Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, March 07, 2005
Relationship : Not Ready?

"Saya tak bersedia untuk any serious relationship walau dengan sesapa pun. Saya suka dengan status single buat masa sekarang."

Mungkin kita semua pernah hadapi perkara ini. Mungkin ada di antara korang semua pernah menyatakan kepada seseorang bahawa korang belum bersedia untuk hubungan yang serious atau dalam erti kata lain, ber"couple". Tak pun, korang mungkin pernah diajukan ayat-ayat seperti itu oleh seseorang. Bagi sesetengah orang, mungkin ianya amat perit untuk diterima. Ada juga sesetengah individu yang menganggap bahawa ianya merupakan satu permulaan yang baik sebelum menjalinkan hubungan yang lebih serious.

Oleh itu, saya hendak bertanya kepada semua pembaca. Tak kisah lelaki mahupun perempuan. Apa yang korang akan lakukan sekiranya diberitahu ayat sebegitu rupa oleh seseorang? Ataupun apakah tindakan yang seterusnya sekiranya korang yang cakap ayat sebegitu rupa kepada seseorang? Apakah niat korang bila cakap camtu? Apa sebenarnya yang buat korang tak ready?

Dan bagaimana pula kalau korang yg tak sedia tapi you feel like he/she's the one for you. A feeling that you like him/her so much tapi taknak jalinkan apa-apa hubungan buat masa itu. Dalam masa yang sama korang takut kehilangan dia. Dan mungkin juga apabila orang yg anda suka tu tetiba hilang, dan masa itulah korang rasa bersedia untuk proceed sebab dah rasa cinta.

Ada juga yang berpendapat bahawa mereka tak ready sebab kita bukan cinta sejati diorang. Kita bukan ditakdirkan untuk diorang. For them, love will grow from the very first time they meet each other. So, diorang berpendapat kalau perasaan cinta tu ada, baru diorang ready. Tapi ada juga yang saling sayang menyayanyi, cinta menyintai...tapi tak ready jugak. Ada juga orang cakap perasaan cinta tu boleh dipupuk walaupun pada mulanya berkawan sahaja. Camne eh?

As for me, terus terang saya cakap, saya mmg belum bersedia juga untuk any serious relationship. Mungkin sebab peristiwa yang lalu banyak menyedarkan saya bahawa jangan terburu-buru. Jadi, kalau saya suka sesapa pun sekarang ni, saya akan berkawan dulu. Just be myself. Tengok sejauh mana boleh saya dengan dia boleh pergi. Kalau dah jatuh cinta, secara automatic akan jadi ready! Tapi, walaupun hati saya dah terbuka kerana seseorang but still, don't wanna rush for a serious relationship. Kenal-kenal dulu. Relax and be cool dulu. That's my way. How about you guys?


### - When I fall in love, I'll take my time, There's no need to hurry when I'm making up my mind...You can turn off the sun, but I'm still gonna shine... - Jason Mraz - The Remedy

Posted at 01:07 am by irwandy
(21) Comments  

Sunday, March 06, 2005
Just a poem...

Walking through time looking for an answer
How can it be this way
What have I done, I just can't help but wonder
How everything could change
'Cause you've turned my world around

Since you came along,
After this love was found
It seems like we can't go wrong

Deep in my heart I know there's only you
And right from the start I always knew
I'll never let go 'cause I love ya so
I want you for the rest of my life

Some people search what seems to be a lifetime
To find a love like this,
And here we are with everything we've wished for
I've never felt such bliss

There comes a chance in everyone's life
And I believe it won't happen twice
Now since I felt the glory of love
I wish to spend forever and ever with you


Posted at 10:05 am by irwandy
(3) Comments  

Saturday, March 05, 2005
The Perfect Man

The perfect man loves you for you and not just one tiny part.
The perfect man would sacrifice everything for you.
The perfect man isn't afraid to tell you the truth.
The perfect man is kind, sweet, funny, and loving.
The perfect man can make you crumble with one glance.
The perfect man can make you feel unlike you've ever felt before.
The perfect man knows he's perfect, but won't ever admit it.
The perfect man has a smile that lights up a room.
The perfect man will admit when he's wrong.
The perfect man won't admit when he's right.
The perfect man would never say anything that makes you feel like less of a person.
The perfect man has his beliefs, but would never force them on you.
The perfect man won't force you to tell him everything, but he's always there if you want to.
The perfect man will sit with you when you don't feel like dancing.
The perfect man will know when to take your hand.
The perfect man will know when he loves you but won't tell you until he's sure he means it.
The perfect man will make you want to be a better person.
The perfect man does not exist.


### - Nobody's perfect. Think about it.

Posted at 11:57 am by irwandy
(6) Comments  

Friday, March 04, 2005
If I Ain't Got You

I don't know what to say. I feel weird. Suddenly I feel so naive about this whole situation. I dunno why. That's why I feel so weird. But I'm cool with it for now. Just let this thing go with the flow. Don't wanna rush. Just being myself. Try not to do stupid things. I just want everything to be okay. I'm targeting something but I don't know how, when & where. But I just got an idea. And I love that idea. Something gotta do with a lot of effort and time. Well, just wait and see. In the mean time, I just wanna dedicate this song to somebody...enjoy...


Alicia Keys - If I Ain't Got You

Some people live for the fortune
Some people live just for the fame
Some people live for the power yeah
Some people live just to play the game
Some people think that the physical things
Define what's within
And I've been there before
But that life's a bore
So full of the superficial

Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you baby
If I ain't got you baby
Some people want diamond rings
Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you

Some people search for a fountain
The promises forever young
Some people need three dozen roses
And that's the only way to prove you love them

Hand me a world on a silver platter
And what good would it be?
With no one to share, with no one who truly cares for me

Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you baby
If I ain't got you baby
Some people want diamond rings
Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you, you, you...


### - Everything I got means nothing If I Ain't Got You baby...

Posted at 03:33 am by irwandy
(3) Comments  

Thursday, March 03, 2005
SE7EN

Nombor 7 adalah nombor fav aku. Aku taktau apsal. I just like it. Nak kata ianya lucky number aku, susah nak ckp gak. Sebab selama ni lucky number aku mostly nombor 3. Tapi aku still suka nombor 7. Mungkin aku suka pada bentuk nombor 7 kot. Nak kata aku lahir bulan 7 takde plak. In fact, nombor IC aku takde nombor 7 pun.

Mungkin juga, aku suka nombor 7 sebab ade kaitan dgn agama Islam. Langit ada 7 lapisan. Syurga ada 7 tingkat. Neraka pun ada 7 tingkat. Ada banyak lagi penggunaan nombor 7 dalam Islam tapi aku lupa.

Nombor plet kereta aku pun selama ni ada nombor 7. Tapi tak penah la beli a single digit number lagi. Puluh-puluh ribu wooo. Tengok la in the future nanti kalau ada duit lebih, bleh la beli single digit number. But still, selama ni...nombor 3 jugak bawak tuah pada aku dan family aku. Aku pun 3 adik beradik je. Hehehe...

Whatever it is, nombor 7 gak tetap pilihan di hati. Ada sesapa lagi yg suka nombor 7?

### - Cari pasangan nombor 7 lagi satu...hahahah...

Posted at 09:34 am by irwandy
(21) Comments  

Next Page]