Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, March 02, 2005
Grateful!

Sometimes I wished for the best
Sometimes I wished for the worst
But it never came near
And it will always be...

When I wished for someone
Somehow it came true
But it became a disaster
And left some big holes in my life...

I was all alone
Hanging to the rope
To climb back to where I used to be
Climb and climb and climb slowly...

But I learned to be strong
To be a better person
I wished I could find somebody
But no one's there...

But out of the blue
My first goosebumps since the disaster
Like a candle in the dark
Giving some hopes & dreams in the dark...

When that feelings came
I don't know where to start
But I take it slowly
To reach the greater heights...

And everything changed
Changed to a better life
And I'm truly grateful
To found someone like you!...
                          
                                                           ....by ND, 2.03.2005

Posted at 09:13 am by irwandy
(4) Comments  

Tuesday, March 01, 2005
Which one?

A warm welcome for the month of March! I like this month coz it always bring something precious and happiness to me. I dunno about this year. So, I'll just wait and see.

At first, I wanna buy a new handphone. But when I think deeply about my current priority daily usage, I need a new digital camera. Well, I do have a digicam but my brother will bring it to Japan this 22nd March. And I'm a person who cannot live without my digicam & handphone. I do have a handphone but I wanna buy another one to use Celcom X-Pax prepaid line for some of my job scope matters. And I can only choose one.

The handphone that I'm really want is the Nokia 6630. If you dunno which one, click HERE. It's a 3G handphone with mp3 and some cool stuffs. This is just like my Nokia 6600. And I like it very much.

As for digicam, I like Olympus Mju Stylus Digital 500. Click HERE for the picture. I saw it and touched it, feel it and test it...hahaha..macam iklan plak. It has so many features. To snap some pictures, I can choose night mode, sports mode, indoor mode and others. And the picture quality is far better than my current Sony DSC-P10 digicam. I think it's worth to buy.

For now, I feel like to buy a new digicam over a new handphone. Yes, I want that Olympus digicam. RM1,799 with free 256 xD memory card. Do you think it's worth it? or should I buy a new handphone? I do think that digicam has the priority over handphone for now.

### - And the list goes on...a new acoustic guitar, sports rims & eibach spring for my car...damn! it will never end!

Posted at 09:20 am by irwandy
(12) Comments  

Monday, February 28, 2005
Taktau Nak Letak Tajuk Apa

Sejak hari yang aku dapat tahu segala kebenaran yang tersurat dan tersirat selama 1 setengah tahun yang lepas, aku berasa sangat gembira...taktau nak lafazkan dalam kata-kata macam mana happy nya aku. Memang aku dah lama tak rasa happy macam ni. Dan yang paling penting, hati aku dah terbuka sikit demi sikit. Aku rasa cam aku dah kembali ke pangkal jalan yang aku nak dan mungkin jalan ini adalah yang lebih baik dari yang sebelumnya.

Sebenarnya, semuanya bermula pada tarikh 29 Disember 2003 pada khususnya, dan pada am nya, pada 16 Jun 2003. di mana aku tengah dalam final year degree. Ada final year project yang harus aku siapkan. Tapi ianya tertangguh kerana aku terlalu memikirkan masalah aku. Bukan sahaja relationship problems, malah banyak lagi. Semua datang pada satu masa. Pada bulan Februari 2004, I failed my final year project midpoint presentation. Pada masa tu aku geram sangat. Lecturer suruh aku usaha lebih untuk dapatkan 1st class project bila dah due date sebenar nanti. Nasib baik tu baru mid point presentation.

Tanggal 16 Mac 2004, genap aku berumur 24 tahun. Pada tarikh itu jugalah bala datang lagi. Diherdik, dimaki. Birthday celebration yang paling teruk pernah aku alami. Tapi aku segera lupa akan kejadian itu. Aku memang dah taknak ingat lagi. Selepas itu, ada juga beberapa perkara yang berlaku dan aku masih lagi ingat tarikh-tarikhnya. Tapi aku taknak cerita...nanti panjang sangat plak. Lagipun biarlah ia tinggal memori.

Sejak pertengahan tahun lalu, aku kembali membina semula diri sendiri yang telah hilang. Dan sejak itu juga, aku mulai berkenalan dengan kawan-kawan di merata-rata tempat. Makin ramai pulak aku berkawan. Semua yang best-best plak tuh. Sehingga sekarang aku masih lagi berkawan rapat dengan semua orang. Ntah la, aku suka macam ni. Best rasanya. Pasti ini adalah hikmahNya.

Dan kini, aku dapat rasakan bahawa aku berada di dalam arus kehidupan yang aku kehendaki. Cuma, ada beberapa perkara yang harus aku selesaikan dahulu. Dan juga, aku ingin menggembirakan hati keluarga, terutamanya ibu aku. I know what you want mom! InsyaAllah, akan saya tunaikan.


### - 16 more days to quarter century!

Posted at 09:11 am by irwandy
(5) Comments  

Saturday, February 26, 2005
Mungkin Nanti - ND's version

Sebenarnya, lagu Mungkin Nanti dendangan Peterpan ini merupakan satu lirik yg agak sedih. Jadi, aku telah menukar liriknya menjadi sesuatu yang cukup sesuai dengan keadaan aku. Apa pendapat korang?


Mungkin Nanti - ND's version

Saatnya ku berkata
Mungkin yang terakhir kalinya
Ingin ku luahkan semua
Ku yakin inilah waktunya

Mungkin saja engkau hanyalah untukku
Mungkin saja rasa ini untukmu

Dan mungkin bila nanti
Cinta kan terjalin lagi
Kau buka pintu hati ini
Janganlah engkau pergi
Kau datang seperti mimpi
Seperti sinar mentari
Saat kau ada di sisi

Dan bila ku seorang diri
Kau lah yang s'lalu ku ingati
Kau buka hatiku seperti dulu
Ingin ku rasakan selalu

Dan mungkin bila nanti
Cinta kan terjalin lagi
Kau buka pintu hati ini
Oh janganlah kau pergi
Kau datang seperti mimpi
Seperti sinar mentari
Saat kau ada di sisi

Tak usah kau gusarkan lagi
Hati ini milikmu kini
Semua cinta yang kau cari
Semuanya ada di sini


Posted at 10:32 am by irwandy
(12) Comments  

Friday, February 25, 2005
SePeT

 
SEPET MEMANG BEST! Itu lah kata-kata yang aku luahkan lepas keluar daripada panggung wayang GSC di Midvalley semalam. Ternyata ramai penonton di dalam panggung semalam terhibur dan tersentuh dengan adegan-adegan dan jalan cerita filem Sepet ini. Sepanjang filem ini berlangsung, saya tak tahan nak gelak dengan lawak-lawak spontan dan juga lawak sinis yang mungkin akan membuatkan sesetengah orang terasa. Tapi itulah kenyataannya! Lawak yang penuh mesej dan bermakna.

Filem ini mempunyai mesej-mesej yang ingin menyedarkan kita semua terhadap kaum-kaum yang ada di Malaysia. Filem ini ingin menunjukkan keadaan sebenar di dalam masyarakat Malaysia yang berbilang kaum. Sememangnya ianya adalah benar belaka. Aspek cinta & jalinan perkauman di dalam masyarakat Malaysia dapat kita lihat dalam filem ini.

Tak payah la saya nak terangkan jalan ceritanya. Baik anda semua pergi tengok sendiri. Nanti tak thrill pulak. A highly recommended movie to watch!

### - "How long does it take you to love someone?...Maybe in a minute...And how long does it take for you to love me?...Much less than that! ..."

Posted at 08:40 am by irwandy
(21) Comments  

Next Page]