Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< October 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, October 30, 2006
Sampai Menutup Mata - Episod Enam

Sambungan drpd Episod Lima...


"Why?..Surprised??.."
perempuan itu bertanya.

"Of course I'm surprised. Lepas kita dah takde apa-apa, you blah macam tu je.." kata Ariel sambil menggeleng kepala dengan tenang.

Perempuan itu adalah Falina, bekas tunang Ariel. Sudah hampir 8 bulan mereka tidak berhubung di antara satu sama lain. Kini, Falina berada di depan mata setelah sekian lama peristiwa itu berlaku. Entah kali ini untuk apa.

"Taknak jemput I duduk ke?.." tanya Falina.
"Ohh I'm sorry, please have a seat. Macam you tak biasa datang office I dulu." jawab Ariel sambil menjemput Falina duduk di sofa yang disediakan untuk tetamu di biliknya. Falina pula tersenyum.

"So, what's up? Apa hajat you tiba-tiba je datang nak jumpa I ni?..Ni mesti ada something nih...kalau tak, takkan la dah 8 bulan tak jumpa tiba-tiba muncul camni je.." tanya Ariel dengan perasaan musykil.

"Yes, memang I ada hajat." jawab Falina sambil menyeluk beg tangan Louis Vuitton pemberian Ariel sebagai hadiah hantaran sewaktu bertunang dahulu. Setelah Falina memutuskan pertunangan, Falina ingin mengembalikan semua hantaran yang dipakainya kepada Ariel tetapi Ariel menolak sekeras-kerasnya kerana bagi Ariel, semua hantaran pertunangan sudah menjadi milik Falina. Tidak perlu untuk memulangnya kembali, termasuklah cincin pertunangan mereka dahulu.

"Nah...I really hope you can come.." Falina menghulurkan sebuah sampul surat dengan nama Ariel tertera di depan. Ariel menyambutnya dan membukanya.

"Ohhh...your wedding card rupanya. Congratulations Falina. Macam kenal je nama your future hubby ni ye. Tapi di mana ya?.." kata Ariel sambil tersenyum simpul. Falina tersenyum tawar kerana dia tahu Ariel sengaja perli kepadanya.

"If I tak sibuk, InsyaAllah I datang." jawab Ariel.

"If you appreciate us as friends, please do come. Kawan-kawan you pun ramai yang datang nanti. I dah kasi wedding card ni kat diorang."

"Ohhh..after 8 months you blah camtu je, takde contact or whatsoever, skang ni baru you kata we're friends?" Ariel cuba melepaskan geram. Falina tunduk dan cuba buat seolah-olah tiada apa yang berlaku.

"I do appreciate you Falina. Always have. Until you kata nak putus tunang dengan I. Lepas tu I nak try get back to you tapi you buat taktau je. You kata dah takdir kita bukan jodoh. I terima semua tu Falina. I thought we can be friends after that. Tapi bila you blah macam tu je, itu yang I takleh terima. Sejak tu I dah tak pandang belakang lagi. And here I am, and there you are. Duduk di depan I untuk kasi wedding card." Ariel memberikan penjelasan secara panjang lebar dengan rasa kesal.

"I'm sorry Ariel. I memang tak boleh nak buat apa-apa. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni buat kita. I really hope that you can find a better person than me. And if you have found her, please bring her along during my wedding day. I would love to see her." kata Falina sambil air matanya menitis ke pipinya. Ariel bangun perlahan-lahan dan memandang ke tingkap yang mempunyai pemandangan indah bandar Kuala Lumpur.

"Takpelah Falina. Toksah ungkit cerita lama lagi. Our love story is history. I take it as pengajaran dan pengalaman yang berguna untuk I. Yang pasti, you memang bukan jodoh I." jelas Ariel.

"So, I rasa cukup takat ni. I have a lot work to do. I think you can find your own way to leave the room. As for the wedding, I'll try to come. Congratulations again. Assalamualaikum..." kata Ariel sambil memandang keluar tingkap tanpa menoleh ke arah Falina. Falina lantas bangun daripada kerusi dan terus menuju ke pintu lalu keluar daripada bilik Ariel.

Ariel duduk semula di sofa sambil memandang kad jemputan perkahwinan Falina & Akmal. Hanya tinggal sebulan sahaja lagi untuk mereka bernikah. Majlis perkahwinan itu akan berlangsung di Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.

"Tahniah Falina. Tahniah Akmal. Semoga berbahagia" bisik hati Ariel.

Tiba-tiba telefon bimbit Ariel berbunyi. Ada SMS.

"I'm so sorry Ariel. I really am. Please forgive me.."

Tertera mesej yang dihantar daripada Falina. Ariel mengeluh.

"Aku dah maafkan kau sejak kau tinggalkan aku Falina..." bisik hati Ariel.

****************************************

Pagi hari Khamis itu sangat nyaman. Ariel yang baru bangun menghirup udara segar di balkoni biliknya. Sesudah sahur dan Solat Subuh tadi, dia kembali merehatkan dirinya lalu tertidur di katilnya. Hari itu Ariel mengambil cuti. Ada banyak urusan peribadi yang harus diselesaikannya. Salah satunya adalah penyerahan kunci kereta BMW M5 pemberian ayahnya di Auto Bavaria, Glenmarie Shah Alam. Salesman yang mengendalikan urusan jual beli kereta itu memberitahu berita gembira itu semalam. Tan Sri Affendi akan turut serta mengikuti Ariel ke sana. Pemandu peribadi Tan Sri Affendi akan membawa mereka ke sana dengan menaiki Mercedes Benz S350 kesayangan Tan Sri Affendi.

Tepat pukul 11 pagi, mereka sudah sampai di tempat yang dituju. Ariel tersenyum lebar apabila melihat kereta yang berkilat yang bakal menjadi miliknya dalam masa beberapa minit lagi itu.

"This is your hardwork my son." kata Tan Sri Affendi sambil menepuk bahu Ariel.

Lantas Ariel memeluk ayahnya tanda sayangnya kepada ayahnya. Ariel bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan rezeki sebegini rupa.

Selepas selesai urusan penyerahan kunci, Ariel dan Tan Sri Affendi sama-sama menaiki BMW M5 berwarna hitam berkilat. Lalu Ariel memandu pulang kereta barunya itu dengan perasaan yang sangat puas hati. Ariel bukan seorang yang suka melenjan kereta yang baru. Dia seorang yang pandai menjaga kereta.

Semasa di dalam kereta barunya itu, Ariel telah memberitahu sesuatu kepada ayahnya.

"Papa, Ariel nak beritahu sesuatu ni..but it's kinda weird.."

"Weird?...Dah nak kahwin ke?..Tu bukan weird tuuu.." tanya Tan Sri Affendi.

"Hishhh...bukanlah Papa. Camni, Ariel tengah terfikir nak beli kereta lagi satu." jelas Ariel.

"Aikkk???...kan Ariel baru dapat kereta ni, dah nak beli lain pulak?" Tan Sri Affendi kehairanan.

"Takkk...bukan macam tu. Ariel ingat nak beli kereta Proton Gen2 la Papa. Ariel ada plan sesuatu ni. Tapi takleh la cakap. Rahsia." jelas Ariel.

"Hahh??..Ariel dah dapat kereta yang macam ni, pastu nak beli Gen2 plak? Memang pelik.."

"Hahaha...relax la Papa. I know what I'm doing. Trust me ok. I'll buy that car myself. Jangan risau. Kalau semuanya mengikut plan Ariel, mesti ayah suka nanti.." jelas Ariel lagi.

"Hmmm...up to you la Ariel. Jangan terlibat dengan perkara bukan-bukan sudah. Bila nak beli?" Tan Sri Affendi memberikan persetujuan.

"Dah book dah pun Papa. Mungkin 3 hari lepas raya baru dapat kot. Ariel pilih warna biru." Ariel berterus terang sambil tersenyum.

"Hmmm...okay. Ayah izinkan. About this car, jangan bawak pergi berlumba tak tentu arah pulak. Kalau nak test this car, pergi la test kat Sepang F1 Circuit tu." Tan Sri Affendi memberikan cadangan.

"Don't worry la Papa. You know me kan."

Ariel terus memandu sambil menikmati kepuasan memandu kereta idamannya itu. Dia tidak sangka kereta idaman yang sering berada di benak pemikirannya telah menjadi miliknya kini.

Sedang Ariel mengelamun, tiba-tiba telefon bimbitnya berdering...

"Hello?.."
"Hello Ariel...ni Lisa ni...tengah buat apa tu?.." tanya Lisa.

"Hi Lisa...I tengah drive. It's okay. I pakai headset. What's up?" Ariel berasa gembira apabila Lisa menelefonnya.

"Ohh..okay I'll make it quick. Malam ni you free tak? I have two free tickets for the Philharmonic Orchestra Concert malam ni kat KLCC. Jom temankan I boleh? My friend kata dia tak jadi pergi pulak tadi.

"Errr...ermm..." Ariel sedang berfikir.

"Alaa..I sebenarnya pun tak minat sangat dengan orkestra-orkestra ni. Tapi saje nak pergi sebab tak pernah pegi kat dewan Philharmonic tu." jelas Lisa.

"Hahaha...I thought you minat. I pun tak minat but...hmmm..okay, I temankan you malam ni." Ariel bersetuju.

"Okayyy...thanks Ariel. So, see you at KLCC tonite at 7.45pm okay? Bye!.."

Lisa meletakkan telefon. Air muka Ariel berubah menjadi berseri-seri. Dia tersenyum lebar sehinggakan terlupa ayahnya berada di sebelahnya. Lalu ayahnya menegurnya...

"Kenapa dengan Ariel ni?...Lain macam je tengok...Siapa call tadi tu?.." tanya Tan Sri Affendi dengan penuh kemusykilan.

To be continued...


Posted at 07:23 pm by irwandy

ND
October 31, 2006   08:39 AM PST
 
waahahah...woii..sape penulis?..aku ke kau?..kekekekeke...nanti tunggu dan lihat je..hihi
curlyneena
October 31, 2006   06:57 PM PST
 
sambungan plis. =p
Dd
October 31, 2006   07:26 PM PST
 
Gen2 kaler biru? Yg macam dh ada on the road skarang ni? Buruk betul :P
Shah
October 31, 2006   10:38 PM PST
 
Wei...besh gak cita ko ni. Tapi aku paham apa perasaan Ariel apabila kena tinggal dek falina. Sedey.....
arianna
November 1, 2006   09:22 AM PST
 
hmm.. nk stat nanges bole tak?? ke belum smpai lg part which i'm supposed to waaaaaaaa...!!
ND
November 1, 2006   11:18 AM PST
 
neena, sabo ye...maybe mlm ni or pagi esok episod 7 akan ke udara..kekeke

Dd, mmg buruk..tapi ada sebab la kaler tu..nnt teruskan membaca..

shah, thanks...ko paham ek?..baguss..ko akan suka baca citer ni nnt..hehe

anne, err..nak nangis pasal yg mana eh?..
curlyneena
November 1, 2006   09:50 PM PST
 
nd bebeh.

nk mintak tolong.

email me lagu sampai menutup mata. =D

seperti biase. hehehe
ND
November 1, 2006   11:17 PM PST
 
Neena, okay..u got a msg kat YM :D
ainn
November 12, 2006   06:59 AM PST
 
sambung cpt ek..hehe
nunda
February 6, 2009   08:11 PM PST
 
i sedih bila baca part ex-tunang ariel datang cari die balik~huhu.so sad. :'(
luka dalam tu.
Megat
October 3, 2010   06:01 AM PDT
 
Kasi taw episod seterusnya...
  

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry]