Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, March 15, 2005
Romantic?

Romantic? Do we really need to be romantic in a relationship? As for me, I would say yes because that's one of the key to built a concrete & long term relationship between couples. Being romantic is needed to bring up the spice in relationships. But sometimes too much of romantic thingy can create a disaster too. So, just be a mild & cool romantic person where you know how & when to be romantic at the right time, at the right place and at the right situation.

For a guy to a girl, giving flowers are common nowadays. But still it's the culture in any relationship. That's romantic I think! I do think that is okay for a start. Some other romantic thingy such as having a candle light dinner, holding hands and bla bla bla...you know... those common romantic thingy.

Last year, someone asked me, are you a romantic person? Hmmm, can I tell & describe to myself that I'm a romantic person? I don't think so. It's for other people to judge me about it. Well, I'm a person who likes to do things that other people do not willing to do or have the guts to do it. And again, it depends on the situation. If I'm a little bit crazy at that time, I'll do what people can't do. I'm willing to do something that will surprised someone I like/love. Is that romantic? Nope!!! Haha!

Well, for me, being yourself is the most important. Certain girls said that's romantic with some matured manners and matured thinking. That will create romantic attitude without realizing it. I dunno, they said so. So, how about you guys? What is romantic anyway? Are you romantic? Ehh, cannot ask like that. What romantic thingy that you're willing to do for your love ones? Come on, speak up! Don't be shy! :


### - I just wanna play my guitar and sing a song that I composed by myself in front of the person that I love...err, I wonder when...haha...Tahun Gajah kot :
### - My fotopages updated!

Posted at 12:33 am by irwandy
(8) Comments  

Monday, March 14, 2005
Something To Ponder

A girl wont cry easily,
Except in front of the person who she love the
most, she becomes weak.

A girl wont cry easily, only when she love you the
most, she put down her ego.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please hold her
hands firmly,
she's the one who would stay with you for the rest
of your life.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please dont
give her up,
maybe bcoz of your decision, you ruin her life.

When she cry rite infront of you,
When she cry bcoz of you,
Look into her eyes,
Can u see n feel the pain n hurt she's feeling?
Think.
Which other girl have cried wif pure sincerity,
Infront of you,
And bcoz of you?

She cry not because she is weak,
She cry not bcoz she wan sympathy or pity,
She cry,
Because crying silently is no longer possible,
the pain,hurt,n agony have become too big a
burden
to be kept inside.

Guys,
Think about it,
If a girl cry her heart out to you,
And all because of you,
Its time to look back on wat u have done,
Only you will know the answer to it.

Do consider it,
Coz one day,
It may be too late for regrets,
It may be too late to say "im sorry".

To my friends...
Ponder this message seriously.
Dont do dis to a girl,
You may regret for the rest of your life.
Maybe in your life,
she's the onli one that love YOU the most.
Remember this lesson

### - errr...errr...aku yg nangis sebab camni ade la!...bukan pompuan! hahaha...anyway, been there, done that... ;)


Posted at 02:39 pm by irwandy
(3) Comments  

Mencari Sinar : Episod 13

"Ehhh...cam kenal suara ni..jap jap..let me think...hmm..." Andy berfikir.
"Ok, try teka sampai dapat, I'm waiting..hehe.."

"Haaa...I know...Nadia kan?..Patut la cam kenal suara..."
"Pandai pun!!! How are you Andy?" Nadia bertanyakan khabar.

"I ok je..you camne? Mana dapat my phone number?" Andy bertanya.
"I pun sihat je. I dapat your number from Shah sebab dia mintak tolong I ajak you hangout  this weekend. You marah ke?" Nadia cuba menerangkan.

"Ohhh..ehh, tak marah, just curious je. Pelik gak tiba-tiba you call I. Apesal Shah tak call terus I? Pelik btol." Andy mengesyaki sesuatu.
"Credit Shah dah habis, tu yang dia suruh I call you." Nadia menerangkan.
"Ohhh, gitu...hmm...about this weekend, I taktau lagi la Nadia. I maybe nak jumpa dgn Nureen."

"Nureen??? Your girlfriend eh?"
Nadia bertanya.
"Ehhh, tak tak...Nureen tu my best friend. I rasa I belum cerita kat you kot. Maklumlah, hari tu nak balik cepat. Tak dapat nak cerita panjang." Andy menerangkan.

"Ohhh, I thought your girlfriend. Heh...anyway, I just ajak je. Nanti apa-apa hal you call Shah eh?"
"Ok Nadia, I pun tak confirm lagi dgn Nureen. Tengok la camne nanti."
"Ok Andy, so...this is my number. Nanti save ya? Bye!"
"Ok bye!"

Nadia meletak telefon. Andy berasa gembira tak terkata. Dia baru sahaja memikirkan tentang Nadia. Tiba-tiba sahaja Nadia menelefonnya. Mungkin ianya kebetulan sahaja. Tetapi, dia masih berdebar apabila berbual dengan Nadia.

Andy masih belum mendapat jawapan mengapa dia berdebar. Hendak kata suka, tidak pula. Hendak kata cinta, jauh sekali. Tetapi perasaan berdebar seperti ini selalu dikaitkan dengan cinta. Perasaan berdebar ini juga akan membawa ke arah hubungan percintaan. Adakah kata-kata Nureen itu benar?

"Ahhh, tak mungkin." Andy tidak berfikir begitu. Dia rasakan hatinya masih keras tetapi semakin lama ianya semakin lembut apabila dia teringatkan Nadia. Itu yang Andy berasa sangat pelik. Apa yang ada pada Nadia sehinggakan hatinya yang keras boleh menjadi lembut semula? Sebab itulah Andy hendak mengenali Nadia dengan lebih dekat. Adakah ini dejavu yang benar-benar berlaku sekarang? Andy malas hendak berfikir tentang ini, lantas Andy terus menutup komputer nya lalu tidur.

Semakin hari, Andy merasakan dirinya amat berlainan sekali. Sudah 2 tahun perasaan berdebar itu hilang dan kini ianya muncul semula. Mengapa ia muncul pada masa-masa sebegini?

Andy pernah berdoa meminta Allah SWT supaya menunjukkan jalan kebahagiaan di antara Farah dengan seseorang yang bakal ditemuinya nanti. Jika Farah bukan jodohnya, Andy berdoa supaya segala perasaan sayang terhadap Farah dilenyapkan sama sekali dan digantikan dengan seorang perempuan yang merupakan jodoh sebenar yang boleh Andy menyayangi dan disayangi. Dan kini, Andy baru sahaja dapat melupakan Farah sedikit demi sedikit dan apabila Nadia muncul, perasaannya terhadap Farah tiba-tiba lenyap. Adakah doa itu dimakbulkan?

Hujung minggu sudah tiba. Nureen tidak dapat menemui Andy kerana ada hal mustahak. Jadi, Andy pun menelefon Nadia untuk bertanyakan tentang plan mereka dengan Shah.

"Hello Andy! What's up?" Nadia bertanya.
"Hello Nadia. I just wanna tell you that I'm free to join you all esok." Andy menerangkan.
"Ohhh, that's great."
"So, nak gi mana esok?"
Andy bertanya.
"Shah plan nak tengok movie kat KLCC. Lepas tu nak dinner sekali."
"Ohh gitu. Ok, I'm on!"
Andy bersetuju.
"Ok...so, see ya tomorrow ok?"
"Ok Nadia, take care."


Andy meletakkan telefon. Hatinya makin berdebar-debar. Esok Andy akan berjumpa dengan Nadia buat kali kedua. "Hishhh, pening! I just gotta be myself tomorrow."  Andy merungut sendirian. Dia susah hendak menjadi dirinya yang sebenar sekiranya dia mula menyukai seseorang. Itu yang dia pelik! Dia sedang menghadapi situasi sebegitu sekarang ini. Tapi, mustahil Andy sudah mula menyukainya dalam masa yang singkat.

Andy mengelamun jauh sambil teringat serangkap madah yang berbunyi...

"Cukuplah sudah hatiku terseksa
Akan ku lebih waspada
Mencari teman sehati sejiwa
Yang benar-benar mengerti apa yang dikatakan cinta dan apa itu dusta..."

"Trrroooootttt trrrooootttt" Bunyi telefon bimbit Andy berbunyi. Lalu Andy segera melihat nombor yang tertera di skrin telefon bimbitnya.

"Ehh, private number pulak. Sape plak nih?" Andy mencurigai sesuatu lalu Andy terus mengangkat telefonnya.

"Hello?" Andy mengucapkan hello.
"Hello Andy...Remember me?" Kedengaran suara yang telah lama tidak didengari.
"Huhhh?...Kau???" Andy terkejut!

### - ...to be continued...

Posted at 01:19 am by irwandy
(4) Comments  

Saturday, March 12, 2005
Ryan Cabrera - True

I wont talk
I wont breathe
I wont move till you finally see
That you belong with me

You might think i dont look
But deep inside
In the corner of my mind
Im attached to you
Im weak
Its true
Cuz im afraid to know the answers
Do you want me too?
Coz my heart keeps falling faster

Ive waited all my life
To cross this line
To the only thing thats true
So i will not hide
Its time to try
Anything to be with you
All my life ive waited
This is true

You dont know what you do
Everytime you walk into the room
Im afraid to move
Im weak
Its true
Im just scared to know the ending
Do you see me too?
Do you even know u met me?

Ive waited all my life to cross this line
To the only thing thats true
So i will not hide
Its time to try anything to be with you
All my life ive waited

This is true

I know when i go ill be on my way to you
The way thats true

This is true


### - hmmm...100% suits me...this is true...

Posted at 12:13 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, March 11, 2005
Mencari Sinar : Episod 12

Ssskkkkkrrrreeeeeeeeetttttttttttttttttttt!!! Kedengaran tayar berbunyi.

"Hishhhh...kucing ni, nasib baik tak langgar." Andy merungut sendirian.
"You ok Nadia?" Andy bertanya.
"Yeah, I'm ok. Terkejut gak tiba-tiba you break. I ingatkan ape la tadi. Rupanya kucing." Nadia tersenyum.
"Tu lah. Nasib baik I tak langgar. Lega rasanya."

Andy pun meneruskan perjalanan. Kereta yang dipandu Andy pun sampai di depan rumah Nadia. Nadia pun turun dari kereta...

"Thanks Andy. Jumpa lagi nanti." Nadia mengucapkan terima kasih.
"Ok Nadia, take care. Nice to meet you." Andy membalas.
"Yeah, you take care too. Nice to meet you too. Bye!"

Andy pun meneruskan perjalanan menuju ke rumahnya. Sepanjang perjalanan pulang, Andy asyik memikirkan tentang Nadia.

"Siapa dia? Kenapa hati aku berdebar? Macam pernah jumpa tapi kat mana? Pelik. Takkan dejavu pulak? Damn! I really gotta know her. I must! Ala, lupa mintak phone number dia pulak!" Andy bercakap sendirian.

Keesokan harinya, Andy asyik termenung. Sepanjang hari dia asyik terfikirkan tentang Nadia. Bagaikan ada sesuatu yang menarik perhatian Andy. Tetapi tiada jawapan. Andy rasakan yang dia perlu mengenali dengan Nadia dengan lebih dekat supaya dia mendapat jawab segala persoalan di benak pemikirannya.

"Adoiii...apa yang Nadia tu ada sampaikan aku jadi macam ni? Pelik sungguh. Kali terakhir aku rasa macam ni pun masa dengan Farah dulu. Lepas Farah tinggalkan aku, takde satu pun perempuan yang buat aku rasa camni. Pintu hati aku terbuka balik ke? Ahh, tak mungkin." Andy bermain-main dengan benak fikirannya.

Peristiwa 2 tahun yang lepas membuatkan hati Andy menjadi sekeras batu. Sejak itu, hatinya tidak pernah terbuka untuk sesiapa walaupun ramai perempuan yang hadir dan cuba untuk mengetuk pintu hati Andy. Tetapi mereka tidak berjaya. Andy hanya menganggap mereka sebagai kawan biasa. Andy juga tidak sampai hati untuk berbuat begitu tetapi dia tidak mahu menipu dirinya sendiri. Baginya, biarlah seorang lelaki yang lebih menyayangi seorang wanita daripada seorang wanita yang lebih menyayangi seorang lelaki.

Sepanjang 2 tahun itu juga, Andy banyak melalui perkara-perkara yang buruk dan telah banyak memberi kesan yang amat mendalam. Tetapi dia tahu, itu semua membuatkan dia menjadi seorang manusia yang kuat. Memang sudah terbukti, dirinya bukanlah dirinya yang dahulu. Kini Andy adalah seorang yang kuat semangat dan cekal hatinya. Dia bukan lagi lemah. Malah, dia berjaya jua akhirnya dalam pelajarannya setelah melalui pelbagai rintangan dan cabaran sepanjang tahun akhir ijazahnya dahulu. Hasil kesabaran itulah yang membawa kepada kebahagiaan hidup yang dia kecapi sekarang.

Orang kata, satu pergi, sepuluh yang datang. Memang benar kata-kata itu. Andy mempunyai lebih ramai kawan berbanding dahulu. Semua kawan-kawan yang baru dikenalinya memang boleh diharap dan matang. Andy selesa berkawan dengan mereka. Andy mengenali Shah sejak setahun yang lepas melalui internet. Mereka sering bertukar-tukar pendapat dan akhirnya menjadi rapat dan menjadi teman lepak. Dari situ, Andy mengenali Din dan Bad. Mereka berempat selalu keluar bersama-sama ketika masa lapang.

Trrrooooootttt trrrrrooooottttt...Kedengaran bunyi telefon bimbit, Andy tersentak daripada lamunan lalu bergegas mengambil telefon bimbitnya.

"Hello Andy!!!"
"Hello...lahh...kau rupanya. Aku ingatkan sape." Andy terkejut kerana Nureen menelefonnya dengan menggunakan nombor yang tidak dikenalinya.

"Alahai, takkan kau tak kenal suara aku lagi? Baru je 3 hari lepas kita berborak." Nureen menjawab.
"Aku tengah termenung tadi, pastu aku blur. Banyak benda aku fikir hari ni." Andy menjelaskan.
"Aikkk, dah lama kau tak cakap macam ni. Ni mesti ade something nih. Baik kau cakap." Nureen ingin tahu.

"Ntah la Nureen. Aku rasa lain macam la sejak semalam. Hati aku tak tenteram." Andy mula bercerita.
"Hahh? Haaa, kau ni mesti dah jatuh cinta nih!" Nureen meneka.
"Hishhh...sorry eh...dah lama aku tak rasa benda tuh. Tak mungkin ianya berlaku sekarang. Kau pun tau keadaan aku sekarang. Aku tak bersedia. Aku nak tumpu karier aku dulu. Aku taknak cinta datang mengacau hidup aku buat masa ni. Aku serik." Andy menjelaskan.

"Ala kau nih. Cinta tu datang tak kira masa. Kau yang cakap kat aku dulu. Takkan lupa kot?"
"Takpe la Nureen. Kita borak lain kali boleh tak? Aku sebenarnya nak rehatkan diri ni. Kerja banyak pulak kat office tadi." Andy mengelak.
"Hmm...ok la Andy. Kalau kau nak jumpa aku nak cerita about this, just give me a ring okay?"
"Ok Nureen. Thanks for listening. Nanti aku call. Maybe this weekend ke kita boleh lepak sesama ok"
"Ok Andy. Sure. Bye!"

Nureen ini cantik orangnya. Ramai lelaki yang mahu mendekatinya. Tetapi Nureen juga serik akibat peristiwa yang lepas. Andy tahu, kebanyakan lelaki yang mahu mendekati dengan Nureen adalah disebabkan paras rupa dan bentuk badannya. Nureen pernah ditawarkan untuk menjadi model tetapi dia menolaknya kerana dia tidak mahu menjadikan paras rupa & bentuk badan sebagai punca rezeki. Sememangnya Andy amat kagum dengan pendirian Nureen. Ramai juga yang menyuruh Andy mengorat Nureen tetapi Andy tidak menjumpai cinta yang dia cari pada diri Nureen. Bagi Andy, Nureen adalah kawan perempuan yang paling baik pernah dia kenali. Mereka berdua tiada perasaan cinta terhadap masing-masing dan disebabkan itulah mereka amat rapat. Nureen pun bekerja di Putrajaya tetapi di presint yang lain.

Sedang Andy mengelamun jauh teringatkan Nadia, tiba-tiba bunyi telefon bimbit Andy berdering.

"Ehhh, nombor sape pulak nih...ahh, angkat je la."
"Hello?.." Andy mengangkat telefon.
"Hello...Andy ke tu?" Kedengaran suara seorang perempuan yang pernah didengari sebelum ini.
"Yes speaking, sape ni?...ehh..jap jap...ehhhhhhhhhh..." Andy terkejut.


### - ...to be continued...

Posted at 12:32 am by irwandy
(11) Comments  

Next Page]