Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Saturday, September 25, 2004
A Walk To Remember

Saturday, 25th September 2004

I saw you in tears, I saw you cried, I saw you sad, I saw you happy, I saw you in pain, I saw you pretending, I saw your arrogance, I see everything in you...

You saw me sad, you saw me happy, you saw me doing everything for you, you saw me for who I am, you saw me hurt, you heard me in tears, you heard bad things about me, you saw through it all, you see everything in me...

But the only thing that you and I didn't see is.......my hate for you. Never been into my mind. This will be a walk to remember for me...always...

This song dedicated to you...hope u'll remember this date one year ago...and a book entitled "A Walk To Remember"

Happy 24th Birthday...


Mandy Moore - Cry (OST : A Walk To Remember)

I'll always remember
It was late afternoon
It lasted forever
And ended too soon
You were all by yourself
Staring up at a dark gray sky
I was changed

In places no one would find
All your feelings so deep inside (deep inside)
It was then that I realized
That forever was in your eyes
The moment I saw you cry

The moment that I saw you cry

It was late in september
And I've seen you before
You were always the cold one
But i was never that sure
You were all by yourself
Staring at a dark gray sky
I was changed

In places no one would find
All your feelings so deep inside
It was then that I realized
That forever was in your eyes
The moment I saw you cry

I wanted to hold you
i wanted to make it go away
I wanted to know you
I wanted to make your everything, all right....

I'll always remember...
It was late afternoon...
In places no one would find...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Friday, September 24, 2004
AT LAST!

Friday, 24th September 2004

At last, all assignments from the 3 final subjects for this last degree semester have been submitted! I really hate it when I just can't contribute enough for my groups for certain reasons. But they really showed they're being helpful through all the way. And now, wow, I really can't describe it into words on relieved I am right now.

However, there's one more to go which is my Final Year Project(FYP)! This FYP is an invidual project. The actualy submission date will be on the 14th October 2004 but I will try to ask them to extend it for me until the end of October. Well, the final exam will be on the 4th October(Monday)...2pm-3pm for the subject "Design of Corporate Computer Networks". Gotta study really hard this week. It's only one final exam!

As for the new PC, yeahhh..I can play all the pc games in the market. Lepas gerammmmmm...As for now, I'm playing Call of Duty : United Offensive (Expansion Pack), Richard Burns Rally, Locomotion, The Sims 2, Doom 3, Star Wars : Battle Front, Conflict Vietnam & Codename : Panzers Phase One. Skang ni, bila on PC je, mesti nak click one of those games yg aku dah install. Hahaha...main game tu main gak, tapi FYP & study jgn dilupakan...hehe...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Thursday, September 23, 2004
New PC

Thursday, 23rd September 2004

Just bought a new pc today. After 3 years, baru la dapat beli yg baru nih. Here are the specs :-

AMD Athlon 64 3000+
Gigabyte GA-K8NS PRO
Corsair 512MB XMS3200 DDR RAM
Seagate 160GB 7200RPM SERIAL ATA 150
1.44 Floppy Disk Drive - Black
Power Color ATI RADEON X800PRO 256MB
Creative SB AUDIGY 2 ZS
Lite-On DVD ROM 16X
TDK DVD+RW 16X
Acbel 400 watt Power Supply
Praetorian Cooler Master Black Aluminium Casing
Logitech Internet Keyboard
Logitech MX310 Optical Mouse
Kingston Thumb Drive 128MB


Itu je la. Beli kat Compuzone, Lowyat. Harga?...takyah le cakap...mmg puas hati..dah test semua dah...hehe...camni la aku, aku upgrade PC 3-4 tahun sekali...org lain upgrade PC setahun sekali...hihi...monitor aku tak beli, maybe next time..sbb dah ade monitor yg elok lagi...

Pagi tadi bangun awal gile semata-mata ada hal kat kolej. Nak submit 2nd last assignment. Buat dengan groupmate...akhirnya siap by 2pm. Terus submit...padahal submission date esok...hihi..saje je rajin...esok nak submit lagi satu assignment...mmg bz gile minggu nih...lepas submit esok, baru la boleh relax skit for a few days. Pastu kena work out for final year project plak!


Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Wednesday, September 22, 2004
Ada Apa Dengan Kisah Silam? (AADKS)

Wednesday, 22nd September 2004

Kadang-kadang, aku terfikir mengapa ada sesuatu perkara yang terjadi mengakibatkan diri kita menjadi lemah, jatuh gedebuk dan macam-macam kesan buruk lagi yang tak sanggup aku nak cakap. Hari demi hari, kita terfikir apakah dosa kita sampai jadi begitu sekali. Tetapi lama kelamaan, kita semakin mendapat jawapan terhadap perkara buruk yang telah berlaku. Jawapan itu kebanyakannya mempunyai kebaikan daripada keburukan. Dan pada masa ini juga, kita boleh berfikiran secara rasional.

Semua orang mesti pernah cakap, "ahhh...menyesal aku tak buat camtu dulu"...aku pun penah, sapa yg tak pernah ye tak? Kita mana boleh menyesal dengan apa yang terjadi kan? Orang kata, just anggap itu ketentuan daripada Allah SWT. Kita hanya perlu memandang masa depan. Usah dikenang kisah silam. Tapi tu yang payah nak buat! Kisah silam merupakan penyebab kita melakukan perkara yg kita lakukan sekarang ini. Bila kita buat sesuatu, sure kita ingat perkara silam. Cakap mmg senang la kan? Korang paham ke tidak ape yg aku cakap ni? Aku sekeh kang kalau tak paham...hehe

Tapi kan, kisah silam tu juga yang membawa kita kat mana kita berada skang. Contohnya, kalau kita dulu pernah bunuh orang depan polis, sure skang ni kat penjara...hahahahahahhh...dan kalau kita dulu bleh kawal diri utk tak bunuh orang tu...sure skang ni kita jalani life cam biasa...bukan dalam penjara!...hahaha...contoh yg simple dan bangang kan?...huhu...Itu je la contoh yg dapat aku jelaskan skang ni. Menda ni senang je, apa yang kita dah buat, berani tanggung la kan. Jangan nak menyesal plak. Sapa suruh main taram je dulu kan?

Contohnya, jangan la plak korang dulu merayu gile babi, sampai terpaksa lakukan perkara yg korang rasa tak sepatutnya korang lakukan, pastu skang ni korang buat tak endah plak. Jangan lak menyesal dgn apa yg dilakukan. Kalau itu sahaja jalan yang ada dalam kepala otak, jangan la plak nak gunakan orang lain kan? Jangan plak dah gunakan orang lain, pastu buat jahat plak. Main lari je tinggalkan masalah camtu je. Memang sial la kan?...

Kalau orang lain buat jahat kat korang plak, jgn plak korang marah or tension or benci ke ape ke...fikir balik apa menda jahat yg korang dah buat kat org lain. Menda ni senang je, kalau korang start dulu, of course la menda tu bleh jadi teruk. Kalau korang tak start dulu, sure ok skang ni. Simple as that. So, kalau menda ni berlaku kat korang, korek balik segala information and identify titik permulannya di mana dan pada sape. Ini bukan nak tujukan kesalahan pada sesapa, just nak tau sapa yg memetik api tu dulu. Kalau tak sedar lagi, aku tatau la camne nak cakap.

Kesimpulannya, Majulah Sukan Untuk Negara. Malaysia Boleh!



Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Tuesday, September 21, 2004
Akhirnyaaaaaaaaaaaa

Tuesday, 21st September 2004

Setelah 2 tahun berada di kolej APIIT (utk org yg tatau, APIIT stands for Asia Pacific Institute of Information Technology...bertempat di Technology Park Malaysia, Bukit Jalil)...Tadi merupakan class yang terakhir untuk course degree yg aku amik ni. Yeahhhhh...Akhirnya aku dah nak habis degree. Skang ni tinggal nak hantar coursework & final year project. Exam plak on the 4th October...InsyaAllah kalau project semua ok, 12 December 2004 ni konvo!...

Petang tadi gi LowYat plaza...survey PC & notebook...ayah aku nak sgt notebook...aku plak nak desktop PC je...senang buat keje & main game...belek punya belek, ayah aku berkenan kat Sony Vaio notebook...mmg gempak gile la...smart habis..harga pun smart..hahahah...saje je survey dulu...aku plak, gi survey desktop pc...aku just nak beli CPU je...belek punya belek...mak ai..over budget plak...tapi aku rasa boleh la tu kot...aku tgh tension PC aku skang ni takleh main The Sims 2, Doom 3 dan game lain yg sewaktu dengannya...PC ni plak makin lama makin lembab...maklum la dah 3 tahun dah PC ni...nak buat project aku ni pun byk error kat PC ni..geram aku...laptop aku pun sama...time tgh syok buat project bleh buat hal plak...

Ayah aku pun ckp, baik beli notebook sony vaio tu dulu...bleh aku guna dulu utk habiskan project aku pastu kasi dia balik...desktop pc tu dia suh beli lepas raya...wahhh...biar betul...bleh beli dua-dua...tapi aku tau trick ayah aku nih...bila dah beli notebook, lepas raya sure cakap lain..hehehe...nanti tak dapek lak nak merasa main Sims 2...tapi tgk la rezeki camne...mana yg mampu, itu aje la yg dpt...

Pagi tadi tgk match Man Utd vs Liverpool...ishkkk...teruk gile Liverpool main...byk sgt kasi bola kat Man Utd...defender Liverpool dah kebal, tapi bila set pieces je, tade sape jaga Silvestre tuh..hmm...Steven Gerrard injured...ade broken foot...Man Utd main ganas gile...ade player Liverpool lain yg hampir injured...tak heran la Liverpool kalah dgn Man Utd..2-1...


"I've been waiting, I've been searching
In the shadows for my time
I've been searching, I've been living
For tomorrows all my life..."




Posted at 11:33 pm by irwandy
(4) Comments  

Next Page]