Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, September 29, 2004
Surat Cinta yg Hampeh!

Entry kali ni aku nak paste something yg aku dpt through email...rasanya penah dpt dulu...mmg hampeh gile...sape la yg buat surat camni..wahahhaha...

Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang.Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil.Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite resit paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal,kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun.Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je.Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks,kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend.Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun.Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite,kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar,nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain,kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya  kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30.Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom.Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi akuarium... tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkman ayang, kite ganti satu discman baru.Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat,member ayang ketawakan ayang.

16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang,kite gak yang tido kat sofa.

17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun.Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau.30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat.


wahahahahah...lawak lawak lawak...memacam btol skang nih...ahahahahh...

Anyway, masuk website ni...cool gile...

http://www.big-boys.com/articles/twomonkeys.html

Two Shadow Monkeys...lawak gile and kotor skit la...haha..be open minded ok?..:


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Tuesday, September 28, 2004
Bosan!


This is not me!...Hari ni aku dok rumah je sepanjang hari. Tak keluar langsung. Menyiapkan keje-keje yg pending. Nak siapkan FYP aku, tapi tade idea plak. Hmmm...sejak aku masuk dunia blogging ni, aku dapat ramai kenalan baru. Yeah, all of you!...hehe...Terima kasih kerana sudi menjenguk blog ini dan terima kasih kerana menjadi kawan aku. :D

Aku ingat hari ni nak gi festival teater kat MTC. Tapi kepala aku pening sgt. Maybe esok lusa la kot. Cik Langsat kita ni heran aku takde kat MTC semalam. Nape ko heran langsat?...Aku semalam bz skit. Lagipun aku tatau korang nak gi..hehe...nanti nak gi lagi ajak la aku eh?...Tapi depends gak, ada reason aku malas gi MTC...just takut..eheh..;)..

ermm...di manakah cahaya yg pernah menyinari hidupku sewaktu dulu? Ianya kian menghilang dan menghilang. Tapi apakah maksud di sebalik itu semua? Aku dapat rasakan bahawa jawapannya akan muncul pada bila-bila masa sahaja. Aku tatau kenapa aku rasa camtu, tapi ianya makin dekat! Seolah ada suatu sinar akan muncul tapi taktau ianya datang macam mana. Mungkin ianya hanya perasaan normal aku kot? Ntah la...Just wait and see...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Monday, September 27, 2004
Kita Terpaksa Bermusuhan

Monday, 27th September 2004

Apa lagi alasan nak kau beri
Setelah diriku disimbah hinaan
Tergamamku seketika
Tak sangka ini jadinya
Nampak sangat ku seorang
Bertepuk sebelah tangan
Ke manakah hendak aku selindungkan
Air muka yang kau malukan...

Malam ini janggal ku rasakan
Sendiri melalui detik yang sepi
Perit sekali
Pertama kali bagiku
Hitung bintang seorang diri
Dan pertama kali jua
Maruah ini dipersenda
Oleh insan yg ku cinta
Oleh insan yg ku sayang
Kini bermusuhan...

Jika ku imbas kisah lama
Semuanya indah
Pernah jua kau menangis
Bila aku menduga mu
Kuatnya kasihmu pada aku
Di ketika itu
Sayang seribu kali sayang
Akhirnya kecundang jua...

Kasih yg lama terjalin
Mudah sungguh kasihmu berpaling
Dan lebih menyedihkan lagi
Aku bagai ditampar
Oleh bahasa mu yg tak sepatutnya
Engkau ucapkan...

Kau menyinta kerna apa
Kau menyayang ada makna
Kau berubah ada penyebabnya...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Sunday, September 26, 2004
Hutan Lipur Kanching

Sunday, 26th September 2004

Aduhhh..aku tido kul 5am...bangun kul 8am...pastu terus kemas barang, bersiap-siap...sambil pk nak beli apa utk potluck...terus aku call tipah..."eh tipah, nak beli ape aaa?..aku ingat nak beli nasik lemak"...tipah ckp.."ko beli la beraneka jenis kuih...zhoulsz beli nasik lemak..."...

Kul 9am tepat, aku bertolak gi beli kuih...ahh..aku dah lambat ni...janji kul 9am kat Projet Gombak tu...aku sampai kul 9.15am...aikkk...aku sorang je yg ade...hahaha...so, aku breakfast jap kat situ, sambil menunggu ketibaan bebudak yg lain...tunggu punya tunggu...nampak abang unak dah sampai dgn geng2 dia...kul 10am, baru la tipah, nuar and the geng sampai...pastu tunggu zhoulsz, attokz & ciknana...kul 10.30am baru gerak gi Hutan Lipur Kanching...ade 4 kereta dan satu skuter..aku la bawak skuter tu..hehe...

Akhirnya kitorang sampai kul 10.50am...aku rasa ade la dlm 20 org...yg tak kenal, dah kenal..hehe..terus naik ke atas...mendaki beramai-ramai...menggeletar kaki aku naik tangga...dah lama dah tak buat jungle trekking...kitorang naik sampai atassssssss...pastu turun balik sbb kat atas tempat tu kecik utk mandi...gi bawah balik, nasib baik tade org amik lagi tempat tu...

So, bermulalah aktiviti mengemas segala makanan, peralatan...dan juga membina khemah...pastu menyediakan makanan sambil bebudak semua mandi...aku malas nak mandi...hihi...aku just makan..tgk karenah bebudak nih...main gitar..nyanyi ramai2...tu je la...

Kul 2pm, bebudak nak gi mandi kat atas plak...aiyakkk...ade 4 org je yg tinggal kat kem yg kitorang conquer tu...kul 2.15pm aku gerak balik...aku dah ckp kat diorang dah yg aku kena balik awal...ade hal...*sorry semua...aku terpaksa blah camtu je...kena cepat time tu...lagipun nanti hujan..*

Pape hal pun, piknik ni beshhh...makanan pun besh...makan sandwich je pun dah kenyang gile...so, terima kasih kepada pihak penganjur!...Terima kasih bebanyak...lain kali buat le lagi ye...hehe

Since fotopages.com buat hal, aku letak gambar piknik semalam tu kat sini...

http://photobucket.com/albums/v470/irwandy/  <---- Gambar Piknik

Sila masuk!

 

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Saturday, September 25, 2004
A Walk To Remember

Saturday, 25th September 2004

I saw you in tears, I saw you cried, I saw you sad, I saw you happy, I saw you in pain, I saw you pretending, I saw your arrogance, I see everything in you...

You saw me sad, you saw me happy, you saw me doing everything for you, you saw me for who I am, you saw me hurt, you heard me in tears, you heard bad things about me, you saw through it all, you see everything in me...

But the only thing that you and I didn't see is.......my hate for you. Never been into my mind. This will be a walk to remember for me...always...

This song dedicated to you...hope u'll remember this date one year ago...and a book entitled "A Walk To Remember"

Happy 24th Birthday...


Mandy Moore - Cry (OST : A Walk To Remember)

I'll always remember
It was late afternoon
It lasted forever
And ended too soon
You were all by yourself
Staring up at a dark gray sky
I was changed

In places no one would find
All your feelings so deep inside (deep inside)
It was then that I realized
That forever was in your eyes
The moment I saw you cry

The moment that I saw you cry

It was late in september
And I've seen you before
You were always the cold one
But i was never that sure
You were all by yourself
Staring at a dark gray sky
I was changed

In places no one would find
All your feelings so deep inside
It was then that I realized
That forever was in your eyes
The moment I saw you cry

I wanted to hold you
i wanted to make it go away
I wanted to know you
I wanted to make your everything, all right....

I'll always remember...
It was late afternoon...
In places no one would find...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Next Page]