Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, September 12, 2004
I hate myself, Love Myself

Friday, 10th September 2004

For certain reasons, I hate myself. But on the bright side, I love myself. There are certain things that makes me think of what I've done. Am I doing the right thing? It's for myself, my family & my future. Am I good enough to make all the people surrounding me to be happy?

Well, I hate myself coz I don't like to be what I am these days. There's a lot of negative things that been brought up by myself. It's like I love to do these things. But I don't like it! It's like I've been forced to do it!..Damn it!

On the bright side, I've changed. From a kelam kabut person, now I'm cool with everything. Maklumlah dah "tua". Hahaha. I used to be a kelam kabut person, rush, semua nak cepat. And that only makes me feel terrible after it happened. Hehe. I used to be a very shy person, not talkative and a boring person. But now I'm not!...haha...Now, I'm the "taktau malu" type. Muahahahahah...and a bit talkative perhaps. Dulu menggigil bila nak cakap dgn girls. Right now, sorry la..haha...Anyway, boring or not, it's for you to judge.

And there's one thing about me that I noticed and I didn't expect it at all. I used to "like" people easily and fell in love with the person that I "like". But now, it's hard for me to like someone although the person is like Siti Nurhaliza! Ok la, maybe I "like", but I just can't fall in love. I don't know what the hell happened to me. I admit, there are some of my girl friends that are very pretty, sweet, nice...u name it! But I only treat them as my friends. Not more than that. Hey, I'm not gay okay. I'm still a normal guy. Straight guy. Entah la kan. Right now, I just go with the flow of life. Love life and whatever. But I guess, this is good for me though!...Just be cool and relax. Don't rush into things like that. Well, maybe I was really hurt that makes me to be like this.

If only I have that chance, I will turn it all around...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(4) Comments  

Saturday, September 11, 2004
Di Sini Bermula

Saturday, 11th September 2004

Tarikh ini bukan sahaja merupakan satu tarikh yang takkan dapat dilupakan oleh negara Amerika Syarikat dan masyarakat dunia, malah tarikh ini merupakan satu tarikh atau satu titik hitam dalam hidup aku. Segala-galanya bermula pada tarikh ini, tahun 2003.

Ianya merupakan tarikh yg telah menjerumuskan aku ke alam yg penuh pancaroba dan pelbagai soalan dan tanda tanya yang telah berserabut di kepala aku. Tarikh ini juga membuat aku menjadi seorang manusia yang pendiam semula, menjadi bingung, menjadi malas dan merasakan kehidupan ini sia-sia sahaja. Ini merupakan suatu perubahan sikap yang aku sendiri tidak suka.

Pada tarikh ini, aku pernah jatuh teruk. Bagi aku, tiada gunanya untuk hidup lagi. Aku menjadi mangsa keadaan yg tak sepatutnya aku hadapi. Namun, aku tetap bersabar jua di atas apa yg terjadi. Tetapi perubahan sikap yg aku tak suka itu telah menular ke seluruh pelusuk sanubari diri aku. Itulah yang aku tidak mahu terjadi. Dan seperti yg dijangkakan, sememangnya keadaan menjadi semakin teruk. Aku cuba sedaya upaya untuk menghalang diri aku daripada melakukan perkara-perkara yg aku tidak suka tetapi apakan daya aku. Perasaan itu menguasai diri aku.

Hari ini juga genap setahun aku menderita. Sejak itu, satu demi satu kejadian buruk menimpa. Aku hanya pasrah dengan keadaan ini dan meneruskan hidup dengan hati yg sabar. Aku juga nekad bahawa aku tidak akan membenarkan diri aku menjadi mangsa keadaan seperti ini lagi. Cukuplah dengan pengalaman dulu. Memang perit sehinggakan aku tidak berdaya untuk bangun semula.

Aku bersyukur kerana mempunyai kawan-kawan yg berada di belakang aku selama ini. Tidak pernah mereka meninggalkan aku. Pada masa ini, aku bangun dengan sendiri atas nasihat rakan-rakan seperjuangan aku. Aku juga berbangga dengan diri aku bahawa aku dapat juga bangkitkan diri ini daripada perasaan yang tidak sepatutnya aku fikirkan dengan kekuatan diri sendiri. Tidak pula aku menggunakan orang lain untuk mencapai apa yang aku hajati. Tidak pula aku mengharapkan orang lain untuk aku bangkit semula.

Kini, aku berasa amat menyesal dengan apa yg terjadi. Bukan kerana apa yang aku pernah lakukan. Aku hanya menyesal kerana aku tidak pernah diberi peluang. Selepas satu demi satu kejadian menimpa, aku disisihkan, ditinggalkan tanpa diberi peluang untuk cerita sebenar dan memperbetulkan keadaan. Aku juga menyesal terhadap beberapa rakan-rakan yg rapat sebelum ini telah beralih arah lalu menikam aku dari belakang. Terima kasih banyak-banyak. Jasamu tetap dikenang.

"Good things doesn't come easy."


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Friday, September 10, 2004
To My Dear...

Friday, 10th September 2004


TO MY DEAR WIFE:

During the past year I have tried to make love to you 365 times. I have succeeded 36 times, which is an average of once every ten days. The following is a list of why I did not succeed more often:

54 times the sheets were clean

17 times it was too late

49 times you were too tired

20 times it was too hot

15 times you pretended to be sleep

22 times you had a headache

17 times you were afraid of waking the baby

16 times you said you were too sore

12 times it was the wrong time of the month

19 times you had to get up early

9 times you said weren't in the mood

7 times you were sunburned

6 times you were watching the late show

5 times you didn't want to mess up your new hairdo

3 times you said the neighbors would hear us

9 times you said your mother would hear us



Of the 36 times I did succeed, the activity was not satisfactory because:

6 times you just laid there

8 times you reminded me there's a crack in the ceiling

4 times you told me to hurry up and get it over with

7 times I had to wake you and tell you I finished

1 time I was afraid I had hurt you because I felt you move




KEEP READING.......



TO MY DEAR HUSBAND:


I think you have things a little confused. Here are the reasons you didn't get more than you did:

5 times you came home drunk and tried to screw the cat

36 times you did not come home at all

21 times you didn't cum

33 times you came too soon

19 times you went soft before you got in

38 times you worked too late

10 times you got cramps in your toes

29 times you had to get up early to play golf

2 times you were in a fight and someone kicked you in the balls

4 times you got it stuck in your zipper

3 times you had a cold and your nose was running

2 times you had a splinter in your finger

20 times you lost the notion after thinking about it all day

6 times you came in your pajamas while reading a dirty book

98 times you were too busy watching football, baseball, etc. on TV



Of the times we did get together:

The reason I laid still was because you missed and were screwing the sheets.

I wasn't talking about the crack in the ceiling, what I said was, "Would you prefer me on my back or kneeling?"

The time you felt me move was because you farted and I was trying to breathe.





Hahahahahaha...lawaksss...:p...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Thursday, September 09, 2004
Accident!

Thursday, 9th September 2004

Our car dilanggar motor! Habis kemek kat bumper depan belah kiri. Nasib baik lampu tak pecah. Kejadian ini berlaku di Jalan Enggang, Taman Keramat, berhadapan dengan Bengkel MARA, Bas Transnasional punya main workshop. Senang citer, dekat dgn Stesen Putra LRT Jelatek...hehe...

Motor tu yg salah. Daripada simpang, dia main masuk je jalan besar tak pandang kereta. Bukan aku yg bawak anyway. Ayah aku yg drive. Budak motor tu mmg ngaku tu salah dia. Ayah aku pun macam kesian kat dia. Dah nak jadi kan, ape nak buat. So, ayah aku lepaskan budak tu. Pucat gile muka budak tu. Hehe...Ayah aku cakap mungkin Allah nak tunjukkan sesuatu. Mungkin Allah hendak menguji dia sebelum mendapat keberkatan rezeki yg akan datang. Wallahualam.

Kete tu kena langgar kat bumper tu sampai kena tayar. Cover rim pecah, takleh guna dah. Rim standard tu plak bengkok skit. Memang nak kena tukar rim la ni!...Hahaha...Aku dah terbayang 16 or 17 inch rims. Maybe buat dlm next week, InsyaAllah kalau ade rezeki.

So, tadi dah survey kedai utk ketuk & cat. Estimated dlm RM300. Ok la tu kan. Nak buat kat kedai member aku kat Desa Pandan. My lovely GTi(now dah jadi ex..) aku dulu pun diorang cat. Memang puas hati. Sampai org cina pun respect dia nih. Esok aku hantar kete tu gi repair. Kat bawah ni gambar keteku kemekkk...uuuwwaaaaaa...Bila dah jaga elok2, pastu org main langgar je kan?..isk isk...








Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Wednesday, September 08, 2004
Alamanda

Wednesday, 8th September 2004

Hari ni aku gi Alamanda (Alam Anda) kat Putrajaya dengan family...sampai je sana...hek eleh...bukannya ade pape pun...kitorang byk menghabiskan masa kat MPH...pastu jejalan tgk besar mana Alamanda nih...lawa tu mmg lawa...tapi tah le...tak berminat sgt la aku dgn tempat nih...Foodcourt pun blom bukak lagi...tadi pun tak ramai org sgt...tapi lunchtime, ramai plak aku tgk org dtg...sampai penuh kat The Chicken Rice Shop...beratur org nak makan...nasib baik aku dgn family dah dpt tempat duduk awal-awal...

Lepas lunch, kitorang masuk Carrefour...beli barang-barang dapur..borong habisss...murah-murah lak tu...pastu balik...hishh..tade menda sgt...rugi je aku pegi...bila la kedai lain nak bukak...wayang macam takde je...blom lagi la tu kot...

Aku dah tade menda nak ckp lagi...aku blur...nak buat assignment pun tade idea lagi...padahal esok nak meeting dgn group members...adusss...

Cinta?..ape itu cinta?...tah le..aku pun tatau...malas nak amik tau...esok aku buat entry pasal ni plak la kot...tgk le kalau rajin..huhu


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Next Page]