Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< February 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, February 04, 2007
My Week

              You make me happy :: Blue Lagoon @ Port Dickson 01/02/2007

I had some very hectic week with my works and editing my client's wedding album. I didn't manage to go to the gym at all. I feel so tired. And now, it's all over. I managed to finish the album and delivered to all clients. And now I'm freeeeeeeeeeeeeeee... :-D

On Thursday, it's a holiday for Wilayah Persekutuan & Selangor. So, I went to Melaka with someone.. ;) . Just to get out from KL. Untuk dapat ketenangan la kononnya. Hehe. As for me, I just wanna take a break from my workloads. So, we went to Melaka to eat Asam Pedas and jalan2 at Dataran Pahlawan. Then we moved on to Port Dickson to watch the sunset but matahari tak nampak langsung. We stayed there for 2 hours as ada orang tu dah 3-4 tahun tak tengok laut..hehe.. :. So, we went to Seremban to deliver my client's album. And rushed back to KL around 9pm. Pheeewww..it's very tired but fun. I am happy ... :) ...Awak, lain kali kita gi Cameron Highlands ok? Kita minum teh byk2..hahaha... :-D

On Saturday, me and my friends went to Putrajaya, in front of the Palace of Justice. And ada la orang tu jadi model aku. Hahaha. Thanks for being the model of the day. You have a beautiful smile & style and you do have the talent. Just need to brush up your posing style a little bit. Lepas tu mesti jadi Da Bomb! :-D ... I will teach you if you want allright? ;-)

As for this Chinese New Year, aku cuti seminggu or to be exact, 9 days! Force leave 3 hari. Gile byk. Aku tgh plan dgn colleagues nak gi Penang or Kota Bharu. Taktau la mana satu nak gi. We just want to spend our holidays yg merugikan itu drpd tak buat apa2 langsung. Ada orang tu nak gi Jakarta & Bali...uhukss..nak ikut!!!.. :

Oh ya. Nanti ada UMW Corporation Annual Dinner at Hotel Hilton Sentral, KL this 24th February 2007 on Saturday at 8pm. There will be some entertainment that night by Vince, Ezlynn and guess who?... Siti Nurhaliza! I will be the unofficial photographer kot. Hahaha. Sape nak jadi partner aku? Meh mehhh..

Masa aku masuk Subang Parade utk dinner semalam, aku tgk suasana jadi kecoh dlm tu. Aku tgk polis dan ramai org pandang atas. Aku nak makan kat Kenny Rogers. Sekali tgk, apsal banyak kedai tutup awal ni. Baru kul 8.45pm. Aku tgk dari bawah, ada org terbaring kat atas berdarah. Rupanya ada rompakan kat kedai emas Poh Kong & Tomei. Waiter kat Kenny Rogers tu cerita aku lambat 20 minutes. Kalau tak bleh tengok aksi filem hollywood. Guard & perompak main tembak2 kat depan orang ramai. Ramai orang yg bertempiaran lari. Ada yg trauma. Just imagine parking kereta kat Subang Parade tu penuh. Ramai gile org. Aku rasa ada masuk newspaper hari ni. Seorang guard mati. Satu lagi cedera parah. Kesemua perompak tu dah kena tangkap hari ni. Cekap betul polis Malaysia ni.

Hmmm. Baru2 ni aku dapat tau sesuatu yg tak pasti. Hmm..aku taktau nak buat camna. Seboleh-bolehnya aku taknak berada dalam situasi camtu lagi. Aku dah serik. Dan skang ni, aku taktau la apa yg aku nak buat. Just let it be. Just go with the flow. Itu yang terbaik aku rasa. Seelok-eloknya aku nak elakkan. Kalau ianya terjadi juga, bermakna ianya sudah tertulis dalam suratan hidup aku. Pasrahkan sahaja.

### - These are the moments, I thank God that I'm alive, I'll remember all my life. I've found out all I've waited for and I could not ask for more.


Posted at 08:37 pm by irwandy

Shah
February 4, 2007   11:49 PM PST
 
Woo... datang seremban tak bagitahu pon.

He! he! he!

takpe2...sbb jalan ngan kawan takpe. Bagi chance. :-)
ND
February 5, 2007   12:33 AM PST
 
Hehehe...ala Shah..aku dtg kejap utk deliver album tu je..jumpa kat Centre Point...pastu balik KL..tak sempat nak call kau ajak lepak. Dah lambat sgt time tu...
acai
February 5, 2007   08:53 AM PST
 
perh, ko sempat tengok org terbaring ke nd? ngerinye..leh jadi trauma tu..hehe..emm, bz bzpun kena jaga kesihtan ye nd..tubuh kita ni allah bagi satu je..takde spare..heee
Masy
February 5, 2007   08:53 AM PST
 
ahahah pakai term 'ada orang tu' instead of 'my blabla' (sila isi ape yg patut).
wahwahwah

apsal x amek gmbr kat tmpt kejadian (subang parade)?
awin
February 5, 2007   09:30 AM PST
 
Tu la tu, bapak aku ada kt situ time kejadian. Perompak tu kejam gila sebab main point blank. Bapak aku cakap derang ni perompak bersiri.

Nasib la derang tak tembak civilian.
ND
February 5, 2007   09:34 AM PST
 
Acai,
Thanks bebeh..skang ni tgh relax la ni..rasa tenang je..hehe..

Masy,
aikk..nak sebut 'ada orang tu' pun takley ka..ok la..sy tukar ke 'my friend' tu..hehehe..sbb dia kawan sy ;)

Maleh nak amik..masa tu pk nak makan je..hahaha...kang bila amik gambar dgn berlumuran darah tu kang, takleh nak makan lak..huhu

Awin,
Wahh..bapak ko ada eh..tak nampak lak dia...bley la aku mintak kebenaran dari dia utk amik gambar..hehe..bapak ko still ketua polis negeri sembilan kan..huhu

archiq
February 6, 2007   09:27 AM PST
 
"Hahaha. Sape nak jadi partner aku? Meh mehhh.."

ehem.. "someone" tu kan ader... ajaklaa dia pergi... hikhikhik... aku cuma mendoakan kebahagiaan kalian berdua je.... hehehe...
awin
February 6, 2007   10:37 AM PST
 
Ler.. kalau dia ketua polis n9 tade la dia kt subang jaya tu.. huhu.. dah up sket dahhhhhh diaa
ND
February 6, 2007   11:03 AM PST
 
Archiq,
hampeh ko..selamba je ko ek..hahahaa...siap ko nnt!..hihihi..

Awin,
ye ke?...Dah jadi Ketua Bahagian Jenayah plak ke?...bagus la..pasni bleh jadi Ketua Polis Negara plak..hehehe
orenz
February 6, 2007   01:13 PM PST
 
bro.. layan jer ape2.. hehe. sumernyer dah tertulis nway.. cool la, aku pon ingat nak gi cameron highland gak... jom la set bila2 kita convoy ke sana ker..

err tu awek ko ke yg dalam pic tu?
ady
February 6, 2007   05:18 PM PST
 
giler ahh dah sampai seremban tak bgtau aku.
ND
February 6, 2007   09:29 PM PST
 
orenz,
konvoi?..jomm..best gak tu..nak gak naik Honda City ko..hihihi...

ady,
erkkk...aku singgah kejap gile je..dlm 15 mins je..hehe..nnt aku dtg sana aku call orait
senorita^3llin
February 6, 2007   09:29 PM PST
 
ish2 ..byknye die pegi jalan2... :P
ND
February 7, 2007   09:32 AM PST
 
ellin,
hihihi..mmg byk.. :p
siluman
February 10, 2007   03:49 PM PST
 
uiks..aku ada di dataran pahlawan masa tu...tak nampak pun kau??hehehehe
cham
February 11, 2007   10:40 AM PST
 
hihihi....berbunga-bunga aje kata-kata ND skang...takde serabut2 dah, tkde kuciwa2 dah...aku leh baca perasaan ko skang ND...ahakss!~

relax je tau, cool je tau...takde lari gunung dikejar...kan senorita^3llin, kan? ;)
Ijam@80
March 21, 2012   11:52 AM PDT
 
Oang yg dlm pic tuu cun nyer! Keh..keh..
  

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry]