Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< October 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, October 30, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Enam

Sambungan drpd Episod Lima...


"Why?..Surprised??.."
perempuan itu bertanya.

"Of course I'm surprised. Lepas kita dah takde apa-apa, you blah macam tu je.." kata Ariel sambil menggeleng kepala dengan tenang.

Perempuan itu adalah Falina, bekas tunang Ariel. Sudah hampir 8 bulan mereka tidak berhubung di antara satu sama lain. Kini, Falina berada di depan mata setelah sekian lama peristiwa itu berlaku. Entah kali ini untuk apa.

"Taknak jemput I duduk ke?.." tanya Falina.
"Ohh I'm sorry, please have a seat. Macam you tak biasa datang office I dulu." jawab Ariel sambil menjemput Falina duduk di sofa yang disediakan untuk tetamu di biliknya. Falina pula tersenyum.

"So, what's up? Apa hajat you tiba-tiba je datang nak jumpa I ni?..Ni mesti ada something nih...kalau tak, takkan la dah 8 bulan tak jumpa tiba-tiba muncul camni je.." tanya Ariel dengan perasaan musykil.

"Yes, memang I ada hajat." jawab Falina sambil menyeluk beg tangan Louis Vuitton pemberian Ariel sebagai hadiah hantaran sewaktu bertunang dahulu. Setelah Falina memutuskan pertunangan, Falina ingin mengembalikan semua hantaran yang dipakainya kepada Ariel tetapi Ariel menolak sekeras-kerasnya kerana bagi Ariel, semua hantaran pertunangan sudah menjadi milik Falina. Tidak perlu untuk memulangnya kembali, termasuklah cincin pertunangan mereka dahulu.

"Nah...I really hope you can come.." Falina menghulurkan sebuah sampul surat dengan nama Ariel tertera di depan. Ariel menyambutnya dan membukanya.

"Ohhh...your wedding card rupanya. Congratulations Falina. Macam kenal je nama your future hubby ni ye. Tapi di mana ya?.." kata Ariel sambil tersenyum simpul. Falina tersenyum tawar kerana dia tahu Ariel sengaja perli kepadanya.

"If I tak sibuk, InsyaAllah I datang." jawab Ariel.

"If you appreciate us as friends, please do come. Kawan-kawan you pun ramai yang datang nanti. I dah kasi wedding card ni kat diorang."

"Ohhh..after 8 months you blah camtu je, takde contact or whatsoever, skang ni baru you kata we're friends?" Ariel cuba melepaskan geram. Falina tunduk dan cuba buat seolah-olah tiada apa yang berlaku.

"I do appreciate you Falina. Always have. Until you kata nak putus tunang dengan I. Lepas tu I nak try get back to you tapi you buat taktau je. You kata dah takdir kita bukan jodoh. I terima semua tu Falina. I thought we can be friends after that. Tapi bila you blah macam tu je, itu yang I takleh terima. Sejak tu I dah tak pandang belakang lagi. And here I am, and there you are. Duduk di depan I untuk kasi wedding card." Ariel memberikan penjelasan secara panjang lebar dengan rasa kesal.

"I'm sorry Ariel. I memang tak boleh nak buat apa-apa. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni buat kita. I really hope that you can find a better person than me. And if you have found her, please bring her along during my wedding day. I would love to see her." kata Falina sambil air matanya menitis ke pipinya. Ariel bangun perlahan-lahan dan memandang ke tingkap yang mempunyai pemandangan indah bandar Kuala Lumpur.

"Takpelah Falina. Toksah ungkit cerita lama lagi. Our love story is history. I take it as pengajaran dan pengalaman yang berguna untuk I. Yang pasti, you memang bukan jodoh I." jelas Ariel.

"So, I rasa cukup takat ni. I have a lot work to do. I think you can find your own way to leave the room. As for the wedding, I'll try to come. Congratulations again. Assalamualaikum..." kata Ariel sambil memandang keluar tingkap tanpa menoleh ke arah Falina. Falina lantas bangun daripada kerusi dan terus menuju ke pintu lalu keluar daripada bilik Ariel.

Ariel duduk semula di sofa sambil memandang kad jemputan perkahwinan Falina & Akmal. Hanya tinggal sebulan sahaja lagi untuk mereka bernikah. Majlis perkahwinan itu akan berlangsung di Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.

"Tahniah Falina. Tahniah Akmal. Semoga berbahagia" bisik hati Ariel.

Tiba-tiba telefon bimbit Ariel berbunyi. Ada SMS.

"I'm so sorry Ariel. I really am. Please forgive me.."

Tertera mesej yang dihantar daripada Falina. Ariel mengeluh.

"Aku dah maafkan kau sejak kau tinggalkan aku Falina..." bisik hati Ariel.

****************************************

Pagi hari Khamis itu sangat nyaman. Ariel yang baru bangun menghirup udara segar di balkoni biliknya. Sesudah sahur dan Solat Subuh tadi, dia kembali merehatkan dirinya lalu tertidur di katilnya. Hari itu Ariel mengambil cuti. Ada banyak urusan peribadi yang harus diselesaikannya. Salah satunya adalah penyerahan kunci kereta BMW M5 pemberian ayahnya di Auto Bavaria, Glenmarie Shah Alam. Salesman yang mengendalikan urusan jual beli kereta itu memberitahu berita gembira itu semalam. Tan Sri Affendi akan turut serta mengikuti Ariel ke sana. Pemandu peribadi Tan Sri Affendi akan membawa mereka ke sana dengan menaiki Mercedes Benz S350 kesayangan Tan Sri Affendi.

Tepat pukul 11 pagi, mereka sudah sampai di tempat yang dituju. Ariel tersenyum lebar apabila melihat kereta yang berkilat yang bakal menjadi miliknya dalam masa beberapa minit lagi itu.

"This is your hardwork my son." kata Tan Sri Affendi sambil menepuk bahu Ariel.

Lantas Ariel memeluk ayahnya tanda sayangnya kepada ayahnya. Ariel bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan rezeki sebegini rupa.

Selepas selesai urusan penyerahan kunci, Ariel dan Tan Sri Affendi sama-sama menaiki BMW M5 berwarna hitam berkilat. Lalu Ariel memandu pulang kereta barunya itu dengan perasaan yang sangat puas hati. Ariel bukan seorang yang suka melenjan kereta yang baru. Dia seorang yang pandai menjaga kereta.

Semasa di dalam kereta barunya itu, Ariel telah memberitahu sesuatu kepada ayahnya.

"Papa, Ariel nak beritahu sesuatu ni..but it's kinda weird.."

"Weird?...Dah nak kahwin ke?..Tu bukan weird tuuu.." tanya Tan Sri Affendi.

"Hishhh...bukanlah Papa. Camni, Ariel tengah terfikir nak beli kereta lagi satu." jelas Ariel.

"Aikkk???...kan Ariel baru dapat kereta ni, dah nak beli lain pulak?" Tan Sri Affendi kehairanan.

"Takkk...bukan macam tu. Ariel ingat nak beli kereta Proton Gen2 la Papa. Ariel ada plan sesuatu ni. Tapi takleh la cakap. Rahsia." jelas Ariel.

"Hahh??..Ariel dah dapat kereta yang macam ni, pastu nak beli Gen2 plak? Memang pelik.."

"Hahaha...relax la Papa. I know what I'm doing. Trust me ok. I'll buy that car myself. Jangan risau. Kalau semuanya mengikut plan Ariel, mesti ayah suka nanti.." jelas Ariel lagi.

"Hmmm...up to you la Ariel. Jangan terlibat dengan perkara bukan-bukan sudah. Bila nak beli?" Tan Sri Affendi memberikan persetujuan.

"Dah book dah pun Papa. Mungkin 3 hari lepas raya baru dapat kot. Ariel pilih warna biru." Ariel berterus terang sambil tersenyum.

"Hmmm...okay. Ayah izinkan. About this car, jangan bawak pergi berlumba tak tentu arah pulak. Kalau nak test this car, pergi la test kat Sepang F1 Circuit tu." Tan Sri Affendi memberikan cadangan.

"Don't worry la Papa. You know me kan."

Ariel terus memandu sambil menikmati kepuasan memandu kereta idamannya itu. Dia tidak sangka kereta idaman yang sering berada di benak pemikirannya telah menjadi miliknya kini.

Sedang Ariel mengelamun, tiba-tiba telefon bimbitnya berdering...

"Hello?.."
"Hello Ariel...ni Lisa ni...tengah buat apa tu?.." tanya Lisa.

"Hi Lisa...I tengah drive. It's okay. I pakai headset. What's up?" Ariel berasa gembira apabila Lisa menelefonnya.

"Ohh..okay I'll make it quick. Malam ni you free tak? I have two free tickets for the Philharmonic Orchestra Concert malam ni kat KLCC. Jom temankan I boleh? My friend kata dia tak jadi pergi pulak tadi.

"Errr...ermm..." Ariel sedang berfikir.

"Alaa..I sebenarnya pun tak minat sangat dengan orkestra-orkestra ni. Tapi saje nak pergi sebab tak pernah pegi kat dewan Philharmonic tu." jelas Lisa.

"Hahaha...I thought you minat. I pun tak minat but...hmmm..okay, I temankan you malam ni." Ariel bersetuju.

"Okayyy...thanks Ariel. So, see you at KLCC tonite at 7.45pm okay? Bye!.."

Lisa meletakkan telefon. Air muka Ariel berubah menjadi berseri-seri. Dia tersenyum lebar sehinggakan terlupa ayahnya berada di sebelahnya. Lalu ayahnya menegurnya...

"Kenapa dengan Ariel ni?...Lain macam je tengok...Siapa call tadi tu?.." tanya Tan Sri Affendi dengan penuh kemusykilan.

To be continued...


Posted at 07:23 pm by irwandy
(11) Comments  

Monday, October 23, 2006
Malam Hari Raya...

Allahuakhbar Allahuakhbar Allahuakhbar
La illa haillallah wallahu akhbar
Allahu akhbar walillahilham...




Posted at 07:39 pm by irwandy
(6) Comments  

Thursday, October 19, 2006
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri!



### - Siri Sampai Menutup Mata akan bertemu dengan anda selepas Hari Raya. Harap Maklum...

Posted at 03:06 am by irwandy
(4) Comments  

Tuesday, October 17, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Lima

Ariel mengeluh. Bukannya dia tidak mahu cerita tetapi dia mahu lupakan semua itu. Baginya, cerita lama usah dibangkitkan semula. Lebih-lebih lagi kisah pahit yang membuatkan hati terdetik apabila mengingatinya.Baru 8 bulan peristiwa itu berlaku.

"Kalau saya tak cerita boleh tak?.." tanya Ariel.

"Hmmm..terpulang pada awak..saya taknak paksa.." jawab Lisa dengan ikhlas.

"Sempena bulan Puasa ni, tak elok sangat cerita benda-benda camni. Tapi apa yang saya boleh katakan..." Ariel terhenti seketika.

"Kenapa?.." tanya Lisa.

"8 bulan yang lepas saya putus tunang disebabkan orang ketiga. Itu je..." Ariel memberi kenyataan.

"Ohh..I'm sorry. Well, kita pun lebih kurang sama jugak la. Just that saya belum bertunang lagi. We broke off last few months because of orang ketiga jugak.." terang Lisa.

"Ohhh..I'm sorry too. Tapi sejak jadi single ni best kan?" tanya Ariel.

"Yes..memang best. It's been great.." jawab Lisa.

Kemudian mereka pun sambung bercerita tentang pengalaman cinta yang mereka alami sehingga waktu berbuka puasa. Daripada situ, mereka mendapati banyak juga persamaan di antara mereka. Timbul juga cerita suka duka yang mereka pernah alami. Mereka nampak seperti teman rapat.

Jam sudah menunjukkan pukul 9.30 malam. Mereka masing-masing meminta diri untuk pulang. Sudah lama benar mereka berbual. Perbualan mereka hanya terhenti apabila masing-masing menunaikan Solat Maghrib dan Isyak. Ariel menemani Lisa sehingga ke keretanya. Selepas mengucap selamat tinggal, Ariel pun menuju ke keretanya pula.

"Syok pulak berbual dengan Lisa. She's interesting..yes..definitely.." bisik Ariel sendirian.

"He looks smart, caring and very talkative. I like his style. Tak pernah pulak aku jumpa lelaki macam tu..." bisik kata hati Lisa pula semasa memandu pulang ke rumah.

******************************

Lisa sampai di rumah pada pukul 10.30 malam. Kelihatan rumahnya gelap.

"Mungkin Mama Papa dah tidur kot.." bisik Lisa.

Lisa memasuki rumahnya dan terus ke biliknya. Dia kepenatan setelah penat bekerja di pejabat, kemudian berbuka puasa pula bersama-sama dengan Ariel. Tiba-tiba, Puan Sharifah muncul di pintu bilik Lisa.

"Penat Lisa?...Banyak kerja tadi?.." tanya Puan Sharifah.

"Boleh la tahan Mama..." jawab Lisa.

"Dengan siapa Lisa berbuka puasa tadi?.." tanya Puan Sharifah lagi.

"Dengan kawan baru Mama..." jawab Lisa.

"Lelaki ke perempuan? " tanya Puan Sharifah dengan penuh minat.

"Lelaki. Mama jangan risau. Dia ok. Baik orangnya. Berkawan je." jelas Lisa.

"Mama tak risau pun. Mama lagi suka. Agak-agaknya kawan baru Lisa tu bakal mengisi hati anak kesayangan Mama ni tak?.." Puan Sharifah berseloroh.

"Hishhh Mama niiiii...tu kawan je laa. Lisa kenal sebab dia jumpa jam yang Lisa tercicir kat Sg Wang tu. Dia pulangkan balik kat Lisa...tu je.." jelas Lisa.

"Bagusnya dia. Jujur. Nanti bila Hari Raya, jemput la dia datang ke rumah ye. Mama pun nak kenal-kenal jugak."

Puan Sharifah memandang anaknya yang kepenatan sambil tersenyum. Lisa pula seperti membuat tidak tahu tentang apa yang ibunya katakan tadi. Puan Sharifah pun beredar ke biliknya. Lisa mula mengelamun. Dalam kepalanya asyik teringat pada Ariel. Lisa merasakan ada sesuatu yang istimewa dalam diri Ariel. Dia sendiri tidak tahu apakah perkara itu. Cuma dia rasa hairan dengan dirinya kerana asyik terfikir tentang keistimewaan Ariel yang tidak dapat dijelaskan dengan kata-kata.

Lisa berhenti daripada mengelamun lalu mandi. Selepas mandi dan menukar baju tidur, Lisa mencapai telefon bimbitnya. Lisa menaip SMS dan menghantar kepada Ariel.

"Thanks for the buka Puasa treat. It's been a great time talking to you. Like we've known each other for a long time. Next time will be my treat. Take care and good nite."

**************************************

Suasana sepi di pejabat milik Tan Sri Affendi yang kini diterajui oleh anaknya, Ariel. Masing-masing sedang sibuk membuat kerja. Pejabatnya terletak di tingkat 39, Menara KLCC. Hampir 80 pekerja berada di pejabat itu. Tidak termasuk lagi di cawangan-cawangan lain. Di situlah ibu pejabatnya. Baru 5 tahun syarikat Tan Sri Affendi berpindah di situ. Segala kelengkapan sangat mencukupi. Ada juga kemudahan surau untuk para pekerjanya.

Ariel sedang berada di dalam biliknya sambil meneliti usul projek terbaru yang baru didapatinya tadi. Dia sangat berpuas hati. Dia meletakkan dokumen projek itu di atas mejanya. Tiba-tiba, sekretari peribadinya, Syafinaz, yang baru 6 bulan bekerja memaklumkan sesuatu kepada Ariel melalui interkom...

"Encik Ariel, ada kawan encik nak jumpa. Mustahak katanya." kata Syafinaz.

"Siapa nama dia Syafinaz?.." tanya Ariel.

"Dia kata kawan lama encik. Dia taknak beritahu pula." jawab Syafinaz.

"Ok, suruh dia masuk."

*Tok*Tok*Tok...

"Masuk..." Ariel mempelawa.

"Hi Ariel..." kedengaran suara perempuan. Ariel terus memandang lalu....

"Haahh...kau??..What are you doing here???.." tanya Ariel dengan nada yang terkejut.


To be continued...


Posted at 01:08 pm by irwandy
(4) Comments  

Sunday, October 15, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Empat

"Sorry sorry, awak cakap la dulu.." Ariel mengalah.

"Awak dulu...saya dengar awak yang nak cakap dulu..." Lisa membantah.

"Takk..saya dengar awak cakap dulu...hehehe...ladies first.." jawab Ariel.

"Ok ok...saya nak tanya tadi awak kerja kat mana?.." tanya Lisa.

"Ohhh..errr..saya kerja kat KL..kerja biasa-biasa aje...awak pulak?.." jawab Ariel sambil cuba merahsiakan siapa dirinya yang sebenar.

"Biasa-biasa tu kerja apa plak tu?..Saya tak pernah dengar..hehe..saya kerja di KL jugak. Kerja biasa-biasa jugak..hehe.." jawab Lisa.

Dan mereka pun berbual-bual panjang sehingga dua jam lamanya. Walaupun itu pertama kali mereka duduk berbual bertentangan mata, tetapi mereka mudah mesra. Sememangnya Ariel cepat mesra dengan kenalan baru, begitu juga dengan Lisa. Dalam pada masa yang singkat, mereka juga dapat mengenali diri masing-masing secara amnya. Kemudian, Ariel meminta diri untuk melawat rakannya. Begitu juga dengan Lisa kerana dia perlu pulang selepas ibunya menelefonnya sebentar tadi.

Mereka berdua pun beredar dari situ dan menuju ke destinasi masing-masing.

"He's very nice and humble.." bisik kata hati Lisa sewaktu dalam perjalanan ke rumah.

"She's sweet and friendly...agak-agaknya boleh tak aku nak kenal rapat dengan dia nanti?..Ahhh...malas nak fikir.." bisik kata hati Ariel pula.

Lisa mempunyai paras rupa yang manis dan berkulit putih. Badan Lisa kurus dan tinggi. Rambutnya lurus panjang hingga melepasi bahu. Gayanya seperti seorang perempuan yang agak "vogue" tetapi sederhana dan "simple". Lisa adalah seorang yang pandai berdikari dan tegas. Dia juga peramah tetapi dia bukan mudah untuk suka atau jatuh cinta. Setelah dia dikecewakan oleh bekas teman lelakinya, hati Lisa sudah keras dan enggan menerima sesiapa walaupun ramai lelaki yang ingin merapatinya. Lisa juga tidak mahu memikirkan soal perhubungan dalam masa terdekat.

Ariel pula seorang yang mempunyai ketinggian 180cm. Badannya agak berisi sedikit tetapi bukan seorang yang gempal. Beratnya serasi dengan ketinggiannya. Sungguhpun begitu, Ariel mempunyai wajah yang tampan. Walaupun dia berpakaian simple, tetapi dia tetap nampak bergaya. Semasa di United Kingdom, ramai kenalan perempuan senegara menaruh minat terhadap Ariel, tetapi bekas tunangnya, Falina, yang telah berjaya menawan hati Ariel. Ternyata cinta mereka tidak bertepuk sebelah tangan. Perhubungan itu membawa mereka kepada ikatan pertunangan. Setelah 6 bulan bertunang, Falina memutuskan pertunangan atas alasan sudah tidak serasi lagi. Walaupun kecewa, Ariel tahu bahawa ada orang ketiga dalam keretakan perhubungannya dengan Falina sehingga terputusnya pertunangan mereka. Tetapi Ariel tidak mahu memikirkannya lagi.

****************************************

Bulan Ramadhan telah pun tiba. Inilah bulan yang dinanti-nantikan oleh Ariel dan Tan Sri Affendi. Seperti tahun-tahun yang sebelumnya, pada setiap malam, Ariel dan Tan Sri Affendi akan mengerjakan Solat Tarawikh di Masjid Wilayah Persekutuan selepas berbuka puasa bersama-sama dengan keluarga. Walaupun Ariel sibuk di pejabat, tetapi dia tetap menghadkan dirinya untuk tidak terlalu sibuk pada bulan Ramadhan ini semata-mata untuk berbuka puasa bersama keluarganya dan mengerjakan ibadat Solat Tarawikh bersama-sama ayahnya di Masjid.

Pada bulan Ramadhan itu juga, Lisa dan Ariel saling berbalas "SMS". Kadang-kadang Lisa yang memulakan, dan kadangkala Ariel. Dengan cara itu, mereka menjadi semakin rapat dalam jangkamasa selama dua minggu sahaja kerana masing-masing mudah mesra. Kemudian, Ariel mengajak Lisa untuk berbuka puasa bersama-sama di Hotel Concorde, Kuala Lumpur selepas waktu bekerja.

"Hello...Papa.." Ariel menelefon Tan Sri Affendi.

"Ya Ariel..ada apa?.." tanya Tan Sri Affendi.

"Malam ni Ariel tak buka puasa di rumah ya. Ariel ada janji dengan kawan nak berbuka puasa sama-sama kat Hotel Concorde." jelas Ariel.

"Ok no problem. Kawan ke awek tu?.." perli Tan Sri Affendi.

"Kawan la papa..hishhh...dah, Ariel nak jumpa client kejap ni. Bye..Assalamualaikum.." jawab Ariel.

"Wa'alaikumussalam.." jawab Tan Sri Affendi. Ariel meletakkan telefon.

Tepat pukul 5.30 petang, Ariel keluar daripada pejabatnya di Menara KLCC. Jarak antara pejabatnya dengan Hotel Concorde hanya beberapa kilometer sahaja tetapi di situ adalah kawasan yang sesak dengan kereta. Sebelum itu, Ariel menukar bajunya. Selalunya apabila di pejabat, Ariel akan berpakaian formal yang sesuai dengan jawatannya sebagai Pengarah Urusan syarikat ayahnya. Ariel tidak mahu Lisa tahu bahawa dia seorang yang berpangkat tinggi. Ariel mahu menjadi sebagai seorang pekerja yang biasa di mata Lisa.

Akhirnya Ariel sampai juga. Masa sudah menunjukkan pukul 6.15 petang. Ariel berjanji dengan Lisa pukul 6.00 petang. Ariel bergegas ke lobi hotel. Kelihatan Lisa sedang menunggu di kerusi lobi.

"Sorry Lisa. Traffic jam agak teruk tadi. Dah lama awak sampai?.." tanya Ariel.

"It's ok. Saya baru je sampai dalam 10 minit yang lepas." jawab Lisa yang berbaju kurung batik daripada Terengganu.

"Lawanya dia ni..." bisik hati Ariel.

"Cantik awak hari ni...ada jumpa boyfriend ke tadi?" Ariel memuji dan bertanya.

"Hishhh...memandai je awak nih..kalau saya ada boyfriend, buat apa saya berbuka puasa dengan awak, jealous plak dia nanti..." jawab Lisa sambil tersenyum.

"Ohhh ye ke...saya tak percayalah. Orang macam awak ni patut dah ada someone ni.." kata Ariel.

"Elehhh..awak tu?..Dah 27 tahun, takkan takde sorang yang lekat kot. Dah patut kahwin dah tu...hahaha.." Lisa bergurau.

"Errr...dulu ada la..skang ni takde dah. It's all history." jawab Ariel mengeluh.

"History???...Care to share??.." tanya Lisa.

"Errr...apa kata kita masuk dulu. Saya dah book dah tadi. Nasib baik ada seat available. Nanti kat dalam kita cerita okay?.." jawab Ariel.

Mereka pun masuk ke dalam Melting Pot Cafe, Concorde Hotel, salah sebuah restoran yang menyediakan Ramadhan Buffet yang popular di Kuala Lumpur. Makanannya enak-enak belaka. Setelah mendapat tempat duduk...

"So, cerita la...what happened?.." tanya Lisa dengan perasaan tertanya-tanya.

To be continued...


Posted at 03:33 am by irwandy
(3) Comments  

Next Page]