best! Anyway, it's a holiday tomorrow for Selangor as well as for me. Hehe. Gotta settle some things before I get so busy.

See the buka puasa pictures at http://irwandy.fotopages.com

Quote of the day :- It's nice to have or is it necessary to have.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Saturday, October 30, 2004
The One I Love

Haven't slept in a week
My bed has become my coffin
Cannot breath, cannot speak
My head's like a bomb, still waiting
Take my heart and take my soul
I don't need them anymore

The one I love is striking me down on my knees
The one I love drowing me in my dreams
The one I love over and over again
Dragging me under.

Hypnotized by the night
Silently rising beside me
Emptiness, Nothingness
Is burning a hole inside me
Take my faith and take my pride
I don't need them anymore

This bed has become my chapel of stone
A garden of darkness to where I'm trown
So take my life, I don't need it anymore


Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, October 29, 2004
The Busiest Day

8.30am...sampai office kat Glenmarie...
10.30am...gi Phileo Damansara 1...configure server database...byk btol error...
3.30pm, mintak permission nak balik awal...lagipun dah tade keje...and dia suh gi Subang Hitech kul 12 malam kang...
4pm...sampai umah..rest jap...
4.45pm..gerak gi UPM serdang jumpa bebudak Geju...
6pm...sampai kat UPM...and gerak ke Restoran Sri Utama, Desa Serdang...
7pm...buka puasa...lepas buka solat Maghrib kat Masjid UPM...
8.20pm...gi Dewan Sri Pulasan, Koleh Ke Enam, UPM...nak survey tempat utk gathering Geng Jurnal 2004 & meeting...
10.30pm...habis meeting...gerak ke Syed Bistro, Shah Alam...lepak dgn bebudak Clique...
12.15am...gerak dr shah alam ke Subang Hitech...
12.30am...sampai tepat pada masanya di Subang Hitech...jumpa Rizal, Matthew & Rony...and start configure server kat situ pulak...buat DTS...switching database...
3.30am...selesai...
4am..sahur sengsorang kat kedai makan area umah aku...
4.15am...balik umah...online & update blog nihhhh....pastu tidoooooooooooooooooooo...kul 8.30am jap lagi keje lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...I only got 2-3 hours to sleep...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(8) Comments  

Thursday, October 28, 2004
Phheeewwww...

Semalam balik kul 10pm from Phileo Damansara 1. Balik pun terus online sebab takleh nak tido. Kul 1am baru aku tido. Bangun at 4am, mandi & sahur pastu grab the car key and bergegas ke Bangunan Celcom (Switching Centre) kat Subang Hitech Industrial Park kat Batu 3, Shah Alam. Janji kul 5am. Aku sampai at 5.20am. Tapi sorang pun tade lagi. Pastu Rizal, Zamri & Matthew sampai. Then we all masuk bilik switching yg ade rack server company kitorang nih.

Sebenarnya, company yg aku keje ni nak transfer the old database to the new Dell server yg akan di "up" kan within this week. So, That new server akan diletakkan di Phileo Damansara 1. Currently, yg kat subang hitech ni jadi our command centre. Tapi company ni tgh naik, so nak kena buat lagi satu server database and a new command centre. Semua database & software ada kat subang hitech tu...so, nak kena configure certain things. Kitorang buat pepagi buta sbb time ni traffic tak heavy.

Daripada kul 5.30am kitorang configure existing server & baru nih. SQL server buat hal plak. Pastu gateway buat hal plak. Dah configure sql server, ade something yg takleh detect. Adusss...perkara ni berterusan sampai la kul 8am. Kul 8.30am baru la siap export database ke server baru. Baru la bleh balik ke office kat Glenmarie. Tu pun tak settle lagi sebab SQL server yg di install kat server baru dgn command centre takleh nak connect. Tapi, database dah ok dah.

Sampai office, dok melangok...ngantuk gile...tak cukup tido. Aku bukannya penat, tapi ngantuk! Sepatutnya kalau dah keje awal pagi camtu, kitorang bleh amik half day je. Maknanya kul 12pm bleh balik. Tapi tadi tak dapek nak balik. Aku dgn Wkdin gi Subang Hitech balik jumpa Husni, Senior Engineer Celcom kat sana utk bincangkan problem pagi tadi. Dia kata server lama tu guna SQL server 7.0...server baru kitorang tu guna SQL server 2000...mungkin itu yg membuatkan jadi conflict sbb dia pun penah dpt conflict camtu and from sql server 2000 terus downgrade ke sql server 7.0 and akhirnya the problem solved. So, we might try it out tomorrow.

Lepas tu, aku call Tuan Haji, mintak kebenaran utk balik awal sebab dah dpt solution. Nasib baik dia kasi. Hehe...Lagipun mmg patut balik pun. Kul 2.30pm baru nak balik! Masa drive pun aku mamai je. Sampai je umah, fuhh..lega..at last bleh tido petang dgn aman. Nak cover balik tido yg tak cukup. Seperti yg aku katakan, aku tak penat tapi ngantuk gile! So, hari ni byk gak aku dapat belajar about this technical database & network thingy. It's fun though!

Ni gambar depan office aku...office aku kat bawah...kete merah tu, anak boss punya...Audi TT tu, boss yg punya...err..skuter merah tu aku la yg punye...:D...




Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Next Page]