Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< January 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, January 09, 2007
How's It Gonna Be ...




No words can describe about it. No actions could speak for it. No nothing.
And lately, my instinct were very strong. An instinct that tells me to prepare for the worst. Well, it indeed happened. But still, I'm glad that I can take it happily and maturely. However, it is FATE. ;)

I waited 'til I saw the sun, I don't know why I didn't come
I left you by the house of fun, I don't know why I didn't come
I don't know why I didn't come

Something has to make you run, I don't know why I didn't come
I feel as empty as a drum, I don't know why I didn't come
I don't know why I didn't come

I guess I'll be away for quite sometime, so I might not be able to update my blog for time being. Just wanna clear up my mind with something. Besides that, I'm busy with work and some other stuffs. Hopefully to see you guys very soon. I'll be okay and I'll be back. Take care and be happy always... ;)

It's a great way to start my new year. Thanks for the coincidence.
Thanks for everything.

### - Bila yg tertulis untukku adalah yg terbaik untukmu...


Posted at 08:20 pm by irwandy
(9) Comments  

Sunday, January 07, 2007
My Weekend

Hari Sabtu
Dah lama gile tak gi Taman Tasik Titiwangsa. So, aku just gi for the sake of nak amik gambar Pelancaran Tahun Melawat Malaysia 2007 dan juga sempena perasmian Eye On Malaysia tu. Member2 photographer ajak gi, around 15-20 of us gi sana tapi masing2 bersepah ke sana sini.






Kalau kualiti kurang memuaskan, sila ke http://irwandy.fotopages.com ;)


Banyak gile fireworks malam tu. Sempat gak aku melepak dgn press photographers. Kiranya yg korang tgk gambar kat Utusan Malaysia, The Star, NST, Berita Harian dan lain2 tu, mmg sama la gambar aku mcm diorang sbb dok kat spot yg sama. Cuma kualiti diorang lagi bagus la. Aku ni cikai je. Hehehe. Sakit punggung aku duduk lama sgt kat tepi tasik tu.

Hari Ahad
Aku gi Toyota showroom dgn ayah aku. Hmm. Toyota Vios tak menarik perhatian aku, sebaliknya Toyota Yaris pula yg menjadi pujaan. Tapi aku tak fancy sgt dgn kereta Toyota. Entah kenapa. Mungkin sebab Honda lebih berbaloi kot sebab teknologi Honda selalunya ahead of Toyota. Itu bagi aku la.

Aku bergayut dengan a friend of mine. Dah lama tak borak2 sejak ada suatu perkara yg berlaku dulu. Hahaha. But I'm glad we're still friends. Our nearly 2 hours conversation ended with some really sweet moments and I really appreciate that we can still talk and talk just like last time. Thanks for all of the compliments despite I shouldn't get those compliments. Sejak bila I ni kelakar? Hahaha. Itu baru kelakar. Hahaha. But I hope you and your boyfriend akan ke jinjang pelamin secepat mungkin! Hahaha...And don't worry, I can be your photographer... :

### - Sukar untuk ku rasakan, sukar untuk ku lafazkan dan sukar untuk ku luahkan.


Posted at 08:09 pm by irwandy
(6) Comments  

Friday, January 05, 2007
BOYZ II MEN LIVE IN MALAYSIA!


***Picture from www.genting.com.my

That's right guys. It's Boyz II Men Live in Malaysia! Specifically, in Genting Highlands! It's on 26th & 27th January 2007. I just can't miss it. This is what I've been waiting for. I've been their fan since their early stages. They are indeed my idol and my influences. Who wanna go with me? Jom gi ramai2! Tiket paling murah RM60, dan paling mahal RM300.

For more info on ticket prices, click HERE.

My fav songs are On Bended Knee, I'll Make Love To You, It's So Hard To Say Goodbye To Yesterday, End Of The Road, Water Runs Dry and much more.

So, to all R&B fans, tunggu ape lagi? It's the most anticipated R&B concert in Malaysia.. ;)


Posted at 03:49 am by irwandy
(5) Comments  

Wednesday, January 03, 2007
Azam & Wish



Azam tahun baru yg baru :-

- Nak jadi part time photographer yg berjaya.
- Nak buat MBA/pilot course.
- Nak jadi pekerja contoh..(wahahhaha..ptuihh)

Azam tahun baru yg lama :-

- To lose some weight.
- To be successful in anything that I do and to help family.
- Kehidupan yg diberkati Allah SWT.

Wishlist baru :-

- Apple Macbook Pro 17 inch laptop
- Nikon D200 DSLR Camera & some new lenses.
- Sony Ericsson P990i
- Kereta yg jimat minyak, Honda City/Jazz or Toyota Vios
- Nak travel to Jakarta, Bali, Tokyo, Brisbane, London & US. (tak dapek la kalau semua..)
- Diving license @ Perhentian Island.


Hmmm...baru-baru ni aku banyak patch things up dengan kawan-kawan lama. Banyak kali aku jumpa kawan-kawan sekolah, kawan2 kolej, kawan2 itu ini. Ada yg dah kahwin, ada yg dlm proses nak kahwin, ada yg jadi swinger, dan ada juga yg baru frust. Jadi swinger itu sangatlah best. Trust me!..hahahaaha..

Well, aku rasa cam happy bila jumpa kawan2 lama ni balik. Rasa seronok. Teringat zaman masa muda2 dulu (tak bererti skang ni aku tua tau!..)...masa zaman sekolah, habis sekolah, jalan2 gi Central Market. Melepak area KL. Dah sekolah aku kat tgh2 bandar KL. Hahaha. Lepas tu jiran sekolah aku lak, Sekolah Convent Bukit Nanas, iaitu sekolah perempuan sahaja. Bagus btol. Bila balik, asyik2 jumpa muka yg sama dalam bas. Dulu mana ada LRT. Naik bas je. KLCC pun tarak.

Kadang2 diorang sengaja tunggu kitorang dan kadang2 juga kitorang sengaja tunggu diorang utk naik bas sama2. Hahahah. Mula2 senyum sket2, lepas tu pinjam newspaper especially Harian Metro, lama2 pastu pinjam notes, lama2 pastu mintak biodata. Wakakakkaa. Lama2 jadi kawan baik. Yg best tu, setiap kali aku turun atau diorang turun drpd bas, kitorang melambai sama2. Hihihi. Adakah dulu aku hensem? Ohh tidak..hahahaha...cuma diorang gelarkan aku "babyface"...ptuihhh! Geli aku dgr...hahahahahh..iye, aku tau, korang pun geli je dgr..hahaha..tapi terimalah hakikat itu!..Wakakakkaka...

Wehh..dah melalut lak aku. Back to the topic. Apa azam tahun baru korang plak?

### - Outdoor Shooting @ Palace of Justice, Putrajaya http://irwandy.fotopages.com


Posted at 09:21 am by irwandy
(5) Comments  

Tuesday, January 02, 2007
When I'm Bored...

... I love cooking !!

Dah masuk 4 hari aku dok menatap PC utk siapkan gambar wedding client. Naik muntah edit gambar dan buat album utk client yg sedang menunggu utk disiapkan. So, nak release sikit benda tu, aku pun buat benda yg aku suka, iaitu memasak! Aku check kat fridge, wahhh..ada udang. Terus terfikir nak buat BUTTERED PRAWN! Bahan-bahan yg aku sediakan adalah :-

Minyak bijan, olive oil, seasoning (Maggi), garlic, daun kari, udang, susu Ideal, butter, 3 biji telur kuning & minyak masak. Tu je kot...

Mula2, hiris garlic tu dan cabut daun kari tu drpd batangnya, mcm gambar ni :-



Lepas tu plak, amik udang tadi dan gaulkan dgn minyak bijan, olive oil dgn seasoning maggi tu. Ikut suka korang la nak campur bahan2 lain lagi. Tadi aku ada campurkan bahan ape tah, lupa lak namanya. Mcm nih...



Then, deep fry udang tu sampai jadi jadi kaler pink orange. Nak sedap, biar minyak tu betul2 panas dulu. Pastu baru masukkan. Tak sampai 20 saat dah masak dah. Jadi camni...



Bila udang dah masak, tapis minyak dia dulu. Kemudian biarkan.
Skang ni amik butter secukup rasa korang. Kalau boleh, kuantiti butter ikut berapa byk udang yg korang nak masak. Mcm aku, amik portion camni je..



Biarkan kuali panas sikit, masukkan butter ni, pastu dah agak cair sikit, masukkan garlic & daun kari tadi. Kacau sikit2, pastu masukkan susu ideal dlm 2-3 sudu(guna santan kelapa pun boleh). Then, masukkan udang tadi. Kacau mcm biasa. Then, masukkan telur kuning yg dah dikacau dan masukkan sikit2 & pelan2 keliling udang tu. Biarkan dia kering sikit.



Bila dah agak2 mcm kering, ape lagi, keluarkan drpd kuali dan cepat2lah makan!



Drpd gambar di atas ni, ada nampak berkuah sikit, sbb aku mungkin letak butter terlebih kot. Hehehe...But the real buttered prawn bukan camni rupanya. Hahahaha...I'm sure korang tau rupanya camne kan? Tapi aku suka camni. Sedap dan lazat! Makan dgn nasik, fuhhh..bestnya. Sehingga menjilat kaki!

Banyak lagi cara utk masak buttered prawn ni. Kalau letak serbuk kari sikit dan gaulkan dgn udang pastu goreng, tu pun sedap. Ada jugak org letak wine, tapi kita mana boleh letak. Haram. Ada lagi cara lain yg aku dah lupa. Tapi, masak je la ikut suka.

So, ape lagi, korang try la sendiri. Sonang ajo. Selamat Memasak! :D

Sekian, drpd Dapur ND... :

### - Salah satu gambar hasil kerja suka-suka aku masuk website BERNAMA minggu lepas & hari ni masuk suratkhabar KOSMO mukasurat 24. ;)


Posted at 03:49 am by irwandy
(7) Comments  

Next Page]