Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Saturday, September 18, 2004
Doa Untuk ........

Saturday, 18th September 2004

Bismillahirrahmannirrahim...

Ya Allah,
Ampunilah segala dosa kedua ibu bapaku, adik beradik ku, seluruh ahli keluarga dan saudara mara ku, rakan-rakan ku dan seluruh umat Islam di dunia ini. Ampunilah segala dosa-dosa ku. Berikanlah hidayah Mu agar aku dapat menyelami dan menjalani kehidupan sebagai seorang manusia yang beragama Islam yang sejati.

Ya Allah,
Dugaan demi dugaan telah Kau berikan kepadaku. Aku pasti, ada dugaan yang lebih besar akan aku hadapi. Aku percaya, setiap dugaan yang Kau beri ada maksud tertentu. Aku hanya pasrah menghadapi dugaan demi dugaan yang amat perit untuk aku lalui dan menerimanya dengan redha. Aku hanya memohon agar aku dapat melalui segala dugaan Mu ini dengan penuh tabah.

Ya Allah,
Suatu masa dahulu, aku pernah berdoa padaMu agar dia dapatkan kembali kehidupan normalnya supaya dia hidup dalam penuh kegembiraan, keceriaan dan kebahagiaan di samping keluarga & rakan-rakan dalam menjalani kehidupan sebagai seorang Muslim yang sejati. Aku juga pernah berdoa padaMu sambil menitiskan air mata agar segala keperitan yang dia sedang alami berpindah kepadaku untuk kami tempuhi bersama. Sesungguhnya aku tidak sanggup melihat dia menderita.

Ya Allah,
Ternyata Kau telah memakbulkan doa ku itu. Kini, dia bahagia, gembira, ceria dan dapat menjalani kehidupan normalnya dan menjadi lebih kuat dan bersemangat untuk hidup. Aku gembira melihat dia berjaya mencapai apa yang dia impikan selama ini. Walaupun pahit untuk aku menerima keadaan yang telah berlaku sepanjang setahun yang lepas, aku tetap redha dan pasrah dengan apa yang terjadi. Namun, aku tetap gembira kerana doa ku dimakbulkan. Aku juga berasa gembira kerana Kau telah memilihku untuk berjumpa dengannya, memimpinnya dan akhirnya terpaksa melepaskannya walaupun perit untuk aku terima. Aku hanya menjalankan tugasku sebagai hamba Mu dan juga sebagai seorang manusia berakal. Walaupun hanya untuk seketika, keadaan itu telah membuka sebuah lembaran kehidupan baru yang lebih mencabar. Keadaan itu juga telah membuka lagi mindaku supaya aku menghayati erti kehidupan yang sebenar.

Ya Allah,
Sesungguhnya segala perlakuanku yang negatif terhadapnya selama ini tidak aku sengajakan. Ianya adalah lumrah dunia apabila seorang manusia yang emosinya tidak menentu mengakibatkan perkara-perkara yang tidak disenangi oleh orang lain dilakukan manusia itu. Aku sedar akan segala kesilapan dan dosa-dosaku. Sekiranya masa boleh dikembalikan, aku ingin perbetulkan segala apa yang terjadi agar aku juga bahagia dan gembira sepertinya dan bersamanya. Aku memohon peluang untuk menjadikan diriku bahagia seperti waktu dahulu.

Ya Allah,
Jika dia adalah jodohku, berikanlah ku peluang dan tunjukkanlah caranya agar dapat kembali kepadanya. Jika dia bukan jodohku, buangkanlah segala perasaan yang aku rasa terhadapnya pada waktu ini supaya aku dapat melupakannya terus dari minda dan hatiku. Tutupkanlah pintu hatiku untuknya jika dia bukan jodohku.

Ya Allah,
Perasaan cinta terhadap seorang perempuan telah ku rasai dan masih aku rasai. Tetapi tidak untuk kaum perempuan yang lain. Seolah-olah pintu hatiku telah ditutup rapat untuk yang lain. Aku tidak mengerti mengapa ianya perlu jadi begini. Aku tidak dapat menyintai orang lain selain dia. Namun, aku hanya berserah padaMu sekiranya ada jalan ke arah kebahagiaan untukku.

Ya Allah,
Bangkitkanlah diri ku ini. Buangkanlah segala sifat negatif yang ada pada diriku ini. Berilah pedoman untukku jalani kehidupan yang mencabar ini. Tingkatkanlah kesabaranku. Berikanlah ku semangat untuk meneruskan hidup kerana segala kekuatanku telah ku berikan kepada dia. Namun begitu, aku bersyukur kerana aku masih berdiri tegak walaupun seperti manusia tanpa roh.

Amin...


P/S : Sebuah doa untuk seseorang berdasarkan kisah yg sebenar...jikalau tidak suka membacanya, toksah baca. Ianya lahir dari hati naluriku sendiri walaupun terpaksa menitiskan airmata.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(8) Comments  

Friday, September 17, 2004
Sila baca...tiada kaitan dgn yang hidup ataupun yg mati...

Pada suatu hari Ahmad dan rakan karibnya, Hassan, pergi mancing kat sungai. Dalam bosan2 menunggu ikan, ahmad berkata :-

ahmad: aku ada satu cerita.
hassan: cerita ape?
ahmad: nanti kalau aku bercerita, kau kena ikut perkataan belakangnya, boleh?
hassan: yela...

ahmad pun memulakan ceritanya...

ahmad :satu hari aku pergi memburu.
hassan : memburu.

ahmad : aku masuk kedalam hutan.
hassan : hutan.

ahmad : tiba2 aku rasa nak terberak.
hassan : berak.

ahmad : aku berlari ke semak.
hassan :semak.

ahmad : aku pun berak.
hassan : berak.

ahmad : satu hari aku pergi memburu lagi.
hassan : lagi.

ahmad : aku pergi ke tempat yang aku berak dulu.
hassan : dulu.

ahmad : aku lihat tahi aku suda tak ada.
hassan : ada.

ahmad : aku pun tertanya2.
hassan : tanya.

ahmad : siapa makan tahi aku?
hassan : aku....


Posted at 02:13 pm by irwandy
(4) Comments  

Thursday, September 16, 2004
CARS

Thursday, 16th September 2004

I feel great as Liverpool beat Monaco 2-0 for the Champion's League group stage this morning. I watched the game and I'm very pleased the way Liverpool played. Liverpool really outplayed Monaco. The new Liverpool player, Luis Garcia played very well and he makes a lot of options in attacking. Cisse scored the first goal and Milan Baros sealed the win 6 minutes before full time. Well, Lyon held up with Manchester United 2-2. Pity Man Utd. Hahaha. If you see my pic at the left, I'm wearing Man Utd jersey. But that's only for my futsal matches. Just wear it, but does not support the team. My fav team is Liverpool. :p

After I had my lunch with my family, my dad, my atuk and me went to the Perodua showroom at Desa Pandan. I drove my atuk's Fiat Punto with him. The Perodua salesman wants to see the car. When we arrived there, the salesman checked the car and satisfied with it and offer RM17,000 for the Fiat Punto. It's 1995 car. Continental some more. Dah teruk gile dah kete tu. Then, we discussed about the options between Kancil 850EZ or Kelisa EZi. Well, Kelisa looks good. Got a lot of smile from atuk. I recommended him to take the silver Kelisa. So, we put it into a paper to estimate how much we have to pay for the loan. Hmmm...the loan will be under my name which means the car will be also under my name because atuk is above 70 years old already. He cannot take bank loans. My family will pay the monthly installments. So, we just have to wait for the loan approval. Maybe by next week we can get the car as they have a ready stock silver Kelisa.

When I settled this thing about buying a car, I felt like...aarrrgghhh...when can I have my own car. I just can't wait for next year. Satria GTi sudah dijual last May. I wanna buy my own car next year, most probably before June. That's my target. Previously I owned Iswara, a really tahan lasak car but minyak macam air! Then, Proton Wira...2nd hand je...a lot of problems...can't stand it anymore...And lastly, Satria GTi...a Proton car that really satisfies me. No problems at all. It's like a masterpiece from Proton. Owned it for 4 years. My dad was also surprised with the car as he expects problems from a proton car. Minyak jimat, ride and handling is very very nice as they advertised. Managed to hit 210km/h...hehe...Well, that's the last Proton car that we owned. Kalau tak mampu, terpaksa jugak la amik Malaysian cars tapi InsyaAllah kalau ada rezeki, the next car will not be a Malaysian car. Enough is enough for Malaysian cars because we pay so much for a 15 or maybe 20 years old car technology especially PROTON!!!
 

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Wednesday, September 15, 2004
Damn busy..bored..tension

Wednesday, 15th September 2004

I am damn bored and busy and tension. This morning pegi tolong jualkan my grandfather's car kat sorang salesman ni...gi showroom perodua..showroom hyundai..kia..tgh pilih nak beli kereta apa for my grandparents...Kia Picanto is a nice choice but have to wait for 6 months !!!..Kelisa should be okay la kan?...or perhaps a Kancil?..hmm..just wait and see...

So, just now I went to YowChuan Plaza...macam biasa, gi berkaraoke dengan member2...went back home at 10pm...doing some work..and waiting for the Liverpool vs Monaco game at 2.30am Thursday...aiyyooo...I'm sleepy...damn sleepy..bleh tahan ke tak ni...


M Nasir - Kepadamu Kekasih

Kepadamu kekasih
Aku berserah
Kerana ku tahu kau lebih mengerti
Apa yang terlukis di cermin
Wajahku ini
Apa yang tersirat di hati
Bersama amali

Kepadamu kekasih
Aku bertanya
Apakah kau akan menerima ku kembali
Atau harus menghitung lagi
Segala jasa dan bakti
Atau harus mencampakku ke sisi
Tanpa harga diri

Hanya padamu kekasih
Aku tinggalkan
Jawapan yang belum ku temukan
Yang bakal aku nantikan
Bila malam menjemputku
Lena beradu

Kepadamu kekasih
Aku serahkan
Jiwa dan raga jua segalanya
Apakah kau akan menerima
Penyerahan ini
Apakah kau akan menerimaku
Dalam keadaan begini


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Tuesday, September 14, 2004
DEJAVU

Tuesday, 14th September 2004



"Maaf ya, saya kerasukan!!!"
"waaa...Deeleessessss!!!"
"aaaa...koreksennn!!"
"Meeooowwww..ayuh bangg"
"Sedap bang?..sedap?.."
"Nah, kau amik pistol ni, aku guna pistol sendiri.."
"Perampokkk..."



Hahahaha...itulah sebahagian daripada dialog/perkataan yg best dalam teater DEJAVU di Istana Budaya. Lawak, penuh humor, penuh makna tersirat dan sedih. Moral of the story, jangan kita hina pendatang asing especially orang Indon!...haha...Mereka mungkin ada sejarah mereka sendiri yang membuatkan mereka menjadi sebegitu rupa. Malas la aku nak cerita, korang gi la tgk...Tak rugi tgk punya...mmg best...gi tgk cepat...sampai 19 September je...lakonan yg hebat daripada Ogy Ahmad Daud and the rest...respek!!!

Tgk teater dgn 14 bloggers...ade yg bukan budak blog gak la...ehehe...tipah, aku, kurekure, ciknana, zhoulsz, nuar, salina, mail and lelain...semua duduk bersepah kat dalam Panggung Sari tuh...habis je teater tu...semua KERASUKANNNN...hahahahahh...perkataan KERASUKAN menjadi satu perkataan yg hangat digunakan semasa lepak di Mali's Corner, Taman Bunga Raya tadi...

Actually, perkataan perampok tu aku penah dgr daripada kengkawan kelantan aku...diorang suka sebut perompak menjadi bunyik perampok...hehe...lawak plak bunyiknya...aku pun kerasukannnn...tolonggggggg....hahahahahahh...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Next Page]