Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, September 05, 2004
SMS !!!

Sunday, 5th September 2004

IT has been nearly a decade since text messaging by handphone emerged as a cheap and easy channel for people to communicate with friends and family while on the move. SMS, or short message service, has already transformed the way many people - especially the young - spread gossip, make a dinner date or cast a vote for their favourite music video. Yet text messaging has become something more than a pop-culture fad: Worldwide, more than 360 billion text messages are sent annually, according to one estimate by the GSM Association, a wireless trade body. That's roughly one billion short messages each day - one for every six people on earth.
Here are some unusual ways SMS has been used:

HONG KONG
Pass in front of a shoe store here and you may just receive an SMS offering you 10 per cent discounts once you present your 'electronic coupon'.

AUSTRALIA
Real estate agents have begun using SMS to alert potential buyers to properties that are coming onto the market. Interested customers either send a text message back or call to arrange an appointment with a broker, saving valuable time in fast-moving property markets like Sydney.

SPAIN
Private Media, an adult-entertainment company in Barcelona, charges customers to send a text message to one of its 'stars'. Users then receive a personalised response as well as an access code for that star's portal on the company's website.

UK
This month, Aviva, a British insurer, began testing a system of 'pay-as-you-go' auto insurance that uses SMS transmitters in cars that record how much their customers drive.

ITALY
Acotel, a mobile technology company in Rome, operates a system for the Vatican that transmits the Pope's prayers and teachings via SMS to paying subscribers.

NETHERLANDS
The police have used text messages to combat handphone thieves. Phones reported stolen are sent a message every few minutes saying that buying or selling a stolen handset is a crime.

BRUNEI
This month, the suspected kidnapper of a 5-year-old girl was found with the help of citizens who circulated SMSes with the description and licence plate number of the stolen car he was driving.

SWEDEN
Text messages also played a role in a widely publicised murder case here this year. A Pentecostal pastor from a village near Stockholm was sentenced to life in prison in July for persuading a mentally ill former nanny to shoot his wife, using text messages that purported to be from God. Investigators traced the messages to a phone owned by the pastor.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Saturday, September 04, 2004
Bored Bored Bored

Saturday, 4th September 2004

Today, I didn't go out at all. Just sit in front of my PC...chatting, doing my assignments...playing pc games...and other stuffs...I was so bored...actually I was tired...sakit satu badan...including my ankle injury...really pain...got futsal today tapi tak pegi...wanted to go but u know...huhu...

At 3pm, Ana called...tanye tak gi memana ke...dia pun bosan...but at that time, I was really not in a mood to go out...then, Nuar called...he was alone at KLCC...adoiii...time camni la ramai org ajak kuar...then aku tido kejap...

What a boring day...boring boring boringggggggggggggggggggggggggggg...13th September is the submission date for the 4 assignments!...damnnnnnnnn...

Anyway, aku dah update lagu baru... Masih Ada by Warna...an Indonesian group...try to hear it..very nice...

Wei guys...did you know there's some history facts revealed that the first man to travel round the world is a Malay from Malacca?...His name is Panglima Awang...It's not Ferdinand Magellan...huhu...

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Friday, September 03, 2004
Ankle aku yg sakit

Friday, 3rd September 2004

Di suatu pagi yang aman...kedengaran bunyi burung bersiulan...(lagu Madu dan Racun sebagai background music)...

Kringgg!! Kringgg!!!...(background music di slow kan...)

Aku : Hellooo...
Lan : weiii...caller ringtone ko cam sial la...haha...
Aku : hahaha...muahahhaahha
Lan : Aku ingat awek mana la tadi...aku ingat salah nombor...
Aku : Biasa la...saje nak kenakan orang..hahahah...
Lan : Weiii...ko nak main futsal tak malam ni...kul 1 pagi...kat Segambut
Aku : Boleh jugak...sape lagi main?
Lan : Aku, Talha, aidong, Lan lagi satu, herman, mail, ajip..and kengkawan diorang...
Aku : Waaa...semua terer2 tu...habis la aku camni...semua bekas pemain skolah tu...
Lan : alaa..main je..jom aaa...
Aku : Ok...malam kang aku call balik...ankle aku still sakit ni...
Lan : ok cau...
Aku : Cau...

Hmmm...nak main ke tak...ahh..main je la...Petang plak, aku gi McD Kotaraya tu...jumpa member aku..makan kat situ...pastu aku balik...lepak kat umah...kul 11.45pm Lan & Talha amik aku...pastu gi Segambut main futsal...sekali main official fifa punya futsal pitch daaa...besar gile...main 7 or 8 sebelah baru sedap...ni kitorang memula main 5 sebelah..nasib baik ade org lagi dtg...so, main la 6 sebelah...

Aku plak perhatikan yg satu mamat india ni sepak ankle Lan plak...memula Lan ok...pastu kena sepak lagi kat tempat yg sama...Lan mengamuk...skit lagi nak gaduh...nasib baik semua org tenteramkan Lan...pastu sambung main balik...aku score 3 bijik gol...hatrikkk...yeahhh..hahahahh...main sejam je...dah habis main tu, aku duduk jap...bila bangun balik...aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrggggggghhhhhhhhhhhh....sakit gile ankle aku nihhh...tu la..aku degil sgt nak main futsal...kan makin sakit...damn damn...

Nampaknya aku kena jumpa doktor ortopedik la this week...selalu takde la sakit camni...lepas 2-3 minggu dah ok balik...yg ni tak...memanjang je berdenyut...takkan ade menda koyak kot...aku tanak masuk hospitallll..uuwwaaaaa...nak jogging takleh plak kang...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Thursday, September 02, 2004
Anwar Ibrahim Dibebaskan!!!

Thursday, 2nd September 2004

Aku bangun kul 1pm hari ni...muahahaha...bangun je..bukak PC...masuk thestar.com.my ...terbaca latest news "ANWAR IS A FREE MAN"...wow...cayalah...dia dah dibebaskan setelah 6 tahun di penjara...tadi tgk kat berita, dia cakap dia nak settle kan masalah kesihatan dia dulu...lepas tu tatau la dia nak buat apa...maybe dia nak amik hak dia balik kot?...Kalau camtu bagus la...Melayu dah ketinggalan...Melayu perlukan seorang pemimpin yg tegas dan berani...tapi aku harap, Anwar masuk UMNO/BN balik la...keADILan sucks...

Bercakap tentang negara kita yg dah 47 tahun merdeka ni...pernah tak korang terbayangkan, dalam perlumbaan Formula One...Alex Yoong pernah menjadi salah satu pelumba F1...dan sudah menjadi satu kebiasaan dan secara formal, 3 pelumba yg mendapat tempat yg teratas akan ditemuramah dalam satu Press Conference...di penghujung temuramah tu, setiap pelumba yg menang akan diberi masa untuk mengucap sepatah dua kata dalam bahasa ibunda negara mereka sendiri...

Jadi, jika Alex Yoong menjadi salah satu pelumba yg menang itu, bahasa apakah yg dia akan ucapkan? Setau aku, dia tak fasih Bahasa Melayu...nama je dari negara Malaysia...bahasa ibunda adalah Bahasa Melayu...tapi tak reti ckp...camne?...Sememangnya makin ramai rakyat Malaysia yg lupa akan bahasa ibunda negara sendiri...mungkin tidak lupa semua, tetapi menjadi kurang fasih dan terus meninggalkan bahasa rasmi negara sendiri...Inikah namanya negara MALAYSIA yg merdeka?...

Aku just berharap suatu hari nanti, semua kaum di Malaysia akan bersatu menggunakan bahasa ibunda negara Malaysia iaitu Bahasa Melayu dengan fasih...jadikan ia sebagai bahasa rasmi di semua peringkat...bukan di dalam badan kerajaan sahaja, malah dalam badan-badan swasta...supaya negara kita disegani oleh dunia kerana masih lagi mengutamakan bahasa dan budaya negara yang tidak akan lapuk ketinggalan zaman dalam mengejar arus teknologi dan ekonomi yg stabil. Tidak keterlaluan jika saya katakan bahawa bahasa ibunda juga mengelakkan masalah perkauman...takde la nanti nak mintak kerja diorang tulis, "Chinese Only"..."Mandarin Language required"... ;) ...

Merdekakah kita?...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(6) Comments  

Wednesday, September 01, 2004
First Day of the Month

Wednesday, 1st September 2004

Yeahhh...the first day of the month...rasa lega...byk kerja dah habis...byk beban lain dah slowly keluar daripada otak aku ni...tapi aku still pening kepala...dah seminggu berdenyut-denyut...tapi aku buat dek je...ade 4 assignments nak kena submit by 13th September...gilossssssssssssssssssssss...lagi pening la aku nanti...

Aku blur...aku tatau nak type ape...tatau nak tulis ape...anyway, pictures updated...sila view kat http://irwandy.fotopages.com

Broery Marantika - Biar Bulan Bicara

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa

Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu

Biar lah bulan bicara sendiri
Biarlah bintang kan menjadi saksi
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Next Page]