Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Friday, September 10, 2004
To My Dear...

Friday, 10th September 2004


TO MY DEAR WIFE:

During the past year I have tried to make love to you 365 times. I have succeeded 36 times, which is an average of once every ten days. The following is a list of why I did not succeed more often:

54 times the sheets were clean

17 times it was too late

49 times you were too tired

20 times it was too hot

15 times you pretended to be sleep

22 times you had a headache

17 times you were afraid of waking the baby

16 times you said you were too sore

12 times it was the wrong time of the month

19 times you had to get up early

9 times you said weren't in the mood

7 times you were sunburned

6 times you were watching the late show

5 times you didn't want to mess up your new hairdo

3 times you said the neighbors would hear us

9 times you said your mother would hear us



Of the 36 times I did succeed, the activity was not satisfactory because:

6 times you just laid there

8 times you reminded me there's a crack in the ceiling

4 times you told me to hurry up and get it over with

7 times I had to wake you and tell you I finished

1 time I was afraid I had hurt you because I felt you move




KEEP READING.......



TO MY DEAR HUSBAND:


I think you have things a little confused. Here are the reasons you didn't get more than you did:

5 times you came home drunk and tried to screw the cat

36 times you did not come home at all

21 times you didn't cum

33 times you came too soon

19 times you went soft before you got in

38 times you worked too late

10 times you got cramps in your toes

29 times you had to get up early to play golf

2 times you were in a fight and someone kicked you in the balls

4 times you got it stuck in your zipper

3 times you had a cold and your nose was running

2 times you had a splinter in your finger

20 times you lost the notion after thinking about it all day

6 times you came in your pajamas while reading a dirty book

98 times you were too busy watching football, baseball, etc. on TV



Of the times we did get together:

The reason I laid still was because you missed and were screwing the sheets.

I wasn't talking about the crack in the ceiling, what I said was, "Would you prefer me on my back or kneeling?"

The time you felt me move was because you farted and I was trying to breathe.





Hahahahahaha...lawaksss...:p...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Thursday, September 09, 2004
Accident!

Thursday, 9th September 2004

Our car dilanggar motor! Habis kemek kat bumper depan belah kiri. Nasib baik lampu tak pecah. Kejadian ini berlaku di Jalan Enggang, Taman Keramat, berhadapan dengan Bengkel MARA, Bas Transnasional punya main workshop. Senang citer, dekat dgn Stesen Putra LRT Jelatek...hehe...

Motor tu yg salah. Daripada simpang, dia main masuk je jalan besar tak pandang kereta. Bukan aku yg bawak anyway. Ayah aku yg drive. Budak motor tu mmg ngaku tu salah dia. Ayah aku pun macam kesian kat dia. Dah nak jadi kan, ape nak buat. So, ayah aku lepaskan budak tu. Pucat gile muka budak tu. Hehe...Ayah aku cakap mungkin Allah nak tunjukkan sesuatu. Mungkin Allah hendak menguji dia sebelum mendapat keberkatan rezeki yg akan datang. Wallahualam.

Kete tu kena langgar kat bumper tu sampai kena tayar. Cover rim pecah, takleh guna dah. Rim standard tu plak bengkok skit. Memang nak kena tukar rim la ni!...Hahaha...Aku dah terbayang 16 or 17 inch rims. Maybe buat dlm next week, InsyaAllah kalau ade rezeki.

So, tadi dah survey kedai utk ketuk & cat. Estimated dlm RM300. Ok la tu kan. Nak buat kat kedai member aku kat Desa Pandan. My lovely GTi(now dah jadi ex..) aku dulu pun diorang cat. Memang puas hati. Sampai org cina pun respect dia nih. Esok aku hantar kete tu gi repair. Kat bawah ni gambar keteku kemekkk...uuuwwaaaaaa...Bila dah jaga elok2, pastu org main langgar je kan?..isk isk...








Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Wednesday, September 08, 2004
Alamanda

Wednesday, 8th September 2004

Hari ni aku gi Alamanda (Alam Anda) kat Putrajaya dengan family...sampai je sana...hek eleh...bukannya ade pape pun...kitorang byk menghabiskan masa kat MPH...pastu jejalan tgk besar mana Alamanda nih...lawa tu mmg lawa...tapi tah le...tak berminat sgt la aku dgn tempat nih...Foodcourt pun blom bukak lagi...tadi pun tak ramai org sgt...tapi lunchtime, ramai plak aku tgk org dtg...sampai penuh kat The Chicken Rice Shop...beratur org nak makan...nasib baik aku dgn family dah dpt tempat duduk awal-awal...

Lepas lunch, kitorang masuk Carrefour...beli barang-barang dapur..borong habisss...murah-murah lak tu...pastu balik...hishh..tade menda sgt...rugi je aku pegi...bila la kedai lain nak bukak...wayang macam takde je...blom lagi la tu kot...

Aku dah tade menda nak ckp lagi...aku blur...nak buat assignment pun tade idea lagi...padahal esok nak meeting dgn group members...adusss...

Cinta?..ape itu cinta?...tah le..aku pun tatau...malas nak amik tau...esok aku buat entry pasal ni plak la kot...tgk le kalau rajin..huhu


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Tuesday, September 07, 2004
I Did It My Way

Tuesday, 7th September 2004

Through all the thick and thin...through the sadness & happiness...a life that is painful...through it all...I did it my way...

A song that relates the expressions about my feelings all this time.. ;)


Frank Sinatra - My Way

And now the end is near
And so I face the final curtain
My friend, I'll say it clear
I'll state my case, of which I'm certain

I've lived a life that's full
I've traveled each and every highway
And more, much more than this
I did it my way

Regrets, I've had a few
But then again, too few to mention
I did what I had to do
And saw it through without exemption

I planned each charted course
Each careful step along the byway
But more, much more than this
I did it my way

Yes, there were times, I'm sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall
And did it my way

I've loved, I've laughed and cried
I've had my fill my share of losing
And now, as tears subside
I find it all so amusing

To think I did all that
And may I say not in a shy way
Oh no, oh no not me
I did it my way...

For what is a man, what has he got
If not himself, then he has not
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels
The record shows I took the blows
And did it my way...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Monday, September 06, 2004
Puteri Gunung Ledang

Monday, 6th September 2004


Aku baru tgk movie ni tadi. Aku rasa bangga sebab ada filem melayu yg berkualiti macam ni. Jalan cerita pun ok. The script was brilliant! Skrip memang hebat gile. Aku tak sangka Mamat Khalid tu buat skrip Puteri Gunung Ledang ni. Penuh dengan kata-kata indah yg tersurat & tersirat. Screenplay pun bagus. Para pelakonnya memang hebat2 belaka la. Ada 2 member aku berlakon dalam filem ni. Rosdeen memegang watak Bentara & lagi sorang tu aku lupa namanya. Kitorang dulu berlakon teater sama-sama. Tak sangka dia makin hebat skang. Lakonan M Nasir & Tiara memang hebat. Satu je aku hairan dan tertanya-tanya, mengapa watak Sultan Mahmud tu macam main-main je? Tak macam seorang Sultan. Cakap macam gangster pun ade. Memang camtu ke seorang Sultan Melaka?...

Sememangnya dalam filem-filem melayu, kebanyakannya mengisahkan kisah cinta sebagai jalan cerita utama dalam sesebuah filem. Puteri Gunung Ledang juga termasuk dlm kategori ini. Bagi aku, ianya sebuah filem cinta yg amat bagus. Tetapi jika diselitkan kisah-kisah sejarah zaman Kesultanan Melayu Melaka, kebijaksanaan Hang Tuah & Bendahara Melaka serta elemen-elemen yg menunjukkan kepahlawanan Melayu yg hebat, mungkin ianya akan menjadikan filem epik ini menjadi lebih hebat.

Filem ini juga mempunyai banyak babak-babak yg perlahan, yg mungkin untuk menunjukkan air muka para watak bahawa mereka telah menjiwai watak mereka. Kadang-kala, ianya agak bosan tetapi apabila mendengarkan ayat-ayat(skrip) yg mereka sampaikan, setiap penonton mungkin akan tersentuh jika mereka faham terhadap ayat-ayat yg indah dan tersirat itu. Agaknya, itulah kekuatan filem ini.

Aku pun bukannya pandai buat review sgt tapi kesimpulannya, ianya memang sebuah filem Melayu yg hebat. First time aku tgk filem melayu tak buat "dubbing"..btol ke eja?..hehe...kan boleh buat camtu?...Kalau filem melayu lain, mulut lain..suara lain...huhu...Jadi, tontonilah filem ini. Kalau anda berjiwa Melayu, anda akan tidak bosan malah anda akan menghayati setiap ayat & kata-kata dalam filem ini.Kalau anda tidak berjiwa Melayu, mungkin anda akan bosan. ;)


Posted at 11:33 pm by irwandy
(4) Comments  

Next Page]