Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Thursday, December 16, 2004
Hati

Nah, ambil la benda ni.
Apa ni?
Ini adalah hati. Hati aku.
Hati kau? Hmm.. kenapa kau sudi kasi kat aku?
Sebab kau dah jadi sebahagian dari aku. Kau lebih dari seorang kawan.
Terima kasih... . ianya bererti. Aku terlalu menghargainya.
Oh ye ke... tapi maaf.
Untuk apa?
Sebab, hati tu aku tak beri sepenuhnya. Cuma sebahagian saja...

Maksud kau?
Aku pernah beri hati aku kat orang lain juga. Dan aku tak pernah beri kesemuanya. Aku takut aku tiada hati untuk diri aku sendiri. Mungkin aku takut, hati itu tidak akan dijaga dengan sebaik-baiknya. Ianya bukan seperti barangan lain seperti duit, permata dan sebagainya. Hati ini penuh mistik, ada keajaiban yang tersendiri.

Mistik? Kelakar bunyinya...
Mungkin kelakar. Tapi itu realitinya. Ia juga berubah mengikut rentak hidup engkau. Rentak perasaan orang yang aku beri. Jika dia betul-betul ikhlas, hati ini akan indah dan bersinar. Tapi, jika dia mempersia-siakannya, hati ini akan malap. Mungkin akan terus mati untuknya. Ianya bukan satu benda yang percuma. Hati ini diberi hanya kepada insan yang terpilih sahaja. Insan yang istimewa. Dan kau adalah salah seorang daripada mereka, kerana naluri aku terlalu percayakan kau.

Aku insan terpilih?
Ya, kau yang terpilih. Hati ini sering bertukar-tukar mengikut perasaan orang yang diberikan. Ianya terlalu sensitif. Tapi ianya cukup kebal dan kental pada musuh aku. "Musuh", mungkin terlalu kejam untuk aku memperkatakan perihal mereka ini. Ianya tak berubah-berubah seperti yang terjadi jika hati ini diberi pada orang yang istimewa.

Hati aku hanya tinggal sebahagian sahaja. Ada orang yang tidak pernah memulangkannya, walaupun aku hanya pinjamkan sekejap. Ada yang pulangkan dengan penuh kelukaan. Ada yang sudi berikan sebahagiaan hatinya pula sebagai ganti. Dan jika kau nak tahu, setiap hati manusia ada nilai yang tersendiri. Setiapnya terlalu mistik!

Cuma satu saja yang kau tak mengerti. Sekali hati itu terluka, kadangkala sukar nak mengubatinya. Ada kalanya, mengambil masa yang lama untuk itu. Dan bila tiba sesuatu yang tidak diingini, mungkin pemilik hati itu akan menyendiri buat seketika...sehingga hatinya pulih seperti sediakala.

Hati yang diberi ini bukan untuk suka-suka. Ianya lahir atas satu kepercayaan. Dari situ, wujudlah kasih sayang. Jika hilang rasa percaya itu, maka sukarlah untuk hati itu kembali indah.

Posted at 10:06 pm by irwandy
(6) Comments  

Wednesday, December 15, 2004
Flop Poppy - Atas Nama Cinta

jika cinta berbicara
hati ku kau percaya
usia dewasa mengajar erti cinta
apalah aku diam tak termampu

terbatasnya cinta kerna norma dan dogma
ketulusan hati menjadi tanda tanya
kenapa aku semakin pilu

dan atas nama cinta
terlahir aku melihat dunia
demi jiwa ruang batinku
kau adalah pendamping jiwa ku
Oh......

kan usia dewasa mengajar erti cinta
Ketulusan hati menjadi tanda tanya
apalah aku diam tak termampu


*Hopefully dapat main lagu ni nanti..hehe


Posted at 11:33 pm by irwandy
(6) Comments  

Tuesday, December 14, 2004
Mamak !!!

Di Restoran Syed Bistro...

Basri : Saya mau Maggi Goreng dua bungkus..kasi letak dalam satu pinggan..
Mamak : Maggi goreng dua...bungkus ka?
Basri : Tak tak...itu maggi..2 peket..kasi goreng..letak dalam satu pinggan...
Mamak : ooo...dua maggi goreng...satu awak punya..satu dia punya...
Basri : Takkkk...macam ni...(sambil melukis kat mamak tu punya kertas..)...Ini dua peket maggi...kasi letak dalam satu pinggan...(lukisan tu menunjukkan dua peket maggi dan satu pinggan..di mana 2 peket maggi tu ada arrow ke satu pinggan tu)
Mamak : ok...
Aku : Mamak ni tak reti BM ka...
E1 : Ntahnye...India mari kot...

Seketika kemudian...mamak tu datang bawak 2 pinggan maggi goreng..dan satu pinggan kosong...aku, Basri & E1 tergelak je tgk..ahahahhahahh...agaknya dia ingat lukisan tu menunjukkan 2 pinggan maggi goreng & satu pinggan kosong...mmg ni mamak yg India mari..Yang diorang paham adalah nombor & menu je...payah betul nak explain!

Dan nanti pulak, kerajaan tak kasi kedai-kedai mamak ni amik pekerja asing especially India. Kesian pulak org2 India yg dtg sini. Kita pulak kena layan diri!...Ok la tu kan..

Aku : Teh O Ais satu..
Mamak : ????...
Aku : Itu Teh...takda susu..kasi ais...
Mamak : Teh ais ka?
Aku : Itu ais...kasi letak lu punya anu...nanti jadi O !!!..bengong punya mamak..

hehehe...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(13) Comments  

Monday, December 13, 2004
Dunno which one to choose

Aku still tgh blur. Taktau nak pilih lagu mana satu. Ni ada list baru...

Ramli Sarip - Bukan Kerna Nama
Flop Poppy - Atas Nama Cinta
VE - Ayu
Glen - Januari

list lama...

Sheila On 7 - Itu Aku
Spider - Rela Ku Pujuk
Lagu Belaian Jiwa dah normal..sama cam lagu Kau Ilhamku..dah normal sgt..hehe...So, nak pilih mana eh utk dlm 150-200 crowds? Yang boleh menghiburkan jugak la...Lagu Sheila On 7 - Itu Aku...aku takde guitar chord...sesapa bleh kasi tak kalau ade?...and also lagu Innuendo - Nanti...kalau sesapa yg tak guitar chord lagu tu..reply kat sini eh?..thanks...

Anyway, to all bloggers, jom join Gathering Geng Jurnal 26 Disember ni. More details at http://gath2004.diaryland.com

Posted at 11:33 pm by irwandy
(11) Comments  

Sunday, December 12, 2004
Happy? Unhappy?

Semua orang cakap, it's up to ourselves to choose to be happy or not. But I have one question, can we really choose it? It's like, hari ni aku nak happy...so, happy je la..padahal mood tak ok...esok plak, nak pilih tak happy plak, so..moody je memanjang padahal dlm hati happy plak...pretending kan?...

For me, to be happy or unhappy, itu bukan pilihan. Do you really want to pretending that you're happy while u're not? Kalau buat camtu dgn tujuan taknak menyusahkan org lain, it's up to you. But ask yourself, you cannot always do that. You cannot always make other person happy.

To be happy or unhappy depends on the situation itself. Bukannya pilihan. If it's a choice, than it would be easier, right?

As for me right now, I'm happy with my current lifestyle but I'm not happy with what I've been through this year & last year. From the middle of 2003 until the middle of 2004, it has been so awful. I wish I could wipe it all away. Things never been into my pathway target during that time. Being used, been lied, being ignored, kena jadi mangsa fitnah, janji dimungkiri, been hurt, been betrayed, feel lost, been left out in the dark, been kicked when you're down, been on the edge of breaking down, been stabbed and more, u name it.

Lembu punya susu, sapi dapat nama. Kacang lupakan kulit. Habis madu sepah dibuang. Tisu tandas. Bila dah tak berguna & taknak guna, buang camtu je. Orang lain pulak yang dapat privillege. Camtu perumpamaannya. Alhamdulillah...

However, life goes on. Aku just terkilan sbb I put a lot of effort, sacrifices & my precious time but at the end I got nothing. Hasil usaha kita, orang lain yg dapat nama. Bukannya aku nak harapkan balasan, tapi at least dihargai. Tapi orang lain yang dihargainya.

But all that makes me a better man. Maybe a better life, who knows. But still I'm not happy with all things that happened. Felt like wanna take a revenge but I know, it's not worth it. Balasannya akan tiba, hanya masa menentukan.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Previous Page Next Page]