Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, December 14, 2004
Mamak !!!

Di Restoran Syed Bistro...

Basri : Saya mau Maggi Goreng dua bungkus..kasi letak dalam satu pinggan..
Mamak : Maggi goreng dua...bungkus ka?
Basri : Tak tak...itu maggi..2 peket..kasi goreng..letak dalam satu pinggan...
Mamak : ooo...dua maggi goreng...satu awak punya..satu dia punya...
Basri : Takkkk...macam ni...(sambil melukis kat mamak tu punya kertas..)...Ini dua peket maggi...kasi letak dalam satu pinggan...(lukisan tu menunjukkan dua peket maggi dan satu pinggan..di mana 2 peket maggi tu ada arrow ke satu pinggan tu)
Mamak : ok...
Aku : Mamak ni tak reti BM ka...
E1 : Ntahnye...India mari kot...

Seketika kemudian...mamak tu datang bawak 2 pinggan maggi goreng..dan satu pinggan kosong...aku, Basri & E1 tergelak je tgk..ahahahhahahh...agaknya dia ingat lukisan tu menunjukkan 2 pinggan maggi goreng & satu pinggan kosong...mmg ni mamak yg India mari..Yang diorang paham adalah nombor & menu je...payah betul nak explain!

Dan nanti pulak, kerajaan tak kasi kedai-kedai mamak ni amik pekerja asing especially India. Kesian pulak org2 India yg dtg sini. Kita pulak kena layan diri!...Ok la tu kan..

Aku : Teh O Ais satu..
Mamak : ????...
Aku : Itu Teh...takda susu..kasi ais...
Mamak : Teh ais ka?
Aku : Itu ais...kasi letak lu punya anu...nanti jadi O !!!..bengong punya mamak..

hehehe...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(13) Comments  

Monday, December 13, 2004
Dunno which one to choose

Aku still tgh blur. Taktau nak pilih lagu mana satu. Ni ada list baru...

Ramli Sarip - Bukan Kerna Nama
Flop Poppy - Atas Nama Cinta
VE - Ayu
Glen - Januari

list lama...

Sheila On 7 - Itu Aku
Spider - Rela Ku Pujuk
Lagu Belaian Jiwa dah normal..sama cam lagu Kau Ilhamku..dah normal sgt..hehe...So, nak pilih mana eh utk dlm 150-200 crowds? Yang boleh menghiburkan jugak la...Lagu Sheila On 7 - Itu Aku...aku takde guitar chord...sesapa bleh kasi tak kalau ade?...and also lagu Innuendo - Nanti...kalau sesapa yg tak guitar chord lagu tu..reply kat sini eh?..thanks...

Anyway, to all bloggers, jom join Gathering Geng Jurnal 26 Disember ni. More details at http://gath2004.diaryland.com

Posted at 11:33 pm by irwandy
(11) Comments  

Sunday, December 12, 2004
Happy? Unhappy?

Semua orang cakap, it's up to ourselves to choose to be happy or not. But I have one question, can we really choose it? It's like, hari ni aku nak happy...so, happy je la..padahal mood tak ok...esok plak, nak pilih tak happy plak, so..moody je memanjang padahal dlm hati happy plak...pretending kan?...

For me, to be happy or unhappy, itu bukan pilihan. Do you really want to pretending that you're happy while u're not? Kalau buat camtu dgn tujuan taknak menyusahkan org lain, it's up to you. But ask yourself, you cannot always do that. You cannot always make other person happy.

To be happy or unhappy depends on the situation itself. Bukannya pilihan. If it's a choice, than it would be easier, right?

As for me right now, I'm happy with my current lifestyle but I'm not happy with what I've been through this year & last year. From the middle of 2003 until the middle of 2004, it has been so awful. I wish I could wipe it all away. Things never been into my pathway target during that time. Being used, been lied, being ignored, kena jadi mangsa fitnah, janji dimungkiri, been hurt, been betrayed, feel lost, been left out in the dark, been kicked when you're down, been on the edge of breaking down, been stabbed and more, u name it.

Lembu punya susu, sapi dapat nama. Kacang lupakan kulit. Habis madu sepah dibuang. Tisu tandas. Bila dah tak berguna & taknak guna, buang camtu je. Orang lain pulak yang dapat privillege. Camtu perumpamaannya. Alhamdulillah...

However, life goes on. Aku just terkilan sbb I put a lot of effort, sacrifices & my precious time but at the end I got nothing. Hasil usaha kita, orang lain yg dapat nama. Bukannya aku nak harapkan balasan, tapi at least dihargai. Tapi orang lain yang dihargainya.

But all that makes me a better man. Maybe a better life, who knows. But still I'm not happy with all things that happened. Felt like wanna take a revenge but I know, it's not worth it. Balasannya akan tiba, hanya masa menentukan.

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Saturday, December 11, 2004
Cuti tapi kerja

Hari ni birthday Sultan Selangor. Tapi aku kena kerja. Boss suruh dtg sebab the person yg buat billing software tu nak settlekan hari ni. Aduhhh..aku dah la nak servis skuter aku. Dah nak jual dah. Ade buyer dah. Abis tu nak buat camno...terpakso gi kerjo..

Petang pulak, ada birthday party anak buah aku. Baru setahun jagung je umur dia. Nama dia Ellisa Farhana. Sedap pulak nama dia kan? Hahaha...Dah lama tak jumpa cousin2 aku. Kitorang mmg jarang berjumpa sbb tak rapat sgt dgn cousins. Aku lagi rapat dgn kengkawan dr cousin aku. Hehehe...

Malam pulak, gi Cyberjaya Townhouse kat sebelah MMU tu. Rumah makcik aku. Dia buat open house. Memang cantik la townhouse tu. Makcik aku buat kat club house. Memang gempak la. Pulak tu ade group of awek2 melayu mandi kat swimming pool pakai swimming suit....aku cuci la mata kejap...hahahah...

Tapi setakat camtu, nothing la bagi aku...sbb dulu aku penah gi Long Beach, California & Brisbane...selamba je minah2 omputih ni topless depan aku..wakakakakka...tapi kena cover skit sbb mak aku ade...so, takleh tgk sgt..hahahahh

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Friday, December 10, 2004
Lagu ape eh?

Aku terfikirkan lagu yg sesuai utk perform dengan gitar sambil menyanyi, ataupun menyanyi beramai-ramai sambil bermain gitar. Setakat ni, aku dah kumpul beberapa buah lagu tempatan yang boleh buat utk perform...

Spider - Rela Ku Pujuk
Man Bai - Kau Ilhamku
Innuendo - Belaian Jiwa
Sheila On 7 - Itu Aku
Aku dapat fikir yang tu je, aku taktau lagu ape nak main lagi...preferably, lagu melayu je la...any ideas?

Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Next Page]