Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< April 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Monday, April 11, 2005
Mencari Sinar : Episod 14

...sambungan...


"Iya, aku Farah..." Rupanya Farah di talian!
"Aku dah agak. Apa mimpi kau call aku? Tak puas lagi nak sakitkan hati aku?" Andy melahirkan rasa tidak puas hati.

"Andy, aku hanya mahu bertanyakan khabar. Aku tak berniat nak sakitkan hati kau. Aku banyak terhutang budi dengan kau." Farah menjelaskan.

"Kau terhutang budi dengan aku? Aikkk? Bukannya kau yang bongkak sombong dengan aku dulu sampaikan kau deny apa yang aku dah buat untuk kau? Sampaikan hidup aku merana."

"I'm sorry Andy. Aku buat begitu semua semata-mata untuk kau menjauhkan diri dari aku. Aku terpaksa."

"Terpaksa? Pandailah kau cakap! Aku still ingat lagi Farah. Kau menengking aku, kau herdik aku, kau caci aku, kau banyak bersangka buruk terhadap aku. Aku ingat tu semua Farah. Itu yang kau kata terpaksa? Tak mungkin aku melupakan semua tu Farah. Akan aku ingat sampai bila-bila." Andy melepaskan geram.

"Andy, aku call ni bukan nak cari gaduh." Farah cuba menjelaskan.

"Habis?...ohh...aku tau. Selalunya kau akan call aku kalau ada tujuan untuk kepentingan kau sendiri. Aku dah masak dengan perangai kau la Farah. Bila kau susah, baru nak carik aku. Aku takkan biarkan diri aku dipergunakan lagi. Aku bantu kau dengan ikhlas. Tapi taik yang kau berikan kat aku. Aku tetap bersabar sampai sekarang. Dan aku taktau apesal aku sentiasa memaafkan kau."

"Andy, please...jangan la cakap camtu."

"Sudahlah Farah. Sekarang ni, aku dah tau semua kebenaran di sebalik tingkah laku baik kau. Aku dah tau segalanya tentang kau. Aku dah taknak dengar suara kau lagi. Aku taknak jumpa kau lagi. Tak payahlah kau nak call aku lagi camni. Aku dah lupakan kau. Biar semua tu jadi kenangan. Tentang terhutang budi tu, just anggap ia tak pernah terjadi. Aku ikhlas. Anggap aku tak pernah hadir dalam hidup kau. Boleh?" Andy menjelaskan.

"Hmmm..."

"Dah la Farah. Aku nak letak telefon. Akhir kata dari aku, tolong la berubah. Ok? Assalamualaikum!" Andy terus meletakkan telefon.

Andy geram kerana apabila Farah menelefon, dia akan mula mengingati kisah-kisah lama yang menyakitkan hatinya. Andy tidak berdendam tetapi hanya berasa geram. Geram kerana dia tidak dapat melupakan kisah pahitnya. Andy juga geram kerana disebabkan Farah, hidupnya menjadi lintang pukang tanpa arah. Andy semakin lama menjadi semakin malas. Tetapi kini, baru dia sedar siapa diri Farah yang sebenar. Ada sebab mengapa Farah berbuat baik pada Andy. Andy berasa amat bodoh!

Tetapi itu semua telah memberi seribu makna serta pengajaran terhadap Andy. Andy bersyukur kerana dia telah berjaya mengharungi dugaan-dugaan itu semua. Kini, Farah tiada lagi di hati Andy. Andy telah buang Farah sejauh-jauhnya. Andy ingin sekali membuang segala memori bersama Farah tetapi dia tahu itu tidak akan terjadi. Biarlah.

"Buat hilang mood aku je!" Andy merungut.


Keesokan harinya, seperti yang dijanjikan, Andy ke KLCC untuk berjumpa dengan Nadia & Shah. Yang lain tidak dapat menghadirkan diri kerana ada komitmen masing-masing. Mereka bertiga menonton cerita "Love Actually", iaitu sebuah filem British yang mengisahkan tentang cinta dan sayang tidak kira sesiapa dengan siapa dan pada siapa. Cinta dan sayang itu untuk semua. Cinta terhadap keluarga, kawan-kawan, rakan-rakan dan lain-lain. Itulah kuasa cinta dan kasih sayang yang sejati!

Selepas menonton wayang...

"Aku lapar la...jom makan!" Shah mengomel.
"A'ah la..aku pun...Nadia, you lapar?" Andy bertanya
"Hmm..boleh la tahan, jom makan, tapi kat mana?" Nadia bersetuju.

"ermmm, ntah! Shah, kau nak makan kat mana?" Andy bertanya.
"Jom makan kat Burger King! Dah lama tak makan kat situ." Shah memberikan cadangan.
"Ok jom!" Nadia & Andy bersetuju.

Mereka bertiga pun menuju ke Burger King di aras "Concourse" Suria KLCC. Andy teringat kenangan-kenangan yang lepas di mana di situlah selalunya Andy membuat majlis reunion dengan rakan-rakan sekolah serta rakan-rakan internet. Sungguh meriah pada waktu itu. Andy berasa bangga kerana dia dapat menyatukan rakan-rakan yang sudah lama tidak bersua dan juga menemui rakan-rakan yang baru. Tetapi itu semua kenangan manis yang tidak dapat dilupakan setiap kali Andy mengunjungi Burger King di Suria KLCC.

Setelah membeli makanan masing-masing, mereka bertiga mencari tempat dan duduk berdekatan dengan pintu masuk.

"Ramai betul orang hari ni. Nak carik tempat pun payah. Nasib baik jumpa tempat duduk kosong." Andy merungut.
"Tu la pasal. Thanks to Shah sebab dia book kan tempat ni dulu dari tadi." Nadia memandang Shah.
"Ala...no problem. Thanks to Andy sebab belanja kita."
"Yeah, thanks eh Andy." Nadia memandang Andy.
"No problem. Sekali-sekala, apa salahnya." Andy menjawab.

Sedang mereka menikmati burger masing-masing, tiba-tiba Andy berhenti makan. Dia terpandang seseorang yang dia sangat kenali memasuki pintu masuk Burger King. Andy mengamati rupanya.

"Kenapa ni Andy?" Nadia bertanya.

Andy tidak menjawab dan terus memandang seseorang yang dia nampak tadi.

"Hahhh...memang sah dia!" Andy berkata di dalam hati.


...to be continued...

Posted at 01:15 am by irwandy

risya
April 11, 2005   10:48 AM PDT
 
ndy .. dah lupa la last citer dia macamana.. kena baca balik yg last.. anyway.. keep it up!
* jgn lasak2 sgt.. kaki tu blm baik betul..
aleeya
April 11, 2005   03:52 PM PDT
 
hmm...
Muaz
April 12, 2005   10:28 AM PDT
 
aku tau aku tau...
andy nampak farah kan?
hehehehehe...

tak sabar nak ikuti episode seterusnya.. hehehe..
walkthrulife
April 12, 2005   02:57 PM PDT
 
cepatlah sambung...
ND
April 12, 2005   07:11 PM PDT
 
hahaha muaz...tunggu je la :p

relax la kengkawan...skang ni tgh pening...hasil penulisan utk episod 14 ni pun cam tah pape tah...idea kering sgt2...nanti ek?..saboooo

thanks for reading!
unAg
April 14, 2005   01:41 PM PDT
 
cite fictional ke???
unAg
April 15, 2005   06:08 AM PDT
 
hurmmmmm.........
ucop
August 7, 2006   08:42 PM PDT
 
ermm takde sambungan nyer ke?
waa.. nak juga tau smbngn nyaa... weii mana smbngan nyaa??
serius aku kata cite ko ni mmng best abiss..
kalu ko buat novel anyslh aku beli..
sungguh..
plss nak tau sgt smbngan nyaa..
ucop
August 7, 2006   08:42 PM PDT
 
ermm takde sambungan nyer ke?
waa.. nak juga tau smbngn nyaa... weii mana smbngan nyaa??
serius aku kata cite ko ni mmng best abiss..
kalu ko buat novel anyslh aku beli..
sungguh..
plss nak tau sgt smbngan nyaa..
ainn
November 12, 2006   07:44 AM PST
 
abih sini je ke cite nih?
  

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry]