Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< September 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, September 01, 2004
First Day of the Month

Wednesday, 1st September 2004

Yeahhh...the first day of the month...rasa lega...byk kerja dah habis...byk beban lain dah slowly keluar daripada otak aku ni...tapi aku still pening kepala...dah seminggu berdenyut-denyut...tapi aku buat dek je...ade 4 assignments nak kena submit by 13th September...gilossssssssssssssssssssss...lagi pening la aku nanti...

Aku blur...aku tatau nak type ape...tatau nak tulis ape...anyway, pictures updated...sila view kat http://irwandy.fotopages.com

Broery Marantika - Biar Bulan Bicara

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa

Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu

Biar lah bulan bicara sendiri
Biarlah bintang kan menjadi saksi
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Tuesday, August 31, 2004
SELAMAT HARI MERDEKA!!!

Tuesday, 31st August 2004

SELAMAT HARI MERDEKA!!!
MERDEKA!!!
MERDEKA!!!
MERDEKA!!!

Merdeka?...Bagaimana kita hendak menghayati erti kemerdekaan? Adakah dengan hanya mengibarkan bendera jalur gemilang? Adakah dengan hanya melaungkan perkataan "MERDEKA" sekuat hati? Adakah dengan menghadiri konsert-konsert yg dianjurkan oleh pihak-pihak yg tertentu pada malam kemerdekaan?

Bagi aku, erti kemerdekaan tidak dapat dilafazkan dengan mulut dan tidak dapat ditulis dengan tangan. Ianya merupakan suatu perasaan & keadaan yang amat tinggi nilainya untuk setiap manusia. Sememangnya, kita amat bersyukur dan berterima kasih kepada para pemimpin & para pejuang yg menuntut kemerdekaan untuk negara kita suatu masa dahulu. Tanpa mereka, siapalah kita pada masa ini.

Actually, aku tgh pening...takde idea nak bercerita lebih lanjut tentang merdeka ni. Anyway, siang tadi bloggers gi Maju Junction...main Archery...I guess today is my lucky day...Hari ni aku jadi Robin Hood...hahahah...sorry eh Nuar..aku amik title ko la...hehe...5 round aku main...mmg puas hati...rasa nak main lagi tapi keadaan tak mengizinkan...gambar ade...tapi fotopages still buat hal...tak dpt nak upload...tunggu je la nanti ye...

Di sini, aku nak mengucapkan Selamat Hari Merdeka kepada semua pembaca blog ini serta kawan-kawan yg mengenali aku selama ini. Tanpa anda semua, siapalah aku. Akhir kata, walaupun perjuangan untuk menuntut kemerdekaan telah lama berjaya tetapi perjuangan untuk mengekalkan kemerdekaan negara kita tiada penghujungnya. Sama-samalah kita berjuang... ;) ...


Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Monday, August 30, 2004
Merdeka Plan

Monday, 30th August 2004

Tadi gi tgk movie dgn Yanti, Lin, Dale & Kurekure...citer 13 Going On 30...lawak plak citer tu..eheh...pastu balik umah...rehat jap...kul 9pm kuar balik...jumpa Nuar, Langsatz, Purbe, MatJan, Kak Zaza, Kurekure & Lin...pastu kitorang gerak ke Putrajaya...nak celebrate Merdeka kat sana...kitorang konvoi 3 kete...

Dah sampai sana tu...jem plak...kitorang berpecah..mencarik parking...si kurekure & Lin amik Eisya & Iena kat area Masjid Putrajaya...pastu diorang jalan kaki ke Dataran Putrajaya...yg lain mmg dah park kat area Dataran tu...kitorang lepak2 la kat situ...tgk konsert yg hampeh...artis yg hampeh sebenarnya...Amy Search tu ok la...Rohana Jalil, Dato M Daud Kilau, OAG...yg lain aku tak kenal...haha...amik gambar...tgk karenah orang2 kat sana...macam-macam btol...huhu

Tepat kul 12am, 31 Ogos 2004...MERDEKA!!!...menjerit2, nyanyi ramai2 semua..huahua...kurekure plak happy gile...maklum la baru celebrate merdeka kat negara sendiri setelah 4 tahun sambut merdeka kat bekas negara penjajah...hehe...pastu kitorang pun gi kat kete memasing...

Nuar tak tahan nak kencing...nasib baik aku melanggar peraturan jalan kat situ sbb nak cepat...kete lain pun byk buat camtu...jem gile nak keluar dr parking...hahaha...sib baik sempat sampai kat foodcourt Presint 8 utk gi toilet....fuhhh...aku dpt melihat kelegaan di muka Nuar...muahahahaha...pastu tunggu E1 jap...then kitorang konvoi gi Serdang Utama...makan kat situ ramai2 dgn bebudak tadi...

Lepas habis merepek meraban...kitorang pun balik...aku hantar Langsatz, Lin & Nuar...pastu terus ke rumah tercinta...mengantuk gileeeeeeeeeeee...gambar aku nak upload, tapi fotopages buat hal plak...tunggu je la eh...huhu

SELAMAT HARI MERDEKA!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Sunday, August 29, 2004
Kenduri Kahwin & Plan Malam Merdeka

Sunday, 29th August 2004

Around 10.50am pagi tadi, kurekuresakti aka rudy amik aku kat umah...pastu gi rumah yan...kitorang tunggu yan kat depan umah dia...pastu dia suh masuk...rupanya dale dah ade...ekin pun ade sbb dia tido umah yan...pastu lin dtg...borak-borak kat umah yan sambil plan camne nak gi sana...kul 12.30pm, kitorang pun gerak nak gi umah Mely kat Klang...berkonvoi dua kete...kete dale & kete kurekure...pastu lenz call, mintak tunggu kat plaza tol kemuning...dah sampai sana, kitorang gerak sesama...konvoi 3 kete...

Dah nak dekat sampai rumah mely, kete dale & kete lenz masuk simpang yg aku dgn kurekure tak masuk sbb aku sangka tu simpang yg salah!...rupanya kitorang yg salah...hahahah...pastu cover cakap nak gi amik E-1 kat Pelabuhan Utara...hahaha...mmg btol pun kitorang nak amik E-1... :D ...dah amik E-1, Walid & Tajul...kitorang terus gi umah Mely...abg dia kawin...kitorang ni konvoi macam Mely plak yg nak kawin...hahahahahh...

Sampai sana, makan2...lepak2...borak2...buat lawak...kul 3pm gerak dari situ gi Hospital Universiti kat UM...melawat CikNana yg masuk wad semalam...kitorang konvoi 4 kete gi sana...dah sampai hospital tu...wad tu bleh masuk 2 org sekali masuk...kitorang main redah 10 org masuk sekali...haha...ciknana ni plak macam sihat je nampak...hihi..tapi dalam diri dia sape yg tau kan...huhu...dia ada virus dlm darah dia...kena tahan kat wad sampai esok kot...hopefully you'll be okay...semoga cepat sembuh!...

Lepas tu, dale nak balik..dia ade hal...E-1 & Tajul kena hantar Walid balik hotel...so, aku,kurekure,yan,lin & ekin yg meneruskan perjuangan berpoye2 secara tak rasmi...hehe...kitorang berlima dlm kete...gelak bagai nak rak...tak habis-habis aku kenakan ekin..hehe...sorry ekin!...saje je gurau2...nak buat semua org happy... :D ...kitorang berlima menuju ke Kampung Baru...nak makan kat Chop & Steak...lapar gile semua org...pastu Wira pun join kitorang...dia baru balik dari Rembau...lepak2...makan2...minum2...gelak2..buat lawak semua...kul 8pm gerak hantar Yan, Lin & Ekin balik umah Yan...aku dgn kurekure meneruskan perjuangan untuk merayau...hehe...

Dalam taktau mana nak pegi tu, aku call Langsatz nak tanye pasal esok about malam merdeka punya plan...setelah beberapa persetujuan dibuat, akhirnya kitorang memilih untuk berkumpul di

Projet Wangsa Maju, kul 9.00pm esok(30 Ogos 2004)!...(venue berkumpul mungkin akan ditukar jika majoriti memilih untuk berjumpa di tempat lain)...

pastu maybe gi Putrajaya kot...sape nak join, meh la join...ramai-ramai menyambut detik malam merdeka...sesapa yg ade no phone aku, call/sms aku orait?...Barisan bloggers yg berkemungkinan besar akan pegi ialah aku, Langsatz, kurekure, E-1, Walid, Tajul, Tipah, Madulebah, Purbe, MatJan, Nuar...dan lain-lain tu tak confirm lagi kot...call je la aku esok..takut kitorang tukar venue ke ape ke...orait?...Jangan main pegi je tak kasitau kitorang...kang kitorang takde, jgn salahkan kitorang plaks...eheh...ni warning nih!... :D
 

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Saturday, August 28, 2004
David Letterman Jokes

Saturday, 28th August 2004

1. Why do women wear red lipstick?
      To warn people it's the wrong hole!

2. What's the similarity between a woman's legs and bread&butter?
      Delicious when spread!

3. What's the difference between a bowling ball & a pussy? 
      You can only put in 3 fingers in a bowling ball.

4. Sex is like MATH:-
      ADD the bed, SUBTRACT the clothes, DIVIDE the legs, and MULTIPLY!

5. What do u get when u cross breed a rooster with an M&M?
      A cock that melts in your mouth not in your hands.

6. Why are Santa Clause's balls so big?
      Coz he only comes once a year! Ho! Ho! HO!

7. Dodi saw his driver in heaven and said:
      I said I wanna fuck Di in the tunnel, not fucking die in the tunnel!

8. Why do men get paid more at the sperm bank than in a blood bank?
      Sperm is handmade.

9. What happen to Egyptian girls who forget to take their pills?
      They become mummies!

10. What part of the human anatomy that ocassionally drips & feels good when blown?
      The NOSE!

11. What are the 2 best parts of a wedding?
      Playing of the organ & Coming of the bride.


"Emma come first. Den I come. Den two asses come together. I come once-a-more. Two asses, they come together again. I come again and pee twice. Then I come one lasta time." - Italian guy spells MISSISSIPPI

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Next Page]