Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< October 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Friday, October 08, 2004
Mungkin...

You're beautiful because of who you are, not because of what I see...

And the reason I love you, it's not something that you can see in the mirror...

These two phrases mempunyai maksud yg mendalam dalam sesebuah relationship. Sememangnya apabila bercinta, mungkin ungkapan2 sebegitu yg kita akan sebutkan terhadap pasangan kita.

Mungkin ungkapan2 seperti ini aku tidak dapat luahkan dgn kata-kataku sewaktu dulu.
Mungkin kerana perasaan cinta dan sayang terhadap seseorang tidak ternilai harganya bagiku.
Dan mungkin disebabkan itu, aku tidak mempunyai rasa untuk berperasaan sebegitu lagi.
Mungkin ianya datang sekali dalam hidup.

Whatever it is, aku hanya berharap agar ada seorang insan yg dpt mengetuk pintu hatiku untuk bercinta semula. Itulah doaku setiap hari.


Posted at 11:33 pm by irwandy
(7) Comments  

Thursday, October 07, 2004
errrkkk...

Bangun je tido tadi...(aku bangun kul 12.30pm..), terus aku mengadap PC...bukak email, tgk ada job alert from Jobstreet. Aku pun apply je la semua, management trainee & bla bla bla...Pastu lepak je la depan pc buat keje aku skit. Kul 4pm, company yg offer position management trainee tu call...dia kata aku shortlisted. I was like...errrkkk...that was really fast! Aku pun terkejut gilos.

So, esok interview kul 10am kat Jalan Ipoh, Wisma TCL. Aku pegi je la. Job function pun nampak best. Aku degree in IT, tapi aku nak relate kan IT ni dgn business...whether it's from management, finance, accounts or management side..memana pun bleh...saje nak jadi a multiskill person..utk buat multitasking...multipurpose ...whatever..hahahah...dream onnnnn!!!

Hopefully interview berjalan dgn lancar...dah la aku tak prepare pape lagi nih..risau gak aku...hishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Skang ni aku suka gile kat lagu ni...sedap di dengar...everyday aku pasang lagu ni...besttt

Bob - Cinta Seorang Teman

Dulu engkau ku kenali
Tak pernah ku sedar
Dari mata yg memandang penuh pengertian

Tapi saat itu telah berubah
Di persimpangan usia
Antara kita tak mampu lagi
Berselindung dengan alasan

Telah ku cantumkan semua
Impian bersama
Dalam jalinan yg kita bina berdua

Namun apakah erti bila
Keinginan terlanjur
Lalu mengganggu kala dirimu selalu
Ada di sisi

Duhai teman
Bisakah kau fahami sandiwara ini
Sejak bila
Berputiknya cinta kita
Menjadi rahsia yang tersimpan
Mewujudkan kenyataanku
Tak sanggup kehilanganmu


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Wednesday, October 06, 2004
Kalau la...

Kalau la aku dapat putarkan masa kembali...
Kalau la dia dapat rasa apa yg aku rasa skang ni...
Kalau la dia memahami apa yg aku alami sewaktu dulu dan kini...
Kalau la segala perkara buruk yg berlaku tidak terjadi...
Kalau la aku tak berada di tempat yg tak sepatutnya aku berada...

Semua tu kalau la...tapi semua tu dah terjadi dan dah berlaku...ada orang tanya kenapa soalan-soalan tu perlu dibangkitkan lagi setelah semua perkara itu telah berlalu...heh...Jika aku ada jawapannya, sudah tentu aku dah jelaskan...

Kadang-kadang, bila malam menjelma...aku tgk langit...aku tgk bintang...aku tgk segala keindahan di langit ketika waktu malam...Ada bintang berkelipan...bintang yg pernah menjadi saksi terhadap kisah aku dahulu...bintang itu masih lagi berkelip...dan berkelip...mungkin juga ianya bintang yg lain...tapi aku boleh tau berdasarkan kedudukan bintang itu...

"When you wish upon a star, makes no difference who you are, anything your heart desires, will come to you..."

Aku masih lagi teringatkan kenangan-kenangan lalu. Di saat-saat genting, aku rebah. Mengapa aku diduga sebegini hebat. Masih belum ada jawapan dariNya. Aku tau aku perlu teruskan hidup tetapi kehidupan aku tidak seperti waktu dulu. Yang paling aku sedih dan kecewa sangat-sangat ialah...semua perkara ini bukan sahaja memburukkan lagi keadaan aku...malah keluarga ku sendiri ditimpa dengan keadaan sebegini akibat penderitaan aku. Namun, Alhamdulillah, kami masih lagi berdiri teguh. Perlahan-lahan bangkit dari kejatuhan. Semua ini berpunca daripada kesilapan seseorang yg tidak sedar akan kesilapannya sendiri lalu menyalahkan aku dengan tiada usul periksa bahawa orang itu sendiri yang menyebabkan segala malapetaka ini.

Kalau nak kata aku puncanya, punca drpd aku hanyalah satu...puncanya adalah dengan sekali "click" sahaja. Itu saja punca daripada aku.

Tapi sekarang ini, aku hanya berserah pada Allah SWT. Namun, slowly aku dpt rasakan ade sesuatu yang membawaku ke suatu arah yg aku taktau apa tujuannya. Just wait and see...

 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Tuesday, October 05, 2004
2004 HARI RAYA COOKIES

PENGUMUMAN!!!

Sebuah website blog khas utk aku promote biskut raya telah di up kan tadi. Korang semua boleh tgk di http://rayacookies.blogdrive.com

Semua information ade kat situ...sila masuk!!!...

Anyway, kepada semua pengguna STREAMYX, ada berita gembira utk anda. Sesiapa yg subscribe pakej 384KBPS...connection korang should be naik kepada 512KBPS skang ni. Dan kepada yg subscribe pakej 512KBPS, connection korang should be 768KBPS by now. Okay?..Untuk nak tau dah automatically upgrade ke blom...masuk http://www.testmy.net

Cheers!

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Monday, October 04, 2004
Final Exam!

Subjek Design of Corporate Computer Networks, format soalan : Section A berdasarkan senario, ade 4 soalan. Section B, ada 4 soalan pilih dua. Tapi bayangkan, semua tu kena buat dalam masa sejam! Gile hape. Aku ingatkan soalan yg tak memerlukan masa yg byk. Rupanya ada soalan yg kena lukis logical network design! Aarrghhh...aku tgk classmate aku semua tension. Dari awal lagi aku tgk kertas soalan tu, aku terkejut...boleh ke buat dalam masa sejam? Akhirnya, lepas sejam menulis, invigilator suh letak pen...padahal aku tgh buat section B, 1st question lagi!...Aku pun ape lagi, bantai je la pape yg patut utk 2nd question kat section B. Semua tension je. Dalam pada tension tu, semua orang happy sebab this is the only exam paper and the last exam for the degree class. Yeayyy!!!

Ini la kolej aku. APIIT. Asia Pacific Institute of Information Technology yg terletak di Technology Park Malaysia, Bukit Jalil. Dekat je dgn Astro.


Hoorreeyyy Hoorreeyyy..Hip hip hoorreeyyy...

Hari ni juga telah berlangsung satu lagi episod terakhir dalam hidup aku. Episod di kolej untuk kali yg terakhir. Iya! Final exam tu la!..ape lagi... Dan itu merupakan exam aku yg terakhir untuk peringkat degree. Akhirnya aku habis gak! Tapi ade satu lagi menda nak kena settlekan iaitu, final year project aku. Huhuhu...

Masa habis exam tadi pun, semua student dpt surat yg mengatakan kami semua dah habis and awarded graduate from Staffordshire University, UK so that bleh apply for jobs sementara tunggu results yg akan kuar 26 November ni. Konvo will be on 12 December 2004. Can't wait!

Yang pasal biskut raya tu, aku post esok kot. Mak aku terlupa nak sediakan senarai harga plak...tunggu ye!



Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Next Page]