Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, February 04, 2007
My Week

              You make me happy :: Blue Lagoon @ Port Dickson 01/02/2007

I had some very hectic week with my works and editing my client's wedding album. I didn't manage to go to the gym at all. I feel so tired. And now, it's all over. I managed to finish the album and delivered to all clients. And now I'm freeeeeeeeeeeeeeee... :-D

On Thursday, it's a holiday for Wilayah Persekutuan & Selangor. So, I went to Melaka with someone.. ;) . Just to get out from KL. Untuk dapat ketenangan la kononnya. Hehe. As for me, I just wanna take a break from my workloads. So, we went to Melaka to eat Asam Pedas and jalan2 at Dataran Pahlawan. Then we moved on to Port Dickson to watch the sunset but matahari tak nampak langsung. We stayed there for 2 hours as ada orang tu dah 3-4 tahun tak tengok laut..hehe.. :. So, we went to Seremban to deliver my client's album. And rushed back to KL around 9pm. Pheeewww..it's very tired but fun. I am happy ... :) ...Awak, lain kali kita gi Cameron Highlands ok? Kita minum teh byk2..hahaha... :-D

On Saturday, me and my friends went to Putrajaya, in front of the Palace of Justice. And ada la orang tu jadi model aku. Hahaha. Thanks for being the model of the day. You have a beautiful smile & style and you do have the talent. Just need to brush up your posing style a little bit. Lepas tu mesti jadi Da Bomb! :-D ... I will teach you if you want allright? ;-)

As for this Chinese New Year, aku cuti seminggu or to be exact, 9 days! Force leave 3 hari. Gile byk. Aku tgh plan dgn colleagues nak gi Penang or Kota Bharu. Taktau la mana satu nak gi. We just want to spend our holidays yg merugikan itu drpd tak buat apa2 langsung. Ada orang tu nak gi Jakarta & Bali...uhukss..nak ikut!!!.. :

Oh ya. Nanti ada UMW Corporation Annual Dinner at Hotel Hilton Sentral, KL this 24th February 2007 on Saturday at 8pm. There will be some entertainment that night by Vince, Ezlynn and guess who?... Siti Nurhaliza! I will be the unofficial photographer kot. Hahaha. Sape nak jadi partner aku? Meh mehhh..

Masa aku masuk Subang Parade utk dinner semalam, aku tgk suasana jadi kecoh dlm tu. Aku tgk polis dan ramai org pandang atas. Aku nak makan kat Kenny Rogers. Sekali tgk, apsal banyak kedai tutup awal ni. Baru kul 8.45pm. Aku tgk dari bawah, ada org terbaring kat atas berdarah. Rupanya ada rompakan kat kedai emas Poh Kong & Tomei. Waiter kat Kenny Rogers tu cerita aku lambat 20 minutes. Kalau tak bleh tengok aksi filem hollywood. Guard & perompak main tembak2 kat depan orang ramai. Ramai orang yg bertempiaran lari. Ada yg trauma. Just imagine parking kereta kat Subang Parade tu penuh. Ramai gile org. Aku rasa ada masuk newspaper hari ni. Seorang guard mati. Satu lagi cedera parah. Kesemua perompak tu dah kena tangkap hari ni. Cekap betul polis Malaysia ni.

Hmmm. Baru2 ni aku dapat tau sesuatu yg tak pasti. Hmm..aku taktau nak buat camna. Seboleh-bolehnya aku taknak berada dalam situasi camtu lagi. Aku dah serik. Dan skang ni, aku taktau la apa yg aku nak buat. Just let it be. Just go with the flow. Itu yang terbaik aku rasa. Seelok-eloknya aku nak elakkan. Kalau ianya terjadi juga, bermakna ianya sudah tertulis dalam suratan hidup aku. Pasrahkan sahaja.

### - These are the moments, I thank God that I'm alive, I'll remember all my life. I've found out all I've waited for and I could not ask for more.


Posted at 08:37 pm by irwandy
(17) Comments  

Wednesday, January 31, 2007
Sampai Menutup Mata - Episod Sepuluh

...sambungan drpd Episod Sembilan...


Sudah 5 hari berlalunya Hari Raya Aidilfitri. Seluruh umat Islam di Malaysia menyambutnya dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan. Ianya merupakan hari kemenangan umat Islam di seluruh dunia. Begitu juga dengan Ariel. Seluruh keluarga dan sanak saudara Ariel datang berhari raya di rumahnya. Ariel berasa begitu seronok sekali melayan saudara-maranya yang ramai datang dari jauh yang hanya dapat berjumpa sekali-sekala sahaja. Pelbagai hidangan dan juadah disediakan oleh ibu Ariel, Puan Sri Azlina untuk menjamu sanak-saudaranya. Tan Sri Affendi pula sibuk melayan adik-beradiknya serta anak-anak buahnya. Alhamdulillah, segalanya bahagia.

Setelah bercuti panjang, Ariel kembali bertugas di pejabatnya. Kebanyakan para pekerja di syarikat itu sudah pulang dari bercuti dan memulakan tugas masing-masing. Ariel gembira melihat komitmen para pekerjanya yang sanggup bekerja keras demi kejayaan bersama. Sedang Ariel membaca e-mel melalui komputernya, tiba-tiba sekretarinya, Syafinaz mengetuk pintu bilik Ariel lalu masuk...

"Encik Ariel, semalam ada seorang wartawan call daripada The Star. Dia kata dia nak datang interview you."

"Hahhh? Interview? Untuk apa?.." Ariel berasa terkejut dengan apa yang dinyatakan oleh Syafinaz.

"Diorang nak masukkan dalam ruangan "Hotshots" yang keluar setiap hari Ahad tu. Mengenai kejayaan seseorang dalam kerjaya yang diceburi. Diorang kata Encik Ariel calon yang paling sesuai untuk dimasukkan dalam ruangan Hotshots tu kali ni sebab diorang kata Encik Ariel muda dan berbakat besar." Syafinaz menerangkan kepada Ariel.

"Hmmm, saya rasa macam tak perlu la Syafinaz. Saya nak low profile je. Lagipun saya baru 2 tahun je dalam bidang ni. Saya rasa diorang tu perlu interview my father. Not me. Lagipun saya tak suka expose diri saya." kata Ariel sambil menolak tawaran itu.

"Tapi Encik Ariel, bukan ke if you expose yourself, more business will come in for you and this company? Saya rasa cara ni bukan untuk jadi popular je, in fact ianya boleh memajukan perniagaan syarikat ni. When you expose yourself, you will become famous among businessmen. When they knew about you, they will respect you and they wanna do business with you. So, business company ni pun masuk and will keep on growing. Encik Ariel taknak syarikat ni lebih membesar dan lebih maju?" Syafinaz memberikan pendapatnya.

Ariel terdiam. Jauh di sudut hati Ariel, dia mengakui akan kebenaran pendapat Syafinaz itu. Sebenarnya dia tahu tentang semua itu cuma dia tidak mahu rancangannya tidak berjaya kelak. Kalau dia masuk suratkhabar, mesti Lisa akan baca!

"Good point you have there Syafinaz. It's brilliant. Tapi saya masih tak setuju. Nanti mesti diorang ambil gambar saya dan terpampang kat newspaper tu. Rosak plan saya nanti..."

"Plan apa tu Encik? Haaa...ke Encik Ariel ni takut ramai perempuan datang mengorat? Haha. Encik Ariel pun single lagi. Apa salahnya kan?" Syafinaz mengusik.

"Ishhh..ke situ pulak awak. Takpe lah Syafinaz. Lupakan. Sekarang ni, awak call orang newspaper tu, saya akan beri jawapan lagi 3 hari ok?"

"Ok Boss. No problem."

"Eh Syafinaz, awak dah lunch?" tanya Ariel.

"Belum lagi."

"Ok, jom kita lunch. Tolong panggilkan semua pengarah-pengarah jabatan dengan sekretari diorang sekali yang mana ada. Saya nak belanja diorang lunch sambil bincang business plan. Bila diorang dah ready, you call me ok."

"Ok Boss. I will do it right away."

"Thanks Syafinaz."

****************************************************

Lisa baru pulang dari kampung setelah berhari raya bersama keluarganya. Lisa cukup seronok dapat berjumpa dengan saudara-maranya yang hanya sesekali dapat berjumpa kerana mereka duduk berjauhan. Tetapi mereka selalu berhubungan melalui telefon.

Lisa mula memasuki pejabatnya sehari selepas pulang dari kampung. Terdapat banyak pula kerja yang harus diselesaikan setelah bercuti panjang. Lisa merupakan seorang eksekutif akauntan di firma akauntan yang terkemuka di Malaysia. Sudah tentu kerjanya menjadi semakin banyak apabila tiba akhir tahun. Itulah kerja pertamanya dan sudah hampir setahun dia bekerja di situ selepas tamat pelajaran di universiti.

Semasa sedang sibuk bekerja, Lisa memandang jam barunya lalu dia teringatkan Ariel.

"Apa la agaknya dia buat sekarang ni. Mungkin bercuti lagi kot? Hmm..rasa macam nak call dia. Ahh..nanti lah dulu. Buat kerja dulu..." Lisa bercakap sendirian.

Lisa sering teringatkan Ariel setiap kali dia memandang jam barunya itu. Jam tangan barunya itulah yang menemukan mereka berdua sehingga menjadi kawan. Lisa sangat menghormati Ariel sebagai seorang lelaki yang berbudi bahasa dan berakhlak tinggi. Bagi Lisa, Ariel sangat memahami hati seorang perempuan. Lisa suka dengan cara Ariel berkomunikasi dan juga cara Ariel berfikir. Setiap kali mereka bersua, Lisa tidak pernah berasa kekok. Lisa sentiasa berasa selesa setiap kali bersama Ariel. Lisa merasakan Ariel adalah seorang lelaki yang sempurna daripada matanya sendiri. Tetapi yang pasti, tiada manusia yang sempurna.

"Ariel...Ariel...hmm" Jauh di sudut hati Lisa, dia mulai merasakan sesuatu.

*********************************************************

Ariel melihat jam yang sudah menunjukkan pukul 6.30 petang. Dia masih lagi di pejabatnya. Syafinaz pula sudah pulang. Segala kerja untuk hari itu sudah selesai disemak oleh Ariel. Terasa malas pula untuk pulang awal ke rumah. Dan tatkala itulah Ariel teringat akan rumah yang baru dibelinya sejak enam bulan yang lepas yang terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam. Rumah yang dibelinya adalah sebuah rumah teres dua tingkat lot hujung kerana dia suka rumah yang ada laman yang besar. Ariel masih belum lagi menetap di situ. Dia cuma meletak segala kelengkapan rumah yang baru dibelinya di situ. Apabila lengkap nanti, barulah dia akan menetap di sana.

Ariel teringatkan ayahnya, Tan Sri Affendi. Ayahnya ada mengingatkan tentang rumah terbuka Hari Raya pada Hari Raya ke sepuluh, iaitu pada hari Sabtu di banglo kediaman mereka di Bukit Damansara. Selalunya Ariel akan menjemput rakan-rakan baiknya serta beberapa kenalan yang lain yang sudah tahu latar belakangnya. Ariel ingin sekali mengajak Lisa tetapi nanti rosak pula rancangannya. Ariel masih tidak mahu Lisa tahu tentang latar belakangnya. Jadi, Ariel terfikirkan untuk membuat "house warming" di rumah barunya seminggu selepas rumah terbuka ayahnya. Lalu dia teringatkan Azam, rakan baiknya dan terus menelefon Azam.

"Hello.."
"Hello Ariel..what's up?.." Azam menjawab.

"Aku ada plan ni. Aku nak buat house warming merangkap open house utk Hari Raya kat rumah yang aku baru beli tu nanti. Aku nak mintak tolong kau jadi planner dengan aku...amacam?" Ariel menjelaskan kepada Azam.

"Woww..menarik tu. Aku ok je. Nanti aku jemput kawan-kawan kita. Bila nak buat tu?" Azam bersetuju.

"Hari Sabtu depan. Sabtu ni ayah aku buat open house, kau jemputlah datang."

"Ok Ariel. Nanti kita jumpa kita plan ok. Aku tengah drive ni, nak balik rumah. Talk to you later ok...Assalamualaikum.."

"Wa'alaikumussalam.."

Selepas Azam meletak telefonnya, Ariel mula berkemas untuk meninggalkan pejabat. Dia menuju ke keretanya dan terus menuju ke rumah barunya di Bukit Jelutong, Shah Alam. Dalam perjalanannya, dia teringatkan Lisa yang menetap di Shah Alam lalu dia menelefonnya.

"Hi Lisa...Selamat Hari Raya!" Ariel memulakan perbualan.

"Hi Ariel..Selamat Hari Raya to u too! Apa khabar?" tanya Lisa.

"I ok je. You camna? Apa cerita?"

"I pun ok je. Takde ape cerita sangat pun. Baru start kerja balik hari ni." jelas Lisa.

"Ohh..I tak mengganggu ke ni? Still at the office ke?"

"I'm on my way back. Tengah stuck dalam traffic jam. You pulak apa cerita?" tanya Lisa.

"Actually I'm on my way to Shah Alam. Ada nak gi somewhere. Since I nak gi sana, I nak ajak you dinner sekali, boleh?" tanya Ariel.

"Boleh. I pun takde buat apa-apa lepas ni. Lapar jugak ni. Nak makan kat mana?"

"Tak kisah. You tau Restoran Rafi kat Seksyen 13 tak?" tanya Ariel lagi.

"Tau. Nak jumpa pukul berapa kat situ?"

"Dalam pukul 8.30 boleh?"

"Ok no problem. See you there Ariel."

Mereka berdua meletak telefon. Masing-masing di dalam kereta tersenyum sendirian. Hati Lisa berkobar-kobar hendak berjumpa dengan Ariel setelah hampir 2 minggu tidak bersua. Ariel pula hanya tersenyum sambil memikirkan sesuatu.

"Nampaknya respon Lisa ni makin positif. Aku nak cuba kenal dengan dia lebih rapat. Nak juga tau buruk baiknya" Ariel berbisik sendirian. Ariel menangguhkan hajat untuk ke rumah barunya. Mungkin kalau ada masa, dia akan pergi selepas makan malam bersama dengan Lisa.

Sedang Ariel mengelamun tentang Lisa sewaktu memandu menuju ke Shah Alam, tiba-tiba telefon bimbit Ariel berdering. Tertera nama Falina, iaitu bekas tunang Ariel.

"Ada apa dia nak call aku lagi ni..." Ariel merungut lalu menjawab panggilan itu.

"Hello Ariel.." terdengar suara lembut Falina memulakan perbualan telefon.

To be continued...


Posted at 07:19 am by irwandy
(3) Comments  

Sunday, January 28, 2007
Sebuah Entry Khas



For most people, when they're frustrated with something, they tend to do stupid things that leads to something bad that happend to them. That was me 3 years ago. But now, Alhamdulillah, it's been great since then. Let me tell you guys something.

For the past 3 weeks, I wrote something about some frustrations or something bad happened and etc that I recovered it back quickly in time. Well, it's not easy for me to overcome that thing but I was positive in anything that I do. When I think positive, something great happened to me.

For the past 2 weeks, I've been in good mood. I feel blessed. Rasa mcm hidup ni berwarna-warni kembali. Rasa seronok sangat despite being kelam kabut with my work. Rasa mcm tenang je hati ni. I feel really really great. It's all because of someone came into my life and we shared about what happened to both of us. Kitorang saling nasihat menasihati sesama sendiri as friends and that makes me feel better and better each day. But this is not lovey dovey thingy ok!

So, I thank you for coming to my life. Saya bersyukur awak hadir dalam hidup saya pada ketika dan waktu ini just at the right situation and at the right time. You've made me threw away all my sadness and such. You've made me feel so happy. I really appreciate it. Hope that you feel comfortable with me in anything that we do. Nanti we hang out together again ok?

You know who you are my dear friend...Thank you very much! ;)


Eva Cassidy - Time After Time



### - Happy 3rd Year Birthday Anniversary to my Fotopages at http://irwandy.fotopages.com


Posted at 09:34 am by irwandy
(20) Comments  

Sunday, January 21, 2007
Sampai Menutup Mata - Episod Sembilan

...sambungan drpd Episod Lapan...


"Ehh..kenapa marah-marah ni Lisa?...Relax laa...I called just to wish you Selamat Hari Raya laa..." jawab si Razman.

"Yaa...like I don't know about your intentions. In 10 seconds I nak letak phone. Thanks anyway for the wish and Selamat Hari Raya to you too..Maaf Zahir Batin.."  Lisa terus menekan butang merah di telefon bimbitnya. Rasa menyampah meluak-luak di hati Lisa. Dia ingin melupakan segalanya tentang Razman, seorang lelaki yang dia cintai suatu masa dulu.

Pada mulanya, Lisa dan Razman hanya berkawan biasa. Tetapi Lisa tertarik dengan Razman kerana hampir keseluruhan perwatakan Razman serta gayanya hampir sama dengan bekas teman lelaki Lisa semasa di universiti dulu. Kebetulan pula, Razman juga tertarik dengan kecantikan dan luhur hati Lisa. Ternyata mereka berdua tidak bertepuk sebelah tangan. Dalam masa beberapa bulan sahaja, mereka sudah menyintai satu sama lain. Tetapi setelah hampir setahun mereka bercinta, Lisa sudah mula melihat perwatakan sebenar Razman yang tidak disangkakannya. Perilaku Razman berubah dan Razman selalu bergaduh dengan Lisa. Walaupun begitu, Lisa masih bertahan sehinggalah Razman meminta putus hubungan kerana mempunyai perempuan yang lain.

Daripada situ, Lisa mula menyedari kesilapannya. Dia sepatutnya tidak terlalu cepat untuk menerima Razman sebagai teman lelakinya hanya kerana Razman mempunyai ciri-ciri seperti teman lelakinya yang pertama, bak orang putih kata, "First Love". Lisa juga sedar mungkin dia menyintai Razman sebagai kesinambungan percintaan antara teman lelaki pertamanya dulu. Lisa sedar apabila bersama Razman, Lisa seolah-olah bersama dengan cinta pertamanya dulu. Mungkin sebab itulah Lisa memilih Razman walaupun ramai lagi lelaki yang sedang mengejar Lisa. Kini, Lisa kesali semua itu dan tidak akan mengaitkan cinta pertama Lisa dengan mana-mana lelaki pun. Lisa ingin mencari lelaki yang berbeza dan lain daripada yang lain supaya segala kenangan-kenangan lama tidak menganggu dalam membuat keputusan-keputusan yang penting. Lisa mahu bermula dari bawah semula. Dan Lisa berserah kepada Allah Yang Esa.

*******************************************

Ariel sudah sampai di Hotel Hilton, Petaling Jaya. Ariel berehat di lobi hotel sementara menunggu Lisa yang masih belum kelihatan. Sudah pukul 6.30 petang. Lima minit kemudian, Lisa muncul di pintu masuk dan Ariel tersenyum.

"I'm sorry Ariel. I naik LRT tadi. Penuh pulak orang..."
"Ehh..kereta you mana?.." tanya Ariel.
"Hari ni I malas drive. Saje suka-suka naik LRT. Lagipun dah bosan dengan traffic jam kat KL tu..." jelas Lisa yang sangat manis memakai baju kebarung berwarna krim.
"Ohh..okay, jom kita masuk. I tadi dah tolong book kat Paya Serai Cafe nih. My friends kata sini sedap untuk buka puasa..." jelas Ariel pula.
"Okay sure..jom masuk.." balas Lisa.

Mereka berdua mendapat tempat duduk di bahagian bucu kafe itu dan sangat sesuai utk mereka berbual tanpa diganggu oleh mereka yang lalu lalang. Mereka pun berbual sambil menunggu azan Maghrib sebagai tanda untuk berbuka puasa. Selepas berbuka dengan menjamah sedikit kuih dan buah kurma, Ariel meminta diri untuk ke surau. Lisa pula terus duduk di situ untuk menunggu Ariel kembali dan kemudian Lisa juga hendak ke surau.

Apabila mereka berdua sudah selesai menjalankan tanggungjawab sebagai seorang Muslim, mereka pun menyambung makanan yang dihidangkan secara buffet. Mereka juga meneruskan perbualan mereka sehinggalah Lisa bertanyakan suatu soalan.

"Ariel, what do you expect from a girl yang you suka atau yang you dah sayang? I mean, apa kriteria atau kualiti yang you tengok pada diri perempuan tu?" tiba-tiba Lisa bertanya.

"Wowww..berat soalan tu. Hmmm..." Ariel mengeluh.

"Kalau you susah nak jawab, it's ok. I tak kisah. Just asking je since kita dah taktau apa nak borak. Hahaha." Lisa tersenyum dan Ariel pula tergelak.

"Well Lisa, frankly speaking, kalau dari kualiti or kriteria, I look for independent women. Who knows how to take care of herself, yang tak terlalu manja, yang tak terlalu ngada-ngada. A girl who knows what to do at the right time and at the right situation and place. Tapi I takde la nak mintak dia jadi perfect. Just that dia baik dan tak menyakitkan hati pun dah ok." Ariel memberikan penjelasan.

"As for my expectations, I just need her to trust me, understanding, caring, sincere, jangan terlampau jealous and respect my family and myself. Tu je..." Ariel menyambung lagi.

"How about looks and physical?" Lisa bertanya lagi.

"Pasal rupa dan fizikal tu, memang tipu la kalau I kata I tak kisah, tapi perkara tu subjektif. Susah nak cakap sebab I pun pernah juga tersuka kat seseorang yang not up to my taste tapi dia sangat baik dan pandai ambil hati I. So, perkara-perkara ni memang sangat subjektif. Lagipun, looks can be deceiving. Lambat laun akan jadi tua dan berkedut jugak kan?..Hehe.." terus terang Ariel memberikan jawapan.

"Well..good answer Ariel. Sometimes memang susah nak faham lelaki ni." Lisa mengeluh.

"Alaa..lelaki pun susah nak faham perempuan. Very unpredictable!..hahaha.." Ariel membalas sambil tergelak. Lisa memandang tajam ke wajah Ariel sambil tersenyum manis.

Jam sudah menunjukkan pukul 9.30 malam. Mereka bersiap sedia untuk pulang ke rumah masing-masing.

"Ariel, I kena balik awal ni. Nanti LRT takde pulak." Lisa meminta diri untuk pulang.

"Ehhh, come on. Let me send you back home. Bukannya jauh pun rumah you dari sini." Ariel menawarkan diri.

"It's ok Ariel. I taknak menyusahkan you. Kan rumah you kat Damansara. Rumah I kan kat Shah Alam. Jauh jugak tu." Lisa menolak.

"Tak menyusahkan pun. Boleh kita sambung berbual dalam kereta. Amacam?" Ariel tersenyum.

"Hmm..oklah since you insist." Lisa mengalah.

Hati Ariel berasa seronok apabila Lisa menerima tawarannya dan mereka pun menuju ke kereta Ariel. Mereka pun menaiki Proton Gen2 yang baru dibeli Ariel itu. Ariel memandu keluar daripada tempat letak kereta hotel dan menyusur ke Lebuhraya Persekutuan menuju ke Shah Alam.

"Kereta baru ya Ariel? Sebab bau macam kereta baru." tiba-tiba Lisa bertanya.

"Errr...yeah. Baru je. Ini je yang mampu. Nak menyokong kereta tempatan la katakan. Hahaha." Mereka berdua bergelak ketawa.

"Alaa..ok la ni. Daripada kereta Satria I yang lama tu. I pun tengah terfikir jugak nak ganti dgn Gen2 ni. Tapi tengok la macam mana nanti." kata Lisa sambil Ariel terus memandu menuju ke Shah Alam.

Di dalam hati Ariel, dia sudah risau tentang apa yang dia katakan tadi. Ariel berasa takut dia menipu Lisa. Ariel ingin sekali berterus terang tetapi Ariel masih tidak mahu memberitahu keadaan sebenar sehinggalah sesuatu perkara sudah terbukti. Hanya masa yang akan menentukan dengan izin Allah SWT. Ariel berharap Lisa tidak akan bertanya soalan-soalan yang membuatkan Ariel terpaksa menipu untuk merahsiakan siapa diri dia yang sebenar.

"Perempuan zaman sekarang ni harus diberi ujian. Nak tengok sejauh mana dia sanggup bersusah payah dengan kita dan juga sejauh mana dia sanggup berkorban. Aku taknak dia melihat aku ni sebagai orang yang senang. Aku nak tengok keikhlasan hati dia bila berkawan dengan aku sebab dah terlalu ramai yang menempek dengan aku semata-mata kerana harta. Apalah ada pada harta tu jikalau hati tak bahagia. Lagipun, segala apa yang aku ada ni pun bukannya hasil usaha aku, semuanya hasil titik peluh Papa. Aku hanya menjalankan tanggungjawab sebagai seorang anak." kata hati Ariel yang sedang kerisauan.

Sememangnya ramai perempuan yang datang dalam hidup Ariel. Kebanyakan daripada mereka tahu Ariel merupakan golongan orang berada. Duit tidak luak. Ariel boleh membeli apa saja dia mahu. Disebabkan itu ramai kenalan perempuannya mengajaknya keluar. Ada yang meminta Ariel belanja makan dan ada juga yang meminta membeli barang-barang yang mahal sebagai hadiah. Ariel sungguh rimas dengan keadaan seperti itu. Ariel cuma mahukan seseorang yang ikhlas menyayanginya kerana dirinya, bukan kerana apa yang dia ada. Disebabkan itulah Ariel terpaksa menyamar sebagai golongan sederhana.

Lebih kurang 20 minit kemudian, mereka pun sudah sampai di hadapan pintu pagar rumah Lisa.

"Thanks Ariel. Till we meet again after Hari Raya. Jemputlah datang ke rumah since you dah tau kat mana rumah I ni." Lisa mengucapkan terima kasih.

"No problem Lisa, anytime. Bila balik kampung?" tanya Ariel.

"Lusa kot. Balik Pahang, belah my father."

"Ohh okay. So, see you after Hari Raya ok. Selamat Hari Raya!"

"Okay Ariel. Selamat Hari Raya to you too!" Lisa membalas.

Ariel pun menghidupkan enjin keretanya sambil melambai ke arah Lisa dan terus memandu menuju ke rumahnya. Sepanjang perjalanan pulang, Ariel memikirkan tentang Lisa.

"Hmmm...ada tanda positif nampaknya." hati Ariel berkata.

Lisa pula merebahkan badan ke katilnya sambil memikirkan tentang Ariel.

"Hmmm..great guy, positive. Well, time will tell." hati Lisa berkata pula.

Sambil memandu, Ariel mendengar radio dan tiba-tiba sebuah lagu daripada band Indonesia, kumpulan Ungu dengan lagu Tercipta Untukku.

Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku


Ariel mengeluh dan tersenyum. Dia teringatkan Lisa.

"Hmmm...could she be the one?"


To be continued...


Posted at 03:22 am by irwandy
(11) Comments  

Wednesday, January 17, 2007
Dah lama tak kena tag

Kena tag yg hanya utk lelaki sahaja. Pelik btol..

Name 5 songs in your mind right now.

1. Ungu - Tercipta Untukku
2. Anuar Zain - Perpisahan
3. Lifehouse - Blind
4. Samsons - Bukan Diriku
5. Radja - Aku Ada Karena Kau Ada

Name 5 favourite foods.
1. Asam Pedas
2. Tomyam
3. Pasta
4. Masakan minang/padang
5. Sandwiches

Name 5 things that you hate.
1. Traffic jam
2. Slow drivers
3. People who are not punctual
4. People who like to assume too much
5. When I don't have time with family

Name 5 things that you like.
1. Drive laju-laju
2. Main gitar
3. Music!!!
4. Live bands
5. Shopping!

Name 5 things that your friends told about you.
1. Sincere kot?
2. Punctual
3. Talented...talented celah mana ntah aku pun tatau..huhu
4. Penyabar
5. Easy to be with

Name 5 things that you wanna do for the next 5 years.
1. Buy a new car
2. Buy a new house
3. Do my MBA/pilot course
4. Get a better job
5. Get married...kalau ada calon la..muahahahah..

Name 5 things that you expect from a girl/woman.
1. Two way communication
2. Understanding
3. Trustworthy
4. Caring
5. Independent

Name 5 sweetest things that you have done for the girl that you liked.
1. On my ex-gf birthday, I came to her office, with a present on my left hand and a small home made cheese cake on my right hand, standing in front of the door and she smiled happily.
2. Gave a ring, bracelet & necklace...sweet ke?..Ntah..
3. Composed a song, sing & play the guitar for her.
4. Deliver a dozen of roses to her office.
5. Ehh..ada lagi ke?..Ntah..tak ingat..malas nak ingat.. :

Name 5 things that you always bring along with you.
1. Handphone
2. Car Key
3. Wallet
4. Spectacles
5. Perot...wakkakakaka

Name 5 friends that you wanna tag.
Malas nak tag sesapa...hehe..tapi kalau nak, especially yg membaca blog ni, anggap je la korang kena tag..huhuhu :D


### - We make a living by what we get, we make a life by what we give...


Posted at 09:07 pm by irwandy
(3) Comments  

Next Page]