Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, February 25, 2007
I'm Back & UMW Corp. Annual Dinner

Hello! I'm back! Glad to be back. Well, what can I say about my trip? I was in Bali for 5 days and in Jakarta for 1 day. Bali was fabulous, really really fabulous. It's a beautiful island with so many interesting places to visit. Although the beach is not as beautiful as Perhentian Island, but I really enjoyed my time there. Money very well spent for a trip like this.

Ingatkan bawak 2 juta rupiah (RM800) tu cukup, baru dua hari dah nak habis duit. So, buat money transfer from KL for another 3 juta rupiah (RM1,200). Lepas tu baru shopping sakan. Hahaha. Cannot tahan la. Kat sana barang2 dia cantik2 belaka. Baju pun lawa2. Malaysia punya outdated. Singapore pun kalah. I will tell you more about my trip to Bali on my next entry.

Skang ni nak cerita about my company's annual dinner which is UMW Corporation Annual Dinner which has been held on 24th February 2007 at Hilton Sentral Hotel, KL Sentral. It was fun, hip and entertaining. At first I was sitting as a guest but I did bring my cameras and took some pictures and the dinner committee told me to snap nice pictures. Then only I get the permission to snap anywhere around the grand ballroom. I managed to snap Ezlynn, Vince, Siti Nurhaliza and others.

Guess what? I've won the top 20 lucky draw. Nombor 16 je. Dapat Sony MP3 Player 512mb sebijik yg berharga RM300. Yeayyy! Alhamdulillah. But the grand prize is a Sony Bravia LCD TV 32 inch yg berharga RM6,000. Takpe, dapat hadiah kecik pun jadi. Jadi satu kenangan manis. Dah la doorgift pun dapat leather wallet brand UMW & a collar pin. Ni hadiahnya...doorgift yg kotak kaler hitam tu.





Dan ini pula Datuk Siti Nurhaliza, penyanyi kesayangan Malaysia..(ye ke?..)..




Makin berisi rupanya Datuk Siti Nurhaliza ni. Hehehe. Biarlah, asalkan dia bahagia.

Apa dia? Partner?...Tak, aku tak bawak partner. Datang sorang je. Aku pun bukannya duduk kat meja tu sepanjang masa. 80% aku gi round2 amik gambar. 20% je aku duduk kat meja. Huhuhu. But it was a great nite. Makanan pun sedap banget! Maklumlah, 5 star hotel. Kalau tak sedap, taktau le ape nak ckp. Thanks to UMW for the dinner... ;)

So, nak tgk the rest of the pictures, click bawah ni...
http://www.flickr.com/photos/irwandy/sets/72157594555615337/

Nak tgk gambar2 aku dan colleagues UMW, click bawah ni...
http://www.flickr.com/photos/irwandy/sets/72157594556825900/

Okeh, itu saja. I will update an entry about my trip to Bali by next few days. Tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuu... :-D


Posted at 05:43 pm by irwandy
(7) Comments  

Sunday, February 18, 2007
Bali, Here I Come!

Firstly, Happy Chinese New Year!

Despite of being confused of where should I go this long Chinese New Year holiday, at last I have the opportunity to go to Bali, Indonesia. It all started when my father told me about a promotion from RCI, an international time sharing vacation company, where he being offered one week stay at any resort in the world for free. So he picked Bali.

So from there, I bought my flight ticket from Air Asia to Bali, transit at Jakarta as there were no flights available directly to Bali. It's fully booked. Biasa la, last minute punya plan. Although the costs of flight ticket all together sum up to RM900 but I guess it's cheap enough as I have the free resort hotel accommodation there.

I'll be in Bali from 19th - 24th February 2007 (Monday - Saturday). I'll be staying at Risata Bali Resort Hotel at Tuban, Kuta. Just nearby the airport. I'll be going there with a friend of mine from MyPhotographer. Ada juga member yg nak gi. Takde la boring sgt nanti. Hopefully kitorang akan enjoy kat sana. I just wanna take some nice pictures about their culture and some interesting places.

So, see you guys next week! Happy Holidays! Take care!

Bali! Here I come!

### - Anybody going to Bali too? Kalau ada, just sms me aight. My number bleh roaming.

### - New Updates : Majlis Pertunangan Lynda & Suffian at http://irwandy.fotopages.com


Posted at 01:36 pm by irwandy
(3) Comments  

Thursday, February 15, 2007
Ada Apa Dengan Semalam?

Firstly, talking about next week which is a long holiday for me, I don't know where to go. Mula2 plan nak gi Kuala Terengganu & Kota Bharu. Skang ni tgh survey hotels & bus tickets. Member2 pun ramai kat sana. On 9-11 March pulak, ada trip to Taman Negara naik bot. RM200 only. Murah gile. Tu pun tak confirm lagi nak gi sbb takut clash dgn company training nanti. Ishkkk...

And now, what I'm worried is how I'm gonna spend my one week wasted holiday. Dah la 3 days forced leave. Sangat merugikan. Aduiii..mana mau pegi ni...

Well well well...ramai juga bertanya pada aku, apa yang aku buat semalam on Valentine's Day?...Hehehe...apa punya soalan la...nothing much la..biasa2 je..but let me keep it to myself je la ok?... I already wrote about yesterday at my secret blog which only me and myself can read it.. ;)

Before I forget, nanti on 29th February 2007, jemput datang ke majlis perkahwinan aku eh.. :-

### - Glad that you're happy.. ;)


Posted at 11:34 am by irwandy
(9) Comments  

Tuesday, February 13, 2007
To All Credit Card Holders...

Pernah tak korang isi minyak petrol dengan swipe kad kredit kat pam tu? Mesti pernah kan? Cepat dan tak membuang masa. Just swipe and fill the petrol.

Tapi, korang tau tak once dah swipe kad kredit tu dan walaupun korang nak isi RM50 ke RM30 ke RM70 ke, bank akan terus charge kad kredit korang tu sebanyak RM150 on the spot. Katakan la dalam sebulan korang isi minyak dgn kad kredit dlm 6 kali. Sekali isi RM70. Korang bayar dengan swipe kad kredit tu. Jadi, RM150 x 6 = RM900. Padahal yang diisi hanya RM70 x 6 = RM420.

Bermakna, katakan balance kad kredit anda adalah RM3,000 out of RM4,000...dan untuk bulan tu, walaupun anda menggunakan RM420 worth of petrol, tapi bank akan hold amount RM900 sampai pihak bank hantar bil pada kita. Ini bermakna, balance anda tinggal RM100. So, jangan terkejut bila anda nak beli barang2 yg berharga lebih RM100 dengan menggunakan kad kredit tersebut, kad tu dah over limit. Mesti anda pelik macam mana boleh over limit padahal guna untuk petrol tak lebih RM500.

Tapi, bila dah hujung bulan, bil dah dihantar, pihak bank akan release semula baki kad kredit tadi. Sebenarnya pihak bank hold RM900 tu as safety precautions. So, baki kad kredit akan kembali normal semula dengan jumlah yang sepatutnya.

Jadi, untuk mengelakkan ini drpd berlaku, takyah swipe kat pam minyak. Anda boleh terus gi kat cashier dan bayar guna credit card di cashier di mana anda perlu sign. Kalau anda isi RM70, maka RM70 la yg akan bank charge pada anda sebab anda dah turun signature pada transaksi anda sebagai bukti pengesahan.

Sekian, trima sarkis...


Posted at 09:10 pm by irwandy
(8) Comments  

Monday, February 12, 2007
Sampai Menutup Mata - Episod Sebelas

...sambungan drpd Episod Sepuluh ...

"Yes Falina. What's up? Apa yang you nak pulak kali ni?" Ariel sengaja memberi kata-kata yang pedas.

"Wahh wahhh, macam tak suka je I call. Iye la kan. Orang tu baru dapat dream car dia la katakan. Mana nak tegur kita dah." kata Falina dengan sinis.

"Dream car? Huhh..sejak bila ntah. So, what's up Falina? Selalunya you call ni mesti ada apa-apa ni." kata Ariel.

"Ariel..Ariel..you still taknak maafkan I eh. It's ok. I understand." Falina mendengus dan terhenti seketika dan menyambung kembali.

"I just nak wish Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. This is our first time tak sambut raya sama-sama. So, it's kinda weird bila tiba Hari Raya ni. I just teringat kat you and I wonder how are you doing. Hopefully you're fine."

Mendengar penjelasan daripada Falina, Ariel menjadi pelik dan terus menjawab...

"I am fine. Don't worry about that. In fact, I feel really great. Thanks for asking and Selamat Hari Raya to you too. Maaf Zahir Batin. I dah lama maafkan you. It's just that I rasa tak selesa bila you call. Lagipun you dah nak kahwin dah. Nanti your future hubby marah you pulak sebab you call bekas tunang you nih."

"Dia takkan marah. He'll understand. So, I call ni pun sebenarnya nak cakap that I hope you can come to my wedding reception. It would be much appreciated if you boleh datang. Please come." kata Falina.

"Huhh? What makes you think that I should come? After all that happened before, you expect me to come? That's rubbish!" tempelak si Ariel.

"Well, kalau you tak datang, I take it as you still sayangkan I lagi. Kalau you anggap I ni kawan you dan dah takde apa-apa rasa lebih daripada seorang kawan, you akan datang. Amacam?"

Ariel terdiam. Dia terperangkap dengan kenyataan sebegitu rupa. Tidak dapat dinafikan bahawa jauh di sudut hati Ariel masih ada lagi perasaan sayang terhadap Falina walaupun sedikit. Tapi lama kelamaan rasa itu semakin pudar semenjak kehadiran Lisa dalam hidupnya.

"Tak boleh jadi ni..aku kena datang juga nampaknya." bisik hati Ariel.

"Ok Falina, as you wish. I akan datang with my partner." Ariel menjawab sambil teringatkan Lisa sebagai pasangannya yang akan datang bersamanya nanti.

"Glad to hear that. Ada partner? Ni mesti girlfriend baru."

"No lah. She's just a friend of mine yang tak pernah nak menggunakan I pun." jawab Ariel dengan sinis.

"Okay. So, hope to see you soon at my wedding. You just datang bawak badan je. Tak perlu nak bawak hadiah. Dah terlalu banyak hadiah you kasi kat I selama ni. I appreciate it a lot."

"Okay ya Ariel. I got to go. Nak gi shopping barang hantaran kahwin. Bye!"

Falina meletak telefonnya. Ariel pula masih geram.

"Huhhh..dia ni sengaja nak buat aku jealous. Tergedik-gedik nak kahwin!" bisik hati Ariel.

Ariel terus memandu ke arah Shah Alam untuk makan malam bersama Lisa. Sememangnya kehadiran Lisa dalam hidupnya membawa sedikit sebanyak kebahagiaan. Ariel mula berasa gembira semula seperti dulu. Apabila dia bersama Lisa, Ariel berasa sangat bahagia dan selesa. Ariel berasa pelik kerana tidak pernah merasai perasaan sebegitu rupa dalam masa perkenalan di antara mereka yang singkat itu. Disebabkan itulah Ariel ingin mengenali Lisa dengan lebih dekat. Ariel ingin mendapat tahu apakah makna di sebalik segala apa yang terjadi sebelum ini. Dulu semasa Falina memutuskan pertunangan mereka, Ariel masih bingung untuk mencari jawapan kepada persoalan "kenapa?" Dan adakah mungkin kehadiran Lisa ini akan memberi jawapan yang dicari-carinya selama ini? Hanya Allah SWT sahaja yang tahu. Namun begitu, Ariel tetap tabah dan bersabar dalam apa jua hal yang terjadi. Dia hanya berserah sambil berusaha melakukan sesuatu dengan izinNya.

Ariel tersentak daripada lamunannya apabila melalui Projet Batu 3, Shah Alam. Dia agak terkejut sedikit kerana hampir tiba ke tempat yang ditujui. Hanya beberapa kilometer sahaja lagi. Ariel menyusur masuk ke kiri selepas stesen minyak Projet itu. Dan melalui depan Giant. Akhirnya Ariel sampai di depan Restoran Rafi. Ariel pun meletakkan keretanya di depan restoran itu.

"Nasib baik hari ni aku bawak Gen2 ni. Kalau tak, taktau aku nak jawab apa." bisik hati Ariel. Selalunya dia akan membawa BMW M5 ke pejabat. Tetapi pada hari ini entah kenapa dia terasa hendak membawa kereta "low profile" nya itu.

Ariel memilih tempat di sisi restoran yang beratapkan langit. Malam itu sungguh sejuk. Sangat selesa untuk berbual panjang di situ. Walaupun pengunjung restoran itu ramai, tetapi keadaan di sekeliling amat menyelesakan. Ariel menghantar SMS kepada Lisa untuk mengatakan yang dia telah sampai.

Tidak sampai lima minit selepas Ariel menghantar SMS, kelihatan Lisa sedang mencari-cari Ariel lalu Ariel mengangkat tangannya dan melambai-lambai kepada Lisa. Lisa ternampak Ariel dan tersenyum.

"Tak pernah aku tengok senyuman manis camni. Bikin bergetar hati aku ni." bisik hati Ariel.

"Hi Ariel. Sorry lambat. Biasa la, I ni bawak slow sikit." jelas Lisa sambil menarik kerusi untuk duduk di depan Ariel.

"It's ok. I pun baru je sampai. Order pun belum lagi. You lapar kan? Jap I panggil mamak tu..." kata Ariel sambil melambai ke arah mamak yang berdekatan dengannya.

"Teh O Ais satu.." Ariel dan Lisa serentak menyebut air mereka. Masing-masing berpandangan dan tersenyum. Mamak itu pun tersenyum melihat gelagat mereka berdua. Kemudian mereka memesan makanan yang diingini pula dan mamak itu berlalu. Mereka berdua mula berbual.

"You suka Teh O Ais ya?" Lisa bertanya kepada Ariel.

"A'ah, it's my favourite." Ariel menjawab.

Mereka berdua tersenyum malu seolah-olah seperti baru sahaja berkenalan. Lisa pula diam membisu. Ariel pula memandang ke tempat lain lalu menyambung perbualan. Bermacam-macam topik mereka bualkan seperti bertanya tentang keseronokan berhari raya, kerja, kehidupan dan lain-lain.

"So Ariel, what's your latest news? Ada apa-apa yang interesting?" tanye Lisa.

"Nothing much. Macam ni je la. Enjoy being single for now. Senang sikit takde komitmen bercinta sebab I byk komitmen kat benda-benda lain."

"Ohh..sama la kita. I pun sibuk dengan kerja. Dah nak akhir tahun dah. Nak tutup akaun. Macam-macam kena buat. Nasib baik hari ni dapat balik awal." terang Lisa.

Mereka berdua diam semula. Tiada lagi topik agaknya untuk dibualkan. Tiba-tiba Ariel bersuara...

"Lisa, can I ask you something?" tanya Ariel.

"Sure..anything..go on.."

Ariel berfikir sambil menyusun ayat yang hendak dikatakan. Dia menarik nafas yang panjang dan terus bertanya..

"Apa yang akan you buat bila ada orang suka kat you atau ada orang nak kenal rapat dengan you lebih daripada seorang kawan?" tanya Ariel.

Lisa agak terkejut sambil menarik nafas yang panjang juga.

"It's just a general question. Kalau you tanak jawab, it's fine with me." jelas Ariel.

"Hmmm, susah nak jawab soalan tu sebab I pun taktau apa sebenarnya nak buat. Maybe I akan appreciate apa yang dia rasa. Kalau I pun suka dia, that's a different story la kan. I akan keep on berkawan dengan dia. Kenal hati budi masing-masing. I ni jenis taknak rush into things. Just go with the flow." Lisa menjawab dengan tenang.

"You takde rasa lain atau rasa tak selesa bila seseorang cakap suka kat you? Mungkin you akan jauhkan diri ke ape ke.." tanya Ariel lagi.

"Like I said, I akan tetap berkawan. Terpulang pada keadaan. Kalau I selesa dengan dia, buat apa I jauhkan diri kan? Lain la kalau dia buat I rasa rimas atau memaksa. Itu memang I akan jauhkan diri." jelas Lisa lagi.

"But what if that guy dari segi fizikalnya agak berisi atau chubby, pendek kata, memang agak besar badannya yang cakap suka kat you...or maybe orang yang kurus kering dan tak hensem nak kat you...camna?" tanya Ariel lagi.

"That doesn't matter. What matters most is his heart. Kalau rupa je hensem tapi hati busuk buat apa kan." jawab Lisa.

Ariel tersenyum memandang Lisa. Kemudian Lisa menyambung.

"Ada kawan I ni, boyfriend dia dulu gemuk. Takde la gemuk sangat tapi besar la jugak. Kawan I ni pulak memang lawa orangnya. Ramai peminat. So, kawan I ni terima boyfriend dia seadanya dulu. Bila dah bercinta, boyfriend dia start to lose weight tremendously. Kawan I tu pun kasi full support dan sentiasa di belakang boyfriend dia. And now, boyfriend dia dah kurus dan dah jadi handsome. Boyfriend dia kata, dia nak tengok kawan I tu boleh tak terima dia besar camtu. Dan kawan I tu pulak memang dia ikhlas bercinta dengan boyfriend dia without seeing his physical. Dan disebabkan keikhlasan kawan I tu, boyfriend dia tanam semangat untuk lose weight dan akhirnya berjaya. Ramai yang terkejut dengan perubahan boyfriend dia. Untung kawan I tu. Baru je kahwin last few months. So, kesimpulannya, tak kisah la fizikal dia camna pun, macam kawan I tu, itulah hikmahnya bila hati dah ikhlas." Lisa bercerita panjang lebar tentang kawannya.

"Memang untung kawan you tu. Kalau I pun, I akan uji cara begitu. Perempuan zaman sekarang ni pun memang banyak yang pandang rupa je. Bukan rupa je, harta pun sama. Hehehe. Jangan marah eh.." jawab Ariel pula.

"Tak semua perempuan camtu Ariel. Mungkin awak jumpa orang yang salah kot. Tapi takpe. Walaupun jumpa orang yang salah, you bernasib baik sebab tak jumpa diorang in your future. Let it be your past. So that you can learn from it." hujah Lisa pula.

Ariel tersenyum lagi. Dia suka benar dengan jawapan dan segala hujah yang Lisa berikan. Sudah lebih daripada jawapan yang Lisa berikan.

"Kenapa you tanya? Haaa...ni mesti you tengah fall for somebody ni..." Lisa menghidu sesuatu dengan airmukanya berubah.

"Hahaha...takde apa la Lisa. Saje2 tanya. Dan jawapan you memang bernas. I like the way you answer it. Tak ramai perempuan macam you ni. Untung la siapa yang dapat jadi husband you nanti." puji Ariel.

"Hishh...takde la Ariel. Apa yang I jawab tu pun biasa je. General answers for a general question. Hehehe. Anyway, what's your hobby? Anything that you like to do masa lapang ke ape ke?" tanya Lisa.

Ariel agak terkejut apabila Lisa bertanya soalan itu. Ariel teringat dengan kata-kata kawannya dulu yang kalau seseorang bertanya tentang hobi kita atau apa yang kita suka, bermakna dia berminat untuk kenal dengan kita yang boleh membawa ke arah perhubungan yang rapat. Ariel tersenyum dan terus menjawab...

"I suka motorsports. I like cars and bikes. Bukan kaki lumba la. Just suka je. I like music. I suka main music instruments like guitar, drums, keyboards. Itu pun kalau ada masa lapang. Sekarang ni sibuk sangat. Bila ada waktu lapang pulak, I suka travel. Tak kisah mana-mana but preferably luar Malaysia. I ni jenis suka bercuti di pulau. You pulak?.." jawab Ariel.

"Interesting hobby. I pun suka travel. Just that takde kesempatan je lagi for now. Kalau ada masa lapang pun skang ni, I suka tengok wayang je. Lepas tu window shopping. Biasalah, orang perempuan. Can't live without shopping malls. I also love to read whenever I'm free. Kalau kat rumah, I suka memasak. Boleh la masak sikit-sikit." jawab Lisa.

Sekali lagi Ariel tersenyum. Ariel ternampak sedikit ciri-ciri seorang perempuan yang dia impikan ada pada Lisa. Sekali lagi Ariel tertanya-tanya, "adakah dia orang yang dicari-cari selama ini?"

"Apa yang you termenung tu Ariel?" tanya Lisa sambil memandang Ariel yang sedang mengelamun jauh.

"Errr..takde apa. I just terfikir sesuatu je.." jawab Ariel selepas tersentak daripada lamunan.

"Hehehe..Ariel..Ariel...if you're free, wanna join me for a movie this weekend?" tanya Lisa.

Ariel terkejut dengan pelawaan Lisa. Tidak disangka Lisa akan mengajaknya keluar.

"Sure, why not. I pun takde buat apa-apa this weekend." jawab Ariel.

Lisa pula tersenyum dan jauh di sudut hatinya, dia gembira dengan jawapan Ariel. Lisa juga ingin mengenali Ariel dengan lebih rapat. Tiba-tiba Ariel bertanya lagi...


...to be continued...


Posted at 09:32 pm by irwandy
(10) Comments  

Next Page]