Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, March 16, 2005
Irwandy Bin Mazwir : 25 Tahun @ 16032005

Pada tarikh hari ini, 16 Mac 2005, maka genaplah 25 tahun aku hidup di atas muka bumi ini. 25 tahun bersamaan dengan suku abad. 25 tahun juga namaku, Irwandy Bin Mazwir. Rasa dah tua ada. Rasa makin muda pun ada. Aku bersyukur kepada hadrat Allah SWT kerana aku masih lagi dapat bernafas seperti manusia yang normal untuk meneruskan hidup yang mencabar ini. Usia 25 tahun menjadikan aku semakin matang dan lebih berhati-hati dalam melakukan sesuatu perkara supaya tidak tersilap langkah. Pengalaman selama 25 tahun sememangnya mengajar. Ini baru 25 tahun. Mengikut usia manusia yang normal, jika panjang umur, ada lagi 40 tahun untuk aku bekerja keras untuk hidup.

Kepada ibu bapa aku yang telah menjaga & mendidik dengan penuh kasih sayang selama 25 tahun ini, ucapan terima kasih sahaja tidak mencukupi. Jasa mereka tidak akan dapat aku balas. Aku hanya mampu berdoa untuk kesejahteraan hidup mereka dan berusaha untuk membalas jasa mereka yang tidak akan terbalas itu. Semoga ibu bapaku dimurahkan rezeki dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat.

Aku juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua rakan-rakan yang telah mengenali aku sejak kecil, rakan-rakan sekolah, kolej, universiti, rakan-rakan internet, forum, blog dan lain-lain. You know who you are. Kita membesar bersama-sama dalam arus untuk mengenali erti kehidupan yang sebenar dengan jalan yang benar di sisi Allah SWT. Aku bersyukur berjumpa dengan kalian semua selama ini.

Kepada mereka-mereka yang pernah hadir di dalam hidup aku untuk menyayangi dan disayangi, terima kasih aku ucapkan. Tanpa mereka ini, tak mungkin aku akan mengerti dugaan kehidupan yang melibatkan hati dan perasaan. Selama ini, jatuh dan bangun dalam dugaan yang diberi telah membawa aku ke arah kenikmatan hidup dan makin hari makin aku rasa hikmah daripadaNya. Segala suka duka akhirnya membawa ke arah kebahagiaan hidup.

Walau apapun, aku bersyukur kerana sesetengah perkara yang aku hajati sehingga kini telah dimakbulkan olehNya. Aku percaya, perkara-perkara lain yang aku hajati itu akan tiba masa jua akhirnya nanti. Hanya masa diiringi dengan usaha yang menentukan dengan izin Allah SWT. Tak perlu aku nyatakan azam aku kali ini. Let me keep it to myself. Rahsia!..hehe...

Akhir kata, perjalanan hidup ini masih jauh dan wajib diteruskan tanpa putus asa. Never give up on something that you believed. Jika diizinkan Allah SWT, aku ingin kecapi apa yg aku impikan sebelum Malaikat Izrail menjemput. InsyaAllah...

### - Happy 25th Birthday to me! - 16.03.2005

Posted at 08:00 am by irwandy
(20) Comments  

Tuesday, March 15, 2005
Romantic?

Romantic? Do we really need to be romantic in a relationship? As for me, I would say yes because that's one of the key to built a concrete & long term relationship between couples. Being romantic is needed to bring up the spice in relationships. But sometimes too much of romantic thingy can create a disaster too. So, just be a mild & cool romantic person where you know how & when to be romantic at the right time, at the right place and at the right situation.

For a guy to a girl, giving flowers are common nowadays. But still it's the culture in any relationship. That's romantic I think! I do think that is okay for a start. Some other romantic thingy such as having a candle light dinner, holding hands and bla bla bla...you know... those common romantic thingy.

Last year, someone asked me, are you a romantic person? Hmmm, can I tell & describe to myself that I'm a romantic person? I don't think so. It's for other people to judge me about it. Well, I'm a person who likes to do things that other people do not willing to do or have the guts to do it. And again, it depends on the situation. If I'm a little bit crazy at that time, I'll do what people can't do. I'm willing to do something that will surprised someone I like/love. Is that romantic? Nope!!! Haha!

Well, for me, being yourself is the most important. Certain girls said that's romantic with some matured manners and matured thinking. That will create romantic attitude without realizing it. I dunno, they said so. So, how about you guys? What is romantic anyway? Are you romantic? Ehh, cannot ask like that. What romantic thingy that you're willing to do for your love ones? Come on, speak up! Don't be shy! :


### - I just wanna play my guitar and sing a song that I composed by myself in front of the person that I love...err, I wonder when...haha...Tahun Gajah kot :
### - My fotopages updated!

Posted at 12:33 am by irwandy
(8) Comments  

Monday, March 14, 2005
Something To Ponder

A girl wont cry easily,
Except in front of the person who she love the
most, she becomes weak.

A girl wont cry easily, only when she love you the
most, she put down her ego.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please hold her
hands firmly,
she's the one who would stay with you for the rest
of your life.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please dont
give her up,
maybe bcoz of your decision, you ruin her life.

When she cry rite infront of you,
When she cry bcoz of you,
Look into her eyes,
Can u see n feel the pain n hurt she's feeling?
Think.
Which other girl have cried wif pure sincerity,
Infront of you,
And bcoz of you?

She cry not because she is weak,
She cry not bcoz she wan sympathy or pity,
She cry,
Because crying silently is no longer possible,
the pain,hurt,n agony have become too big a
burden
to be kept inside.

Guys,
Think about it,
If a girl cry her heart out to you,
And all because of you,
Its time to look back on wat u have done,
Only you will know the answer to it.

Do consider it,
Coz one day,
It may be too late for regrets,
It may be too late to say "im sorry".

To my friends...
Ponder this message seriously.
Dont do dis to a girl,
You may regret for the rest of your life.
Maybe in your life,
she's the onli one that love YOU the most.
Remember this lesson

### - errr...errr...aku yg nangis sebab camni ade la!...bukan pompuan! hahaha...anyway, been there, done that... ;)


Posted at 02:39 pm by irwandy
(3) Comments  

Mencari Sinar : Episod 13

"Ehhh...cam kenal suara ni..jap jap..let me think...hmm..." Andy berfikir.
"Ok, try teka sampai dapat, I'm waiting..hehe.."

"Haaa...I know...Nadia kan?..Patut la cam kenal suara..."
"Pandai pun!!! How are you Andy?" Nadia bertanyakan khabar.

"I ok je..you camne? Mana dapat my phone number?" Andy bertanya.
"I pun sihat je. I dapat your number from Shah sebab dia mintak tolong I ajak you hangout  this weekend. You marah ke?" Nadia cuba menerangkan.

"Ohhh..ehh, tak marah, just curious je. Pelik gak tiba-tiba you call I. Apesal Shah tak call terus I? Pelik btol." Andy mengesyaki sesuatu.
"Credit Shah dah habis, tu yang dia suruh I call you." Nadia menerangkan.
"Ohhh, gitu...hmm...about this weekend, I taktau lagi la Nadia. I maybe nak jumpa dgn Nureen."

"Nureen??? Your girlfriend eh?"
Nadia bertanya.
"Ehhh, tak tak...Nureen tu my best friend. I rasa I belum cerita kat you kot. Maklumlah, hari tu nak balik cepat. Tak dapat nak cerita panjang." Andy menerangkan.

"Ohhh, I thought your girlfriend. Heh...anyway, I just ajak je. Nanti apa-apa hal you call Shah eh?"
"Ok Nadia, I pun tak confirm lagi dgn Nureen. Tengok la camne nanti."
"Ok Andy, so...this is my number. Nanti save ya? Bye!"
"Ok bye!"

Nadia meletak telefon. Andy berasa gembira tak terkata. Dia baru sahaja memikirkan tentang Nadia. Tiba-tiba sahaja Nadia menelefonnya. Mungkin ianya kebetulan sahaja. Tetapi, dia masih berdebar apabila berbual dengan Nadia.

Andy masih belum mendapat jawapan mengapa dia berdebar. Hendak kata suka, tidak pula. Hendak kata cinta, jauh sekali. Tetapi perasaan berdebar seperti ini selalu dikaitkan dengan cinta. Perasaan berdebar ini juga akan membawa ke arah hubungan percintaan. Adakah kata-kata Nureen itu benar?

"Ahhh, tak mungkin." Andy tidak berfikir begitu. Dia rasakan hatinya masih keras tetapi semakin lama ianya semakin lembut apabila dia teringatkan Nadia. Itu yang Andy berasa sangat pelik. Apa yang ada pada Nadia sehinggakan hatinya yang keras boleh menjadi lembut semula? Sebab itulah Andy hendak mengenali Nadia dengan lebih dekat. Adakah ini dejavu yang benar-benar berlaku sekarang? Andy malas hendak berfikir tentang ini, lantas Andy terus menutup komputer nya lalu tidur.

Semakin hari, Andy merasakan dirinya amat berlainan sekali. Sudah 2 tahun perasaan berdebar itu hilang dan kini ianya muncul semula. Mengapa ia muncul pada masa-masa sebegini?

Andy pernah berdoa meminta Allah SWT supaya menunjukkan jalan kebahagiaan di antara Farah dengan seseorang yang bakal ditemuinya nanti. Jika Farah bukan jodohnya, Andy berdoa supaya segala perasaan sayang terhadap Farah dilenyapkan sama sekali dan digantikan dengan seorang perempuan yang merupakan jodoh sebenar yang boleh Andy menyayangi dan disayangi. Dan kini, Andy baru sahaja dapat melupakan Farah sedikit demi sedikit dan apabila Nadia muncul, perasaannya terhadap Farah tiba-tiba lenyap. Adakah doa itu dimakbulkan?

Hujung minggu sudah tiba. Nureen tidak dapat menemui Andy kerana ada hal mustahak. Jadi, Andy pun menelefon Nadia untuk bertanyakan tentang plan mereka dengan Shah.

"Hello Andy! What's up?" Nadia bertanya.
"Hello Nadia. I just wanna tell you that I'm free to join you all esok." Andy menerangkan.
"Ohhh, that's great."
"So, nak gi mana esok?"
Andy bertanya.
"Shah plan nak tengok movie kat KLCC. Lepas tu nak dinner sekali."
"Ohh gitu. Ok, I'm on!"
Andy bersetuju.
"Ok...so, see ya tomorrow ok?"
"Ok Nadia, take care."


Andy meletakkan telefon. Hatinya makin berdebar-debar. Esok Andy akan berjumpa dengan Nadia buat kali kedua. "Hishhh, pening! I just gotta be myself tomorrow."  Andy merungut sendirian. Dia susah hendak menjadi dirinya yang sebenar sekiranya dia mula menyukai seseorang. Itu yang dia pelik! Dia sedang menghadapi situasi sebegitu sekarang ini. Tapi, mustahil Andy sudah mula menyukainya dalam masa yang singkat.

Andy mengelamun jauh sambil teringat serangkap madah yang berbunyi...

"Cukuplah sudah hatiku terseksa
Akan ku lebih waspada
Mencari teman sehati sejiwa
Yang benar-benar mengerti apa yang dikatakan cinta dan apa itu dusta..."

"Trrroooootttt trrrooootttt" Bunyi telefon bimbit Andy berbunyi. Lalu Andy segera melihat nombor yang tertera di skrin telefon bimbitnya.

"Ehh, private number pulak. Sape plak nih?" Andy mencurigai sesuatu lalu Andy terus mengangkat telefonnya.

"Hello?" Andy mengucapkan hello.
"Hello Andy...Remember me?" Kedengaran suara yang telah lama tidak didengari.
"Huhhh?...Kau???" Andy terkejut!

### - ...to be continued...

Posted at 01:19 am by irwandy
(4) Comments  

Saturday, March 12, 2005
Ryan Cabrera - True

I wont talk
I wont breathe
I wont move till you finally see
That you belong with me

You might think i dont look
But deep inside
In the corner of my mind
Im attached to you
Im weak
Its true
Cuz im afraid to know the answers
Do you want me too?
Coz my heart keeps falling faster

Ive waited all my life
To cross this line
To the only thing thats true
So i will not hide
Its time to try
Anything to be with you
All my life ive waited
This is true

You dont know what you do
Everytime you walk into the room
Im afraid to move
Im weak
Its true
Im just scared to know the ending
Do you see me too?
Do you even know u met me?

Ive waited all my life to cross this line
To the only thing thats true
So i will not hide
Its time to try anything to be with you
All my life ive waited

This is true

I know when i go ill be on my way to you
The way thats true

This is true


### - hmmm...100% suits me...this is true...

Posted at 12:13 pm by irwandy
(3) Comments  

Next Page]