Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Friday, December 03, 2004
New Baby Has Arrived

Baru je dpt "baby" baru tadi...seronok gilosss...Aku akan buat review this Sunday...so, tunggu ye...

Aku pun tatau ape nak ckp hari ni...malas nak menulis...aku just nak round-round dengan "baby" baru nih...nasib baik hari ni dapat cuti...huhu..esok keje lak!...open house lagi pastu!...futsal lagi!..waduhhh..


Kau tersenyum ku terpaku
Cahaya di wajahmu hanyalah untuk ku
Sinaran matamu menusuk di kalbu
Tak mungkin ku melupakan sebegini pengalaman
Lalu hati pun berkata segala untuk mu

Suatu masa nanti
Pasti kau temui
Tabahkanlah hati
Jangan lupakan Ilahi
Akan tiba bahagia
Tak mungkin sendirian
Terhurai dalam lagu berkumandang
Dibuai dalam mimpi
Kau ku sayang...

Kau Ku Sayang - Siti Nurhaliza....a song that suits myself..

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Thursday, December 02, 2004
Hmmm...

Seems like she's going off to UK this weekend. How can I stop her? I'm not her parents or boyfriend. I'm just a person that she loves.

Besides, her mother is very sick in UK. So, it's good for her to go there and be with her mother. After all, who am I. And to tell the truth, I can't fall in love so easily. It takes time. But the time is short for her. What can I do? I can do nothing except to ask her to consider about leaving to UK for good.

Well, if you really wanna go, it's up to you. It's not the end of the world. It's just a matter of distance. We can still be in contact with each other. With the internet technology nowdays, we can still communicate like we used to. I hope we can still be friends and contact each other. I really hope that. But love is not something that can be forced, it will come just like that when we least expect it.

So, let the time goes by. Just go with the flow of life. I'm sure we'll meet somewhere..somehow..

Posted at 11:33 pm by irwandy
(6) Comments  

Wednesday, December 01, 2004
Rupa-Rupanya...

Adakah aku bermimpi? Semuanya terjadi dalam sekelip mata. Aku kenal dia melalui seorang kawan pada bulan April tahun ini. Kadang-kadang aku chatting dengan dia. Itu pun jarang sekali. Tapi aku taktau macam mana dia boleh suka kat aku?

Sejak pertengahan tahun ini, dah lama tak in contact dgn dia. Aku ingat dah terputus hubungan. Aku ingat dia dah tak ingat aku lagi. Maklumlah dia merupakan pelajar yang tercantik dalam kampus. Dia adalah status Foreigner. Sewaktu aku kenal mula-mula dulu, dia hanya fasih bahasa Melayu beberapa kerat je. Skang ni dia dah fasih bahasa Melayu sepenuhnya.

Dulu dia pernah meminta pendapat aku tentang gitar kerana dia mahu beli gitar untuk kawannya. Dan skang ni, baru aku tahu dia nak beli gitar tu untuk dihadiahkan kepada aku! Aku terkejut. Rupanya dah 6 bulan dia pendam perasaan dia dan hampir give up.

Aku pun camne la nak tau. Dari gerak geri dia tak tunjuk pun yang dia suka aku. Rupanya dia malu. Nak kata aku suka dia, suka tu suka, tapi takat ni sebagai kawan je. Mana taknye, aku selalu mengelakkan untuk suka dan jatuh cinta kat perempuan-perempuan yang lawa macam dia. Takut aku frust. Lagipun siapalah aku? A foreigner loves me? Cannot be...macam lawak pulak kan?..Hahaha

And now, she's leaving to UK for good. Aku pun tak paham kenapa perlu dia tinggalkan Malaysia padahal kawan dia ckp her heart is in Malaysia. Dia pun taknak jumpa aku sebab takut sedih. Dia takut dia hurt. Aduhai...Aku rasa aku nak gi KLIA nanti masa dia nak gi. At least I wanna meet someone who loves me now before dia gi UK.

I cannot say she's the one or not. But I'm willing to give myself a chance. Be her close friend and it's not possible to fall in love with her. We'll see. Hmmm...If you're reading this, please don't go...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(15) Comments  

Tuesday, November 30, 2004
Kenapa?

Apabila ada seseorang yang berada di depan mata, cantik rupa parasnya, amat baik budi pekertinya, sungguh luhur hatinya, kenapa dari awal lagi aku tidak sedar bahawa hatinya untuk aku?

Kenapa selama ini aku buta sebuta-butanya? Kenapa skang ni baru aku tau segalanya? Kenapa seseorang itu sanggup pergi ke Melaka semata-mata untuk makan asam pedas, semata-mata kerana aku pernah cakap bahawa aku suka asam pedas Melaka? Apa tandanya?

Dan paling aku hairan, kenapa gadis sepertinya yang dibesarkan di UK dan berketurunan British campuran Melayu yang melanjutkan pelajaran ke Malaysia untuk mengenal negara ayahnya sendiri dan ingin mempelajari budaya org Melayu dan memakai tudung & baju kurung seperti perempuan melayu tempatan dan juga ingin mencari lelaki melayu dan lelaki melayu yg dipilihnya itu adalah aku? Kenapa?

Kenapa tiada orang lain? I'm just a big and ugly guy. Memang betul la cinta tu buta. Dia yang buta. Aku tidak pernah masuk pertandingan lelaki terhensem ke ape ke sbb mmg tak layak langsung. Tapi dia? Dua tahun berturut-turut memenangi gadis tercantik di kampusnya. Layak ke aku?

Dan yang paling teruk sekali, dia hendak pulang ke UK pada bulan depan tanpa mahu berjumpa dengan aku. She loves me but she doesn't want to see me. Pelik. Kenapa? Kenapa aku baru tau skang? Hmmm...Aku berharap dapat berjumpa dengannya buat kali terakhir sebelum dia meninggalkan Malaysia. Dan aku juga berharap dapat mengubah fikirannya. Amin...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(13) Comments  

Monday, November 29, 2004
Bengang!

Bengang! Itu apa yang aku rasa hari ni. Begini ceritanya...

Minggu lepas, salesman & manager car dealer tu suruh aku buat keputusan utk pilih color kereta aku. Dari awal lagi aku dah booking black color. So, aku nak proceed la dgn black. Then, masa nak confirm tu, manager tu cakap production utk bulan ni takde black color until further notice. So, taktau bila akan ada. Then, dia suggest amik silver color. Aku pun suka silver gak. So, aku proceed dgn silver.

Then, diorang order kan aku silver color. Tapi, semalam aku gi showroom kete tu. Aku terkejut black color of the car ade kat showroom tu! Aku pun ape lagi. Aku masuk showroom tu and cakap kat salesman & manager tu, macam mana black color tu boleh ade. Diorang cakap diorang pun tak expect black color akan sampai. Ada dua kat situ. Satu dah ade org, satu lagi dia tak sure ade lagi ke tak. So, aku suruh dia amik yg black tuh sebab aku nak cepat. How can they didn't know what model & color yang akan sampai padahal diorang yg order?..

Pagi ni plak, salesman tu call. Black color tu dah ade orang punya. Dia cakap sbb aku dah book silver, so yg black tu org lain amik. Time ni aku dah bengang gile. What the hell. Cakap cam keling. Aku tukar ke silver pun sebab dia yg cakap takde production. Stupid reasons.

And now, kalau aku nak black color jugak, I'll have to wait until the end of next week. Tunggu lagi? Since sebelum raya hari tu aku dah placed a booking. Pastu diorang cuti raya mengalahkan bebudak skolah. Pastu nak expect aku tunggu lagi atas kesilapan diorang. Bullshit...

Tapi rabu ni silver color akan sampai and aku boleh register by thursday or friday this week. So, I don't know which color to choose. Ayah aku dah suruh aku amik silver plak.

Kalau ikut pengalaman aku pakai kete black color ni, mmg payah nak maintain. Kena basuh selalu. Scratches & dirty dirts pun noticeable. Lelama jadi tak lawa. Black is elegant. Silver pun memang lawa gile. Tapi for long term, silver is much better. Some more, silver senang nak jual balik nanti.

So, what say you?...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(9) Comments  

Previous Page Next Page]