Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, January 11, 2005
Setahun Tercipta

Setahun telah berlalu. Aku masih lagi ingat pada tarikh hari ini pada setahun yg lepas, hari Ahad...aku sedang membosankan diri di rumah. Aku belek sebuah lirik lagu yang aku ciptakan seminggu sebelum itu. Lantas aku mengambil gitar dan aku cuba ciptakan sebuah lagu berdasarkan lirik itu. Tiba-tiba sahaja ilham datang. Aku pun cepat-cepat rekodkan melody yang aku ciptakan sendiri diiringi dengan petikan gitar. Hmmm...aku amat berpuas hati.

Kemudian, aku try masukkan lirik tu ke dalam lagu tersebut. Memang kena la pulak. Aku pun try la main gitar sambil nyanyi. 2 minit lebih. So, aku rekodkan berkali-kali sampai dapat apa yg aku nak. Fuh..nasib baik siap. Satu jam untuk dapat idea dan try mainkan lagu. Satu jam utk proses recording. Aku gunakan microphone pc & sebuah laptop. Hehe...

Lepas dah rekodkan tu, aku burn dlm cd dan hantarkan kpd si dia. Memang aku ciptakan lagu tu untuk dia. Hmmm...forget about it.

So, itulah lagu pertama yang aku cipta. Selepas tu, aku ade cipta lagi beberapa lagu. Tapi aku tak sempat nak rekodkan full. Aku just rekodkan melody je. Maybe lirik-lirik yg aku ade tak berapa sesuai kot. Ntah la. Tengok la nanti...

Mungkin ramai yg dah dgr lagu tu, tapi sesapa yg blom penah dgr, click HERE! to download it! Entitled, Only You. Copyrighted tau!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Monday, January 10, 2005
PTD?

When I just got back from work today, I saw a letter with my name with URUSAN KERAJAAN from SPA. So, I opened it and it says, "Anda diarahkan untuk hadir ujian PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik) pada 29/1/2005."

I was like...errkk??..Sejak bila aku apply PTD nih? Ohh, aku lupa, aku pernah apply untuk jawatan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik thru SPA website. Tapi aku tak mintak pun PTD punya exam nih. Kalau ikut logik, kalau aku dah apply for that position, kena la amik exam ye tak?. Hehe...

Ramai kawan-kawan aku dah amik PTD nih, hanya segelintir sahaja yg dapat lepas ke 2nd & 3rd stage. Dan hanya 2-3 org kengkawan aku je dpt jadi PTD. Itu pun sebab diorang amik Bachelor of Internal Affairs kat UKM. Skang nih one of them dah jadi Penolong Pengarah kat salah satu jabatan di JPM. My age lak tuh.

Well, nampaknya kena amik cuti la 29/1/2005 tuh. Hari Sabtu. Hmmm...lulus ke tak lulus, belakang cerita, asalkan dpt experience menda-menda camnih.

By this week aku kena gi physiotherapist nak check lutut aku nih. Makin sakit nampaknya. Ni semua pasal main futsal hari tu. Everytime nak solat, pastu nak duduk di antara dua sujud, sakit gile! Rasa ade menda cam nak putus je. Kawan aku yg penah kena operate pasal ligamen dia putus kat lutut cakap, camtu gak dia rasa dulu...tapi dia tau-tau je ligamen lutut dah putus.

Alahai...jangan la aku kena operate jugak nanti. Mintak-mintak la lutut aku ok. Tak sabar nak main futsal lagi ni.

Posted at 10:33 pm by irwandy
(12) Comments  

Sunday, January 09, 2005
Lepaking Marathon

Semalam pagi2 lagi dah buat kerja. Aku tak dapat gi Cherating. Lagipun penat la nak gi Cherating. Dalam kul 3pm tu aku tido sampai la kul 6.30pm. Sebelum tido tu, nuar & apai nak plan gi karaoke la...gi genting la...gi batang kali la...hahaha..aku tak kisah...

Dalam kul 8pm, nuar ckp nak gi karaoke kul 10.30pm kang. Bebudak UIA pun ikut, Mun & Ardah. Aku and nuar gi amik diorang kat UIA. Then, terus gi News KTV kat Plaza Ampang(Yow Chuan Plaza). Rupanya, apai, leman & ap dah sampai. Tak lama pastu Zhoulsz pun sampai. Kul 11.50pm baru dapat bilik. So, kitorang berlapan amik bilik medium setelah tunggu selama setengah jam.

Masuk bilik je, berkaraoke sampai lebam! Semua suara sedap-sedap belaka, especially Ardah. Marvellous voice u got there! Kalah Misha Omar...Masuk le Akademi Fantasia 3 nanti..heheheh..

Setelah berkaraoke sampai lebam, kul 3am kitorang blah. Sebenarnya News KTV tu tutup 3am. Kalau tak diorang nak karaoke lagi tu. Heheh..3.30am jumpa balik kat Projet Gombak. Pastu gerak ke Genting Highlands! Hahaha..Aku, apai, leman, nuar, mun & ardah gi Genting semata-mata nak lepak kat Starbucks sana. Gile punya keje...

Sampai atas, dah parking. Sejuk gilos, kabus tebal. Masuk 2-3 hotel. Sekali dah jalan punya jauh, Starbucks tu dah nak tutup. Hahahahah...hampeh btol. Pastu kitorang jalan-jalan je la.

Masa kat genting jugak, ade org tu tanya, "Kita dah sampai Genting ke?"...
hahahahahha....mmg sah mamai...Nak tau sapa? Ade laaa..hehe...

Kul 6.45am, gerak turun and menuju ke Wangsa Melawati. 7.30am sampai makan Nasik Lemak kat Wangsa Melawati tuh. Kul 8.30am(pagi tadi), hantar Mun & Ardah ke UIA then aku balik tido!!!...


Leman, Ap, Mun, Ardah, Nuar, Apai & Zhoulsz...


Nuar, Apai, Ardah & Mun...kat Genting...

The rest of the pics, click link kat bawah nih...Enjoyyy...

LEPAKING MARATHON PICS

More reports at http://yaabbna.blogspot.com (Nuar)



Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Friday, January 07, 2005
Nostalgia Rambut Panjang & Teater

Sesekali aku teringat zaman dulu-dulu, zaman muda-muda...aku pernah berambut panjang. Biasa la dulu, nak try semua menda. Nasib baik tercapai jugak hajat untuk berambut panjang sampai lebih skit dari bahu. Ada satu hari tu, ada mamat sorang ni berjalan depan aku...pastu dia terlanggar aku..tetiba lak mamat tu mintak maaf bebanyak kat aku sbb dia langgar aku...macam takut dgn aku plak..padahal dia lagi besar dari aku and muka lagi garang...aku lak dgn rambut panjang aku tu dgn muka biasa je..wahahha...heran aku...Tgk kat bawah nih..huduh gile..hahahahahh...time ni panjang sampai bahu je...


Berbual tentang teater...hahahahha...tgk je la kat bawah ni...malas nak explain...




Time ni kat backstage, tgh tunggu scene kitorang...menari-nari lagi..hahaha...cuba la teka aku yg mana satu...wakkakaka...



Ahhh...lega...dah habis scene...lepak kat luar nak balik...posing dgn geng2...me, kasim & core


So, itulah gambar2 aku dulu-dulu...aku tatau apa nak update..so, aku just letak ni je la..hehe..ciao!


Posted at 11:33 pm by irwandy
(11) Comments  

Thursday, January 06, 2005
Assumptions

I just hate assumptions. Why some people can't just ask? Why they just wanna assume as it is? Just ask la! It's that simple! And why some people like to ask other people about the person that they asked for and makes the story getting even worse. Why they just can't ask directly to the person they asked for?

When making assumptions, then comes miscommunication. Bila dah miscommunicate, cerita yang tak elok tersebar. Bila cerita tersebar, kita lak yang dapat nama buruk. Padahal kita tak buat perkara seperti dalam cerita tu pun. All these things happened just because of assumptions without asking!

Just don't make assumptions especially if you're in a love relationship. Assumptions in a love relationship sucks. In fact, assumption is the mother of all f*ck-ups. True..true...coz I've been there and I don't wanna be there anymore. Just because of assumptions, my life turned upside down. Sounds pathetic! That's why I like to be frank with people. So, just ask if you're curious about something okay? Don't just assume. Just ask!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(8) Comments  

Previous Page Next Page]