Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< October 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Thursday, October 12, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Tiga

"Iya saya. Siapa tu?" Lisa bertanya kembali dengan perasaan musykil.

"Macam ni Cik Melissa. Nama saya Ariel. Awak ingat lagi tak beberapa hari lepas kat Sg Wang, ada orang terlanggar awak sampai barang-barang you jatuh." Ariel memberikan penjelasan.

"Ahaaa...ingat! Saya masih ingat. Awak ke tu?" Lisa bertanya lagi.

"Yes I am. Saya la tu. Tapi saya rasa awak ada tercicir satu beg plastik kecil yang berisi seutas jam tangan. Betul tak?" Ariel bertanya lagi.

"Aaahaaaa..betul betul. Jam tu ada kat awak ke?" Lisa bertanya.

"Ha'ah..jam tu ada kat saya sekarang ni." Ariel menjawab.

"Alhamdulillah. Tapi macam mana awak dapat nombor telefon saya ni?" tanya Lisa dengan musykil.

"Kebetulan ada resit kat dlm beg plastik tu. Ada nama awak dan nombor kad kredit awak. Jadi saya pun try dapatkan nombor telefon awak daripada pihak bank kad kredit tu." jelas Ariel.

"Waahhh..Alhamdulillah. Jadi, macam mana saya nak ambil semula jam saya tu?" tanya Lisa.

"Awak duduk di mana?" tanya Ariel.

"Saya di Shah Alam." jawab Lisa.

"Ohhh Shah Alam. Saya di Damansara. Hmm..macam ni la Cik Melissa, hari ni hari Rabu. I'm not free until this weekend. Mungkin saya boleh jumpa awak hari Ahad ni, boleh?" jelas Ariel.

"Hari Ahad ni?..hmm..okay. Puasa start Isnin kan. No problem. Dekat mana nak jumpa eh?" tanya Lisa.

"Hmmm...since awak di Shah Alam, biar saya datang sana. Apa kata kita jumpa di Starbucks Plaza Shah Alam Seksyen 9 pukul 12 tengah hari. Saya pun selalu lepak di sana dulu." Ariel memberikan cadangan.

"Ehhh...taknak la susah kan awak datang dari jauh." Lisa cuba menolak cadangan Ariel.

"Takpe...lagipun saya ada hal di sana nanti. Alang-alang tu, boleh singgah hantar jam awak ni, okay?" jelas Ariel.

"Ohh..okay. So, jumpa di sana nanti ya. Pukul 12 tengah hari di Starbucks Seksyen 9." Lisa bersetuju.

"Okay. Kalau ada apa-apa nanti saya just call atau sms okay? Assalamualaikum. Bye.." Ariel menamatkan perbualan.

"Wa'alaikumussalam." jawab Lisa.


Ariel meletakkan telefon bimbitnya di atas meja.

"Sedap juga suara Melissa tadi. Macam manja pula." Ariel berbisik sendirian. Tiba-tiba Tan Sri Affendi memanggil Ariel...

"Ariel...ooo Ariel..meh sini kejap."

"Ya Papa." Ariel berlari-lari anak menuju kepada Papa nya.

"Meh duduk kejap. Papa nak bincang sesuatu dengan Ariel. Mesti Ariel suka." pelawa Tan Sri Affendi. Lalu Ariel pun duduk di depan ayahnya.

"Papa rasa nak jual kereta Mercedes Sport Papa. Papa pun dah jarang drive kereta tu. Lagipun dah 6 tahun dah usia kereta tu. Kalau Ariel nak guna, cakap awal-awal." jelas Tan Sri Affendi.

"Takpe lah Papa. Cukup la dengan kereta yang saya pakai sekarang ni. Ini pun dah cukup ok. Lagipun Papa kan tau Ariel tak berapa minat dengan kereta-kereta Mercedes." jawab Ariel.

Sememangnya kereta yang Ariel gunakan sekarang sudah cukup buat dirinya. Ianya adalah sebuah BMW 325i. Ariel memang amat meminati kereta-kereta BMW. Kereta itu adalah pemberian Tan Sri Affendi sewaktu Ariel mula bekerja di syarikatnya sebagai pembakar semangat. Disebabkan itulah Ariel bekerja keras supaya apa yang Tan Sri Affendi beri padanya tidak disia-siakan. Dan dalam masa dua tahun, Ariel telah membuatkan ayahnya berasa bangga.

"Papa tau. Sebab tu siang tadi Papa pergi ke showroom BMW. Papa dah booking kereta BMW M5 model baru tu. Salesman tu pun setuju ambil harga yang tinggi untuk Mercedes Sport Papa tu. Dan BMW M5 tu Papa nak hadiahkan kat Ariel. Ok?"

Ariel tercengang. Dia terfikir adakah benar apa yang didengarkan itu. BMW M5 adalah kereta idaman Ariel. Enjin 5000cc. 500 horse power. 4 pintu seperti kereta sedan.

"Be..be..betul ke ni Papa?" tanya Ariel yang masih terperanjat.

"Betul la. Minggu depan Papa bawak Ariel pergi showroom BMW tu. Ariel kena sign segala dokumen-dokumen. Nanti kereta tu atas nama Ariel sendiri." jawab Tan Sri Affendi.

"Papa, tak mahal sangat ke kereta tu? Rasanya dalam RM800,000 lebih kan?" tanya Ariel.

"Ariel..Ariel...selama dua tahun Ariel bekerja ni, Ariel dah buat syarikat kita untung lebih 20 kali ganda daripada harga kereta tu. Apalah sangat nak dibandingkan dengan hasil usaha Ariel selama ni. Tu baru dua tahun. Nanti bila dah berkembang lagi, Ariel boleh beli Ferrari dengan duit sendiri." jelas Tan Sri Affendi.

"Alhamdulillah...terima kasih banyak-banyak Papa. Ariel taktau nak kata apa. Ariel still terkejut ni. It's my dream car." balas Ariel.

"Papa yang besarkan Ariel. Papa tau la apa yang Ariel suka dan tak suka."

"What colour is that M5 Papa?" tanya Ariel.

"Colour apa lagi, your favourite colour la. Black. Tapi jangan beritahu Mama dulu. Kita buat surprise kat dia." jawab Tan Sri Affendi.

"Woooowwwwwwww...memang Papa ni tau la taste Ariel. Thanks Papa. I love you a lot!" balas Ariel.

"I love you too son."

Ariel memeluk ayahnya dengan gembira. Ariel terasa macam hendak lompat-lompat keliling rumah sebagai tanda gembiranya. Tapi dia sudah besar. Malu pula nanti ayahnya melihat dia bertindak sebegitu rupa. Begitu sayangnya ayahnya terhadap Ariel.

"Aku kena kerja lebih keras lagi selepas ni. Aku takkan sia-siakan pemberian ayah aku ni. Aku tau ini adalah satu lagi pembakar semangat untuk aku berjaya di masa depan." bisik hati Ariel.

*************************

Ahad pagi. Ariel bersarapan pagi bersama ibu dan ayahnya serta adiknya, Asraf. Asraf baru pulang daripada bercuti dengan rakan-rakannya kelmarin.

"Papa, tengah hari ni Ariel nak keluar kejap. Jumpa kawan."

"Kawan ke girlfriend?..." Asraf menyapa.

"Hishhh...ke situ pulak." balas Ariel.

Tan Sri Affendi dan Puan Sri Azlina tersenyum melihat gelagat anak-anaknya itu sambil menjamu sarapan yang disediakan oleh Bibik.

Pada pukul 11 pagi, Ariel bersiap-siap untuk berjumpa dengan Melissa. Ariel hanya memakai baju yang simple sahaja. Itulah Ariel. Walaupun Ariel adalah golongan orang berada, tetapi cara pemakaiannya biasa sahaja. Tidak seperti anak orang berada langsung. Dia lebih suka mengamalkan sifat rendah diri dan tidak menunjuk-nunjuk. Namun begitu, Ariel akan mengenakan pakaian mengikut kesesuaian suatu keadaan, majlis dan perjumpaan.

Tepat pukul 11.50 pagii, Ariel tiba di tempat yang dijanjikan. Ariel memang suka datang awal kerana dia tidak suka orang menunggunya. Dia adalah seorang yang sangat menepati masa. Ariel membeli Ice Blended Mocha saiz grande, iaitu minuman kegemaran Ariel. Lalu dia duduk sambil meletakkan beg plastik kecil yang berisi jam tangan kepunyaan Melissa di atas meja. Suasana pada waktu itu agak panas. Ariel meng'sms' Melissa mengatakan dia sudah sampai.

5 minit kemudian, Melissa muncul. Ariel mengamati wajah Melissa dan Melissa pun begitu juga. Ariel melambai dan mempelawa Melissa duduk.

"Sorry lambat. Saya tolong mak saya tadi." Lisa memberikan penjelasan.

"It's ok. Saya pun baru je sampai ni. Nah, ini barang awak yang tercicir tu." kata Ariel.

"Ohh..thanks a lot Ariel. Saya memang betul-betul ingat jam ni tercicir dan hilang begitu saja" kata Lisa.

"No problem. Awak haus? Nak air apa?" tanya Ariel.

"Ehhh...takpe, biar saya beli.." jawab Lisa. Ariel terus bangun dan buat tidak tahu apa yang Lisa kata.

"Awak duduk jap ok. Saya gi beli. Awak nak Ice Blended Mocha?" tanya Ariel.

"Hmmphh...okay. Favourite saya tu." jelas Lisa.

Lalu Ariel pun memesan air yang sama dibelinya tadi. Selepas bayar, dia kembali ke tempat duduk bersama-sama dengan air untuk Lisa.

"Gentleman jugak dia ni." bisik hati Lisa.

"Awak duduk di seksyen berapa?" tanya Ariel.

"Seksyen 10." jawab Lisa.

"Ohhh, dekat je. Awak tak kisah kan kita duduk borak-borak macam ni. Takut awak tak selesa pulak dengan orang yang baru awak kenal. Lagipun kita ni jumpa kan nak kasi jam tangan awak tu je" tanya Ariel.

"Saya tak kisah pun. Lagipun saya memang free hari ni." jawab Lisa.

Kemudian mereka diam. Mereka minum dan membelek handphone masing-masing. Tiba-tiba...

"Saya nak tanya sesuatu....."

Ariel dan Lisa serentak mengajukan soalan. Dua-dua diam kembali. Mereka tersenyum.


To be continued...


Posted at 03:33 am by irwandy
(6) Comments  

Tuesday, October 10, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Dua

Nur Melissa baru sahaja sampai di rumahnya di Shah Alam. Dia kepenatan akibat membeli belah di Sg Wang tadi. Dia terus duduk di kerusi malas di depan TV sambil menekan punat ON pada "remote control" TV. Ibu Melissa, Puan Sharifah melihat anaknya dari dapur dengan wajah kasihan. Lalu Puan Sharifah menghampiri anaknya...

"Lisa nak makan apa hari ni? Mama masakkan nak?" Kata Puan Sharifah sambil membelai anak kesayangannya itu dengan penuh kasih sayang. Nama Lisa adalah panggilan manjanya.

"Entah la mama. Lisa rasa macam takmau makan. Takde selera. Mama masak je lah apa-apa yang mama suka. Lisa turutkan saja." Jawab Lisa kepenatan.

"Hmmm...tadi Razman telefon mama. Saje tanya khabar katanya. Dia kata dia call dan sms Lisa tapi Lisa tak jawab ya?" Puan Sharifah bertanya.

"Hahh?? Kenapa dia call mama? Tak tau malu la dia tuh...huhhh!" Lisa merungut.

"Apa salahnya dia call, dia kan masih lagi kawan Lisa" Puan Sharifah menjawab.

"Mama, Lisa dengan dia dah lama putus dah Mama. Dia yang minta putus sebab dia ada orang baru. Kan Lisa dah cerita kat Mama. Buat apa layan lagi orang macam tu." kata Lisa sambil mencebik.

"Takpe lah Lisa. Lupakan je lah. Mama nak masak dulu ni. Malam nanti makan di rumah ya? Mama masak gulai asam pedas dengan ikan pari, kan Lisa punya favourite tu." Puan Sharifah memujuk anaknya. Lisa hanya tersenyum simpul. Puan Sharifah pun terus berlalu ke dapur.

Waktu sudah pukul 6.00 petang. Lisa naik ke biliknya dengan membawa barang-barang yang dibelinya tadi.

"Razman...Razman..kenapa laa kau nak kacau hidup aku lagi. Hati aku masih lagi pedih. Dah setahun perkara itu berlaku. Tak usahlah kau ganggu aku lagi." Bisik kata hati Lisa.

Lisa membelek barang-barang yang dibelinya tadi. Sedang dia mengemas, tiba-tiba dia terasa ada sesuatu yang hilang.

"Mana jam yg aku beli tadi ni??? Aku dah letak elok-elok. Takkan tercicir kot." Bisik hati Lisa. Dia cuba mengingati di mana dia meletak jam yang baru dibeli tadi. Lisa mencari di setiap beg plastik tetapi hampa. Dia kemudian mencari di keretanya tetapi tidak jumpa juga. Tiba-tiba dia teringatkan sesuatu.

"Haaa...tadi ada abang tu terlanggar aku. Takkan dia pencuri kot. Tak mungkin. Hmmm.." Bisik hati Lisa lagi.

Lisa berasa sedih. Jam tangan yang dibelinya itu adalah sesuatu yang amat berharga buat dirinya. Sebenarnya Lisa baru sahaja bekerja selama 6 bulan di sebuah syarikat terkemuka di Kuala Lumpur selepas tamat pengajian di Universiti Kebangsaan Malaysia. Selama 6 bulan itulah dia menyimpan hasrat untuk membeli seutas jam tangan kegemarannya, iaitu Guess. Lisa adalah seorang yang pandai berjimat cermat dan tidak pernah melupakan keluarganya. Tetapi sekarang ini jam tangan itu tercicir entah di mana.

"Harap-harap ada orang yang menjumpai jam itu sudi memulangkannya." Bisik kata hati Lisa lagi.

***************

Ariel baru pulang dari pejabatnya. Waktu itu sudah pukul 7.30 malam. Ariel segera mandi dan mendirikan Solat Maghrib. Selepas Solat, Ariel menuju ke ruang tamu. Kelihatan ibu dan ayahnya sedang berehat-rehat selepas mengerjakan Solat tadi, lalu ayahnya menegurnya...

"Macam mana keadaan di pejabat tadi? Semua ok?" Ayah Ariel bertanya.

"Ok je Papa. Setakat ni, Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. Saya pun makin serasi dengan semua pekerja Papa tu. Mereka pun dah mula ok dengan saya." Ariel menjelaskan.

"Macam itu la anak Papa. I know you can do it. Tadi Uncle Shamsul call Papa. Dia kagum dengan Ariel tau. Dia kata walaupun Ariel baru je take over company Papa tapi langsung tiada masalah. In fact, company Papa dah makin berkembang." Puji ayah Ariel.

"Abang, bibik dah sediakan makanan tu. Dah..jom kita makan. Ariel, mari.." Pelawa ibu Ariel.

Sebenarnya, Ariel baru dua tahun mengambil alih tempat ayahnya sebagai Pengarah Urusan syarikat yang terkemuka di Kuala Lumpur. Sebelum itu, Ariel mendapatkan pengajian di University of Manchester, United Kingdom dalam jurusan pentadbiran perniagaan. Ariel merupakan seorang pelajar yang cerdik dan mempunyai visi yang dikagumi oleh rakan-rakannya. Disebabkan itulah ayahnya tidak keberatan untuk mendidik Ariel tentang urusan di pejabat, lantas menyerahkan jawatan Pengarah Urusan kepada anak pertamanya itu.

Tan Sri Affendi Ahmad, itulah nama ayah Ariel. Ibunya bernama Puan Sri Azlina Abdullah. Syarikat kepunyaan Tan Sri Affendi merupakan antara syarikat yang terkenal di seluruh Malaysia. Ianya semakin berkembang setelah diterajui oleh Ariel. Tetapi Ariel tidak pernah sombong dan membanggakan diri dan keluarga. Tan Sri Affendi juga seorang yang sangat baik dan murah hati. Beliau sangat suka memberi derma kepada mereka yang memerlukan. Beliau tidak pernah lokek dengan segala hasil titik peluh beliau selama ini. Beliau juga seorang yang warak dan beriman kepada Allah SWT. Beliau tidak pernah lupa kepada Allah dan tidak pernah lupa mengajar anak-anaknya supaya beriman kepada Allah. Puan Sri Azlina pula seorang yang sangat memahami hati suami dan anak-anaknya.

Ariel mempunyai 3 orang adik-beradik. Ariel merupakan anak yang pertama. Ariel berusia 27 tahun. Di bawahnya adalah adik perempuannya yang bernama Najwa, berumur 23 tahun. Najwa masih lagi seorang siswazah di University of Sydney, Australia dalam jurusan Undang-undang. Manakala yang terakhir adalah adik seorang lelaki yang bernama Asraf, berumur 20 tahun. Asraf pula akan melanjutkan pengajiannya di University of Birmingham di UK dalam jurusan pentadbiran perniagaan dalam masa terdekat.

Keluarga Ariel menetap di sebuah banglo mewah di Bukit Damansara. Mereka telah menetap di situ sejak 15 tahun yang lalu. Ternyata keluarga Ariel adalah sebuah keluarga yang kaya-raya. Namun begitu, mereka tidak pernah sombong dan sentiasa merendah diri. Orang gaji yang mereka panggil Bibik sudah lama bekerja di situ dan berasa senang hati dengan majikannya yang sangat baik hati dan pemurah.

Selepas makan malam, Ariel berehat sambil menonton TV. Tiba-tiba dia teringat beg plastik yang mengandungi seutas jam tangan kepunyaan Nur Melissa yang tercicir beberapa hari yang lalu. Berdasarkan nombor kad kredit dan nama yang tertera di resit tersebut, Ariel telah pun mendapatkan nombor telefon Nur Melissa melalui rakannya yang kebetulan bekerja di bank yang mengeluarkan kad kredit Nur Melissa. Lalu Ariel mencapai telefon bimbitnya dan mendail nombor Nur Melissa.

*Trroooootttt trrrooooooooootttt*

"Hello..." Lisa menjawab telefon.

"Assalamualaikum.." Ariel memberi salam.

"Wa'alaikumussalam. Siapa ni?" Lisa bertanya.

"You ni Nur Melissa Bt Muhammad ke?" Ariel bertanya.


To be continued...


Posted at 12:33 am by irwandy
(7) Comments  

Sunday, October 08, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Satu

Matahari sangat terik. Ariel berpeluh. Habis bajunya basah. Hendak sahaja dia patah balik tetapi mengingatkan janji dengan rakan-rakannya, dia redah juga. Bulan Ramadhan hanya beberapa hari sahaja lagi akan tiba. Kalau panas macam ini berpanjangan, alamatnya bulan Ramadhan kali ini penuh dengan dugaan.

Ariel menyusur jalan Bukit Bintang untuk menuju ke Sg Wang. Dia ingin bertemu rakan-rakan lamanya. Sudah lebih 6 bulan mereka tidak "hang-out" bersama-sama. Jika dulu, hampir setiap minggu mereka keluar melepak di restoran-restoran mamak kegemaran mereka. Maklumlah, masing-masing sudah mempunyai pekerjaan yang mempunyai komitmen yang tinggi terhadap bidang masing-masing yang mereka ceburi. Inilah masa yang sesuai kerana semua mempunyai masa lapang pada hari ini.

Sesudah Ariel meletakkan keretanya, dia menuju ke Starbucks. Ramai yang sudah sampai rupanya. Mereka adalah rakan-rakan Ariel sejak sekolah menengah. Kesemuanya berada di dalam kelas yang sama sejak tingkatan 4. "Geng" Ariel terdiri daripada 8 orang semuanya dan yang paling rapat dengan Ariel adalah Azam. Azam dan Ariel menjadi rapat sejak sekolah kerana mereka duduk sebelah menyebelah.

"Apa daaaa Ariel...apsal lambat sampai?" Azam bertanya.
"Sorry laa...tadi aku hantar adik aku gi KL Sentral..korang bila sampai?" Ariel menjawab.
"Aku sampai sejak semalam...hahaha..btol tak Fariq?" Azam berseloroh.
"A'ah la..betul cakap Azam tu.." Jawab Fariq sambil tersengih-sengih. Mereka yang lain hanya tersenyum melihat gelagat Ariel, Azam & Fariq.

Lalu Ariel mencelah...
"Dahhh dahhh...aku datang ni pun sebab rindu kat korang. Dah lama gile tak jumpa."

Mereka kemudian berborak-borak di Starbucks sehingga 2 jam lamanya. Kemudian, masing-masing meminta diri untuk pulang. Ariel pula berjalan-jalan di Sg Wang kerana sudah lama dia tidak berkunjung ke situ kerana terlalu sibuk di pejabat. Ariel sengaja membuat dirinya sibuk kerana tidak mahu mengingati perkara yang telah berlaku suatu ketika dulu. Dan tadi, Azam telah menceritakan sesuatu...

Bekas tunang Ariel, iaitu Falina akan melangsungkan perkahwinannya selepas Hari Raya nanti. Berita itu serba sedikit memeranjatkan Ariel dan pada masa yang sama, dia agak lega tetapi pedih juga hatinya. Sudah hampir 8 bulan tali pertunangan mereka terputus. Falina yang meminta untuk memutuskan pertunangan mereka dengan alasan sudah tidak serasi lagi. Ariel ternyata kecewa dengan keputusan itu. Dia tidak dapat membuat apa-apa selepas itu melainkan membuatkan dirinya sibuk di pejabat. Lama kelamaan, hatinya yang luka kembali tenang sedikit demi sedikit sehingga waktu ini.

"Ahh..biarlah dia kahwin dengan sesiapapun. Aku dah lupakan dia dah. Semoga dia bahagia nanti...Lagipun, buat apa aku nak berada dengan seseorang yang tiada di sisi semasa aku susah dulu?" Ariel berbisik sendirian.

Dalam pada Ariel sedang mengelamun sambil berjalan-jalan di Sg Wang, tiba-tiba..

"Gedebam!..."

Ariel terlanggar bahu seorang gadis yang sedang sarat membawa beg plastik beli belah. Habis barang-barangnya jatuh.

"Maafkan saya dik. Abang tengah khayal tadi." Ariel meminta maaf.

"Takpe bang, saya pun khayal tengok kedai-kedai ni. Saya juga minta maaf sebab langgar abang." Gadis itu menjawab sambil mengutip beg plastik dan barang-barang yang terjatuh.

"Mari saya bantu adik." Ariel menghulurkan bantuan. Orang ramai mula memerhatikan Ariel dan gadis itu.

"Terima kasih ya bang. Maafkan saya sekali lagi." Gadis itu berkata sebelum bergegas beredar.

"Maafkan saya juga." Ariel memberikan senyuman dan gadis itu pun berlalu.

Ariel pun hendak meneruskan perjalanan dan tiba-tiba dia terpandang satu beg plastik kecil yang berada 3 meter daripadanya. Ariel yakin, itu adalah kepunyaan gadis tadi. Ariel mengambil beg plastik tersebut dan mencari semula gadis tadi. Tetapi hampa, gadis tadi sudah lenyap daripada pandangan. Ariel membelek beg plastik tersebut yang mengandungi sebuah kotak jam tangan berjenama. Di dalam beg plastik itu juga ada sebuah resit pembelian. Kebetulan ada tertera nama gadis itu pada resit tersebut kerana dia beli dengan menggunakan kad kredit.

"Nur Melissa Bt Muhammad" Ariel menyebut nama yang tertera di resit tersebut.
"Nampaknya terpaksa lah aku mencari nombor telefon dan alamat rumah Cik Nur Melissa dengan menggunakan resit tadi." Ariel berbisik sendirian.

To be continued......


Posted at 03:08 am by irwandy
(7) Comments  

Thursday, October 05, 2006
Nukilan hari ini...

Dalam setiap detik waktu, aku menunggu
dalam setiap detik hati, aku merasa
rasa yang kian hilang dalam kesempitan waktu...

Dalam setiap jalan, aku melangkah
dalam setiap keadaan, aku berkorban
pengorbanan yang tak pernah terlintas di benak ku...

Dalam setiap kesedihan, aku terbayang
dalam setiap bayangan, aku kesal
kesal di atas apa yang aku lakukan...

Dalam kekesalan, aku bersyukur
bersyukur ke atas segala yang terjadi
menjadikan aku lebih matang
dalam menghadapi pancaroba kehidupan...

~ND~



Posted at 03:58 am by irwandy
(3) Comments  

Tuesday, October 03, 2006
Buka Puasa @ McDonald's Buffet



Acting je ni...aku takde la makan byk tu...hahaha

Quote from last year :-

"...aku makan 1 Bigmac, 2 Fillet o'fish, 1 McChicken, 1 bubur McD, 2 ketul ayam McD, 2 french fries, 6 ketul nugget, 1 Chocolate Sundae, 2 Coke, 2 Tea...all for RM18!..."


And yesterday, aku gi berbuka puasa kat McDonald's Seksyen 3, Shah Alam. Ada buffet Ramadhan for RM19.90 per person. Semalam first day diorang buat. Member2 aku la ajak. Aku pun ok je. Kali ni aku makan...

- 1 Fillet O'Fish
- 1 Mc Chicken
- 2 ketul Ayam Goreng McD
- 1 Grilled Chicken Burger (baru punya)
- 1 BigMac
- 2 ketul Nugget
- 1 small French Fries
- 2 Coke
- 1 Sirap

Hmmm...tak dpt pecah rekod utk tahun lepas. Memang puasa tahun ni aku kurang makan. Even kat rumah pun, nasik separuh je aku makan masa buka puasa. Hehehe.  Nak makan byk2 ni ada tekniknya. Mulakan dgn Fillet O'Fish. Pastu aku makan ayam(ni membuatkan aku muak)...so, kalau bleh takyah makan ayam. Aku makan BigMac lasssssstttttttttt sekali. Itupun aku dah rasa apa yg aku makan tu dah sampai tekak. Errrkkkkkk...no more McD for me sampai habis raya!

So, sesiapa yg teringin melantak McD, silakan pergi. At selected McDonald's branches only! From 2nd October until 20th October 2006!

### - Picture courtesy of Hafiz Ismail (http://freakdiver.fotopages.com)


Posted at 03:33 am by irwandy
(10) Comments  

Next Page]