Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< October 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, October 31, 2004
The Dream & Buka Puasa

While I was sleeping this morning, I dream of something that has not been in my mind for the past few months. But usually, this kind of dream is not what have i thought before but I just wish for it to happen someday. Some people said that if you're dreaming of someone, maybe that someone is thinking about you or maybe he/she misses you.

Dreaming is like love, it comes wherever you're ready or not. Just like that without preparing anything. It comes when you least expect it. Can you force your heart to love someone? No, isn't it? Just like dreaming, you cannot force what you want to dream.

Before we sleep at night, some of us might have wish to dream something that related to your what you're thinking at that time. As for me, I always wish that she'll be happy and thought of me before she sleeps everyday. I always wish that she'll come back but I know it's kinda "dream on" thingy.

It's 17th of Ramadhan 1425 Hijrah. My father, my bro & I went to Timberland Lot 10. My friend, Kasim, works there as one of the senior staff. He asked me to come over as he can give me 35% discount on all items just for today. My bro actually wanted to buy a jacket as he will be going off to Japan early next year for his degree under JPA. As for me, I just looked around and found nothing interesting. I like Timberland T-Shirts as it's the one of the few brands that fits me & got a very good quality that can makes me to wear it for a long time. At last, I bought a black fisherman's cap. Hahaha...

Then we went back home at 3.30pm to take a rest and at 5.50pm, I drove to Sg Wang for Buka Puasa with my MMU friends. There were 25 of them. We buka puasa at the Shakey's Pizza restaurant. RM24.00nett per person for a buffet. Gosh, I just can't eat all of it. The pizzas make me really full. I only ate 2 pieces of pizza, 2 pieces of fried chicken, spaghetti, a bowl of salad, garlic bread and some 2 Unidentified Food Objects. Hahaha.

Three days in a row, buka puasa with my friends. Friday, buka puasa with Geju friends. Yesterday, buka puasa with blogger friends. And today, MMU friends. All 20+ people came. Best! Anyway, it's a holiday tomorrow for Selangor as well as for me. Hehe. Gotta settle some things before I get so busy.

See the buka puasa pictures at http://irwandy.fotopages.com

Quote of the day :- It's nice to have or is it necessary to have.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Saturday, October 30, 2004
The One I Love

Haven't slept in a week
My bed has become my coffin
Cannot breath, cannot speak
My head's like a bomb, still waiting
Take my heart and take my soul
I don't need them anymore

The one I love is striking me down on my knees
The one I love drowing me in my dreams
The one I love over and over again
Dragging me under.

Hypnotized by the night
Silently rising beside me
Emptiness, Nothingness
Is burning a hole inside me
Take my faith and take my pride
I don't need them anymore

This bed has become my chapel of stone
A garden of darkness to where I'm trown
So take my life, I don't need it anymore


Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, October 29, 2004
The Busiest Day

8.30am...sampai office kat Glenmarie...
10.30am...gi Phileo Damansara 1...configure server database...byk btol error...
3.30pm, mintak permission nak balik awal...lagipun dah tade keje...and dia suh gi Subang Hitech kul 12 malam kang...
4pm...sampai umah..rest jap...
4.45pm..gerak gi UPM serdang jumpa bebudak Geju...
6pm...sampai kat UPM...and gerak ke Restoran Sri Utama, Desa Serdang...
7pm...buka puasa...lepas buka solat Maghrib kat Masjid UPM...
8.20pm...gi Dewan Sri Pulasan, Koleh Ke Enam, UPM...nak survey tempat utk gathering Geng Jurnal 2004 & meeting...
10.30pm...habis meeting...gerak ke Syed Bistro, Shah Alam...lepak dgn bebudak Clique...
12.15am...gerak dr shah alam ke Subang Hitech...
12.30am...sampai tepat pada masanya di Subang Hitech...jumpa Rizal, Matthew & Rony...and start configure server kat situ pulak...buat DTS...switching database...
3.30am...selesai...
4am..sahur sengsorang kat kedai makan area umah aku...
4.15am...balik umah...online & update blog nihhhh....pastu tidoooooooooooooooooooo...kul 8.30am jap lagi keje lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...I only got 2-3 hours to sleep...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(8) Comments  

Thursday, October 28, 2004
Phheeewwww...

Semalam balik kul 10pm from Phileo Damansara 1. Balik pun terus online sebab takleh nak tido. Kul 1am baru aku tido. Bangun at 4am, mandi & sahur pastu grab the car key and bergegas ke Bangunan Celcom (Switching Centre) kat Subang Hitech Industrial Park kat Batu 3, Shah Alam. Janji kul 5am. Aku sampai at 5.20am. Tapi sorang pun tade lagi. Pastu Rizal, Zamri & Matthew sampai. Then we all masuk bilik switching yg ade rack server company kitorang nih.

Sebenarnya, company yg aku keje ni nak transfer the old database to the new Dell server yg akan di "up" kan within this week. So, That new server akan diletakkan di Phileo Damansara 1. Currently, yg kat subang hitech ni jadi our command centre. Tapi company ni tgh naik, so nak kena buat lagi satu server database and a new command centre. Semua database & software ada kat subang hitech tu...so, nak kena configure certain things. Kitorang buat pepagi buta sbb time ni traffic tak heavy.

Daripada kul 5.30am kitorang configure existing server & baru nih. SQL server buat hal plak. Pastu gateway buat hal plak. Dah configure sql server, ade something yg takleh detect. Adusss...perkara ni berterusan sampai la kul 8am. Kul 8.30am baru la siap export database ke server baru. Baru la bleh balik ke office kat Glenmarie. Tu pun tak settle lagi sebab SQL server yg di install kat server baru dgn command centre takleh nak connect. Tapi, database dah ok dah.

Sampai office, dok melangok...ngantuk gile...tak cukup tido. Aku bukannya penat, tapi ngantuk! Sepatutnya kalau dah keje awal pagi camtu, kitorang bleh amik half day je. Maknanya kul 12pm bleh balik. Tapi tadi tak dapek nak balik. Aku dgn Wkdin gi Subang Hitech balik jumpa Husni, Senior Engineer Celcom kat sana utk bincangkan problem pagi tadi. Dia kata server lama tu guna SQL server 7.0...server baru kitorang tu guna SQL server 2000...mungkin itu yg membuatkan jadi conflict sbb dia pun penah dpt conflict camtu and from sql server 2000 terus downgrade ke sql server 7.0 and akhirnya the problem solved. So, we might try it out tomorrow.

Lepas tu, aku call Tuan Haji, mintak kebenaran utk balik awal sebab dah dpt solution. Nasib baik dia kasi. Hehe...Lagipun mmg patut balik pun. Kul 2.30pm baru nak balik! Masa drive pun aku mamai je. Sampai je umah, fuhh..lega..at last bleh tido petang dgn aman. Nak cover balik tido yg tak cukup. Seperti yg aku katakan, aku tak penat tapi ngantuk gile! So, hari ni byk gak aku dapat belajar about this technical database & network thingy. It's fun though!

Ni gambar depan office aku...office aku kat bawah...kete merah tu, anak boss punya...Audi TT tu, boss yg punya...err..skuter merah tu aku la yg punye...:D...




Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Wednesday, October 27, 2004
Apa Kes?

Sejak minggu lepas, setiap hari aku baca berita tentang kes Sharifah Aini. Sejak minggu yg lepas juga, pihak berkuasa asyik mengatakan bahawa keputusan kes Kak Pah ini akan diumumkan lagi 2 hari, lagi sehari, lagi 3 hari dan memacam lagi la. Kelmarin, dia kata nak umumkan lagi 2 hari. Hari tu dia kata nak umumkan lagi sehari. Dalam surat khabar hari ni plak kata nak umumkan lagi 2 hari. Lepas ni berapa hari lagi?

Amende ni? Musykil btol aku. Seolah-olah kes ni macam diorang nak lupuskan senyap-senyap. Ada kemungkinan keputusan kes Kak Pah ni dah diketahui, tapi utk menjaga "nama" artis la kononnya, diorang tgh fikir alasan apa nak kasi kat media. Mungkin sbb tu keputusan masih tertangguh sampai skang. Mungkin ini semua tertangguh sebab kes ni sebuah penipuan dan lakonan? Wallahualam.

Kalau la kes Sharifah Aini ini adalah satu lakonan drpd tuan empunya sendiri, ade juga beberapa perkara yg aku rasa bodoh dia buat camtu. Firstly, nape kejadian tu berlaku kat tepi Sri Pentas, TV3? Nak glamour cepat ke? Nak satu dunia tau pasal dia? Tapi mmg bodoh sbb ada CCTV kat sekeliling TV3 tu yg telah pun dijadikan bukti utk kes ini. Aku rasa dia pun tak sangka kot ade CCTV...kalau dia tipu, sure dia menyesal. Secondly, maybe dia nak tayang kereta Merc S-Class baru dia kot? Kereta lama tapi nombor plate baru. Sure baru beli. Wallahualam...

Dia dakwa ada org melayu jumpa dia kat dalam longkang dgn cedera sana sini...Tapi saksi sebenar dan penyelamat sebenar adalah org cina yg menjumpai Sharifah Aini teresak-esak menangis di tepi jalan di sebelah keretanya. Mana satu betul ni?

Mengikut drpd cerita org-org dalam dan juga kawan-kawan astro aku, diorang ckp Sharifah Aini mmg jenis gila glamour & jaga taraf. Masa program era@ria tahun lepas, member aku jadi producer, dia citer, sebelum program tu start, Sharifah Aini dah sound awal-awal kat cameraman supaya jgn shoot angle sisi badan dia. Paham tak?...Dan byk gak la cerita lain pasal Sharifah Aini. Masa zaman Saloma dulu pun, diorang penah bergaduh, main tarik-tarik rambut. Hehe...Wallahualam...

Tapi bagi aku la kan, mungkin la dia berlakon...this is one of the easiest but risky and stupid way to get cheap publicity & attention. Kalau org yg mengkaji & menyiasat rakaman cctv tu bebetul dah check and tade 2 org yg menaiki motor yg menyerangnya, habis la...Tah-tah, pasni kalau nak tutup kes ni...sape la agaknya yg nak berlakon menjadi 2 org yg naik motor tu eh? Berlakon masuk court...hehe...

Aku ingatkan kat US je buat lakonan camni utk memperdayakan seluruh dunia. Artis kat Malaysia pun ada camtu?...Dasyat! Expert!..hehe...errr..aku harap citer ni tak jadi satu isu macam blog MatJan skang nih. Siap masuk HarakahDaily tuu..Hehe...This is just my thoughts...;)...
 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Next Page]