Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, February 07, 2005
Lutut ku Gedebuk!

Hari Sabtu, aku dapat surat from Malaysian Flying Academy (MFA). It's the academy prospectus. Memang menarik but when it comes to the whole course fees, RM145,000 for 60 weeks!!! Damn!!! I thought so. So, dia bagi instructions on how to apply for the course. Kinda simple but the exam surely like shit. Hehehe.

Sabtu malam, 1am-3am (Sunday morning)...aku main futsal dgn geng CDO(Apai, Leman, Mike, Yaabbna, Bobba, Unag, Bahau, Karip, Ap) dan geng clique aku. Well, walaupun lutut still rasa sakit, aku main jugak! Degil sungguh! Mula-mula main, dapat score 2 goals. Lepas tu...tibe tibeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee je ade org tekel aku, pastu gedebuk aku jatuh. Lutut belah kiri aku yg sakit tu....haaa...lutut tu la yg kena lantai dulu. Gedebuk! Hamik ko! Leman  cakap ade bunyik  masa aku jatuh tu. Sakitnya jgn cerita la. Aku mula la teringat hospital. Takkan nak masuk balik kot. Nasib baik tak patah ke apa. Memang sakit sangat sampai aku kena keluar dari court futsal tu. Aku rest jap...

Lepas rest, aku berjalan-jalan. Pastu aku rasa cam dah ok, aku sambung main futsal balik. Kali ni aku score 5 gol! Lebih daripada sebelum aku sakit tadi. Muahahahahah...errr..still sakit lagi sebenarnya...so, aku berhati-hati la masa main tu supaya tak jatuh lagi.

Hari Ahad, gi kenduri kahwin Fariz aka Salji & Aida. SELAMAT PENGANTIN BARU! Amat cocok sekali pasangan ini. Tahniah!

Lepas kenduri kawin, gi amik Dell kat UIA, then gi karaoke dgn geng CDO. Ape lagi, melalak sampai kul 7pm. Pastu gi NZ...lepak sana dgn geng CDO sambil bercerita tentang kisah silam. Sedih aku mendengarnya. Well, nanti la cerita utk entry yg akan datang...

Posted at 11:11 am by irwandy
(9) Comments  

Sunday, February 06, 2005
Geram!

Assumption is the mother of all fuckups. I think I did say that on my previous entry. Don't ever assume before you are very sure about what are you gonna assume at.

Semalam, Saturday, aku keje from 8am till 8pm non stop. Tak kuar makan ke ape langsung. Just to finished up menda-menda yg dah lama terbengkalai yg kononnya dikatakan oleh boss yg aku tak buat keje. Memang menyirap gile bila dia cakap camtu walaupun tak direct pada aku, tapi dia cakap kuat-kuat utk perli aku. Dia cakap aku belajar IT tapi org lain yg takde IT lagi tau buat keje dari aku.

Padahal, menda tu tak siap disebabkan pembuat software tu asyik nak tangguh-tangguh. Everyweek dia suruh buat menda yg sama. Kadang-kadang, keje tu bleh dibuat dalam masa seminit, itu pun dia nak suh aku buat sendiri padahal aku ni customer dia. And then si pembuat software ni gitau kat boss aku yg aku tak buat ape yg dia suruh. Aku tak buat keje. Mana tak menyirap.

Lagi satu another customer of ours, nak delay payment. Sebab nak delay payment tu disebabkan kitorang tak bill pada diorang. Boss aku mmg bengang la bila payment asyik delay je. Pastu customer tu ckp diorang suh aku buat tapi aku tak buat. Semua berbalik pada aku. Padahal masa aku nak mintak info about the customer's details, satu hape pun diorang tak kasi. Bukannya satu dua keje. Beribu keje nak kena buat utk diorang tapi taknak bekerjasama. Disebabkan itu, aku key in kan utk diorang beribu-ribu customer...one by one ke dalam microsoft excel. Aku buat tu semua in just a few days. Itu yg boss ckp aku tak buat keje?

Bila diri diorang salah, diorang pandai nak carik alasan lain pastu nak tuduh org lain. Last-last, aku yg kena. Yang boss aku plak gi percaya ckp diorang bulat-bulat without asking me at all. Aku tak kisah kalau dia nak perli or marah based on facts, tapi bila dia assume something that is not true about me, sape tak bengang kan. Kita keje punya teruk, pastu tak dpt kerjasama dari pihak yg tuduh aku memacam tu, aku yg kena bantai, diorang plak dapat nama & pujian...fuck off. Tapi sabar je la. Ape nak buat.

Posted at 11:55 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, February 04, 2005
Gambar BBQ & Wedding

Once cheated, never been cheated again. And this is what I'm trying to avoid. Being cheated! When I think back those days, I felt like shit. It's kinda stupid you know kinda thing. Well, beware of some girls nowadays, they like to use you and get what they want and just leave you like that. Even someone would offer their body to make you believe that she fell in love with you. Hugs, kisses and those sacred 1.4.3 words. All lies. So guys, please beware for these type of girls although not all girls are like that. That's why I'm just flirting around for now. It's kinda fun. 

I just uploaded the BBQ & Wedding pics. Just click http://irwandy.fotopages.com




Posted at 02:19 pm by irwandy
(9) Comments  

Thursday, February 03, 2005
Saat Kejatuhan Anda...

Terdengar di stesen radio ERA pagi tadi, pada waktu bilakah saat-saat kejatuhan yang tidak dapat dilupakan di mana ianya membuat anda susah dan jatuh gedebuk dan susah hendak bangkit dari kejatuhan itu? Tidak kiralah sekiranya anda putus cinta ke, kena sound "You're Fired!!!" ke, kena tendang dari universiti ke or anything.

Dan adakah disebabkan saat-saat seperti itu, anda terus berjaya dan menjadi lebih baik daripada dulu, ataupun anda masih termangu-mangu dalam mencari erti kehidupan yg sebenar? Dan bagaimana kehidupan sekarang? Apakah kesan daripadanya?

Macam aku, terdapat banyak peristiwa yg membuatkan aku jatuh gedebuk. Tapi aku segera bangkit. Tapi, ada satu keadaan di mana aku terasa seperti kata pepatah, "sudah jatuh ditimpa tangga". Memang waktu itu aku amat susah hendak bangkit untuk berdiri tegak di bumi yg nyata. Semua masalah besar tiba-tiba datang dalam satu pakej. Kemudian, ada pakej-pakej yg lain datang pula menambahkan keadaan menjadi bertambah buruk.

Walau apapun, aku bersyukur aku berjaya melepasi semua itu. In fact, aku rasa aku dah jadi a lot better then before. I mean, a better person. Walaupun aku tidak mendapat apa yg aku kehendaki, tapi aku akui tidak semua benda yang kita nak tu kita mesti dapat. But, I'm a perfectionist. Aku akan cuba untuk dapatkan apa yg aku hajati. Tidak kiralah jangka masa pendek atau panjang. There's no way I'm gonna quit kecuali sudah terbukti itu adalah suratan takdir Ilahi.

Bagaimana pula dengan anda?

Posted at 09:20 am by irwandy
(7) Comments  

Tuesday, February 01, 2005
1 Februari 2005

Bulan Februari datang lagi. Aku rasa takut bila masuk bulan Februari ni. Aku taktau apesal. Mungkin sejarah-sejarah silam menghantui diri aku. Banyak perkara-perkara yang akan menyebabkan aku terjejas teruk sepanjang tahun selalunya berlaku pada bulan ini. Walau apapun, aku harus mengharunginya. Aku harus yakin bahawa tahun ini akan membawa kebahagiaan untuk diri aku dan lebih murah rezeki, InsyaAllah.

Aku sebenarnya sedang menunggu Prospectus Malaysian Flying Academy. Ntah bila nak dapat tah. Hmm. Aku bercita-cita nak menjadi seorang commercial pilot. Dulu aku pernah apply utk masuk Malaysian Flying Academy tapi tak dapat sebab aku takde fizik katanya. Masa kat sekolah, aku bukan science stream. So, hancurlah cita-cita aku nak jadi pilot. Sedih gila time tu.

Dan skang ni, kelayakan untuk masuk Malaysian Flying Academy tu dah dilonggarkan. Tak perlu ada fizik, diorang nak any science subject je. So, aku ada chance untuk merealisasikan cita-cita aku. Ayah aku cakap dia tak kisah. In fact, dia still encourage aku. Untuk memasuki akademi itu, aku kena ada First Class medical examination of Airline Transport License standard. Aduh. Bleh lepas ke ni? Pastu ada ujian-ujian lain sebelum diterima masuk akademi. Course ni selama 15 bulan di Batu Berendam, Melaka. More info at MFA.

Terlalu lewat? Tidak. Tahun ni aku berumur 25. Masih muda. Menuntut ilmu tak mengenal usia. Tengok lah macam mana. Tunggu dan lihat.

Posted at 10:05 am by irwandy
(15) Comments  

Previous Page Next Page]